Valaki nem tudja hogy benzines tipusnál olajszivárgás látható a generátor felfogató konzol alol. a főtengely felőli résznél. Nem a főtengely szimaring mert az most lett cserélve nem régen meg látszik hogy nem onnan jön. Ennek a motortipusnak van valamilyen dekni része pl: olajszivatyú deknije? Mert akkor a dekni tömítés lesz a bűnös.
Nálam is él a probléma, csak eddig nem vettem rá magam, hogy szétszedjem, mert azt gondoltam, hogy a lökhárítót is le kell kapni hozzá..... Majd most!
Korábban valaki írta, hogy a 3 fokozatú szellőzető ventillátorral volt gondja.
Nekem jelenleg csak a legnagyobb fokozat működik, ami kissé kényelmetlen. Ha jól tudom valami tekercset kell cserélni a fokozatoknál. Mekkora macera ez? Ki lehet szedni a motort relatíve egyszerűen?
Ha valakinek van ilyen tapasztalata, lsz ossza meg velem, köszi!
Citroen C5 I. ablakmosó váltószelep: Az én autómnál is eljött az idő, az ablakmosó az utóbbi időben nem volt túl energikus, de még működött. Beletöltöttem a téli szélvédőmosót (nem a legolcsóbbat, de nem is túl drágát). Pár napra rá próbáltam először: se előre, se hátra egy cseppet sem spriccelt. A motor hallhatóan erőlködött, működött. Amúgy is szervizciklusa volt a gépnek, megnéztük mi lehet a baj. A tartályt nem kellett kiszerelni, alulról hozzá lehetett a motorhoz (ablakmosó!) férni. Motor + hozzá tartozó váltószelep ki. "Laboratórumi" körülmények között sem működött. A motor, váltószelep nélkül igen. Váltószelep levegővel kifújva: így sem működött. Váltószelep szétszedve: látszólag minden rendben. Érdemes megnézni, rettentően egyszerű szerkezet. Kitörölgetve újra összeraktuk. Megint nem működött. Már majdnem a "B" tervet fogadtam el: váltószelep belső kiszedve, így mindkét irányba mindig pumpálna.
Némi töprengés után rájöttem a megoldásra: a hengeres, gumiszerű anyagból lévő "dugó" az évek alatt megdagadt, hosszabb lett. Így mindkét irányba egyszerre elzárta a mosó folyadék útját. Henger alakú dugóból levágtam kb. 1 mm.-t + megcsiszoltam mindkét végét. Most kifogástalan. Van egy olyan érzésem, hogy ez a gumi az évek során bármilyen minőségű folyadéktól megdagad, így a hiba kódolva van.
Remélem segítettem a hasonló problémával küzdőknek...
Citroen C5 II. 1.6 Hdi FAP-os autóhoz van 1 db kéttömegű lendítőkerekem és 1 db vízpumpám eladó. A lendkerék felújításra szorul, de felújítható, ámde még ígyis működőképes ahogy van, beszerelhető. A vízpuma pedig szintén használt, de kifogástalan állapotban van. Akit érdekel megtekintheti az alábbi linkeken: Lendkerék: http://www.autosszaki.hu/alkatresz/116213/citroen-kettomegu-lenditokerek-lendkerek Vízpumpa: http://www.autosszaki.hu/alkatresz/116216/citroen-vizpumpa-egyeb-alkatreszek Elérhetőségeim is itt szerepelnek.
Angliábol behozott autóbol kivett első két űlést bele lehet applikálni az európai kocsikba? A angliai ugye jobb kormányos emiatt a vezető oldali ülés nálam az anyós ülés és azt lehet jobban állítani. Amúgy ha a vezető felé teszem (bal oldalra) akkor az ülés minden foganytyúja álíthatósága a másik oldalon van ami nem fér el. Csinált már valaki ilyesmit? A bontóba 25-ot kérnének el 1 ülésért!
Teljesen normális a jelenség, mivel a C5-ben nem megy állandóan az elektromos hidraulika-szivattyú. Így - mint általában induláskor minden villanymotor - nagy áramot vesz fel, a jelenséget este a világítás halványulásán jól észre lehet venni. Nekem is pontosan ugyanez a jelenség.
