Emmeg egy 18 éves "gyerek" pár sztorija (18 évesen alkoholt nem adnak neki az usában és még 3 év mire egy szórakozóhelyre beteheti a lábát, de a közel-keleten embereket le lehet lőnie legálisan) On
Szijasztok :) A képeket ott csináltam szombaton Mazar-e Sharifban. szerda óta jöttem haza Kabulból... hát voltak kalandok... Sajnos a 200 ról én sem tudok bővebbet.. emmögött erősen politikai döntés áll én is nígyon kíváncsi leszek, mert én látom hogy milyen keserves körülmények között csinálják a srácok kint a melót... hát még ha még 200 kimegy... Most jönnek a családlátogatások.. Frimen, szívesen mennék csak az a baj, hogy iszonyat szar gumik vannak rajta (metzeller) és már nyáron is csúszkáltam vele... szóval nem akarom megkockáztatni az esést.. ebbena 10 napban :D hétfőn utalom át a hitelzárást,, úgyhogy enyém lesza dög.. :D
Üdv. itthon. Azt olvastam, hogy újabb 200 embert küldenek oda. El tudnád mondani pár szóban, hogy mi a fenét kerestek ti ott és mit csináltok ? (meg az amcsik, meg a többiek)
Ja, a bringások... Délelőtt belefutottam kettőbe. Piroson megálltak, volt sávjuk meg lámpájuk. Éppen arra gondoltam, h ez szinte csoda, mikor félidőben elindultak...
Kellett volna? Az Andrassy uton piroson mentunk vegig, beleertve az Oktogont is. :-) A vegen a Hosok terenel meg lazan dobtunk egy balost szinten a piroson keresztul.
A heti "reformaljuk meg a kreszt" vitat es a szezon lezarva(?) Frimennel atmotoroztunk legalabb egy tucat piros lampan, mint sem torodve a tilos jelzessel. Ezen kivul megszegtunk nehany kanyarodasi szabalyt is, sulyosbito korulmenykent felrohato szamunkra, hogy mindezt a delutani karacsonyi csucsforgalomban tettuk.
Voltak velunk bunsegedek is, nehanyuk mikulasruhaba beoltozve. :-)))
"meg a sok idiota gumist aki 90%ban autozik" Nincs összefüggés, az autót is ugyanúgy elcseszik.:/ Gumicsere után sajnos már menetrendszerűen első dolgom lett, hogy elküldöm a gépet végsebesség közeléig, hogy ráz-e.
a tanulsag az, hogy kene egy kezi kerekcentirozo, ala MotoGP, mert motorhoz eleg,sőt, 100 euro, es a gepet meg a sok idiota gumist aki 90%ban autozik le kene szarni es megcsinalni magunknak...
Fent van a gumiszett az XT-n, de ez se volt sima menet. Van három gumis Pakson, az egyik mindig megsérti a felnit, a másik meg többször rosszul rakta fel a gumit, a 3.-al mindig meg voltam elégedve, érti a szakmáját, hozzá viszek már mindent, mint most is.
Átszerelte a gumikat, felrakja a hátsót centrírozni, minden ok, szépen fut.
Felrakja az elsőt is a gépre, úgy kóvályog a kerék mint gólyafos a levegőben. Mondja, hogy üt a felni. Rövid ideig forgott csak a gépen, a felnit nem láttam, de ha ő mondja, akkor biztos szar. Már mérgelődtem is magamban, hogy nem igaz, hogy ezt nem vettem észre, mikor vettük a motort, mert direkt megforgattam a felnit úgy tűnt szépen fut. Azért még megnéztem kézbevéve a felnin a gumit, körben mindenhol szépen egyenletesen van fent.
Leszereli a gumit, hogy vigyük el a felnit javíttatni. Morfondírozok magamban, hogy ki a fene javít itt küllős felnit. Útközben felhívom egyik motoros haveromat, hátha ő tudja. Erre mondja, hogy ő tud ilyet javítani, egyből visszük is hozzá.
Kézbeveszi a srác, megforgatja egy tengelyen, aztán néz ránk furán, hogy ezen mit akarunk javítani...gyönyörűen fut. Nézünk bután...akkor biztos a gumi szar vagy rosszul lett ez is felrakva. Srác mondja, hogy felszereli, kérdem mivel, mutatja a pájszerokat...ő ezzel szokta, ne ijedjünk meg, nem sérül meg a felni. Pikkpakk felszerelte bőrkesztyűt rakva a pájszerokra. láss csodát szépen fut a gumi és felni együtt.
Otthon a centrírozást már én csináltam meg és láss csodás, mindössze 10gramm súly kellett az első felnire. Nem rossz gumik ezek.
Tanulság, a centrírozást én csinálom már, mostantól a gumit is én fogom szerelni, mert már többször fordult elő, hogy rosszul lett felszerelve.
Nem tudod, hol lehet ilyen gumiszerelő pájszert venni? Meg ugye a leszereléshez kellene csinálnom egy gumilenyomót is. Egyáltalán lehet kapni ilyen készleteket?