Mióta elhalt szivemnek több mint a fele, és nem tudom az őssejtes tákolásnak mi az erdménye ( az első M.O.-i kb 4 éve) óvatosan vállalok munkát, mert egyébbként is a határidőkről vagyok elhiresülve. Korrekt ajánlatot csak úgy lehet: Hangfal megnéz, szétszed, nagyjából megmér,gondolkodik, ajánl (gyakran házilag is megcsinálható dolgot,), javasol. Ez eddig egy ötös. Megéri ?
Na szó. Mikor anno a fosztógatás idején bocs a privatizáció megvették az Orion Jászfényszarui telephelyét,szöröstől böröstől történt. Nagyon sok anyag volt az összerakásra várva. Az új tulaj -nem hülye-, kezdte összerakni a dolgokat, és Sanyo néven nyomatta. Elfogytak a hangszorók, de dobozhoz cuc még mindig volt. Hát abba nagyon minimálárú távolkeleti akármi került. Ahhoz képest valóban nem szólt annyival rosszabbul amennyivel olcsóbb volt. A hangszorók azonosithatalanok ! Föleg ennyi év után Még a meséhez tartozik : Anno a HS 400 úgy született, hogy a TV kávák maradék anyaga hegyekbe állt. Mi leggyen vele ? Kitalálták jó lessz hangfalnak. Ezért lett szerencsétlen olyan lapos -és szar- elnézést A HS 40, 20 hangfalnak indult. Jó is lett. Nemcsak az Isophon miatt. Most én, honan tudjam miről van szó ha nem látom ??? Menő gyártók is apró betüvel odairják " a változás joga fentartva" igy az azonos modelekben is néha elképesztő különbségek vannak, ami csak akkor derül ki mikor az ember csinálná A másik dolog: bármilyen szinten -akár professorin is- hozzányúl az ember a hangszoróhoz, az halhatóan másként fog szólni. Visszacsinálni ritkán lehet. Mi van ha nem tetszik ? Konkluzió: Minimum látni kell
Egy pár sanyo, azaz "sanyó" ládáról lenne szó, abból a típusból amit a 90'-es évek környékén lehetett itthon kapni, és 90-110W környéki "névleges teljesítmény" van a hátuljára írva(:-) matricával (:-).
Nem tudom ismered-e, a típust (:-) az eleje nem bontható, fix rajta a szövet- szép barnás- mélybordó,és nem tudom megmondani, hogy a membránszélek pl. sérültek-e, de mivel kb. 20 éves a pár, gondolom nem olyan mint az új.
Igazándiból agyonhajtva soha nem voltak, és mostanában tudtam őket elővenni úgy 6-7 év után.
Szerintem mintha a közepek nem szereték már úgy a hangerőt mint régen(:-).
Mély és magas viszonylatban nincs fülre hiba. Na kb. ennyit előre a távgyógyításról, ettől még tudom, hogy akár a torka is lehet véres.
Szeretném megtartani őket nekem tetszik a hangja.
Esetleg vélemény rőla ???
Ja, meg állítólag valamiféle magyar kooperálásban készült. Igaz ez ?
Nemcsak Vidit A 8699-es hsz-ben látható.Egy régi szoci, és egy mai USA sztár model, amit nem is olyan egyszerü vásárolni kopaszon Itt éppen Mayer Sound, és RFT látható javitás illetve átdolgozás (Rézsapka + kivül belül tekercs) közben Több fajta Mayerről csináltam képeket (neodiumosról is). Szétszedve is. Alkalomadtán felrakom
Elnézést a pongyola fogalmazásért. Azt akartam mondani, hogy ugyanazt a hangszorót különböző geometriájú hangfalakb rakva más lesz az átvitel hulámosága A legroszabb a cső avégébe szerelt hangszoróval
Egy árva kukkot se szólt senki a hangszóró geometriájáról. A hangfaléról volt szó. Szerintem pedig 6.-os fizika lehetett először, azután meg a hullámtan.
Najoo, de elárulnád mellik osztály fizika-anyagában szerepel a cső végébe szerelt hangszóró geometriája? Csak mert szívesen pótolnám az elmulasztottakat. Előre is köszönöm.
Kelenne időt szánom rá, hogy a sok olykor jónevű, horor áru dolgok milyen selejtesen vannak legyártva. Az AN hangszorók képeivel is megtudnák egy gallériát tölteni. Annyi hasznom van, hogy hagyják magukat tuningolni. Az külön bosszantó, hogy azonos tipusú dolgok, mennyire nem egyformák. Tudom apróbetüvel irják : "A változás jogát fenntartjuk" vagy valami hasonlót Ezekről is van egy gallériára való fotóm. Az még jó eset, ha 6db-ból legalább 3 pár összejön !