Hát, igen, bár nem volt tudatos, hogy ott vásároltam, mivel fogalmam sem volt ennek a telepnek a létezéséről. Eredetileg nem is ez a Zapi volt meghirdetve, de mikor megláttam ezt a csodaszép korai példányt azonnal beleszerettem. Bár, így utólag kicsit tartok attól, hogy a talpra állítása a gépnek sokkal komolyabb feladat mint azt reméltem. Te így szakértői szemmel mit mondanál róla a képek alapján? Meg úgy álktalában mit lehet tudni erről a telepről?
Ohhhh, látom, te is a XVII. kerület, Bélatelepi úti Zaporozsec szalonban vásárolsz. Szóval erről a példányról beszéltél itt régebben. Tényleg az első 968-asok egyik képviselőjét fogtad ki. Külső üzemanyagtöltő nyílás, és szűk hátsó rendszámtábla. 1972-es évjáratra tippelek. (az első forgalomba helyezés lehet 1973 is) Ha az Okmányirodában azt mondták, hogy rendben lesz, akkor nem kell félni. Vedd a nevedre mihamarabb.
Az enyémnek csak szürke forgalmija van, az adás-vételi elveszett de a jelenlegi tulaja már 10 éve birtokolja és erről nyilatkozatoz is hajlandó tenni, így elvileg nem lesz gond, legalábbis remélem.
az egész jó hír, amit tudok róla, hogy 3. gazdája vagyunk mi. az első tulajdonos, kb 3-4 évig használta aztán kivonatta, a 2. tulajdonos megvette több mitn 10 éve, az adásvételi megvan a fénymásolata itt van nálam, mi vagyunk a 3. tulajdonosok, az adásvételi ősz elején köttetett, amik nálam vannak, szürke forgalmi, az 1. és 2. tulajdonos közti adásvételi és az én adásvételim, remélem ez elég lesz a papírozáshoz :)
A Központi Okmányirodában azt a felvilágosítást adták, hogyha a jelenlegi tulajdonos a forgalmi engedély birtokában van és nyilatkozatot tesz, hogy az autó legalább 10 éve a tulajdonában van, akkor tulajdonjogot szerez felette és joga van a nevére venni, vagy eladni akkor is ha az adás-vételi nincs meg illetve nem lett átíratva az autó. Így már legalizálható és ismételten forgalomba helyezhető, legalábbis veterán korú autók esetében ezt elfogadják.
Sziasztok! Íme a már beharangozott jövő évi rendezvényünk:
Szovjet Járművek Találkozója és Kiállítása
Dátum: 2010, június 4. 16:00 - 2010, június 6. 13:00
Helyszín: Szolnok, Tiszaliget Hungary
Az országban gombamód szaporodó veteránbörzék közül a 11 éves szolnoki Alföldi Veterán Börze a nagy múltúak közé tartozik, nyáron 31. alkalommal kerül megrendezésre. Idén a nyári börze középpontjába a Szovjet Járművek kerülnek.
Negyedik, egyben második háromnapos találkozónkat tartjuk. Várunk szeretettel minden Zaporozsec és egyéb szovjet típusú (Volga, Csajka, GAZ, UAZ, Moszkvics, Izs, Zsiguli, stb) gépjármű tulajdonost, márkarajongót, társklubokat és minden érdeklődőt.
8:00 Ébresztő, reggeli, felkészülés a túrára. 9:00 Szervezett túra megfelelő számú érdeklődő esetén (minimum 10 jármű) Békésszentandrás - Horty duzzasztómű, Cserkeszőlő - Ebéd és Fürdő, Szolnok - Repülőgép Múzeum látogatás (Össztáv: 123 km/3 részletben). 18:00 Visszaérkezés a szállásra, vacsora.
7:00 Ébresztő, reggeli, felkészülés a járműoszlop felvonulására! 8:00(!!!) Felvonulás Szolnok városában, rendőri felvezetéssel (kb. 14 km, 30-40 perc) 8:30-8:45 Érkezés a cora-parkolóba, a kiállítási terület elfoglalása 9:00-11:00 Kiállítás és szépségverseny közönségszavazással 11:30-12:00 Eredményhirdetés, díjátadó 13:00 Könnyes búcsú egymástól
Ha elfoglaltságod másképp nem engedi, vasárnapra is mindenképpen szeretettel várunk, hiszen az a Veterán Börze és a Kiállítás tényleges napja!
