Keresés

Részletes keresés

Sanyi apó Creative Commons License 2010.02.05 0 0 273

Szia Ali-bá!

Üdvözlet Mindenkinek!

Köszönöm a jelzést, a jelentkezést úgy gondolom ez már a közelgő TAVASZ jele!

A javasolt szöllő fajták közül a Teréz és az Eszter kivételével van tavaly őszi friss telepítésem, amit esetleg elfogadnák. Az Attilával kapcsolatban az a kérdésem, hogy a  mi környékünkön / Pásztó / , milyen biztonsággal érik be / a szakirodalom nem nagyon javasolja/ ?

Ali-bá Creative Commons License 2010.02.04 0 0 272

Halihó! Sanyi apó!

Február van. Ha melegszik az idő megszedheted az oltóvesszőket. Most még biztosan mélynyugalomban vannak, ahogy a kinti hőmérőt nézem. Ugy ahogy leírtam.

Javaslom az uj rezisztens csemegeszőlő fajtákat! Néró, Eszter, Teréz, Palatina, Moldova. Na meg az általam egyik legfinomabbnak tartott Attilát is!

Előzmény: Sanyi apó (259)
vica46 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 271

Szia Alibá

Ezt én is tudom  hogy korábban kibontva fehérebb ,de az idén ez sem oldotta meg,sajnos könyvben olvastam de nem tudom melyikben.

Előzmény: Ali-bá (270)
Ali-bá Creative Commons License 2010.01.31 0 0 270
Na erre en is kivancsi lennek. Ha az interneten olvastad, irj be a google keresobe nehany kifejezest amire emlekezel belole, valoszinu kidobja az egeszet. (elnezest ezen a gepen nincs ekezet.)

En ugy tapasztaltam, hogy ha meg zold a felig kinyilt burok es ugy szeded ki a diot, akkor mindig vilagosabb a bel, mint ha mar jol rabarnult.

Előzmény: vica46 (269)
vica46 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 269

Üdvözletem

Uj vagyok nálatok lenne egy kérdésemValamikor olvastam hogy a dofát valamivel meg kell öntözni hogy a dióbél világosabb legyen ,sajnos nem tudom hol olvastam ,tudna valaki segiteni,köszönöm előre is .

Előzmény: Ali-bá (268)
Ali-bá Creative Commons License 2010.01.01 0 0 268

Boldog újévet minden ismeretlen itt fórumozó ismerősömnek!

japaszturo Creative Commons License 2009.12.31 0 0 267
BOLDOG ÚJ ÉVET! JÖVŐRE IS TANÍTSUK EGYMÁST. A JÓ PAP IS HOLTIG TANUL.
mircilla Creative Commons License 2009.12.25 0 0 266
Boldog karácsonyt mindenkinek!
trasgo Creative Commons License 2009.12.23 0 0 265
kertészboy Creative Commons License 2009.12.21 0 0 264
Ahogy mondod (írod)! :))
Előzmény: mircilla (263)
mircilla Creative Commons License 2009.12.21 0 0 263
Csak egy maradt meg a négyből...ilyenkor még ez egy jó arány...jobb mint a semmi:-))
Előzmény: kertészboy (262)
kertészboy Creative Commons License 2009.12.20 0 0 262

mircilla!

na hogy áll az oltott hibid?

Előzmény: mircilla (254)
pendula Creative Commons License 2009.12.20 0 0 261
Szia!
Ali-bá nagyon jól mondja a tárolást, a gombaölőszer pedig mindenképpen Champion legyen.
Sok sikert.
Ali-bá Creative Commons License 2009.12.20 0 0 260

Szia Sanyi apó!

Késedelemről szó sincs. Ráérsz januárban a nagy hidegek, fagyok elmultával megszedni a vesszőket. Persze nézd meg majd, hogy nem fagyott e meg. (A rügyet kettévágva szép zöld a szem belseje. Ezt oltás előtt is célszerű megnézni!)

A vesszőket 2-3 rügyes darabokra vágva, gombaölő szeres vizben megfürdetve,(10 perc),leitatva róla a vizcseppek, legumigyűrűzött fólia zacskóban (célszerűen mégegy zacskóban) berakod a hűtőszekrény ajtajába, vagy zöldség tároló részébe. Utána elfeledkezhetsz róla néhány hónapra.

Májusban kell elővenni. A többit később.

Sanyi apó Creative Commons License 2009.12.19 0 0 259

Szia Ali-bá!