Sztem simán érzékelget a szintező, és utána állítgat, néha Én is észreveszem hogy megállás után egyszer csak szintez egyet.
A lámpa pislogást nekem is csinálja, de ahogy olvastam talán nem gond, viszont ha a szintezéskor csinálja, akkor meg kevés a generátor tudása, hogy levesz a lámpából?
Nekem azt mondták,hogy a BSI-t kellett javítani.El kell küldeni X helyre,mert csak ott tudják ezt megoldani,meg ez nagyon bonyolult,stb...Bla-bla-bla Szerintem egy hozzáértő sec-pec megoldja ezt a "bonyolult",és igen drága dolgot,arról nem is beszélve,hogy nem tart két hónapig mint nekem...
Szerintem chip-tuningosokkal beszélj,vagy nézd meg ezt:http://www.autodiagnosztika.eu/hirek/hirek-roviden/immobiliser-dekodolas.html
miki: Nekem is néha mozog, nem jöttem rá, hogy mitől. Talán akkor, ha egy közepesen erős fékezéssel állok meg a pirosnál? Olyankor mintha az elejét emelné egy kicsit, vicces.
Nekem xantia hdi-n ugyanez 150-be került...1 kulcsom volt,és az immó elszállt.Most nincs immó,és két éve problémamentes! Viszont bármely kulcsal inditható.
1 kulcsom van a géphez és az imos kulcs az jó drága huszonakárhány forint ha a nélküli akkor az jóval olcsóbb. Ha esetleg ki lehetne kapcsolni az jó lenne csak árulja el valaki hogy hogy, mert akkor sima kulcsot csináltatnék hozzá ami az ajtót is nyitja meg indít is.
Sziasztok! Nektek szokott ilyet csinálni?: pirosnál állok és egy kis idő mulva magátol változtatja (álltalában hátul) a magasságát. (álltalában lentebb engedi a fenekét) ez normális hogy néha megától le meg fel emeli a kocsit?
"Mennyire nehéz leszedni a hidraulika tartályt?" 1, A jobb kereket kiveszed 2, Műanyag kerékdobot is kiszeded 3, A Tartály végéről (megnézed hogy melyik az mert két cső is van) leveszed a csövet amit sima bilincs fog. ( vigyázz mert a hidraulika folyadék ömleni fog belölle készíts elő legalább egy 5 literes tároló edényt amibe fel tudod fogni az olajat és rongyot amivel fel tudod itatni a kifolyt olajat) ja meg a cső végének egy dugót mert abból is folyik az olaj. 4, Felülről kiszeded a csavarokat. 5 Aszem van kissebb, véknyabb csövek is azokat is leszeded És nagyjából kész.. aszem nem hagytam ki semmit de ha mégis bocs de a macerásabb részeket leírtam. Ha hozzákezdesz akkor úgyis értesz hozzá anyira hogy ki tudd venni.
Igen,párban cseréld mert a munkadíj sem lesz kevés és nem kell sok idő a másikhoz sem ha egyik már eltört.Nekem a csere után kicsit finomabb is lett a hátsó "rugózás"..Egyébként ha nem cseréled időben,akkor a csapágyházat kicsit megkínozza az pedig nem jó dolog!!!
Esetleg ha valaki meg tudná mondani hol található ez a szerelési útmutató amit John Zero említ, azt nagyon megköszönném!
Nálam bevált ez a hátsó ablak dolog, több hónapja használom így, no problem.
A bajuszkapcsolós /kormánykapcsoló/ válaszom pedig akkor tárgytalan, ha nincs sötétség érzékelő szenzor...
csak a világosság kedvéért írom, hogy nekem az említett jelenség /visszavált tompítottra refiről/ akkor fordul elő, ha este nem kapcsolom be manuálisan a kormánykapcsolón a tompítottat, hanem a szenzor adja a világítást, én pedig ebben az állásban akarok refizni. Pár másodpercig engedi, aztán visszarakja tompítottra. Na ilyenkor ráadom én a világítást /korm.kapcs/ és akkor már úgy marad a reflektor és a ködlámpa is.
Hátsó felfüggesztőcsapágyat csak párban illik cserélni igaz??