Jaja, már jártam erre, és akkor is G6-tól kaptam válaszokat, meg figyeltem ezt a frankó cívódást a fórumon. Kimondottan tetszett az APEH ötlet.:-)
Alapvetően nem sietek sehova, és érdekes tapasztalatokkal lettem gazdagabb az érdeklődésem során.
Háromszor érdeklődtem, és próbálkoztam, de úgy látszik az értékesítő kolléga nem tarthatott megbízható érdeklődőnek, mert a harmadik ajánlata már drágább volt az elsőnél és a másodiknál is.
Elhúzta az első alkalommal a mézesmadzagot az orrom előtt.
Gondoltam visszamegyek mégegyszer, mert azért nem kellene bele ugrani egy huszonmilliós lakásba 15 perc beszélgetés után. Na ekkor már 300eFt-tal mondott többet, mint amit előzőleg megígért, és a harmadiknál még rátettek a leveles egyeztetésünk alapján az előző ajánlatra 200eFt-ot.
Na hát ezért beszélgetünk erről még mindig.
Nem sietek sehova, és kíváncsi vagyok a véleményekre, tapasztalatokra.
Meg a környék a szívemhez nőtt, de ez a projekt nem csak érzelmi döntés.
A ház elkészülte utáni szerződéssel kapcsolatban nem tudok sajnos nyilatkozni, mert mi még a készrejelentés előtt vettük a lakást.
Garanciális ügyekkel kapcsolatban mi még nem tettünk bejelentést (maximum a repedező vakolatot lehetne megemlíteni, de azzal ráérünk a 3 éves garancia végéig, mert addig még kiújulhat). Viszont levelezőlistánkon többen is írták, hogy amit ők bejelentettek, azt elég hamar és korrekt módon megcsinálták. Volt egy beázott lakás is, ahol egy fali radiátorcső tört el és elég nagy károk keletkeztek, de ott is állítólag szépen mindent megcsináltak szakszerűen 3 hónapon belül. Mások ugyanakkor szoktak panaszkodni arra is, hogy a beruházó semmilyen telefonos vagy levélben történő megkeresésre nem reagál, tehát vegyesek a vélemények.
Villanyórák átvételével kapcsolatban az ELMŰ-t kell megkeresni a birtokbaadási jegyzőkönyvvel, onnantól küldik a villanyszámlát a nevedre, egyéb költség nincs.
Vízóra mellékmérők átíratása július 1-jétől zavartalanul megy, vízműves formanyomtatványt kitöltése után le kell adni a gondnoknak, a többit a közös képviselet intézi. Bizonyos idő elteltével (általában több hónap) kiírják, hogy melyik lakások szerződését dolgozták már fel, és akiét igen, annak le kell plombáltatnia a mérőjét (ez kb 5000 Ft, ha többen kérik, akkor adnak kedvezményt), majd ezt követően újra várni, míg a Díjbeszedő nem küldi a vízszámlát. A gondnok minden hónap végén leolvassa a vízórák állását, és továbbítja a Díjbeszedőnek, tehát nekünk csak a számlát kell fizetni (neten keresztül is lehet akár). Ugyanígy leolvassa a hőmennyiségmérők állását is, amit aztán havonta kiküldenek (minden hónapban más egységár van) a vízmelegítési díjjal együtt.
A garázs problémája megoldódott tudtommal, már rendesen zárható mind a kertkapu, mind a garázsajtó. A folyosó világítás viszont még mindig szarakodik, pedig már ígérgetik a kijavítását egy ideje.
Tisztelt Lakók és akik terveznek a Teraszházban lakást vásárolni!
Szeretnék információt kérni a vásárlással kapcsolatban, mert az ingatlanközvetítőkkel egyeztetve kaptam adás-vételi szerződés mintát, de azt elolvasva szomorúan tapasztalom, hogy az még a kivitelezés közbeni.
Aki a ház elkészülte után vásárolt, milyen tapasztaltai vannak a szerződéssel kapcsolatban?
