Keresés

Részletes keresés

cromme79 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38016
Irány az országos kiállítás!
HURRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potencsik József Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38015
Népszerűsítem a Magyar postagalambászatott, Angol és Magyar nyelven a Twitteren .
Regisztráljatok és tegyétek Ti is!
magus31 becenéven elérhettek.
Potencsik József Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38014
Mit szóltok a Nemzeti bajnokság szponzorált versenyeihez?
robagkobak Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38013

Látom sokan szeretik a fekete galambokat.

Nekem is van egy pár darab,remélem a közeljövöben feldúzzad a számuk.Ha nem is fekete sereg lesz belőlük legalább egy szakaszra(csapatra)való össze jöhetne belőlük.Ha lesz rá időm majd rakok fel róluk képet.

Előzmény: 6953 (38012)
6953 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38012
6953 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38011
Krétás! Pigeon Racer.com - még mindig feketék
ez-Ben Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38010

:) Kedves Sporttársaim !

Szeretnék békét hírdetni hiszen,ez a fórum akkor tölti be igazán jól a szerepét ha a galambászaton kivül a sportbarátságról is szól !

Másrészt képzeljétek el ha valaki félreérti ezt a sok "bili" emlegetését és azt hiszi az lesz a jel a fórumosok találkozóján...és beállit egy bilivel...

De még ez lenne a kisebb baj,de képzeljétek ha hangosan megkérdezi,hol van a többi bilis... ? ( úgye értitek :)

Végezetül az Attiláknak a világon minden szépet és jót !...mindezt...Vitéz... "Maszlagattillának" egy "Long" cocktaillal-(a maratonos közleményért.)

"Iti-Ati"-nak pedig a szokásos Mata-Hari cocktaillal... foganatositom.

Az ismeretlen Attilák részére pedig egy G-termékkel,hogy senkit se felejtsek ki a jóból ! Jók legyetek !! :))

Dixi79 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38009

Üdv!Vasárnap?Ha nem lesz sok hó akkor mennék hozzád, vasárnap délelött felhivlak  ebéd után indulnák ugy tervezem ha neked is jó szombaton nem akarlak zavarni!

Előzmény: frici608287 (37995)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38008

Sporik!

OVER, nem ower... hát már senki se nem tud olvasni :)

Név eredete: http://www.youtube.com/watch?v=0ltAGuuru7Q

Potencsik József Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38007
Szia!

Megerősítem!
A Lótos Janibánál, még a keresztezésnél (anno 25,30 évvel ezelőtt, azóta rokontenyésztés folyik) még beváltak Anker Alfonztól a Devriendtek, Marcel Desmet és Symons véralapú galambok. Az állománya nagyon egységes!
Előzmény: cromme79 (37941)
vetekj Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38006
Feladtam! Számomra az oweri megoldás "elfogadható". Természetesen - mivel "a bili" az általam írt anygtól borult ki - rajtad áll, hogy elfogadod-e. Nem kívánom ismételni magam, ezért csak annyit: nem személyre szólóan és nem sértő céllal íródott. Amennyiben az említett megoldás számodra elfogadható, a pezsgőt, amit felajánlottam, tekinthetjük "békepipának". Döntésedtől függetlenül: jövőbeni hozzászólásaidra vonatkozó "válaszaim" elmaradnak.
Előzmény: Sandokán60 (38004)
6953 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38005
www.longdistanceracingpigeons.net Nem az enyém! Tuti hogy nem is lesz! Sajnos..
Előzmény: Krétás (37999)
Sandokán60 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38004
Sajnos most idő hiányában nem tudok részletesen válaszolni erre az írásodra és a tegnapira se .
De azért annyit hogy amit írtam az általam összeállított olajban vannak olyan természetes hatóanyagok amiknek a hatása megegyezik a kortizonéval /nem kortizoléval/ és a fenilbutazonéval .
Ezt természetesen nem én találtam ki , hanem egy szakkönyvben olvastam amit komoly "Dr " betűkkel kezdődő nevű szakemberek írtak lektoráltak.
De ugyanez vonatkozik a réz-szulfát itatás ajánlására is .
Ha valaki kívánja név szerint megemlítem az írókat és a lektorokat .
Aztán hogy ki mit hisz el az a saját szuverén joga .
Egyébként az megint csak egy bizonyos kép rólad hogy a náladnál valószínű a témához sokkal jobban értő emberek munkásságát kérdőjelezed meg .
Ezek a szakemberek nem véletlenül írtak a témáról könyvet .
Előzmény: vetekj (37992)
monsorow Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38003
http://www.youtube.com/watch?v=oXos3ntHEwE&feature=player_embedded
monsorow Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38002
Szép jó napot mindenkinek!