Remélem még nem vagyok elkésve-látván ezt a zod időjárást- a szölővessző /oltóvessző/ szedésével.Valószinü, hogy Pannónia....vagy Szöllőskertek....fajtával próbálom meg átoltani a nem tetsző fajtát. Kérlek jelezz, ha lehet a vesszőt szednem

mircilla Creative Commons License 2009.12.15 0 0 258
Szia Ali-bá!
Kérdésedre válaszolva.
Egy igen él és levegőzik nem lankadnak a levelek sem rajta.
Egy tuti , hogy nem éli túl. Már szárad az ág. :-(
A másik kettő is elég necces, mert ha leveszem róluk a zacsit akkor kókad rendesen.
Ennyi a rövid helyzet jelentés, köszi az érdeklődést. :-)
Előzmény: Ali-bá (257)
Ali-bá Creative Commons License 2009.12.10 0 0 257
Mi ujság Mircilla? Levegőznek, napoznak már az oltások?
Előzmény: mircilla (254)
Ali-bá Creative Commons License 2009.12.01 0 0 256
A naspolya és a pöszméte is képes ilyen helyen megélni és teremni.
Előzmény: Sanyi apó (251)
Flanell Creative Commons License 2009.11.30 0 0 255
A málna egyenesen imádja az épület árnyékolta helyet. (Fa árnyékát nem.)
Előzmény: Sanyi apó (251)
mircilla Creative Commons License 2009.11.30 0 0 254
Bizti? :-/
Nem fognak kókadni az új levelek? :-/ :-)
Megpróbálom ...tegyem őket az ablakpárkányra?
Mert az oltási folyamatban félárnyékban voltak.
Előzmény: kertészboy (253)
kertészboy Creative Commons License 2009.11.30 0 0 253
Szerintem leveheted a zacsit róla!
Előzmény: mircilla (246)
mircilla Creative Commons License 2009.11.30 0 0 252
Köszi Ali-bá!!!
Azt teszem.....remélem sikerül megtartanom őket, mert nagyon különlegesek.:-)
Előzmény: Ali-bá (249)
Sanyi apó Creative Commons License 2009.11.29 0 0 251

Üdv Mindenkinek!

A kertem egy részét beárnyékolja egy magas üvegház, ahol szinte semmi sem terem meg. Be szeretném ültetni gyümölcsfákkal vagy gyümölcsöt adó bokrokkal. Van e olyan gyümölcsf, bokor ami elviseli az árnyékot? A kert fekvése kelet- nyugati irányú.

Sihuhu Creative Commons License 2009.11.25 0 0 250

Üdv!

Nem egészen. A retyerát sarkánál a palát kissé elvitte, de nem érdekes. Ha mégis megvették volna, akkor a kicsörlőzése a törzsnek lett volna izgalmas. De hát erre sajnos nem került sor...

Zsolt

Ali-bá Creative Commons License 2009.11.24 0 0 249

Mircilla!

Én azt tanácsolom, hogy először a zacskó csöcskét vágd le, had szokjon fokozatosan a levegőhöz.

Előzmény: mircilla (246)
Ali-bá Creative Commons License 2009.11.24 0 0 248

Komoly diótörzs!! Nem semmi volt kiszedni a földből. Jó játék lehetett. És oda dőlt ahova szántad?

A vedres módszert nem próbáltam, igazad lehet, lehet, hogy megfagy a gyökere, ha nagy tél van. :-((     Biztosabb a földben hagyni.

Előzmény: Sihuhu (247)
Sihuhu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 247

Üdv!

Itt van egy kép róla. Próbáltam görgőkre dönteni esetleges csörlőzés érdekében...

A vödörben nem fagy ki télen a gyökere? (Alulról nem temperálja a talaj.) Amúgy ez is jó ötlet.

Zsolt

Előzmény: Ali-bá (245)
mircilla Creative Commons License 2009.11.19 0 0 246
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az oltással kapcsolatban. :-)
Szeptember végén oltottam Hibiscust és a zacskó alatt mind megmaradt szépen hozzák az új leveleket.
Meddig hagyjam őket a zacskó alatt? Mikor élhetnek szabadon párásítás nélkül?
Köszi előre is a válaszokat!
Ali-bá Creative Commons License 2009.11.18 0 0 245

Jut eszembe: ha csak kicsi magoncod van, akkor egy vederbe ültetve felkötheted a nemes fára, hogy elérje a kívánt ágacskát. Csak el ne feledd nyáron öntözni, nehogy kiszáradjon.

2,5 m 49 cm , az igen. Nálunk nagy keletje van a dió törzsnek. Tavalyelőtt a szőlőskertünkből télen hármat is elloptak. (A rendőrség nem csinált semmit.) Az egyiket a gazdája megtalálta az egyik fafaragónál. Az vette. Visszaadta a gazdájának aki eladta 10 000ft-ért másnak.

Előzmény: Sihuhu (242)
Sihuhu Creative Commons License 2009.11.17 0 0 244

Üdv!

A nemes diófa egyik fele a telek kerítésén túlra nyúlik, és a lehullott diót összeszedik. Ezért kénytelen vagyok idő előtt leszedni a diót, illetve rázni, és bizony verni is...

A régi diófát magam vágtam ki. Gyönyörű törzse volt: a kiásott gyökértörzsétől az első elágazásig több, mint két és fél méter, a legkisebb törzsátmérője az első elágazásnál 49 cm volt. Hirdettem interneten, a BEFA Kft-nek is, de nem kelt el... szégyenszemre a barátom felaprította, és tüzifa lesz belőle.

Azért az ültetvényért, mikor kivágásra kerül, biztosan ki fognak menni elvinni a bútorfát.

Zsolt

Előzmény: Ali-bá (243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!