Mik a tapasztalatok a lakások garanciális javításával kapcsolatban? Milyenalapvető hibák jelentkeznek?
A lakás vételárának megfizetése után a vevőt terhelő egyéb, pl. vízóra, villany, stb... szolgáltatóra kötési költségek vannak?
Mi a helyzet a korábban tapasztalt garázsba jutási problémákkal?
Elnézést a sok kérdésért, de az ingatlan értékesítőkkel nem sokra megyek, csak eladni akarnak, de alapvető kérdésekre nem tudnak válaszolni, meg nem is akarnak. (Persze a fentiek inkább vevői tapasztalatok...)
Az eddig eladott kb 150-200 lakásnak szerintem jórésze hitellel terhelt, tehát ha ők is és mi is megkaptuk, nem hiszem, hogy Nektek gond lenne ezzel. Ha a projektfinanszírozó MKB banktól veszitek fel a hitelt (célszerű), akkor biztosan nincs ezzel probléma, külsős bankkal nem tudom, de szerintem velük is megoldható (K&H-nál legalábbis nem mondták, hogy ezzel gond lenne).
Folyamatban van a dolog egyébkén, az egész használatbavételi engedély az Ipartelep és Pünkösdfürdő utcát összekötő út megépülésétől függ, de már dolgoznak a munkagépek, tehát szerintem a végső stádiumban lehetünk.
Szeretnénk mi is lakást venni a házban, de bizonytalanok vagyunk, mivel nem tudjuk mi a helyzet a használatba vételi engedéllyel ill. az albetétesítéssel.
Hitelt szeretnénk felvenni és ehhez úgy tudom mindenképpen kell használatba vételi engedéllyel rendelkezni.
Rendben van, de lassan egy hónapja nem történik semmi. Holnap február. Ez azt jelenti, hogy januárban nem végezték el a karbantartást egyik lift esetében sem. Nem kellene rájuk telefonálni és kicsit erőltetni a kiszállást?
Sajnos pontosan megmondani nem tudom,hogy mikor jönnek a liftszerelők. Még nem voltak ebben a hónapban a rendszeres karbantartás végezni. Azért nem jönnek ki soron kívül mert a lépcsőházban több lift is van.. A folyósok világításának javítása megkezdődött a múlt hétvégén kezdték és várhatóan ezen a hétvégén végeznek is és rendeltetésszerűen működnek majd (VÉRE!!).
Ma a díjbeszedők meghozták az első körben leplombált vízóra tulajdonosoknak a számlát. (gondolom mindenki örül a féléves vízszámlának)
A Hexaeder Kft.adatbázisában a Csillagkert Teraszház Társasházzal kapcsolatban a következő lakások mellékvízmérős szerződése került feldolgozásra 2010 január 15.-ig.
A lépcsőház: 105-106-108-109-301-306-314-415-509-510-515-610-701-801.
B lépcsőház:107-302-304-312-315-506-507-510-612-702-801-805-808.
Kérem az érintett tulajdonosokat hogy vegyék fel a kapcsolatot a szolgáltatóval az órák hitelesítésével kapcsolatban. 061/ 236-3480-as telefonszámon.
1 hónapra fizettél ennyit? hány nm-es a lakás amiben laksz és hol helyezkedik el? középső lakás? kb hány fok volt a lakásba? egyébként annyira ne legyél elkeseredve mert panelban 25 ezer 1 hónapra 1 51 nm-es lakásban....
Pénteken bedobáltam a postaládákba a 2009-es Egyenlegkimutatást! Aki nem kapott az jelezze nekem vagy telefonon Frányó Milánnál. Sajnos vannak olyan lakók akik nem fizettek még semmit (közös költség és meleg víz,fűtés) amióta itt laknak.
Pais Dezső....nem javaslom nem magas az oktatás szinvonala
Bárczi.....ha jól tudom tesi tagozat van még sokan szeretik..
