Keresés

Részletes keresés

Fegyverhordó kisinas Creative Commons License 2010.01.30 0 0 48
Ehez mit szóltok?

http://www.vatera.hu/mobilhaz_30nm_elado_160856657.html
bazsamari Creative Commons License 2010.01.24 0 0 47
sziasztok, ha valaki szeretne egy ÚJat közelről is megtekinteni:
a max city-nél telefonszámmal, weboldallal láttam (M7-es törökbálinti kijárata felé). tetszett.
pajaci Creative Commons License 2010.01.17 0 0 46
A mobilháznak pont az a lényege, hogy semelyik hatóságnak sincs hozzá köze.
Előzmény: Fegyverhordó kisinas (45)
Fegyverhordó kisinas Creative Commons License 2010.01.06 0 0 45
Vajon házilag gyártva ( fémváz könyüszerkezet) menyire kikezdhető a hatóságok által?
Előzmény: pajaci (44)
pajaci Creative Commons License 2009.12.14 0 0 44
Ilyen "boltit" valószínűleg én sem vennék, azonban házi kivitelezéssel igen olcsón nagyon jót lehet csinálni.
Előzmény: zmrzlina23 (43)
zmrzlina23 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 43
Az árakat nézve, közel állnak a "normális" házakéhoz. Azt nem néztem, milyen extra költségek vannak (gépészet?). Nem látom igazán az előnyét. Ha az a bajom, hogy nyaranta az 5-tó valamelyikénél, télen Floridában akarok lakni, veszek egy lakóautót. Azzal legalább elmehetek venni egy karton sört, ha kell.
pajaci Creative Commons License 2009.12.12 0 0 42
Ez idáig tök jó, hogy mi ketten itt gondolkodunk, de mégjobb lenne ha egy illetékes is adna valami választ.
Előzmény: Axióma (41)
Axióma Creative Commons License 2009.12.12 0 0 41
Sztem eloszor is normalis szigeteles, aztan elektromos futes. A gaz-jogi reszet nem tudom, de elegge meg lennek lepve, ha engednek, azon me'g inkabb, ha rentabilis lenne.
Előzmény: pajaci (40)
pajaci Creative Commons License 2009.12.12 0 0 40
Mit térdemes akkor? Geotermális fűtés, vagy cserépkályha? Elég nehéz elképzelni mobilnak. De nem is az volt a kérdésem, hogy megéri e, hanem hogy lehetséges e?
Előzmény: Axióma (38)
malévhoz,csak a hátszelesek kerülnek Creative Commons License 2009.12.10 0 0 39

Ma megnéztem egy mobilházat.Angolból jött,a tulaj azt mondta,pár éves.

Szerintem volt vagy 15...

Nagy kiábrándulás volt....A bútorok olyan régi feelinget árasztottak.Mindennek olyan "kis polski"lengyel ázott lakókocsi szaga volt.Nem is gondoltam,ez a 25 éves régi érzés előjön még valaha a kis agyam leghátsó szegletéből..:)

Persze minden igény-lehetőség kérdése,de ebben hosszútávon lakni borzasztó lehet...Nemhogy 2.5 millióért(44m2),de 500 ezret sem ér.Szerintem.

Axióma Creative Commons License 2009.12.10 0 0 38
Szerintem tok mindegy, ma mar nem eri meg a gazberuhazast kifizetni...
Előzmény: pajaci (37)
pajaci Creative Commons License 2009.12.09 0 0 37
Vezetékes gázt vajon engedik bekötni egy mobilházba?
fransis2000 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 36
Kiegészítés:
A helyhez kötött fogalom nem egy lecsavarozás vagy más stabil kötöttséget jelent. A helyhez kötött annyit jelent, földrajzilag behatárolható nyilvántartott telekhez-, földrészlethez-, helyrajzi számhoz, esetleg utcához, házszámhoz kötődik >>>
--- az engedéllyel épült, földhivatali nyilvántartásba került, azaz ingatlan lett(!) a szó szoros értelmezésében...
--- az csak engedéllyel alakítható, átépíthető vagy bontható el.

