és ha zselés az aku? annak mindegy a rázkodás stb!!! ugylátom naon rá akarsz venni h láncos legyen !!! de amugy ösztelos lesz elöl hátul 203 as taggal szal ott azért már nincs olyan nagy G erő :)
cross csak azért mert arra meg van a dizájn choppera ötlettelni kéne !!
Hopp.. a tengely elgörbülése újabb lehetőség orális szexre. Mivel rá ven építve a motor, egyenesíteni sem tudod igazán. Görbe tengellyel súrlódik a motor, meghibásodás az eredmény. Crossgépre jó rugó, és lánccal hajtott hátső kerék kell. Tehetsz a hubra is lánckereket(12-16), a hátsó kerékre pedig nagyobbat. Nő a nyomaték, csökken az áram. Magasabb feszültségről járathatod a motort, ha a tekercsek szigetelése , és a vezérlő alkatrészei elbírják.
Chopperrel ne ugratgass. Ólomakkuknak eleve nem fog használni a több G-s lassulás, rázkódás, gyorsításkori nagy áramfelvétel. A kerékagymotorok csapágyai valószínűleg nem díjazzák az ugratást. Csapágytöréskor esetleg félreáll a hátsó kerék, míg a kerékagymotor tönkremehet a kis légrés miatt, széttörhetnek a mágnesek.
nem akarok pedált tenni be semmiféle képp lehet h nem cross lesz lehet chopper mertén chopperokat gyártom de nem akarok láncátéttelt igyis baromi nehéz lesz
amugy nem tudom ha komolyabb csapágyal kicserélném akkor csak jobb lenne bár igyis parás a dolog hisz a tengelynek sem tudni a teherbirását és 1-2 ugrás után h hogy birná kétejes lehet h tényleg chopper lesz de szerintem az az 1000w már bőven elég h ne keljen rá segiteni :) alföldön élek békés megye szal erre nem sok dombság van :)
Crosshoz sok A lesz szükséges, ráadásul pedállal sem tudsz rásegíteni. Lehet, hogy jobban járnál láncáttételes motorral, a motor csapágya is tovább bírná.
Én is akarok még egy 20Ah pakkot majd a hátsó csomagtartóra a kerékpárra.+20-25kg. De az útegyenetlenségek miatt előnyösebb lenne egy motor bölcsőváz. Akkor nagyobb lesz a menetellenállás, még több akku kell... A legjobban a Kresz tol ki velünk. Miért ne lehetne Kresz-vizsgához kötött kerékpár 40km/h végsebességgel, 1,5kW motorral, nagyobb tömeggel, de jó rugózással, és jó fékekkel? Smkp nem jó, azért már biztosítást kell fizetni, sisak, lassú, stb.
A Gas-Boards javasolja a 24"-os kerékbe beépítést? Ha igen, akkor nyert ügyed van! Rendes kerékpárt építel? Akkor nehéz lesz bele az akku! 1kW-os ólom-akku (4db 12V, 20(22)Aó-s sorbakötve) /az kb. 25kg/, kapacitást inkább robogóban célszerű elhelyezni! Oda gondoltam a legalább 500mm-es külső átmérőjét a guminak, hogy a felni még küllőzhető legyen! Szgk.-nál, terepjáróknál találkoztam négypólusú akkukkal, de azok csak 12V-osak voltak! Egyébként a 70Aó: az csodálatos lenne: 4db ilyennel 3,5kW adódik; 100km hatótáv nyúzással, csak a súlya ne lenne akkora! Nehogy rövidzárat csinálj, mert felrobban! Egy 12V-os izzóval is kipróbálhatod, hogy két-két azonos pólus van rajta, de multiméterrel is könnyen kimérheted!
Megtaláltad a legjobb hátsó kerékbe már alkalmas motort; keress hozzá megfelelő vázat is! 500 mm-es külső átmérőjű gumiabroncs felnijéhez még beküllőzheted! 20-22Aó kapacitásu akkukat keress hozzá!