Mustármag....ökumenikus suli....pár éve kimaradt az első osztály nem volt elég létszám...sőt ha jól vagyok informálva akkor már csak a faluban van fennt a suli eddig 2 épület volt....gondolom kevés a gyerek...
Dózsa......csak jókat hallok róla....felújított tantermek, udvari pálya, sokszor megyek el mellette kocsival jó környéken van....
Duna felöli oldal:
Meggyesi: régen jó volt mostmár kevésbé sok a panasz rá
kb ennyi az infóm nem túl sok de kezdésnek remélem elég
A fúrás nagy felháborodást keltett a levlistán, tucatnyi lakó panaszkodott, tehát az nem igaz, hogy azt "elnézik" a lakók. Az sem igaz, hogy nem köszönnek, legalábbis én közel másfél éve lakom itt, de még nem volt oylan ember, aki ne köszönt volna a házban, akárhol is találkoztam vele.
A tároló elfoglalásával kapcsolatban már korábban kifejtettem az álláspontomat. Az egyéb attrocitásokhoz nem nagyon tudok hozzászólni, mert bár én is az A 4.-en lakom, nem hallottam semmi zavarót. Egyszer egy lány kérdezte tőlem (lehet pont a barátnőd volt), hogy "téged is zavar a kutyánk ugatása? mret mostanában mindenki ezt mondja", de én mondtam neki, hogy nem hallok semmit, mert mi a folyosó túlvégén vagyunk. De ezekszerint a környéketeken lévőket valóban zavarhatja, mert már a levelezőlistánkon is többen említették ezt.
Az furcsa, hogy még nem fizettetek fűtést. Közüzemi díjbekérőket azért szoktatok kapni? Bár mondjuk mi is alig kapcsoltuk be novemberben a fűtést, szóval lehet, hogy Ti is olyan szerencsés lakásban laktok, ahol alig kell fűteni. De ha mást nem, vízmelegítési díjat azért kéne, hogy fizessetek. Illetve a levlistánkon többen írták, hogy gond van a hőmennyiségmérők számozásával, némelyik nem azt a lakást méri, mint ami rá van írva, lehet, hogy Nálatok is ez a helyzet. Érdemes lenne tisztázni az ügyet, nehogy később egyszerre kelljen sokat fizetnetek.
Szia! Mint előbb írtam, egyáltalán nem sok, sőt, kimondottan alacsony a fűtésköltség. Persze ez is sokmindentől függ, aki panelban nőtt fel és hozzászkott, hogy a távfűtés tolja a 25-26 fokot ha kell ha nem, annak biztos hideg a 22 fok, de aki megelégszik ennyivel, annak kb havi 2-3000 forint (nekünk legalábbis ennyi). Ez persze attól is függ, hol helyezkedik el a lakás. Saroklakásokat érdemes kerülni, ha fontos az alacsony fűtésköltség. A zárt levelezőlistánkon van egy hölgy, aki kb ugyanakkora lakásra mint mi, sokszorosan több fűtésdíjat fizet, mert az a sarkon helyezkedik el, és nincs ki "körbefűtse".
A tároló és a teremgarázs beálló esetén valóban nem tulajdonszerzésről van szó, hanem a ház osztatlan közös tulajdonban lévő területeinek egy részére kizárólagos használati jogot kapsz. Ez amúgy nem okoz tudtommal semmilyen hátrányt az eladásnál, és kb az összes új társasháznál (ahol teremgarázs van) így csinálják, tehát ez nem helyi specialitás. Erről az elővásárlási jogról nem hallottam még, bár hozzáteszem, nem vagyok jogász, szóval cáfolni nem tudom. Mindenesetre furcsának tartanám, ha nem rendelkezhetnék szabadon arról, hogy mikor és kinek óhajtom átadni a kizárólagos használati jogomat.