A videó végén mutatnak egy-két feketét, szerintem megéri megnézni őket, feltéve, ha sikerült felraknom a linket:)
Hajas63 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38001
De amit én küldtem az sem..
Előzmény: Kis László (37948)
Hajas63 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 38000
Az elsö mondatodat én is igy hallottam , más, kérdeztem az Ottót ez a Krak ügy kapcsán , szerényen csak annyit mondott , mért állit olyat valaki amit nem tud......
Előzmény: Krétás (37997)
Krétás Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37999

Nagyon lekicsinyítetted a képet.  A Te galambod? Írj még róla valamit!

Előzmény: 6953 (37998)
6953 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37998
Belg 2004 6026801 - 100% Achiel Leus
Krétás Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37997
A HK-nak történő kölcsönadás már Ottó által történt, és elég rossz élményeket hagyott benne. Tény, hogy HK nagy sikereket ért el a KRAK utódokkal. Csak később - azt mondják akik ismerik -  a pénz becsesebb volt mint a kitűnő vér megőrzése. A feketék elkeltek...
Előzmény: Hajas63 (37996)
Hajas63 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37996
Ahogy felmentél a padlásra az elsö ducban csak feketék voltak,tudtommal Hk nál is volt kölcsöbe a Krak 71. Amit feltettél mulkor feketéket az elsö képen lévö hasonlo amit én kaptam .
Előzmény: Krétás (37991)
frici608287 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37995
Sok témában olyan dolgokat vet fel a spori, amelyek már nem mai keletűek.
A Kiel-i ill. az É-Ny-i feleresztések nem azért lettek kitalálva, amire a spori gondol, hanem mert mindig is népszerűbbek voltak sokak szemében, mint a Nyugati versenyek.
Volt már év, amikor a nyugati útra alig küldtek, Rostock-ba pedig alig fértek az autóba a galambok.
Ez sokunknak nem meglepetés.
Sokunk véleménye pedig az, hogy inkább 2 É-Ny-i útat kellene csinálni a Maraton útakon.Emellett aztán lehetne bármennyi nyugati út.
Természetesen a "lebonyolításban" is fejlődni kellene.
Gondolok itt arra, hogy ha öreg asszonyok potyognak az égből, akkor is el kell engedni a galambokat "tényezőre".Te is tanúja vagy, hogy már hányszor téma volt ez is meg más is.
Információim szerint ez a probléma is megoldódni látszik 2010-től.Meg még lehet más is.
Ezzel kapcsolatban, ami elhangzott a közgyűlésen, hogy nem kell az autónak visszarohannia a gyűjtésre, az csak a kétkedők megnyugtatására hangzott el, de mi, mint kétkedők, ezt sosem hittük el.Az élet bebizonyította, hogy vissza kell rohanni az autónak.Nem csak a Kiel, hanem a másik 2 út is kishíján katasztrófára sikeredett.
Erről ennyit.
Remélhetőleg 2010-től több pozítív változás lesz, mint korábban a dolgokban, a lebonyolításban stb.
Az, hogy a Maraton E kategória 700km-re "csökkent" az kicsit fals info.
Az E kategória megnevezése Szuper hosszútáv, nem keverendő össze a Maraton Klub versenyeivel.Csak még sok helyen rossz a szó használat.
Egyenlőre ennyit.
Előzmény: Törölt nick (37980)
vetekj Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37994
A különböző méretű betűk a rendszer trükkjei.
Előzmény: vetekj (37992)
Krétás Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37993

Aki nem értené arról van szó: Visszakerült-e a KRAK-71 hollandiából?

A válasz: IGEN.

Előzmény: Krétás (37991)
vetekj Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37992
András!

Az írás, nem rád, hanem egy, az országban (sajnos másutt is) fellelhető „irányzatra” vonatkozott.

Kétségkívül fórumos hozzászólásaid „borították ki a bilit”, ahogy fogalmazol.

Tehát, még egyszer: Mi is hangzott el?

