Akkor az sor egy 20-as simán lehet. A membránok darabára nem "lenne", hanem sokba kerül. Egy kis egyhengeres 4T 125-200-as robiba elkérnek 10-15e/db bontva simán (lehet, h kpl karbival együtt, de akkor is ki kell fizetni). Ezt szorozd be néggyel. A gumidolgokat megeszi az idő, ez nem kérdés, ez vonatkozik a szimeringekre is (bár azok kapják a kenést). Egy ilyen régi motorra könnyedén rá lehet költeni a vételárat. Oké, akkor is csak 400-ba lesz és akkor rendben lesz. Imádom a régi motorokat, haver rendszeresen belinkel nyálcsorgató darabokat, de pont ezekért nem veszek. Ha vennék is, csak és kizárólag németországból, mert ott vannak tényleg nagyon szépek, szinte szalon állapotúak (nézd meg: mobile.de). De nem akarok itt okoskodónak tűnni, ne legyen szerencséd.
Igen, de amilyen ócska gumi alapanyagokat használ az Aprilia, nyugodtan vehetett volna tartalékba még egy pár db-ot :-)
Nekem az 1 éves Leonardomon már morzsolódott/repedezett szét az összes gumi alkatrész. A mostani kb. 7-8 éves Scarabeomról ne is beszéljünk, a gumi alkatrészeket a lélek tartja rajta csak össze...meg a sár :-)
Kéne már benzin/olajcsőszettet is cserélnem rajta, csak némelyik elég spéci kialakítású. Tavaly majdnem felgyulladtam, mert az AC nyomóágán lévő tömlő megadta magát és mindent beterített a benzin. Én észre sem vettem jó darabig, csak kicsit furcsállottam, hogy milyen durván hűti a menetszél a lábamat, de nem is gondoltam rá, hogy talán azért, mert térdig benzines vagyok :-)
Most azon gondolkozok, hogy egyáltalán csináljak-e valamit ezzel a géppel, mert annyi mindent kéne cserélni, persze alkatrészt alig lehet kapni hozzá, hogy lehet használom, amíg megy, amit tákolással meg lehet oldani, azt megoldom, aztán, ha egyszer megadja magát, akkor valami bontónak odaadom némi pénzért. Majdnem jobban megéri venni egy új robogót, mint ezt felújítani.
De már most behozta az árát, 130-ért vettem, 2-2,5 litert eszik a kocsim 10 literje helyett, 3 év alatt kb. le is dolgozta a vételárát, szóval meg vagyok vele elégedve.
Figyu, az a gumisor és a 4db karbiba való gumimembrán ha szakadt/repedt még bontva is belekerülhet vagy 60-80e-be, újonnan talán duplája is lehet. Nem olyan nehéz ellenőrizni őket, a membránokhoz le kell szedni a tankot és a 4db króm kupakot le kell csavarozni a karbik tetejéről. Ált. 2 csavar/db. Ha leszedted könnyedén ki lehet húzni őket és fény felé fordítva egyből látszik ha kis repedés/szakadás van rajta. Persze ha belemegy az eladó. Én mondjuk csak akkor venném meg. És még ha jók is ezek, szét lehetnek kopva a karbik, amitől lehetséges, h nem lehet őket összehangolni. Szóval ilyenek nagyon gyakran előfordulnak öreg motornál.
Na ja, azok relatíve drága dolgok. Mint a membránok a karbiban, amik szintén jó eséllyel szarok lehetnek benne. Sőt, azok még drágábbak azt hiszem, főleg, ha 4db szar.
Azt hiszem 2 v. 300000-ig nem cseszegeti az APEH, da majd konkretizálja, aki tudja (jó régen 200e volt a határ). Ha 200e, akkor írjatok 190-et. Jobb az, ha van ár.
Igen, féltem, azért. De, hogy ne olvadjunk el a nagylelkűségemen, nem én cserélem le neki, hanem a gumis, én csak centrírozom és az öcsém fizeti, én csak leboltolom nekije :-)
Amúgy nem sok beleszólásom van egy 28 éves csávó életébe, de azért igyekszem megtenni, amit lehet, hogy életben maradjon. Már rábeszéltem, hogy egy tréninggel kezdje a jövő idényt, meg adok neki elméleti olvasnivalókat is, hogy művelődjön.
Na, megnéztem hozzáértővel az XJ 550-et, és úgy döntöttünk, h 200-ért megvesszük. Nincs nagy hibája, egy új kuplungkart belealkudtam az árba, tükröt, markolatot meg később karbi-henger közötti gumigyűrű-szettet kell rajta cserélni, esetleg hátsó (dob)fékbetétet. (28 évesen nem sok...) Köszönöm a segítséget! Még nem hoztam el, mert az ocsmányirodában ülnek a jogsimon.
Kérdésem: az adásvételibe mindenképp írjuk bele a vételárat? Az eladó nem akarja, mert szerinte az APEH cseszegetni fogja utólag és megadóztatja őt vagyonszerzés miatt. Ez igaz? Én beleíratnám mindenképp. Pénzt nyilván csak eredetiségvizsga után szabad adni érte, ha nem tévedek. Kösz!