Keresés

Részletes keresés

reker Creative Commons License 2010.04.22 0 0 100
Sziasztok!

Tudjátok, hogy nincs oéti engedélye az 5 htp-nek??? Vagyis nem felel meg a magyar előírásoknak. Érdekes viszont, hogy amerikában a pszichiáterek ezt adják a betegeknek antidepresszáns helyett.
zorka2004 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 98
Szia, én vennék belőlük, dobj egy mélt, köszi!
Előzmény: bullapo (96)
reker Creative Commons License 2010.02.15 0 0 97
Sziasztok!

Én sok évvel ezelőtt lettem pánikbeteg. 20 éves koromtól. Most vagyok 27. Szóval fiatal lány éveimet így töltöttem. Pánikosan, szorongósan. És töltöm most is.

Nagyon régen, már olvastam az 5 htp-ről csak akkor még nem volt magyarországi forgalomban.
Na de nekem végülis a fő gondom már az agorafóbia. Először szedtem cipralexet és nagyon jó volt. Semmi bajon nem volt, agorafóbiának, szorongásnak nyoma sem volt.
Terhes lettem, született egy kislányom és 1 éves korára megint gyógyszer kellett. De most viszont szorongok, agorafóbiám van stb.
Szóval nem nagyon jött be, mint először. Voltam pszichológusnál, hogy terápia vagy miegymás nem-e lenne jó. 6500 Ft/ alkalomért kikezel. Na hát erre kinek van pénze??? Nekem sajnos gyesből nincs. Meg egyébként sem tudnék kifizetni 25000 Ft-ot havonta neki, plusz még majd 10 ezer aza útiköltség amiért eljutok hozzá. Úgyhogy maradt az öngyógyítás.
Agykontroll, pozitív gondolatok tömkelege stb. De nagyon kéne valami igazán hatásos.
bullapo Creative Commons License 2010.02.13 0 0 96
Hali!
MOst doki álltal felírt gyógyszert szedek!

De ezek se jók semmire!
Az emlékeim,a rövid hosszútávú memóriámmal is gondok vannak, be vagyok szűkülve,
nem tudom mi van velem.
zorka2004 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 95
Hali, miért adod el őket? Van valami más, ami tutira működik?
Előzmény: bullapo (94)
bullapo Creative Commons License 2010.02.04 0 0 94
Hali!

Leírnak pár táplálék kiegészítőt amiket eladnák!
Depresszióra vettem őket!
5 doboz healthy america 5htp, 1 doboz healthy america melatonin 3mg 100kapszula, 1 doboz helathy america noni 400mg 100kapszula, 1 doboz healhy america gota kola 250mg 120 kapszula,1 doboz hormon health care 60 kapszula 950mg, 2 doboz scitec nutrition Tyrosine 670 mg 100kapszula, 1 doboz adaptogen (rohidola rosa , ashvaganda, ginseng ,kivonat) 900mg 60 kapszula,1 doboz san endotest pro 90 capsula,
Na ezek, így neten olvasgattam és írtak rólulk hogy esetleg jók depresszióra,
VAlamelyik mongyuk tesztoszteron szint emelő, másik meg hormonszint helyreállító,
azokat azért vettem mert mondom ki tudja mitől gyogyulok meg , vagy mi a bajom, mert hogy az orvosok nem az biztos!
Ha valakit valmai érdekel akkor küldjön mailt , árak megegyezés szerint!

bullapo Creative Commons License 2010.02.03 0 0 93
Hali!

Ha valakinek kellene esetleg 5htp 1500 ft ért darabját oda adnám,5 bontatlan dobozzal van.
NEuroptim nekem bejött valamennyire egy két hónapig aztán utánna nem!
sign14 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 92
neuroptim?

Van valakinek jó véleménye róla? Tényleg használhat?
A oldalukon, ami erősen belterjesnek tűnik csak pozitív véleményeket lehet olvasni.
Ez már önmagában is elég fura.
Vitaminok jó sok pénzért. Lehúzás gyanus.
Előzmény: enez (88)
enez Creative Commons License 2010.01.07 0 0 88

Szia "aatil" !

