Valóban érdekes, bár a weboldal önmagában is elég problémás, a panorámákban pedig hiába a jól megvalósított virtuális séta, ha maguk a képek igénytelen módon készültek.
Csak próbálkozom a következővel. Létrehoztam a Google fiókom alatt egy tárhelyet, ahol az egyik fájl tároló típusú lapra feltöltök a mov fájlt. Ez elvben és gyakorlatban a böngésző alól elérhető címet kap.
A klasszikus html sablonban ami megjeleníti a gömbpanorámát, kicseréltem a mov fájl útvonalát a saját szerveren lévő útvonalról erre az útvonalra. (konkrétan erre: http://sites.google.com/site/gombpanoramak/home/mov-1/kilato.mov
A QuickTime-s ág tökéletesen működik a DevalVR ág is elindul, megjelenik a bal alsó sarokban a menü, de a képernyő fehér marad.
Egy állásban 3 expó készült : +2Fé,0Fé,-2Fé, és ezen túl az ablakokra, kupolára és arra a részre ahová a nap közvetlen bevilágított egyedi fényméréssel is csináltam képeket, mert ezek a -2Fé alulexponált képeken is kiégtek. A PTGui-s feldolgozásba utóbbiakat is bevontam (align images), így a maszkoláskor nem volt elcsúszás. A 3 expót először Photomatix/Exposure fusion-nal raktam egybe, majd PS-ben maszkoltam rá a nagyon világos és sötét részeket.
Hááát, elég jó lehet a szemed! :) Ha a padlót bámulva forgatom körbe a panorámádat, akkor a kör egyáltalán nem üt! Egy-egy állásban hány expo készült és hány FÉ különbséggel? Itt is maszkolással csináltad meg az ablakokat?
Ugyanúgy PTGui-val mint a többi panorámát, csak a fotózáskor nem panoráma, hanem sima gömbfejet használtam. Ilyen távolságoknál a nodal pont már nem zavar be.
Igazad van! Kiszedtem mindkettőt. ( Ők voltak a teremőrök, akik nem mozdultak egy tapodtat sem, így az összes képre rákerültek, nem maradt más hátra mint a retus.)
Szép, mint minden képed! Azt a két embert én kivettem volna, szerintem így elrontja a hangulatot. Vagy sok ember, s az nagyon jó hangulatot csinál, vagy senki, de ez csak az én érzésem, nem biztos, hogy igazam van. (nem is nagy kunszt kivenni Őket, mert a másik oldalról kell csak tükrözni, azt a kis részt. Az én Mátyás templomomban is volt 3 ember, de úgy éreztem jobb, ha üres! :-)) Gratula!
Szerencsére itt nem kell engedély, hanem én rontottam el mindig valamit. Általában az ablakok égtek ki annyira, hogy még az alulexpós képből sem lehetett őket előcsalni.