Keresés

Részletes keresés

e.n.c.i.t.i.m Creative Commons License 2010.08.16 0 0 169
A tojásnál!
Előzmény: repcsepista (168)
repcsepista Creative Commons License 2010.08.16 0 0 168

szija bija... korkodács, mindennapra 1 tollás?

a tojás, sem nem csibe, sem nem tyuk, főleg ha nincs kokasolva? -hol kezdődik?

Előzmény: e.n.c.i.t.i.m (167)
e.n.c.i.t.i.m Creative Commons License 2010.08.16 0 0 167
Mi volt ebédre: a tyúk vagy a tojás? ;)

Előzmény: repcsepista (166)
repcsepista Creative Commons License 2010.08.15 0 0 166

sziasztok...fej? s irás?

A cövetkező a hellzet, mint szó van az irásokban, hogy megember? -fejeltek mindent, az özönviz előtt, s a hirhedt arial 51 -ben, többek köct illen irányu kisérletek is, léteztek, léteztek?

Noca, azt tudjuk, hogy tukok fej nélkül is, képesek, szemet találni, s maga a tollásos tollás, azaz mivel tosszuk, tolljuk magunkat előreeeeee....

előre pajti?

Nos, akinen a nikjére irtam (habris) itt nem személleskedés, amitől te is félsz, de jobb ha nye nye nye... mert tregyük fe, vannak fejetlenek, mig ha flass fej....

nemtudom értitek e, mert fejel, vagy ne fejejajajajajjjj....

tollás héja....

Előzmény: habris (165)
habris Creative Commons License 2010.08.15 0 0 165
Nem szeretnék senkit megbántani, nem szeretnék a tyúk-tojás vitába belemenni. Csupán kíváncsi vagyok a kpokodil-torzkrokodil-torzcsirke-csirke fejlődésmenet torzkrokodil és torzcsirke részére, esetleg ezen két példány közti átmenetre, mondjuk a torz tollaskrokodilra. Van róluk kép az interneten? Most tényleg nem kekeckedni akarok, csak kíváncsi vagyok.
Előzmény: Sti_ (135)
kalapala Creative Commons License 2010.08.14 0 0 164
Igen, Gánti nagy arc, Oláh Zsuzsa is idézett tőle, meg járt Pécsre a TTK-ra vizsgáztatni.
Egyébként a műve ingyen is letölthető, regisztrálás nélkül, innen:

http://mek.oszk.hu/03200/03287/03287.pdf
Előzmény: Mirdad (162)
kalapala Creative Commons License 2010.08.14 0 0 163
Imádom ezt a topikot és az ilyen kérdéseket.
Na, akkor gyerekek:
Mi volt előbb a felnőtt ember vagy a gyerek ember?
Gyerek ember nem lehetett, mert azt valaki meg kellett szülje, ugyebár.
Felnőtt ember megint nem lehetett, mert felnőttként senki sem születik.
Namostakkor.
A nagy helyzet az, hogy tényleg nem lehet megmondani, hogy mi volt előbb.
Éspedig valószínűleg azért nem, mert EGYIK SEM volt előbb és egyik sem lett később a másiknál...
Akkor mi az igazság?
Nem tudom, de a teremtésben nem hiszek.
Habár, ha teremtésnek nevezzük az ősrobbanást, és az ősrobbanást kiváltó erőt definiáló egyenletbe belehelyezzük ismeretlenként istent - de előtte elnevezzük x-nek -, nos akkor engem még isten sem zavar...
Egyébként az evolúciót, a mérhetetlenül hosszú idő alatt bekövetkező változásokat nagyon nehéz elképzelni és elméletileg modellezni, mert 70-80 évnyi élettapasztalattal végtelenül nehéz évmilliónyi fejlődési utat belátni, elképzeli, logikusan felvázolni.
Mirdad Creative Commons License 2010.06.10 0 0 162

Gánti Tibor zseniális "nagy egyesítési kísérlete", a chemotonelmélet, az Élet, az élő "rendszerek" LÉNYegéről.

