Aki a politikai nézeteit szeretné megosztani az a pol-topik Dunakeszi (is) politizál alatt tegye!!!
Itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9150277
Én a háziorvosi rendelőben árakat láttam,6-7-8 ezer ft-os árakat. De lehet,hogy azok a betegszállítási árak. Nem olvastam el,de legközelebb megteszem.
Egyébként az nem igaz,hogy a háziorvos nem megy ki,ha beteghez hívják a rendelési idő alatt, szemrebbenés nélkül otthagyja a váróban órák óta várakozókat, mint ahogy az sem igaz ,hogy orvoslátogató rendelési idő alatt nem látogathatja az orvost-sajnos ezek nem működnek még. Mint ahogy az sem,hogy időpontot adjanak,vagy sorszámot tegyenek ki a rendelőben.
De annak van előnye:ha beteget mentő szállít kontroll vizsgálatra ,-ugye itt nem járóképes betegről beszélünk- akkor a betegnek nem kell órákat várnia,soron kívüli ellátottak a mentővel szállítottak, a mentősök elszállítják a rtg vagy egyéb vizsgálatra ,ott megvárják és hazaszállítják- legalábbis anno ez így működött. Szerintem ez a fizetős szállítás.
Ez egy ócska pr cikk. Az ügy persze jelle énél fogva olyan, amiben a tisztánlátást segítő kérdéseket könnyen gáncsoskodásnak lehet minősíteni, mindenesetre a bizottsági előterjesztés és ismertetés során néhány zagyválás és csúsztatás is elhangzott. Az alap, sürgősségi és esetleges szakellátási funkciók ilyen keveredése, tetézve a v álaszt ott működési forma mögötti heterogén tevékenységekkel addig megy majd ilyen mindenki által befogadhatóan pozitív megítéltséggel, amíg az első zűr ki nem alakul, akkor majd menni fog az egymásra mutogatás. A működő egészségügy egy jól hierarchizált (majdnem katonai) szervezet rögzített protokolokkal, betegutakkal, jól kodifikált jogokkal és kötelezettségekkel, a magyar egy mutyimocsár, ahol szarnak-bajnak nincs gazdája, ráadásul az elvben szakmai szervezetei politikai szervezetekké váltak. Így lehet a világ elmekórtani oktatásába bekerülő pártszimpátiafüggő oltási hajlandóságokról beszélni, pl. Ezt kell belehelyezni egy , a közellátásokat tekintve elégtelen színvonalú, túlfújt település élethelyzetébe.
Nem kamu. Önkormányzatunk is megszavazot nekik 600.00 Ft-os támogatász, október, november hónapra ha jól emlékszem egy októberi ülés jegyzőkönyvére. Plusz az általam igen tisztelt BOD reflex ad nekik otthont ha jól tudom. Én mindenesetre küldők nekik januárban egy összeget majd.
"Nappali sürgősségi ügyelet Dunakeszin Írta: Szabó Katalin 2009. december 06.
DUNAKESZI – A településen nappali sürgősségi ügyelet alakult az önkormányzat támogatásával. Novembertől az eddigi éjszakai és hét végi ügyelet mellett hétköznapokon reggel 8 órától este 6 óráig működik a Készenléti Mentők Kft. szolgálata.
Az orvosi ügyeletek sokszor a túlterheltség miatt nem működnek hatékonyan. Ezen próbálnak változtatni Dunakeszin, így új mentőcsapat alakult két mentő- és egy személyautóval. Novembertől hétköznapokon reggel 8 órától este 6 óráig sürgősségi járművet biztosít a Készenléti Mentők Kft.
amely a 06-20/443-1178 telefonszámon hívható. A céget az Országos Mentőszolgálatnál főállásban dolgozó mentősök alapították, akik jelenleg is aktívan dolgoznak a sikeres működésért. A Készenléti Mentőknél szakképzett mentőápolók, mentőtisztek, mentőorvosok dolgoznak, akik nap mint nap ezt a munkát végzik. Az ügy alapítványi és helyi támogatást is kap, az önkormányzat havi 600 ezer forinttal támogatja a kft. által létrehozott Dunakesziért Mentők Alapítványt. Ez az összeg a készenléti autón dolgozó orvosok és diplomás ápolók bérét, valamint az üzemanyagköltséget is fedezi. Az éjszakai, illetve hét végi orvosi ügyelet vezetője és a Dunakeszi Rendelőintézet is örömmel fogadta a kezdeményezést. Ezt bizonyítja az is, hogy az éjszakai ügyelet helyiségeit az új mentőcsapat ingyen használhatja. A nappali ügyeletet elindító mentősök szerint a kezdeményezés nagy könnyebbséget jelent a helyi betegellátásban.
