Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Elöször is BUÉK! Örülök hogy te válaszoltál a Calorosok közül. Tegnap kikerestem pár Caloros társat,téged is megtaláltalak. E-mailben teszek fel egy pár kérdést,és leirom az én rendszerem. Jó lenne ha tudnál hasznos tanácsot adni! Köszi elöre is.
Gondolom ez m2 ár, elég húzós. A kasírozott kőzetgyapot, 10-es 4-5k körül van.
Viszont ha ilyen jól hőszigetel, akkor elég jó kombináció.
Armaflexet bentről megpróbálok majd hozni, de az csak vékonyabba van, ezért kell alá valami. Meg várom még a hőszigetelő festékemet, ami karácsony előtt nem ért ide hozzám, remélem idén meglesz.
A 10cm gyapotnak 7000,- körül van az ára az narancssárga barkácsáruházba a 2cm K-flexet pedig boltoltam annak nem tudom az árát . Szigetelésügyileg pedig annyit 1 hét alatt hűlt a víz 10fokot bár nálam a tartály teteje még nyitva mert kombi tartály és a bojler /feneke/még nincs a helyére csavarozva és nincs bekötve, ezért itt még a meleg eltud szökni.
Csak azért is idegenkedek tőle, mert ugyebár nem túl egészséges a szállingózó gyapot szálacskák. Tetőtérnél kötelező is fóliával zárni, mindamelett hogy párazáró amúgy is kell.
Igen armaflrx vagy K-flex vagy még lehet polifoamal szigetelni is az austrotermnek most az új üveggyapot szigetelése már nem olyan mint a régi sárga sokkal stabilabb.
Nekem is Calor V50-esem van, 9,5 méter magas 250-es kéménybe kötve. Bömbölve ég vele. Ha szeles idő van, akkor a füstcsőbe épített pillangószeleppel kell lefojtanom.
Minden kedves fórumozónak békésebb, boldogabb, kiszámíthatóbb, s nem utolsó sorban pattogó tűzzel melegített új évet kívánok, és megköszönöm a sok segítő hozzászólást.
Nem arra akartam kilyukadni, hogy cellt kell használni, csak pont most néztem a tartályomra a szigeteléseket, és én is megtaláltam az alukasírozott kőzetgyapotot, 100-as 4-5k / m2 :(
Olyan kérdésem lenne, hogy a kazántérben lévő kéményt szeretném hőszigetelni, ehhez keresnék azbesztet gurtniban, vagy ahhoz hasonló anyagot. Régebben lehetett kapni, de mióta az azbeszt rákkeltő nincs ilyen.
Üdv. mindenkinek! Kérdésem az lenne:van Calor V-50 vegyeskazán 200-as füstcsövel,25x25 cm belsö átméröjü 8m hosszú kéménnyel.Az égés a kazánban nem jó ,füstöl a kémény! Szerintem nagy a kémény belsö átméröje,ezért a füstgáz lehül.Mit javasoltok,pláne azok akiknek ilyen kazánjuk van.Kéményszükités vagy bélelés?? Elöre is köszönöm a válaszokat.Boldog új évet kivánok mindenkinek!