"Mert bármennyire hihetetlen, a tudomány úgy keresi az élet keletkezésének útját-módját, hogy azt sem tudja, mit is keres tulajdonképpen."
Gánti Tibor

Szabó T. Attila előszavából:
"Az alapkérdések valójában gyermeki kérdésekmegválaszolása gyakran a legnehe-
zebb. Nem véletlenül kerüli például a megfontolt, kísérletezõ kutató a végtelen terek és idõk kérdését, az energia, információ és anyag közti lehetséges kapcsolatok kutatását.
Vannak azonban megkerülhetetlen alapkérdések. "Mi az élet?", "Hogyan keletkezett az élet?". Ezek ott settenkednek körülöttünk akkor is, ha menekülünk megválaszolásuk elõl."

Gánti Tibor: Az élet általános elmélete:

http://www.scribd.com/doc/32815180/Ganti-Tibor-Az-elet-altalanos-elmelete

(regisztrálva lesznek élvezhetők, letölthetők a dokumentumok - sajna)

Előzmény: Mirdad (161)
Mirdad Creative Commons License 2010.06.10 0 0 161

Biztos elgondolkodtatok már arról, hogy az evo-elméletek "mindössze" arra nem tudják a választ, hogy

MI EVOLVÁL? HONNAN ÉS HOVA...? :) ;)

"Valami" (élő "rendszerek"?) fejlődik. Szép. De az honnan lett...?? És miért fejlődik, és hova? :) ...

Rejtélyvadász Creative Commons License 2010.02.22 0 0 159

"....A tojás magától nem tud lenni, hogy mássá fejlődjön, mint előtte volt!:) "

És a kakassal, mi a helyzet ? :)

Előzmény: Grega11 (158)
Grega11 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 158
Értelemszerűen a tyúk volt először, aki úgy döntött, kipróbál valami újat. És igaza lett!
A tojás magától nem tud lenni, hogy mássá fejlődjön, mint előtte volt!:)

Ha a kettő közül valamelyik döntött, hát a tyúk minden bizonnyal intelligensebb volt. Ehh.
Igor. Creative Commons License 2010.01.26 0 0 156
Az univerzum is egy szempillantás alatt jöt létre,ez igy volt a tojásal és a tyúkal is.Eddig nem voltak utána meg ott bámultak egymásra.
dani22 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 155
Üdvözletem! NEm olvastam végig a topikot de megválaszolnám a kérdést! Volt egyszer egy csikremokus ez még elevenszülő volt. Elevenen megszült egy mégfogyatékosab csirkemokust és ez már tolyást rakott. És igy folytatodott a történet máig és egyszercsak csirke lett belölle. Nos ebben egybibi van! A rettentögyépés tyukmokus és a tyuk közti határ teljesen elvan mosodva! Tehát nemtudjuk hogy mitölszámit tyuknak és mitöl Gyépésmokuscsirkének!
menroting Creative Commons License 2009.12.21 0 0 154
 A kakas csípje meg ! :-)
Előzmény: menroting (153)
menroting Creative Commons License 2009.12.20 0 0 153
Hová lett a topiknyító ?
Elvitte a fekete macska ?
menroting Creative Commons License 2009.12.20 0 0 152
Valószínűleg úgy gondolják hogy a kakas szarta a tyúkot.Majmok.
Előzmény: repcsepista (151)
repcsepista Creative Commons License 2009.12.20 0 0 151
   kakas kakás, mama mamás, ma más?
Előzmény: FAV 20 (148)
menroting Creative Commons License 2009.12.19 0 0 150
S félrelépett a gyikkal ?
joy Creative Commons License 2009.12.18 0 0 149

Bammeg, tiedé a z5pont!

:o)))

FAV 20 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 148

Sziasztok!

Olvasgatom ezt a topikot,és új mederbe terelem a témát. Én tudom a megoldásra a választ. Nem a tojás volt elöbb,és nem is a tyúk,hanem a kakas! Mert ugye azért ez is kell.

boszoli Creative Commons License 2009.09.24 0 0 147

Hali.