Megpróbáltam érzékeltetni a vásárlói kívánalom azon részét, mely szerint „genetikai értéket” kíván vásárolni. Nem hiszem, hogy ebben tévednék. Oktatunk. Alapok nélkül. Gyakorlati tapasztalatok okán, de adagolni sem tudunk. (A 10 galamb iszik egy liter vizet… a te hozzászólásod volt, a trichohomonasz vírus pl. mástól, másutt hangzott el.) Ez nem hiszem, hogy szándékos „megvezetés”. Mondja mindenki, amire gondol. A gond, hogy sokan készpénznek veszik. (Persze, lehet, hogy ez az Ő dolguk.) Az adott galamb teljesítménye nem azonos genetikai értékével. Ez sem új keletű felvetésem. (Kuruzslók III.) Az elért eredménynek azonban bizonyos normák közt van értéke, hitele. Hiszem, hogy attól, hogy egy állat (galamb) a tulajdonunkat képezi, még nem tehetünk meg bármit vele szemben. Hiszem, hogy bizonyos „technikákat” egyszerűen nem sugallhatunk! Hiszem, hogy bizonyos mondatoknak nem lehet létjogosultsága nyilvánosság előtt. … és itt jöttek képbe hozzászólásaid: „… itt, a mi környékünkön egyre több a kannibál”…„újra ki kell, hogy találjak valamit”. „Csináltam én olyat is hogy 60 óráig külön-külön félrecsukva a hímek nem kaptak semmit, ezt szó szerint értem se kaja se víz .Akik ez idő alatt mindenféle földi jóval a te szavaiddal élve tömték a galambjaikat ők mind utánam végeztek ugyanis a kerület legjobb csapatát stoppoltam. Na most meg az állatvédők fognak megorrolni rám.” „Doppingról ne beszéljünk, míg nincs dopping-lista.”

„A példa a földön hevert.” Valóban felemeltem, s példálóztam vele. (Az írás karácsony előtt felkerült, tehát a „bili" jóval előbb kiborult.) Nem személyeskedének szántam. Ha annak vetted, kész vagyok megkövetni érte.

Erre, tegnap este olvasom a kortizollal és fenilbutazollal egyenértékű hatású olajat mellékhatás nélkül… (Már csak sóhajtottam.) Kész vagyok elfogadni, hogy segíteni akarsz, de – ha akarod, akár kérlek is, hogy - ne erre taníts az ország nyilvánossága előtt! 

Az írás tehát ennyiről szólt. Nem sértettség – sokkal inkább elkeseredés - munkált bennem, s nem sértő céllal íródott.

+1. Sajnos tanulnunk kell! Akár tetszik sokaknak, akár nem, ez a helyzet. Ha kell, az alapoktól. Neked is, nekem is. Akár tőled is, de véleményem szerint nem ezt!

Hogy az írás minősíti szerzőjét? Vállalom.

Előzmény: Sandokán60 (37944)
Krétás Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37991
Te is tanú vagy az említett vélemény cáfolatára.
Előzmény: Hajas63 (37990)
Hajas63 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37990
Ígor én 88-vagy 89-tavaszán fogtam a kezemben a Krak-71-et. Kaposváron a Kisfaludi utcában .
Előzmény: Krétás (37988)
Hajas63 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37989
Mért féltek a választol , ez a Kannibál még nem evett embert .
Előzmény: LöSZöS19 (37984)
Krétás Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37988

Valóban sokak számára a fekete színű galamb láttán a Leus galamb ugrik be. Az Anker által behozott Leus galambok közül a KRAK-71 valóságos ikonná vált. Érdekes tény, hogy saját állományában sohasem szaporodott el ez a szín, és azt kell hogy mondjam, a KRAK utódok sem túlságosan. Holott több  feljegyzésében is a legkiválóbbak közé van besorolva. Piet de Weerd 1976-os látogatásakor figyelt fel ezen galambok kimagasló minőségére, és hazautazása után szinte azonnal felkereste Achiel Leus-t.

Szóval Alfi bácsi állományában kevés fekete színű utód (és egyáltalán Krak-71 utód) maradt. Sok került ki másokhoz, és a Krak is hosszabb-rövidebb ideig kölcsönben volt máshol. Megjárta a holland Geraard van der Pluym dúcát is, ahol egyik utóda Orleans-ból 2000 galamb közül 2. helyezett lett. Egyes véleményekkel ellentétben Alfi bácsi halála előtt már újra itt volt Kaposváron a galamb. Ezt eredeti dokumentumok és több szemtanú is igazolja! A tenyésztési naplója a legfőbb bizonyíték. 1979-ben a Szellőcske nevű tojóval volt párban. A KRAK-71 hosszú élete aztán Kovács Ottó dúcában ért véget. 

A másik két Leus galamb BANDIET és LOEBAS nem fekete színű volt tehát nekik ehhez a színtársításhoz nincs közük. A később bekerült KRAK-B (Krak-71 féltestvére) ugyan szintén fekete volt, de nem alkotott akkorát mint a KRAK-71. 

És végül Achiel Leus galambjai sem mind feketék voltak!

Laci! Ígérted, hogy teszel fel képeket a Verstraete galambjaidról!

Előzmény: Kis László (37939)
LöSZöS19 Creative Commons License 2010.01.07 0 0 37987

Jugó Kázmér!

Vasárnap Domaszéken lesz bajnoki fordulónk. Asszem 12,30-tól és 15,30-tól van két meccsem. Ha ráérsz akkor fussunk már össze!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!