Szállás a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Turisztikai és Szabadidő Központjában, mely fás, ligetes területen helyezkedik el a Tisza partja mellett, a kiállítás helyszínétől (Cora) 3 km-re.
Amit nyújtani tudunk Nektek: szállást(térítés ellenében), szombati túrát duzzasztóműi bejárással, fürdőzést, repülőmúzeum látogatást, egy vasárnapi járműfelvonulást, kiállítást közönségdíjas szavazással! Amit Tőled várunk: Gyere el (családoddal, pároddal, barátokkal), túrázz egyet a csapattal, vegyél részt a felvonuláson, mutasd meg járművedet a kiállításon a 31. Alföldi Veterán Börzén és érezd jól magad hasonló érdeklődésű emberek közt!
Jelentkezési határidő: 2010. május 17. Várjuk egyéb ötleteiteket is!
Infó: 30/23-33-193 vagy avb@freemail.hu
Üdv és mindenkinek kívánok Kellemes Ünnepeket és Békés, Boldog, Zapis Új Esztendőt!
Szintén Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek, de remélem ebben az évben lesz még érdekes hozzászólás, amire lehet válaszolni, úgyhogy addig sem tűnök el. A következő alkatrész szállítmány várhatóan január végén érkezik Ukrajnából, addig még van idő átgondolni a rendeléseket. Most vettem észre, hogy a topic elérte az 1000. hozzászólást. Azt hiszem elég jó kis csapat alakult itt ebben az évben. Remélem ez a kedvező folyamat nem szakad meg jövőre sem.
A régi rendszer szerint véglegesen kivont autókat is újra forgalomba lehet helyezni. Veteránvizsgával, és anélkül is. Azt, hogy melyik az olcsóbb, azt sajnos nem tudom megmondani, ezt az okmányirodában kell megkérdezni. Az, hogy a kezedben van a régi forgalmi egy olyan ember tulajdonának bejegyzésével, aki már régen eladta, és nincs a kezedben adásvételi tőle, akkor bizony nem sokra mész. Mert mi bizonyítja, hogy megvetted? A hatóság azt is képzelheti, hogy loptad, vagy orgazdától vásároltad. Ha nem történt hivatalos átírás, akkor ezért fontos, hogy az évek során adott és vett, több tulajdonos kezén átment autó, minden egyes tulajdonváltásáról meglegyen az adásvételi szerződés, mert ezzel lehet lekövetni, hogy az nem törvénytelen módon került bárkinek is a tulajdonába. Ha ez a lánc megszakad, és valamelyik adásvételi nincs meg, akkor kell felkutatni és körüludvarolni valamelyik előző (még érvényes és meglévő szerződéssel rendelkező) tulajdonost (ahol a lánc megszakadt), hogy írjon egy új adásvételit a nevedre. Azért jó dolog az átírás, mert az éppen aktuális tulajdonost mindig hivatali szintre emelik, és nem kell visszafelé nyomozni az időben.
Ezúton szeretnék Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánni mindannyiótoknak!!Legyen a fa alatt főtengelyszimmering,gömbcsukló,gyűrűsor,névre szóló forgalmi...kinek-kinek érdemei szerint...
Remélem a 2010-es év több lehetőséget ad nekünk a kedvencünkkel való foglalatoskodásra mint az idei!/Mert különben az életben nem végzek!!!! :) /
További szép napot és senki ne gyújtsa fel a nappalit!!!
Január közepén hozzák el hozzám a XXIII-ik kerületbe ha itt lesz akkor szólok és adok egy cimet.Várlak szeretettel. Amúgy egy kicsi ismeretség révén mindent el lehet intézni.Már egy kicsit körbejártam a pályát!!
És hogyan érdemes egy forgalomból kivont Zapit újra forgalomba helyezni? Sima újbóli forgalomba helyezéssel vagy veterán vizsgával? Melyik az olcsóbb és egyszerűbb? Egyébként az átírással kapcsolatban én úgy tudom, hogy ha megvan az autó forgalmi engedélye, de hiányoznak a közbenső adás-vételi szerződések attól még át lehet íratni egy bizonyos módon.
Jó hír a honlappal kapcsolatban: rDave kolléga hazajött, vége az állandó külföldi robotmunkának. Ez azt jelenti, hogy január közepére gatyába rázzuk a honlap nem működő dolgait, és lehet, hogy fórumot is fabrikálunk hozzá.