Örömmel látom, hogy kezd kicsit felpörögni a fórum :) Eddig kb havonta néztem csak be ide, mert nem történt semmi, de most bánom, hogy sok fontos infórol és eszmecseréről lemaradtam. Majd ezentúl gyakrabban járok ide. Most pedig elolvasom milyen kérdések merültek fel az elmúlt napokban, aztán amire tudok, reagálok :)
Méghogy sok a fűtés... Nekünk a novemberi fűtésköltségünk 337 forint volt, a decemberi pedig az eddigi egységárral kalkulálva a -15 fokos időkkel együtt sem lesz több 2500 forintnál. Tényleg nagyon rossz :) "A" épület, 4. emelet, 47 nm-es lakás, 22 fok körüli hőmérséklet.
Szeretnék itt a házban lakást vásárolni olvasgatok ezt azt. A fórumot is. A házat megnézve láttam a játszóteret és a kertet. Megörültem, ennek nagyon mert mi is tevezzük a babát, nekem nem mindegy, hogy hol és hogyan lehet játszani majd vele. Igazi képtelenségnek tartom, hogy vannak olyan anitszociális emberek, akik nem becsülik meg azt amilyük van.
Megkérdezném, hogy a kutyáját miért kell egyáltalán a szép ápolt kertbe vinnie?
ha olyan nagyra van a kutyájával miért nem lehet megtenni azt, hogy a kutyát nem oda viszi játszani, ne adj isten dolgát végeztetni, ahol a gyerekek játszanak?
tessék megfogni szépen azt a kutyát és kivinni az utcára, illetve, ahogy néztem a közelben van kifejezetten kutyafuttató hely tessék oda vinni, beszélgetni sem kellene embereknek arról, hogy van egy szép kerítéssel körbevett parkjuk, akkor miért oda kell a kutyákat vinni? A lakásában (a sajátjában) otthon Ön az asztalra sza..-ik? Nem? akkor itt miért gondolja úgy hogy így kell viselkednie?
szép levelivel együtt felemelkedhetne a lelkében is az euóropai emberi normákhoz,
esetleg olvasson, nézzen utánam hogy máshol milyen előírások vannak a házíállatok tartására, és hogy ezeket milyen szigoróan is veszik,
Részvétem a ház lakóinak a tárolós hülyegyerek és az önérzetes anyukája miatt. Mennyivel békésebb és élhetőbb lehetne a ház nélkülük! Nem tudom hol szocializálódhattak, de anyuka nem végzett túl jó munkát a nevelésben, az biztos.
Ja, és javaslom a társasházi tv-be, hogy legyen megszüntethető az ilyenek tulajdonjoga a ház összes többi lakójának, vagy a lakók többségének beleegyezésével. Durva?
Kedves ,,tároló".Ha a gondnok ,,nyolcosztályos" akkor te agyilag egy csecsemő szintjét sem éred el..Itt a házban szabályok vannak,és házirend. Szavazati joga pedig csak a tulajdonosnak van. És az adóhivatal tud erről a drágán bérelt lakásról???(amit annyira hangoztatsz)
Ugyan kedves Tároló, én nem támadom. Elment személyeskedésbe, így viszont érdemi vitát folytatni nem érdemes. A kutyatartás mindenkire vonatkozik, nem csak Önre. Akár rám is, ha lenne kutyám. Érti? A köszönéshez nem tudok hozzászólni, szerintem ez butaság, ugyan honnan tudná a másik, hogy az illető tulajdonos agy albérlő Ön szerint? És e szerint szelektál bárki? Ezt nehezen hiszem. De lehet, hogy talán Önnek, mint fiatal férfinek kellene előre köszönnie az idősebbeknek és akkor visszaköszönnének, erre még nem gondolt? :-) Na jól van, nem húzom tovább, igazán semmi okom Önre haragudni, jól szórakoztam a felháborodásán. :-) Szép napot!