– Míg korábban a háziorvosok közel húsz beteget a rendelőben hagyva mentek házhoz, megküzdve a dugóval, addig a mentősök Dunakeszi bármely pontjára öt perc alatt kiérnek, és szakszerű ellátást tudnak biztosítani – nyilatkozta lapunknak Magyar Balázs, az egyik mentős. – A változást a betegek is megérezték, a várakozás helyett gyors és szakszerű ellátást kaptunk – mesélte az egyik lakos. A Készenléti Mentők egyelőre a betegellátásért felelnek, a betegszállítást továbbra is az Országos Mentőszolgálat végzi."
Ha jól értem a Dunakesziért Mentők nem a mentőt akarja kiváltani, hanem az orvosi ügyeletet. Nem tudom, most hogy van, de régen biztos, hogy úgy volt, hogy egy otthoni rosszulléthez az orvos hívhatott csak mentőt. (Baleset, vagy utcai rosszullét, az más tészta.) De ha nem így lenne, akkor is mindenkinek az lenne az érdeke, hogy tisztázva legyen, hogy pl. egy magas láz esetén kit kell hívni. Egy magas láz persze ijesztő a családnak, de nem hiszem, hogy a probléma megbeszéléséhez egy olyan telefonvonalat kéne okvetlen használni, amelyen esetleg tömegbaleset bejelentése is befuthatna (ha szabad lenne a vonal). Továbbra sem tudom, hogy a Dunakeszi Mentők szolgáltatása ingyenes-e. (A Készenléti Mentők - ha jól látom - piaci alapon működik.)
Ha a 112 -őt hívod, -biztos van mobilod- ott bejelented hogy mit akarsz, mentö, tűzoltó , rendőr,akkor a diszpécser abban a körztben vezényel hozzád valakit amit szeretnél. A többivel ne törődj.
Kedves Feri! Köszönöm a tájékoztatást. Bennem fel sem merült, hogy kamu lenne, annál is kevésbé, mert az idézett anyagot én is olvastam valaha a Tamás által rendszeresen feltett tájékoztatásban. Azzal együtt, a feltett kérdéseket komolyan gondoltam, mint ahogy azt is, hogy meg kéne oldani, hogy a sürgős orvosi segítségre szoruló dunakeszi lakosoknak ne kelljen töprengeni azon, hogy most melyik számot kéne hívni a napszak szerint, hanem hívná azt a bizonyos egyet, és az vagy az orvos ügyeleten csengne, vagy a szóban forgó szervezetnél, attól függően, hogy ki tud éppen segíteni. Azt is jó lenne olvasni, hogy az ügyelet és a szervezet között nem rivalizálás van, hanem együttműködés, és még véletlenül sem fordulhat elő, hogy az egyik a másikhoz küldi a telefonálót: úgy értem, hogy szóban közli, hogy hívja a másik számot.
A "Dunakesziért Mentők Alapítvány" tájékoztatója nem kamu! Az alapítvány vezetője minden testületi ülésen tájékoztatót tart az elmúlt hónapban végzett tevékenységükről. Havonta - nappal - közel 100 esetben veszik igénybe szolgáltatásaikat.
Mellékelem az Önkormányzat 2009.10.29.-i anyagát.
Dunakeszi Város Polgármesterétől „Sajtó tájékoztatható”
Előterjesztés Dunakeszi Város Önkormányzata
Képviselő-testületének 2009. október 29-i ülésére
XI.1 sz. napirend
Tárgy: Dunakesziért Mentők Alapítvány kérései
Tisztelt Képviselő-testület!