Szia! Légy üdvözölve a kiscsapatban! Hol laksz? Esetleg lakhelyed közelében nincs elektromos kerékpárok karbantartásával foglalkozó személy? Megfelelő alapok nélkül tényleg nagy kaland (sok felesleges kiadás) is lehet a technika megismerése! Ha még nem rontottál el semmit, akkor mindig kérdezz előbb (akár kétszer is), csak aztán láss munkához! Sok esetben pitiáner hibák okoznak üzemzavart, s egy kis figyelmetlenség miatt költséges lehet a hiba elhárítása! Üdv.: dube
Én is először csináltam. Nem volt könnyű. A csavarok egy része nehezen indult meg. Csavarlazító, és alumínium rúddal kocogtatás segített. A mágnes lehúzásánál meglepődtem, 30+kg-os erőre saccolok. Visszatételkor satuba fogtam a tengely egyik végét, függőlegesen állt. Kissé ferdén tartva a mágnest közelítettem hozzá, de még így is hirtelen rántotta be. Ügyelni kell, nehogy letörje a mágnes sarkát.Van erő a mágnes-vasmag vonzás miatt. A BLDC autómotorokat valószínűleg csak préssel lehet szerelni, ha a 180W-osban s ennyire ragaszkodó mágnrsek vannak.
Nálam is kattogott, súrlódott néha az áramtermelésre vett hub. Szétszedtem, és összeért néha a mágnes a vasmaggal. Kitakarítottam, leszedegettem a mágnesekre vonzott finom port. Összeraktam. Jólsikerült,azóta nem kattog. Be is jelölöm, hogy legközelebb is ugyanilyen pozícióban legyen.
Ha 26-tal megya gép, nem lehetnek nagyon rosszak az akkui.
hellosztok én marha nem néztem de találtam 1000W os küllös kerékbe motort érdekelne hogy ehez a szerkezethez már a sima 4000-5000Ft os aku zselés már nem jo vagy tévedek esetleg linket tudnátok be szurni hogy mien aku kell bele árasat :)
nem valószínű hogy ez lenne a te problémád, de a kattanás, majd leállás arra emlékeztet amikor egy túlmelegedett motornak bekapcsol a hővédelem reléje, ha van benne olyan, és utánna leáll a motor
nálam sima dc motorokon volt ilyen funkció, agymotornál még nem hallottam róla a másik esélyes a tempomat kapcsolója lehet, ami akár mechankiai okból, vagy valamilyen kontakthiba miatt bontja az áramkört - és ez kattanással is jár, mert van a körben egy relé, és az kapcsol ki (én még szétszedve nem láttam ilyent, szóval csak ötletelek)
A kattogás összefüghet a motor megállásával.Mivel nem természetes ez a hang,azért kellene elsökörbe a hátsokereket kiszerelni.Vagy mechanikai hiba/valami idegen test bekerülhetett/,esetleg a kerékcsapágy.Vagy érintkezési hiba.A kerékagymotorbol kijövö vezetékek szinét érdemes megjegyezni a kerék kiszerelése elött,nem mindig szin a szinnel van összedugva.A tempomatot a neten olvastam,és minden kereskedö irta ehez a tipushoz.Az akkupak szétszerelése után,egyesével is kilehet mérni az akukat.Akkor már a multimétert DCV 20-as állásba kell tekerni.Feltöltve 12.8-13.2V körüli értéket kell mutatni a müszernek mindeggyik akkun.Akkucella zárlat nem javithato,sajnos az adott akut cserélni kell.Ha nem sok az eltérés az akkuk között akkor Dube kolléga modszerével kiszürhetö hogy melyiknek csökkent a kapacitása.Nekem gyanus hogy a kamrába,2 évig állo akuk megfagyhattak,ha nem volt mindig feltöltve.Sztenderen kézzel megforgatva a kereket hallhato a kattogás?