A hordozható 'mobil' nem ingatlan a jog értelmezésében, az nagy értékű ingóság.
A meghatározatlan idejű telepítés csak a telepítési hely (ingatlan) tulajdonosának az engedélyétől függ. Ha az az enyém, attól sem.
(sby. f. j.)
Előzmény: fransis2000 (34)
fransis2000 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 35
Igen, van "FarkasokkalTáncoló".
Itt találhatsz 4 szélességben és kilenc hosszúságban 5,1-43 m2 között mobilház kész és komfortos (fűtés világítás stb. komplett) bővítő elemeket, amelyek nem csak családi mobilházak kiegészítői, alkalmasak meglévő épületek bővítésére is (szobák, irodák, nappali vagy ami kell).
http://mobilhazak.extra.hu/Galleries/index.html#szoba
Remélem segíthettem.
(sby. f. j.)
Előzmény: FarkasokkalTáncoló (33)
fransis2000 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 34
Úgy gondolom, hogy ezzel a likkel hozzájárulhatok néhány nem értés ill. félreértelmezés feloldásához: http://www.mobilhazak.extra.hu/engedely.html

Itt megtalálható, (érdemes átfutni annak akit ez érdekel), hogy miért esik az Étv (építési törvényünk), az arra épülő OTÉK és az azt tovább szabályozó Ötm miniszteri rendelet hatályán kívül a mobilház.

A mobilház nem attól mobil, hogy van vagy nincs kereke. A világon gyártott mobilházak igen kis része rendelkezik ezzel. Nálunk az angol mobilházak váltak leginkább ismertté, azok valóban kerekesek. Kizárólag a telepítés helyén van a keréknek némi jelentősége, könnyebb a helyváltoztatása. Ez is csak akkor előny, ha gyakori az áttelepítése, azt követően csak ronda, csak költség az alváz, a gumik cseréje stb.

Mivel a mobilház, irodakonténer, lakóhajó stb. egy hordozható és nem helyhez kötött 'mobil' létesítmény, ezért nem lehet lakáshitelt és egyebet sem rá kérni. Nem vehető ingatlan nyilvántartásba sem, mert lehet, hogy holnap áttettem a Mátrába a mobilomat vagy kivittem Malorkára.

Nem kell lakhatási engedély sem, nem is kérhető, az tulajdonképen az építési engedéllyel megvalósult engedélyeztetés záró akkordja.

A helyhez kötött fogalom nem egy lecsavarozás vagy más stabil kötöttséget jelent. A helyhez kötött annyit jelent, földrajzilag behatárolható telekhez-, földrészlethez-, helyrajzi számhoz kötődik...
Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, mindenképpen olvassátok át a fenti link oldalát.
Ott kitérünk a lap alján arra is, hogy a lakhatási helyett, hogy lehet bejelentkezni a lakcímnyilvántartásba és egyebekre... Onnan letölthetők a törvények, rendeletek is...
sby. f. j.

Előzmény: bazsamari (5)
FarkasokkalTáncoló Creative Commons License 2009.11.24 0 0 33
Engem igazából a megbízható cégek érdekelnének. + az, hogy van-e olyan, hogy meglévő házhoz csatlakoztatok még 1 vagy 2 szobát. Az önkormányzatnak köszönhetően, ha építenék 20m hosszan kellene a telket beépíteni, erre meg ha jól tudom nem kell engedély.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.30 0 0 32
Helló!

Az Öreglány 15 éves. A szempontok akkor és most mások voltak. Tapasztalat? Attól függ, mire akarod használni. Használtat és úgy mond felújítottat NEMNEMNEM!!!! Ma már olyan technológia van ami szinte hihetetlen. Nem a megvásárlása nagy dolog valaminek, hanem a hosszú távú fenntartása. A tapasztalataim alapján 1 éve elkezdtem saját projektet papírra vetni. (Millió honlapot, céget körbe jártam a témában. Vannak nagyon kiválóak, fantasztikus paraméterekkel, de ugyanígy gagyik is 4 cm-es fal és födém vtg.-al," majd a klima lehűti" vastag pénzért, fűtés dettó. Majd következik az építsünk köré még egy házat szigetelés gyanánt. Viszont a szerkezeti elemek elavultak és semmilyen mai követelménynek nem felelnek meg. Ár-érték arány erősen +?-tő). A felépítményt mai korszerű anyagokkal hőhíd mentessé lehet tenni egyúttal önhordóvá válik, így a súly rendkívül lecsökken a szállítás előnyére. Törekszem, hogy a kecó autonóm legyen. Amit megspóroltam a felépítményen, hozzá lehet csapni a napelemhez, ledhez, stb.. A víz ellátás esővízből,(feltéve ha esik rendszeresen, havonta 2.5 m3 össze lehet gyűjteni, akár milyen gáz van)ja ami a lényeg lágy víz.........
De nem untatlak a részletekkel.
A prototípust reményeim szerint hamarosan elkezdem legyártani. Ha o.k. lesz, talán sorozatban is lehet gyártani.