Egyértelmű hogy a tojás!

Már a dínók is tojást raktak, a tyúk csak jóval késöbb jelent meg. =) XD

KomOmbo Creative Commons License 2009.09.18 0 0 146

Az okos Iván bácsit megkérdezik:

- Iván bácsi, melyik volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?

- Hát... azelőtt mindegyik volt...

joy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 145

Mi volt előbb?

A tixar.

ghepard Creative Commons License 2009.09.09 0 0 144
Hát igen. A természet nagy úr. Ha kígyónknak hidege van (vagy miért), hát csinál neki tollazatot. Na meg nagyon okos is az a természet, kár hogy nem lehet vele beszélgetni. Találtak valamilyen dinófajta kis darab csontját és azon kitapintható (NatGeon láttam) dudorokat, amik tollazat helyét mutatták. Tehát akkor a tojás előbb volt, mert a madár (tyúk) csak aztán........ Mikor megvolt a tollazat, rájött a kígyótyúkunk, hogy azzal még repülhet is. Hát mindenki okos, nem csak az ember......
Előzmény: Sti_ (141)
repcsepista Creative Commons License 2009.09.06 0 0 143

Eccere van minden, hogy egybe, az is csak ugy képzelhető el?....

Aztán, én jobbat teremtek, mint az eredeti, s talán itt, ezzel kezdődhet a záptollás? Igen, a tyuk, nemcsak a tolás, hanem minden életfeltétel meg környezet, ami, az EGÉSZ -VILÁG egyszerr van! Ha lett, akkor már lőttek?

Előzmény: Sti_ (128)
Sti_ Creative Commons License 2009.09.06 0 0 142
http://tyukvagytojas.mlap.hu

Jelenleg 58% a tojás javára a 42%-nyi tyúk ellenében...
Előzmény: ..........Michi.......... (107)
Sti_ Creative Commons License 2009.09.06 0 0 141
(...) A film elején tetszett a mondás, hogy megjelentek. Tehát megjelentek és kész..........

"Szerintem, meg az történt, hogy az illető hüllőcsoportnál adottak voltak az előzetes feltételek (pl. biped közlekedés, tojásokkal való szaporodás, kialakuló endothermia, stb.) és mint minden más esetben több vonalon elindult a párhuzamosan folyó, de többé-kevésbé eltérő fejlődés. Így egyes jellegek párhuzamosan megjelentek több vonalon is (pl. a tollazat és a vele járó hőszabályozási lehetőségek, ivari dimorfizmus, kotlás stb), mig mások esetében egyre nagyobb lett az eltérés." (Milvus)
Előzmény: ghepard (96)
Sti_ Creative Commons License 2009.09.06 0 0 140
François Jacob Nobel-dijas genetikus írt egy remek könyvet az öröklődésről és a reprodukcióról (A tojás és a tyúk. Az élők logikája) Ő a tojásra szavaz valahogy így:

A tojás a tyúkban alkalmas eszközt talált arra, hogy újabb tojásokat hozzon létre.

Dawkins meg elnevezte ezt az eszközt túlélőgépnek...
Előzmény: stika (92)
Sti_ Creative Commons License 2009.09.06 0 0 139
Azt képzeld el inkább, hogy valami tyúk és strucc közötti méretű, két lábon járó, nagyjából amúgy is madárformájú, tollas hüllőből fejlődtek ki (ahogy az ismereteink szerint történt). Ugye, így már sokkal könnyebb elképzelni?

Elképzelni könnyebb, de nem mindegy, hogy képzeletünk, vagy ismereteink szerint történt-e a valóságban... :-))
Előzmény: Faragó Kálmán (89)
Sti_ Creative Commons License 2009.09.06 0 0 138
nincs nekünk egy közös tollasunk valahol?

Nem tudok róla.
Előzmény: repcsepista (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!