A joghoz nem sokat értek, de úgy gondolom, hogy a jogszabályoknak a való életet kell leképezniük, és ezt meg is teszik. Azaz ha valaki megvett egy autót, amit szabályos adásvételi szerződéssel bizonyít, akkor az az autó az övé. Az adásvételi szerződés nem veszti érvényét. Teljesen mindegy, hogy hivatalosan átíratta-e azóta vagy sem, akkor is az övé, legfeljebb a hatóság megbírságolhatja a mulasztás miatt, vagy valami pótdíjat számít fel, ha eszébe jut, hogy a nevére vegye. Tehát ha te ettől a hanyag embertől szabályos adásvételivel megveszel egy autó, akkor az a tied. Ebből következően teljesen mindegy, hogy aki sok-sok évvel ezelőtt eladta az autót a hanyag barátunknak, az él-e vagy sem, őt már nem kell bevonni a táncba, az autóját eladta, a pénzét megkapta. Nagyjából ugyanez volt a hivatalos válasz is, amit a jogász adott, itt néhány sorral lejjebb. Gond akkor lenne, ha valaki úgy adna el valamit, hogy nem is az övé, sosem volt az, hiába ír róla adásvételit. Namost, ha a becsapott vásárló ezt továbbadja, akkor gyakorlatilag a semmit adta el, és csak továbbpasszolta a szélhámosságot, azaz mindig a sor végén állón csattan az ostor, ha legalizálni akarja, mert neki kell felkutatnia az eredeti tulajdonost. Ilyenkor fordulhat elő, hogy az autó lopott volt, vagy más disznóság van körülötte, és az eredeti tulaj visszakéri. Vagy meghalt és az örökösök nem akarják eladni. Úgyhogy számos buktató létezik, ezért mondom mindenkinek, hogy első dolog legyen a papírokat rendezni, még mielőtt egy csavart is kicsavaroz a szeretett gépsárkányon.
Tudtommal ennyire nem bonyolult a helyzet. Akitől te vetted attól kérd el azt az adásvételit, vagy a másolatát amivel ő megvette a forgalmiban szereplő tulajtól. Mivel a foergalomból kivont autót nem kell átiratni ezért esetedben csak a lánctulajdonlást kell igazolnod és ehhez elég a két adásvételi.
Eredetileg az adásvételi szerződés az autó azon tulajdonosától kell, akinél legutóbb forgalomban volt. Ha az illető már meghalt, akkor az adásvételit az örökössel kell megírni, és kell egy másolat az örökösödési végzésről, az illetékhivatal fizetési meghagyásáról valamint az ennek befizetését igazoló csekkről, ekkor az örököst bejegyzik közbenső tulajdonosnak, de nem kell átíratnia vagy ilyesmi. Tehát ahhoz, hogy az örökös eladhassa a kocsit, meg kell várnia, míg befejeződik a hagyatéki eljárás és be kell fizetnie az örökösödési illetéket.
am szerinted mi a teendő akkor, ha az autó 10éve kivan vonatva a forgalomból aki kivonatta az meghallt de van adásvételi azzal aki megvette, mi is írtunk 1et akitől megvettük de ugye egy adásvételi csak 10 napig érvényes, de nincs mit átiratni ha kivan vonatva. szerintetek mi a teendő ilye esetbe? mert ha kiderül h én is 1 nem forgalomba helyezhető autót újítok akkor az frankó lesz
Gratulálok! Szép karácsonyi ajándék. A leírás alapján csak a küszöböt kell javítani, és a féket légteleníteni. Hogy szép is legyen, majd az elejét is újra kell fényezni, de ezzel együtt szerintem reális árért kínálták. Mondjuk egy kis utánajárásra, eljárási költségre, illetékre stb. biztos számíthatsz, amíg a nevedre tudod venni. Ezt sajnos le kell nyelned, mert hallottam olyan veteránosról, aki megvett egy autót, évekig dolgozott rajta, százezreket költött rá (ha nem milliókat), és a végén nem tudta legalizálni, és a nevére venni; lett egy milliós kerti szobra. Ha Pesten lesz az autó, és nincs ellene kifogásod, szívesen megnézném ünnepek után.
Eladóvá vált a retroautós 1500ösöm, 2200Ft-ért hirdetem. Csomagolt, hibátlan (mivel magamnak választottam), már csak utánrendelésben kapható a modell, 2490-ért, de nem tuti, hogy nincs rajta apró hiba...
Szóval, ha biztosan jót szeretnél, tőlem olcsóbban megkaphatod! És nem lehúzni akarlak benneteket, hanem szeretnék egy másik modellt vásárolni, csak most kifogytam a zséből...