Bocsi nem jártam a fórumon mostanában, igen megvan még a 5-HTP és a Neuroptim is, pár szem hiányzik mindegyikből. Ha érdekel, az enez freemail-on megtalálsz. :-)

Előzmény: aatil (83)
Mancsyyyy Creative Commons License 2010.01.07 0 0 87
Véletlenül tévedtem ebbe a topicba, de 1-2 vélemény miatt úgy döntöttem hozzászólok.
Akik szidják az 5-HTP-t, talán nem kellene.
Egyrészt nem használhat mindenkinek ugyanaz, mint ahogy létezik olyan ember, akire hatástalanok a benzodiazepinek. És persze nem mindenkinek egyforma a betegsége sem.
Én kevert szorongásos depresszióval kínlódtam elég sok évig. Az SSRI-kből úgy 4 félét próbáltam, de míg a legenyhébbnél (citalopram) csak szimplán impotens és alvajáró voltam, addig volt aminél ültem mint egy doboz kukorica, és szinte magamról sem tudtam. Emellé az alprazolamot (Xanax) már lassan cukorkaként szedtem, mindig álmos voltam tőle, de ideges is maradtam. Természetesen annyi idő után toleranciát és dependenciát is okoz. Ugyanezt a Rivotrillal is sikerült. Ezektől erősebbet szerencsére nem irattam fel...
Próbálkoztam én a csodaszerekkel, de valahogy egyik sem volt jó semmire. Ugye a macskagyökértől egy súlyosan szorongó ember nem várjon megnyugvást. És a többi.
Aztán rohadt hosszú kutatómunka után úgy döntöttem kipróbálom az 5-HTP-t, Puritan's Pride-osat sikerült szereznem.
Azért azt senki ne várja, hogy majd hahotázni fog a rossz híreken, de nekem 1 hét alatt megváltoztatta az állapotomat. Azelőtt napi 1 mg alprazolam és 1 mg clonazepam kellett, azután meg heti 0,25mg az egyikből. És hozzátenném, hogy az alvásminőségem úgy 600%-kal javult (azelőtt fél év alatt egyszer ha jól aludtam...).
Mondjuk emellé szedtem a Super Snooze-t is (melatonin), és végre elfogadhatóan, majdhogynem jól aludtam, ami a sok év alatt semmivel nem sikerült.
Úgy 3-4 hónap után abbahagytam, de az utóbbi hónapokban visszatérőek sajnos a régi tünetek, az alvás fogalma nekem megint elveszett. Nemrég elkezdtem mindkettőt szedni, és azóta megint egész jól alszok.
Az 5-HTP napközbeni álmosságot és egyéb szedáló meg negatív hatásokat egyáltalán nem okoz, nem csak nálam, senkinél sem. Antidepresszánssal tilos együtt, alkohol nem ajánlott.
Én őszintén szólva örülök, hogy úgy vagyok sokkal jobban, és úgy alszok fényévekkel jobban, hogy közben nem vagyok bágyadt, impotens és hülye, mint az amúgy gyógyászatban használatos bogyóktól. Ha a tapasztalatommal bárkinek segíteni tudtam, annak örülök.
Adry30 Creative Commons License 2009.12.25 0 0 86
HÚÚÚ Gumiember olvastam az alvászavar topikot,hát elég durva!!NE foglalkozz senkivel,mondjanak ,irjanak akármit .SZ@rd le őket! Mi intelligens módon megosztjuk a tapasztalatainkat,ők meg azt csinálnak amit akarnak!!Te is 500ezret költöttél ezekre a szemtláda lehúzókra márc. óta?Hát én tizenkettid hónapja költök.Elfolyt a pénzem a sok csalóra!!Már ebbe is teljesen belebetegedtem.De mostmár befejeztem a költekezést,ha megdöglök sem érdekel,sőt!Pont egy éve vagyok nagyon súlyos depressziós.Nem bipolár csak sima major.De ez is pusztít rendesen. Már minden nemű stádiumát megéltem ennek a szemét betegségnek.Kis híján vitt...a vonat alá...