A Készenléti Mentők Kft. létrehozta a Dunakesziért Mentők Alapítványt, aminek a működésével
kapcsolatban az alábbiakkal keresett meg.
1. Az Alapítvány nappali sürgősségi ügyeletben kíván segítséget nyújtani a háziorvosok számára,
ezzel is jobbá téve Dunakeszi területén a betegellátást. A sürgősségi járművet és a felszerelést
díjmentesen a Készenléti Mentők Kft. biztosítaná, de az autón lévő személyzet bérének
megfizetésére, valamint az üzemanyagköltség biztosítására támogatásra lenne szükségük.
A szükséges támogatás mértéke 600.000 forint lenne ahhoz, hogy minden hétköznap 08-18 óráig
biztosítható legyen az ellátás.
2. Az Alapítvány további kérése az volt, hogy a Dunakeszi címerét, valamint Dunakeszi Város
megnevezést a logóban használhassák, és az Alapítvány nevében is benne lehessen,
ehhez kérik Dunakeszi Város Önkormányzata képviselő-testületének hozzájárulását.
Fentiek alapján az alábbi határozati javaslatokat terjesztem a T. Képviselő-testület elé.
Határozati javaslat:
Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Dunakesziért Mentők Alapítvány használhassa a logójában „Dunakeszi Város” megnevezést, valamint a városi címert. Hozzájárul továbbá, hogy az Önkormányzat az Alapítvány működéséhez 600.000.-Ft, forinttámogatást biztosítson havonta.
Határidő: 2009. november 5.
Felelős: Polgármester
Koordinátor: Műszaki és Településüzemeltetési Osztály
Dunakeszi, 2009. október 16.
Kecskeméthy Géza
Polgármester
Láttam:
Dr. Illés Melinda
jegyző
Készenléti Mentők Kft.
2120 Dunakeszi
Frangepán u. 15.
Mobil: 06 (20) 962-6271
Mobil: 06 (20) 552-4593
Sziasztok! A két ünnep között bedobtak egy levelet (mellesleg egy csekket is, támogatás reményében) a "Dunakesziért Mentők Alapítvány" tájékoztatójával. Ebből a legfontosabb dolgok kiderülnek: hogy milyen esetben hívhatók, milyen számon, és hánytól hányig. (Ne legyen szükségünk rájuk!) Van azonban egy csomó kérdés, amire nem tudom a választ: 1. Szolgáltatásuk ingyenes, vagy fizetős? (Az Egészségbiztosítástól nem kapnak finanszírozást.) 2. Kik ők? 3. Azonosak-e a "Készeléti Mentők"-kel? honlap: http://www.keszenletimentok.hu/index.php (Nekem úgy tűnik, nem.) 4. Ha nem, van-e valami együttműködés a két szervezet között? 5. És mi a kapcsolat a központi ügyelettel? Szervezet neve: Orvosi Ügyelet, Mentők Cim: 2120 Dunakeszi, Fő út 75-81 Telefon: 06 27 341 902 06 27 341 008 - a város honlapja szerint. http://www.dunakeszi.hu/index.php?page=kozintezmeny&flag=6&oszic_id=57&alnev=Eg%E9szs%E9g%FCgy
Ugye, nagyon jól hangzik, hogy egyre többen őrködnek a város lakóinak biztonsága fölött. Csak az a kérdés, hogy ha baj van, kihez kell fordulni? Nem fog előfordulni a "sok bába között elvész a gyerek" eset? Számomra az lenne a legrokonszenvesebb, ha lenne egy telefonszám, ami mindig annál a szervezetnél csörögne, amelyik az adott időpontban képes a helyzetet megoldani, és nem kéne az órára pillantani, hogy kit is kell most hívni. (ja, meg arra sem gondolni, hogy vajon van itthon elég pénz)
Szóval, nem ártana valami egységes tájékoztató. (Mellesleg a város honlapjáról nem derül ki, hogy az Orvosi Ügyelet hánytól hányig hívható. )
Most olvastam, hogy döntöttek.I smét az alcsúti paraszt a min. elnök jelölt. Úgy izgultam, mint annak idején Brezsnyevnél, Honeckernél stb.Nehezen bírom már az izgalmakat !!