Üdv
Előzmény: bazsamari (30)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.30 0 0 31
Szia!

Ha vásárolni akarsz állíts fel szempontokat, elvárásokat + életviteled napszakra lebontva, akkor tudni fogod mi az elvárásod a kecóval szembe. (el sem hiszed mennyi lé marad a zsebedben ha ezt megteszed)
- mennyi az a pénz amit befektetni akarok úgy, hogy nem kell koplalnom
- 365 napot lakom /fő
- milyen infrastruktúra kell, vagy független
- hol állítom fel
- felépítményre kérek ajánlatot + gépészet vizesblokkal ( nincs téli nyári, csak minimum W/m2K 0.25, felette sz..rt-sem ér. Ugyanis ha jó a hő tényező, még nyáron sem kell klíma, mert tudja a cca 8 C' fokot.
- gépészet: víz, szennyvíz, fűtés-hűtés, gáz, áramellátás (sziget üzemmód vagy külső betáp)
- a berendezés típusa, milyensége nem a ház árához tartozik, hisz mindenkinek más az elképzelése (de feltétlen számolni kell vele).
- stb.
Ha adsz egy elérhetőséget ( csak e-mail ) és ott az elképzelésed felvázolod,hogy mit akarsz, segítek. Persze csak úgy ha nem tartod tolakodásnak.

Üdv
Előzmény: lato73 (27)
bazsamari Creative Commons License 2009.10.30 0 0 30
te honnan szerezted be a házadat és milyen szempontokat tartottál fontosnak?
jó, hogy saját a tapasztalatod van.
Előzmény: Törölt nick (11)
bazsamari Creative Commons License 2009.10.30 0 0 29
köszönöm, megnézegettem és hasonlítottam.
találtam egy balatoni és egy bp-i céget is akik, ha jól láttam külföldi kempingek lecserélt, pár éves mobilházait árulják. mivel lejárt a szezon több "új" is van náluk.
csak az extra szigetelésűeket nézegettem, mert hát itt tél is van.
találtam egy nagyon jó könyvet is képekkel, tervekkel (ötletekkel):
Casas prefabricadas. 2009-es kiadás. hasonlóan szép házak, mint amiket itt látok.
Előzmény: peterch (10)
bazsamari Creative Commons License 2009.10.30 0 0 28
szia, köszi, ez fontos.
én még nem cselekszem, de gyűjtöm az információkat. aztán majd, ha sok a pro és kontra, akkor majd döntök.
ez az info különben mobilházat is gyártóktól jött a vásáron.
Előzmény: Törölt nick (12)
lato73 Creative Commons License 2009.10.30 0 0 27
Szia!

Amit belinkeltél mobilházak, ezek hol találhatók? A tiéd is közöttük van? S ami még lényeges, hogy ezeknek milyen az árfekvése?

köszönettel lato73
Előzmény: Törölt nick (21)
peterch Creative Commons License 2009.10.29 0 0 26
Szia !

Ez csak latvanyterv, nem valosag. :-))

Udv , Peter.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 25
Szia!

A Litván "elvtársak" megtalálták a tutit. Mertek nagyot álmodni.

Üdv
Előzmény: peterch (23)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 24
Helló!

OKÉ

Üdv
Előzmény: peterch (23)
peterch Creative Commons License 2009.10.29 0 0 23
Szia !

Hat ezek is ugyanolyan alapokon nyugszanak/ kereken es vazon/, csak a megrendelo a kornyezet es a sajat izlese szerint bovitette. Ezt akarmelyik mobilhazzal megcsinalhatod.

Udv , Peter.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 22
Előzmény: peterch (18)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 21
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 20
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 19
Hát talán ezek azok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!