Adry30 Creative Commons License 2009.12.25 0 0 85
aatil írtam neked is!
Adry30 Creative Commons License 2009.12.25 0 0 84
Fox 70 irtam neked!
Gyerekek ,mindenki aki a betegsége során lehúzó csalókkal találkozott,irjuk ki az oldalra a nevét és termékét hogy ne tudjon másból is annyi pénzt kihúzni mint mi!
Hálisten én a Neuroptimot nem probáltam mert tudom h tele van b vitaminokkal ami olyan farkasétvágyat okoz hogy falnak mész tőle!Ja,meg mástól kérdeztem hogy milyen hatású az Asvaganda és mondta aki már szedte hogy egy nagy szar!Kicsit nyugtat,de semmi más.Mondom ha természetes nyugtatót kerestek a Valeriánát meg lehet kapni bármelyik patikában,potom 560ft-ért.És hatékony is!csak ezzel is vigyázni kell mert egy idő után hozzászokást okoz!!Tehát csak módjával!!
aatil Creative Commons License 2009.12.23 0 0 83
Helo Enez! Ha maradt még neuroptimod és 5 htp-d írj légci a aatil@freemail.hu-ra lehet, hogy megvenném.
Előzmény: enez (46)
Adry30 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 78
Ja,az 5htp szintén egy nagy szaar!!!!
Bágyaszt,nyugtat,álmosít,de semmi több és rohadt drága!Jobb kedélyt ne is álmodjatok töle,antidepressziv hatást még úgyse!!!De még a súlyos alvászavaromat se oldotta meg!
Adry30 Creative Commons License 2009.12.23 0 0 77
Fox70 ,ha olvasol akkor irj,mert ugyanazokon mentem keresztül mint Te és szeretném ha megosztanánk tapasztalatainkat!luckylove@vipmail.hu
A depresszió a legborzalmasabb betegség!!!Aki igazán benne volt csak az tudja!!
Gyerekek az 5htp-t szigorúan tilos antidepivel 1ütt szedni!!!!Kómát is okozhat de főleg szerotonin szindrómát!!!
Figyelem:a Varga Gábor által hirdetett gyógygomba kivonatok depresszióra (Neuranax)egy hatalmas nagy szar mint a többi!!!Olyan a hatása mintha bevenél egy valeriána drazsét,csak az a különbség hogy ez 500ft,a Neuranax meg 6000!!Ez is a lehuzásból gazdagodott meg!!!Vigyázat minden term.gyogyász ,termékfeltaláló stb. a beteg emberek kapaszkodásábol akar meggazdagodni!!
enez Creative Commons License 2009.12.11 0 0 74
Nagyon gondolkodom a pszichotherápián. Mivel a pszichiátrián tulajdonképpen pár mondat után felírják az antidepresszánsokat, vagy mi próbálkozunk ezekkel a különböző természetes készítményekkel, ezek végső megoldásokat nem jelentenek. Valahogyan felszínre kellene hozni azokat a "veszteségeket", problémákat amik folyamatosan rohamokban törnek fel az emberből. Tehát meggyógyulni kellene. Van valakinek jó tapasztalata ilyen megközelítésben is a  témában? Esetleg ha van köztetek pécsi, tud olyan profi pszichológust, aki pánikrohamok kezelésével foglalkozik?
zorka2004 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 72