Megbántottam valamivel? Nem jött össze a szilveszter? Támad engem! holott én nem emléxem arra, hogy megsértettem volna. Pontosan ezzen hozzáállás és stílus az ami miatt olyan sok bérlő költözött el a házból az elmúlt időszakban. A tetszés szerint átalakított történtek publikálásával és főleg ezzel a felsőbbrendű tulajdonosi kommunikációval, magatartással van gondom, ami felhatalmazza a lakóközösség nagy részét többek között arra, hogy elfordítsa fejét, amikor a liftnél ráköszönnek (mert ez itt népbetegség) és ezután még engem parasztoznak. Igaz a köszönést nem írja elő a házirend és törvényrendelet sem szabályozza, ezért nem is lehet annyira fontos, mint mondjuk a kutyám szarja, amit kerülgetnie kell. Tudna említeni egy gyakorlati példát is, vagy csak elméleti síkon filézgetjük Oscart, hátha majd egyszer oda is szarik és akkor tényleg ki kell kerülnie. Miért nem igazi hírekkel foglalkoznak? Ki ment fel a 6dikra amikor vasárnap reggel órákon keresztül furtak? A 120kilós festőnek nem igazán magyarázta a házirendet ha jól emléxem, mert nincs meg, hogy ott lett volna, vagy tett volna bármit is! Vagy ki zavarta el a narkós kissebbségi gyermekeket a lépcsőházból? De említette Imre Bácsi azt is, hogy: 2009.12.30 08:11:56 Sajnos a fűtési díj magas,mert a beruházó nem fizet kazán készenléti díjat..(és sok még a fűtetlen üres lakás 100 db.) A ténylegesen fontos és megtörtént dolgokkal kapcsolatban miért nem nyílvánul meg? Értem én, hogy mit szeretne mondani, csak az nem tiszta, hogy újjév napján miért veszi a fáradtságot egy rendezett élettel, családdal, exisztenciával rendelkező, kiegyensújozottan éló hölgy, hogy beleszóljon egy "hülyegyerek (aki csak bérlő)" és egy nyolcosztályos gondnok vitájába?! Most lealacsonyodott a mi szintünkre. Nagyon sajnálom, hogy fogalmazással telt a új év első napja, remélem a jövőben sokkal boldogabb, tartalmasabb napoknak néz majd elébe és akkor nem kell még egy felesleges kört futni sem az Imibácsis, sem a kutyaszaros sztorikkal. Ez hadd maradjon a mi a dolgunk, köszönjük megértését.
Visszaadom a fórumot a tulajdonosoknak, hisz ahogy mondta az is az Önöké, bár akkor itt bankoknak kellene inkább beszélgetniük.
Mindennek ellenére Boldog Új Évet Kívánok Önnek! üdvözlettel
Önnek igaza van Ilona, úgy tűnik valóban megoldódott már a tároló probléma. Igaz sok embert erre nem kell külön figyelmeztetni, hogy ami nem az övé, azt ne használja. Önnek abban is igaza van, hogy a kutyaszart nem lehet analizálni mely ebtől származik, ezért van ZÉRÓ tolerancia, nincs sétáltatás a kerítésen belül, lásd házirend, melyet minden tulajdonos megismert és elfogadott. Úgy érzem Ilona Önből sugárzik az indulat, nem határoztam meg, hogy a fia hol éljen, dehogyis! Az anyagi helyzetéhez pedig végképp semmi közöm, nem is érdekel. Pusztán egy javaslatot tettem, melyet vagy megfogad vagy nem.
Javaslom, hogy Ön is olvasson és értelmezze a leírtakat! Feltételezem, hogy Ön is kijárta már az óvodát! A tárolóval kapcsolatosan azonnal megoldódott a probléma, amikor jelezték, hogy azt nem lehet használni! A "Gondnok Úr" a kutyapiszkokat vizsgáltatja? Csak azért kérdezem, hogy ennyire egyértelműen kimerik jelenteni, hogy melyik kutyáról is van szó! Hölgyem! megfeledkezik egy apró , de igen fontos dologról! Nekünk még sajnos nem áll módunkban, hogy a Fiamnak saját lakást vásároljunk, de nehogy Ön mondja már meg, hogy addig is hol is éljen!