Állásra szeretnék jelentkezni, ahol feltétel az angol felső C.
Nekem azonban csak felső A-m (szóbelim) van anno a Rigó utcából, legalább 7 éve, hogy letettem.
Az lenne a kérdésem, h
1. ha most leteszek bármilyen felső B-t, az C-nek minősül e ennyi idő távlatából?
2. melyik a legkönnyebb és leggyorsabban letehető angol felső?
(ez persze szubjektív, de azért vannak objektivitások pl a Pitman nyilvánvalóan könnyebb, mint mondjuk a Cambridge...csak az a baj, h az újakat egyáltalán nem ismerem...)
igazából pár hét/max 1-2 hónap alatt kellene nekem a nyelvvizsga....elszántnak elszánt vagyok, de mivel rövid az idő, nem nyúlhatok mellé...
Kedves Kikejon! Én a BME Nyelvvizsgaközpontban vizsgáztam és ott is megkaptam külön a szóbeli bizonyítványt, amikor komplexre jelentkeztem és az írásbelim nem sikerült. Az írásbelinél fellebeztem és elfogadták. A szóbelitől ne félj! Ha a magnód jól sikerül, akkor az nagyon sokat javíthat az esetlegesen gyengébb szóbeli részen. A 2 külön bizonyítvány (szóbeli + írásbeli) komplex vizsgának számít, így az egyetemek is elfogadják. A www.nyak.hu elolvashatod a pontos részleteket a részbizonyítványok elfogadásáról. Sok sikert!
"Ha a vizsgázó komplex vizsgára jelentkezett, számára külön bizonyítványt állítunk ki írás- vagy szóbeli vizsgájáról, amennyiben csak az érintett vizsgarész követelményeinek felel meg."
Amúgy meg, nem kell pánikolni, annyit nyújtsál, amennyit csak tudsz, és akkor nem Rajtad múlik, Te mindent megteszel.
Decemberben megyek ECL nyelvvizsgára (B2, komplex) és nagyon parázok, főleg a szóbelitől :(( Mit gondoltok, ha az írásbelim sikerülne csak és a szóbelim nem, akkor kaphatok bizonyítványt a sikeres írásbelimről, így hogy komplex vizsgára jelentkeztem?
Még egy dolog, először az iskolát (diploma kállító hely) hívd fel, és kérdezd meg, hogy elegendő-e ez az igazolás a diploma igénylés indításához, mert ahány hely, annyi szokás.
a fellebbezés a szóbeli olyan részére vonatkozhat, ami konkrétan negatívan befolyásolja a vizsgát. pl. a tanár nem figyel rád, nevetgél, dumál a másik tanárral, borszagú a szája stb. a hatályos jogszabály szerint a szóbelitől számított 3 napod van arra, hogy az ilyesmi tényezők ellen szót emelj.
a fellebbezés a szóbeli olyan részére vonatkozhat, ami konkrétan negatívan befolyásolja a vizsgát. pl. a tanár nem figyel rád, nevetgél, dumál a másik tanárral, borszagú a szája stb. a hatályos jogszabály szerint a szóbelitől számított 3 napod van arra, hogy az ilyesmi tényezők ellen szót emelj.
Sziasztok! Én idén nyelvvizsgáztam (angol/olasz középfok - BME). Mindkettő sikerült. :o) Szerintem teljesíthető a vizsga és korrekt a vizsgahely. Kidolgoztam a megadott szóbeli témákat, mindkét nyelven, amelyet a tanáraim (olasz esetében anyanyelvű) kijavítottak. Kidolgozott szóbeli tételekben tudok segíteni, de ez nem ingyenes. transnote01@t-online. hu
Tavasszal Origó alapfokúnál a szóbeli eredménye kb 10 nap után fenn volt, az írásbeli olyan 28 napra. A bizonyítványt kb. 2 hét múlva kaptam meg a a teljes eredmény közlésétől. A vizsga március 7.-én volt és a bizonyítványt április 8.-án állították ki.
Most a november 6-i középfok szóbeli eredményét várom. A bizottság előtti pontszámok november 16.-án kerültek fel, fellenezni 18-ig lehetett (csak tudnám mi ellen, amikor a még nincs a vizsgának végeredménye). A magnó azóta sincs még fenn...
Egyrészt egy Origo-s tipp, kicsit érinti a kérdésedet:
"1. KÖTETLEN BESZÉLGETÉS
* Igyekezzen oldottan és természetesen viselkedni. *A beszélgetés során próbálja "eladni" magát és mondandóját. Semmiképp se érje be azzal, hogy csak igen-nemmel felel, hanem próbáljon meg 3-4 mondattal válaszolni minden feltett kérdésre. *Fogadja el, hogy a vizsgaszituációban olyasmit is elmond magáról egy idegennek, amit egyébként nem mondana; amint kimegy az ajtón, a vizsgáztató úgyis elfelejti; az alap- és középfokú vizsga azonban a hétköznapi élethez és személyes problémákhoz kötődik, ezért az ilyen jellegű témák megkerülhetetlenek. "
Másrészt:
Az első témakörük egy része talán ide vág:
1. ÉN ÉS A CSALÁDOM • bemutatkozás • személyes információk • a család, barátok, rokonok bemutatása • saját maga és családtagjai foglalkozása. ezzel kapcsolatos tervek, elképzelések • harmadik személy külső megjelenésének, belső tulajdonságainak, szokásainak leírása
Harmadrészt:
*Ha tanulsz, biztosan szóbakerül, hogy hol, mi a kedvenc tárgyad, mik a továbbtanulási terevid. *Ha dolgozol, akkor hol, mivel foglalkozol. *A hobbid fontos, hogy mit csinálsz a szabadidődben, mit csinálsz szívesen (kirándulás, disco, stb)
Egyébként pedig a szóbelin kétféleképpen kell tudni a kérdésekre (összesre) válaszolni:
a, általánosságban. b, magadra szabottan
Így, ha az összes témából felkészülsz, akkor mindegyiknél olyan szemszögből is nézd, hogy Neked mi a fontos, te mit gondolsz a témáról.
Pl: egészséges táplálkozás:
a, a termelői zöldségek stb egészségesek, a gyorsétkezdék egészségtelenek
b, én kövér vagyok, mert túl sok zsíros ételt eszem, de elhatároztam, hogy ezentúl csak egészséges ételt fogok enni...
Tudnátok segíteni abban, hogy kb. miről kell beszélni szóbeli nyelvvizsgán (angol középfok) az "Egyén" témakörnél? Írják, hogy életkori sajátosságok, viselkedési szokások, divat, öltözködés stb. - de mit értenek ezalatt? Milyen életkori sajátosságaim vannak nekem és a beszélgetőpartneremnek??? Vagy milyen rossz szokásaim? Hogyan öltözködöm? Ilyesmikre gondolnak vajon?
nehezebb, mint az érettségi. ezt nem én mondom, hanem a vizsgáztatók. egyébként vizsgaközponntól függetlenül 60%-tól van meg, és minden mért készséget teljesítened kell emellett legalább 40%-osra. hiába van 63%-od, ha a leveled csak 37%, akkor sajnos nem mentél át.