a. motorspecifikus: minarelli 50 blokknál pl. 16,5mm a gyári szélesség és 15mm alatt cserés. végsebességen érződik, h kopott.
b. az nem összekötő, csak azon eresztei le a dzsuvát a légszűrőházból.
c. 50cm3 felett általában van a meghajtásnajk is hűtése, ez egy gumicsövön keresztül történik. azért van benne szűrő, h ne menjen bele a kosz a meghajtásba.
Pár hete már írtam, de megkérdem most is, hátha valaki tudja:
a) a CVT-szíj mikorra válik csereéretté? Észrevehető ez a menettulajdonságokon? b) aképen látható -- két szűrőházat összekötő (?) -- cső vajon mire való? http://img260.imageshack.us/img260/3238/kep023.jpg c) egyáltalán, miért van a variátornak saját ventillátora, légszűrője?
Müller Attila a gyerek neve, talán októberben a Lágymányosi híd budai ráhajtójánál a harmincas kanyarban csúszott el a motorjával....egy olajfolton. Biztos sokat tanult az iskolában.
Valami morzsát nekem is hullajthatnál majd a zsíros ügyletből. :)
Vasárnaponként van a Cool-on (azt hiszem) egy 'easy rider öcsém' című műsor, másfél részt láttam belőle, valami motoros versenyző iskola szezonját (fogalmam sincs milyen bajnokságban) követi (erősen úgy tűnik, hogy a suzuki a szponzor) A Cool méltán világhírű műsorvezetője, Müller Péter az egyik tanonc. Sajnos idáig mindkét részben elesett, legutóbb a korházban kötött ki. Azt mondják a társai, hogy bátrabb, mint amilyen ügyes. Csak ha esetleg valakit érdekel, és még nem tudott róla. Délután 2-3 körül megy.
Más. A mostani SB-ban azt írja a Mocsok, hogy egy srác egy '92-es cibberrel 1.18-akat szórt előtte az Euroringen. Ha nézed a versenyeredményeket, ilyennel nyernek (ha jól emlékszem) vagy dobogósak mai motorokon. Te nem fogadod fenntartással az ilyen rejtélyes, szunnyadó csodatehetségeket? Ja, meg Mocsok is szokott a sajátjával állítólag annyit menni...
Na, lecsapok a Cé féle Junior Prime Minister állásra (a mostani behozta a köztudatba a magas homlokot és kisfiús mosolyt, nyert ügyem van ;D ) és veszek néhány pályagépet (pontosabban, vetetek az Ifjúsági és Sport Minisztériummal, attól megveszem úgy, hogy közben már leszerződünk, hogy 10 évig piaci ár felett visszabérlik tőlem) és megkérem Frimen-t, tanítson meg motorozni. :)))
"Az ilyeneket nem lehet érvekkel meggyőzni, max vascsővel, ha meg nekem vagy vmely családtagomnak egy ilyen ámokfutó kárt okoz, akkor annak - részemről - nincs kegyelem."
Valami hasonló felfogás lehetett Olaszliszkán is, nem vezetett jóra.
> Tudna valaki, akár privátban is segíteni azzal, hogy leírja, hogy milyen módon használhatok külföldi papírokkal rendelkező motort Magyarországon?
az attol fugg milyen kulfoldi papirok azok. van konkret?
> Mik az előnyei, hátrányai?
elonyok altalaban: - nincs regado - nincs burokracia - nincs magyar kgfb - nincs teljesitmenyado - nincs kozig. birsag
hatranyai: - adott esetben max 6 honapot hasznalhatod 1 evben az orszagban - adott esetben dragabb a biztositas - nem meno. latszik, h csoro vagy, de legalabbis figyelsz a penzedre, es nem dobsz ki foloslegesen szazezreket/milliokat a magyar koltsegvetes feneketlen bugyraba
> Németországban ha közeledsz a gyalogátkelő felé, megállnak az autók. Ennyi. Mert így szabályos/biztonságos. Csökkentagyú magyarok ezt nem értik, meg is látszik az egész országon.
ne altalanosits. en pl mindig lassitok, megallok, ha kell gyalogosnak. MINDIG. de ha az lenne a szabaly, hogy min 100km/h-val kell athaladni a gyalogatkelohelyen, akkor te meg a tobbi szabalybuzi igy tenne, en akkor is megallnek :-)
> Ha egyvalaki nem fizet a vonaton, neki jó. Ha senki nem fizet, megszűnik a vasút
joember, te nagyon el vagy tevedve :-) keress ra a mavra, az elmult 30 evre visszamenoleg, aztan le fog esni a pofadrol a bor :-) (sztem pl az lenne a legjobb, ha bezarnak a picsaba az egeszet :-) )
> Mi lenne, ha mindenki 170-nel közlekedne a Váci úton?
ezt a 170-et melyik idiota talalta ki? miert pont 170? :-)