Hát az a helyzet, h speciel a közlekedés nagyságrendekkel stresszmentesebb arrafelé. Meló miatt az utóbbi 10 évben folyamatosan autóznom kellett Pesten, s kint érzékeltem a különbséget. S újra idehaza is. Hidd el, mindenkinek jobb lenne, ha ezek a balkáni állapotok megváltoznának. Másrészről viszont van sok dolog, ami sztem itthon jobb, ilyen pl az orvosi ellátás (egyelőre), a kaja, meg pl h itthon nincsen minden sarkon speedkamera, meg nem csesztetnek állandóan a parkolásért, ezeket rühelltem kint.
Most ebben nincs igazad, nem szidja, tényeket közöl. Sajnos ezeket tapasztalja. En sosem vezettem angliaban, tehat nem banom, hogy ha leirja, hogy az milyen. Amugy sztem pont nincs elszallva londontol, csak jol erzi ott magat.
Izé.. hát én semmi ilyesmivel nem írtam tele semmit. Annyit szóltam hozzá, h idehaza sok a gyökér, akit szép szóval nem lehet megnevelni, s én nem is vagyok hajlandó. (Az, h az egyik fő marhanyelv állandóan itt kekeckedik, Te meg véded, az meg egy külön történet.)
A velunkszemben lako cigany sem vesz tudomast arrol, hogy egyiranyu az utcank, de p meg csak le sem huzodik a mercijevel, ha jon valaki szembe. Ti meg teleirjatok a topicot azzal, hogy hu de be kell tartani a szabalyokat. Minek?
Tegnap elindultam itthonról, s az egyirányú utcában jöttek velem szépen szembe (keskeny, tényleg csak 1 kocsi fér el). Villogtam, majd megemlítettem a tényállást, mire még a buzivirágnak állt feljebb, h "mi vagy te, rendőr?" Az ilyeneknek semmit nem ér a szép szó.
nem megy rosszul a Mocsok, de pl hringen az 1:52-es rekordhoz kepest a legjobb ideje is 2 percen kivul van tudtommal joval, azaz az eringi 1:16-17-es korrekordhoz (asszem a petike tartja GP125-ös motorral ami pont oda valo gep, mert a 600-as sok neha), azaz van +15%-a
az meg olyan 1:24-25 neki sacc de mindig is vannak csodak
egyebkent sok tehetseges emberke megy kis penzbol MZ kupa meg regi szarokkal es nagyon gyorsak, csak mivel mar nem fiatalok, nem voltak jokor jo helyen, nem viszik tovabb nalunk a tehetsegeket nemzetkozi de meg hazai elvonalba sem, igy elkallodnak...
A 250-es Leo szervizkonyve azt irja a szijra: Trapezoid belt Width: 21mm (original width 22,6 mm)
A kis cso pedig egy leereszto cso, siman le tudod huzni, az osszegyulott vizet, koszt tudod ott leengedni. A variatorhaz muanyagja, amire ramegy csak egy dugo.
A variator surlodik, melegszik, huteni kell. A bejuto levegovel bejuto por pedig jobban koptatna, mint szukseges az alkatreszeket.
a. motorspecifikus: minarelli 50 blokknál pl. 16,5mm a gyári szélesség és 15mm alatt cserés. végsebességen érződik, h kopott.
b. az nem összekötő, csak azon eresztei le a dzsuvát a légszűrőházból.
c. 50cm3 felett általában van a meghajtásnajk is hűtése, ez egy gumicsövön keresztül történik. azért van benne szűrő, h ne menjen bele a kosz a meghajtásba.
Pár hete már írtam, de megkérdem most is, hátha valaki tudja:
a) a CVT-szíj mikorra válik csereéretté? Észrevehető ez a menettulajdonságokon? b) aképen látható -- két szűrőházat összekötő (?) -- cső vajon mire való? http://img260.imageshack.us/img260/3238/kep023.jpg c) egyáltalán, miért van a variátornak saját ventillátora, légszűrője?
Müller Attila a gyerek neve, talán októberben a Lágymányosi híd budai ráhajtójánál a harmincas kanyarban csúszott el a motorjával....egy olajfolton. Biztos sokat tanult az iskolában.
Valami morzsát nekem is hullajthatnál majd a zsíros ügyletből. :)
Vasárnaponként van a Cool-on (azt hiszem) egy 'easy rider öcsém' című műsor, másfél részt láttam belőle, valami motoros versenyző iskola szezonját (fogalmam sincs milyen bajnokságban) követi (erősen úgy tűnik, hogy a suzuki a szponzor) A Cool méltán világhírű műsorvezetője, Müller Péter az egyik tanonc. Sajnos idáig mindkét részben elesett, legutóbb a korházban kötött ki. Azt mondják a társai, hogy bátrabb, mint amilyen ügyes. Csak ha esetleg valakit érdekel, és még nem tudott róla. Délután 2-3 körül megy.
Más. A mostani SB-ban azt írja a Mocsok, hogy egy srác egy '92-es cibberrel 1.18-akat szórt előtte az Euroringen. Ha nézed a versenyeredményeket, ilyennel nyernek (ha jól emlékszem) vagy dobogósak mai motorokon. Te nem fogadod fenntartással az ilyen rejtélyes, szunnyadó csodatehetségeket? Ja, meg Mocsok is szokott a sajátjával állítólag annyit menni...
Na, lecsapok a Cé féle Junior Prime Minister állásra (a mostani behozta a köztudatba a magas homlokot és kisfiús mosolyt, nyert ügyem van ;D ) és veszek néhány pályagépet (pontosabban, vetetek az Ifjúsági és Sport Minisztériummal, attól megveszem úgy, hogy közben már leszerződünk, hogy 10 évig piaci ár felett visszabérlik tőlem) és megkérem Frimen-t, tanítson meg motorozni. :)))