Nem hiszem, hogy a tizedik vagy 1x-ik antidepi majd segíteni fog...Ha nálad ez biokémiai probléma, akkor hajrá 5-htp és L-thirozin...majdnem egyidősek vagyunk, nem lehet, hogy erről szóljon az életed! 

Előzmény: Törölt nick (71)
zorka2004 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 70
Szia! nagyon szurkolok neked, hogy segítsen az 5-HTP, pokoli az, amin keresztülmész...próbáld meg, ha a pénztárcád engedi az L-Tirozint is, a kettő együtt a szuper...más más módon hat, olvass utána...Azt hittem, nem fogom elkerülni az átert, de mivel nálam kizárólag élettani a depi, az 5-HTP visszaadta az életemet...Ezt kívánom neked is...
Előzmény: Törölt nick (69)
zorka2004 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 68

Hali, nem tudom, miért írja Bullapó, hogy nem ér semmit az 5-HTP. A HEalthy America-s azért jobb, mert van benne egy kis Valeriana is, meg B6 vitamin. Én szedem hosszú hónapok óta, és a kiborulások, agresszív ordítozás, lehetetlen hisztik, és nihil érzés a múltté. Nekem sajnos nagyban befolyásolja a hangulatomat a ciklusom, de amióta szedem az 5-HTP-t, azóta teljesen normálisan élek...Lehet, hogy Bullapóra saját maga miatt nem hat, pedig hinni mindenben kell. Sztem adj neki egy esélyt, B vitamin komplex-szel, L- Tirozin-nal, MagneB6 -tal, Kálcium + C vitamin és rengeteg kimerítő testmozgás...Anyagilag nem túl megterhelő, és nem is rombolja az egészséged. Aludni nekem is kell egy kid vörösbor, néha 0,5 mg Frontin, semmi több...annyira szeretnék segíteni, pokoli érzés a depresszió... 

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 65
De a pszichoterápia azt a célt szolgálná, hogy kevesebb gyógyszert szedj. Megértem én persze, hogy ez nem mindig sikerül, nekem sem ment, de azért amikor tanultam és jártam rá akkor majdnem teljesen gyógyszermentes életet éltem, most megint szedek gyógyszert, ma lehet altató is lesz, de akkor nem veszek be majd 1 mg. Xanaxot csak kevesebbet, variálgatom, de közel sem vagyok olyan állapotban mint te, nem fekszem, tevékeny vagyok tornázom sétáltatom a kutyákat, szóval én azért más kategória vagyok és idősebb is 20 évvel,mint te, és azt is szokták mondnai hogy az én koromban már elég a kevesebb alvás is, de sajnos voltam fiatalabb is és akkor is bajom volt az alvásommal.
El kell fogadjam magam igy.Nálam sajnos az játszott közre nagyban hogy elvesztettem a fiamat 28 éves korában, ennek 8 éve volt augusztusban, ő sajnos drogos volt. Erről többet nem is szeretnék irni. Ez feldolgozhatatlan egy szülő számára.
Előzmény: Törölt nick (59)
enez Creative Commons License 2009.12.06 0 0 64
Ja, és a legfontosabbat elfelejtettem!!! Mivel munkát úgy sem találok, legalább az üresjáratot is megpróbálom az egészségemre fordítani. Minden nap pár km-t intenzíven gyalogolok, s hetente 2x eljárok 2 órára welnessezni, fürödni, szaunázni, ha van néha partnerem fallabdázni is. Lefáraszt, s eltereli a figyelmemet. :)
enez Creative Commons License 2009.12.06 0 0 63

Elkezdtem az 5-HTP-t, majd a Neuroptimot, de mindkettő kevésnek bizonyult. A napi ügyeletre járásokkal kellett kezdenem valamit, mert éjszaka kóboroltam az orvosokhoz betegen. Úgy hogy most a jól bevált Coaxilt írták fel, ami hangulatjavító, s mellé Rivotrilt. A Coaxil most kezd el hatni, kissé kába vagyok tőle. Viszont a Rivotrilt csak este veszem be, mert úgy tűnik a pánikrohamomat lenyomja, viszont vagy a májamat, vagy a vesémet piszkálja. Tehát a mostani koktélom, reggel egy szem xanax 0,5-ös,  coaxillal, dél körül vagy délután fél 0,5-ös xanax egy szem komplex B vitaminnal és halolajkapszulával, multivitaminnal,este coaxil és rivotril, hogy a pánikroham ne jöjjön. Úgy tűnik ez most beválik, igaz a barátomat is kirúgtam, aki nagyon hozzájárult a szorongásaimhoz. Nem mondom, hogy rózsásan vagyok, mert megőrülök a munkanélküliségtől s egyedülléttől, de legalább az esti rosszullétek most nincsenek.

bullapo Creative Commons License 2009.12.06 0 0 60
Hali!
Naturvitamin.hu aminósavaknál tudod megrendelni!
DE ettöl is csak 1 hónapig leszel jobban , nekem utánna már elenkezőleg hatott!
Én is kipróbáltam már minden szart !
Már 7 éve kinlódok ettől a szartól de már nem is hiszem hogy bármitől is meggyógyúlnák! Most aurorixet szedek de ahogy látom az se jó semmire!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 58
Pszichoterápiára még ne jártál, lehet a gyógyszer és a terápia együttesen segitene.
Én vigigjártam egy Autogen tréninget, kifizettem érte elég sok pénzt, de ugy látom te is fizetgetsz rendesen, csodálnám ha a maszek pszichiáter még nem hozta neked elő a pszichoterápiát, azt általában pszichológusok tartják, de van olyan pszicjiáter aki pszichológus is.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 57
Healthy America-s 5-HTP. irjatok már erről bővebben én m ég nem hallottam erről a szerről, pedig általában tájékozott vagyok, mivel érintett is vagyok.
Hol lehet beszerezni, mennyibe kerül, miben áll a hatása, antidepi v. xanax helyett jó e?
Az antidepit én is elutasitom, este szedek be 1 mg xanaxot, 0,5 sima,0,5 retardot, nem valami jól alszom, igy próbáloznék megválni tőlük.
Én pl. még doha nem emeltem a Xanax adagomat, sőt, ha kevés akkor kevés, többet nem veszek be ennél, hosszu távon ez is sok és már én is elég rég szedem, volt hogy leálltam, de aztán ujra és ujra hozzányultam.
enez Creative Commons License 2009.11.12 0 0 55
Igen, van konkrét oka. Mindig akkor robbanok be, ha az életemet érintő komoly negatív dolgok érnek. Most pl. már 2 éve munkanélküli vagyok. Egész nap pályázatok tömkelegét írom,  már az Isten pénzét elköltöttem a postára. Sokáig tartottam magamat, de most már a sok sikertelenség miatt teljesen befordultam. Mindig értékes munkaerőnek tartottak, s most sem a diplomámmal, sem a középvégzettségemmel nem tudok egy rohadt állást összehozni. Szinte hihetetlen. Szívesen továbbképeztem volna magam, de az Új Pálya Program-ban, ami a köztisztviselőket továbbképezi, csak húzták az időt, mire elfogyott a pénz. Se munka, se értékes használható tudás. Csak a remény, hogy valahol fennakadok a szitán. De nincsenek munkahelyek, ebben a megyében, ahol lakom nincs munka. A párkapcsolatom sem jó. A barátom is depressziós fazon, aki mégjobban levisz. Elég rossz már a kapcsolatunk, csak nehéz elszakadni, pedig elkellene.Semmi pozitív nincs az életemben. Rengeteget vagyok egyedül, senki nem kiváncsi a másik sirámaira. Szóval hosszú.... s, úgy a szar az egész, ahogy van. Semmi örömöm nincs, pedig egy életvidám nő voltam.
Előzmény: zorka2004 (54)
zorka2004 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 54

Van valami konkrét oka az életedben, hogy gödörben vagy, vagy csak a lelked beteg?

Előzmény: enez (53)
enez Creative Commons License 2009.11.12 0 0 53
Köszönöm a jótanácsot! Nagyon mély gödörben vagyok, azért is hatalmasodtak el rajtam a pánikrohamok. Evickélek, próbálkozom, de sokszor esténként úgy érzem megőrülök. :-(
Előzmény: zorka2004 (52)
zorka2004 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 52
Neked is javaslom az izzasztó testmozgást rendszeresen, valamint olyan tevékenységet, ami teljesen kikapcsol...este egy pohár vörösbor, egy jó könyv, vagy film, és mindjárt nem magadra koncentrálsz...Próbáld meg az L-Thirozint is pl. az 5-HTP mellett, azt írják erősíti a hangulatjavító hatást...én is beveszek egy -egy Frontint lefekvés előtt egy órával, nem mondom, hogy könnyű nekünk, de küzdeni azért kell! :-))    
Előzmény: enez (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!