Szia! Nagyon köszönöm a válaszodat! A fő gondom nem is a kattogással van, hanem azzal, hogy a motor menet közben leállt, s ez egybeesett a hanghatással - vagyis valami kattan-nyekken, s megáll a motor. Hol lehet a bibi?? A tempomat ügye érdekes: ugyanis nincs rajta. Írtam Kecskemétre is, szerintük ki lehetett cserélve a gázkar, de ezt valószínűtlennek találom. Kérésükre megírtam a vázszámot, hogy beazonosítsák... Kíváncsi vagyok a válaszra. Ahhoz, hogy a multiméterrel megmérjem az akksit, szét kell szednem a pakkot, s egyenként az mérni akksikat? Én így értelmeztem, amit írtál. Tévedek? Ami a hőt illeti a töltésnél, bizony több volt az kézmelegnél. Ha tényleg akkucella-gond van, mi a teendő? Közben tovább olvasgattam a fórumot, s találtam oloyan tanácsot, aminek segítségével megállapítható az akksik jelenlegi hatásfoka (gk-izzók segítségével). Holnap kipróbálom, ha találok izzókat, azt hiszem van valahol a bontott gk. reflektorom.
Üdv! A hátso kamrába ha sokat állt,és elég párás-nedves lehetett a levegö,az megtehette "jotékony"hatását.A kattogásrol,ha szalagfékes/Servo/felirat a házon,lehet csak egy kavics szorult be.Tehát ehez a müvelethez kikell venni a kereket,ha mégsem kavics akkor lehet továbblépni.Az akupakk feszültségét multiméterrel DCV/egyenáram/ 200-as állásában lehet mérni.A vázbol ki kell venni,és széthuzni a csatlakozot.Max kézmeleg a jo akupakk töltés közben,ettöl ha melegebb cellazárlatos,valamelyik aksi.Ezek az E-kerékpárok ha jo kezekben vannak a karbantartásuk kimerül az aksitöltés,guminyomás ellenörzésével.Ennél a tipusnál a gázkar melett egy u.nevezett tempomat kapcsolo is van.Hirtelen ennyi jutott eszembe.Remélem tudtam segiteni.
Üdv mindenkinek, aki e-bicajozik, épít, átalakít, ötöl, tanácsol, okosít!!
Régóta vágytam egy elektromos biciklire, most, a 60. születésnapomra a fiaim besegítésével vettem egyet használtan. Tornádó TRD018, 2 éve NYERTE egy középkorú házaspár egy kis falucskában. A lányuk hirdette meg a neten. Küllemre tökéletesen újnak látszik, s személyesen megismerve a gazdákat, elhiszem, hogy eddig összesen legfeljebb 50-60 km-t mentek vele, a férj pl. fel sem ült rá soha, az asszony, aki tanítónő, párszor elment vele a suliba, amikor jó idő volt, de inkább a régi biciklit használta, mert az volt inkább kéznél a kapu mellett... Rákérdeztem az akkukra, azt mondták rendszeresen töltögették, a masina a hátsó kamrában tartózkodott, a konnektor mellett. Szóval, az akkuk állapota alapvetően érdekelt, amikor hazahoztem a minap, elvittem az akkupakkot egy autóvillamossági szerelőhöz, hogy mérné meg, milyen állapotú. Azt mondta, hogy ha az ő műszerét ráteszi, az szétvágja az én akkuimat. Alapvetően fontos elmondanom, hogy abszolút humán érdeklődésű ember vagyok, az elektronika távol áll tőlem, a voltról a múlt idő jut eszembe :)) Rátettem a töltőjét a szobában az akkupakkra, s olyan sokáig töltötte, hogy már gyanús volt, hogy a zöld még most sem ég, kihúztam a konnektorból, visszadugtam - égett a zöld, a pakk meg jó meleg volt... No, nem volt mit tenni, elindultam, ahogyan Ti mondjátok, távra, egy GPS-sel. 25 km-rel mentem folyamatosan, ezt mutatta a jobb oldali műszer, nagyjából a GPS is (23 körül), ha teljesen felhúztam a gázt, akkor 28-29 a műszer szerint, 26 körül a GPDS szerint. Mentem vele közel 17 km-t, ám közben egy gyanús dologra lettem figyelmes. A motor felől, azaz a hátsó agy irányából furcsa nyekkenyő-kattanó hangot hallottam több alkalommal is úgy a 3. km után, aztán pedig egy ilyen kattanással egyidőben leállt a motor. Tekertem párat, újraindult. Ugyanez megismétlődött többször is, nyekkent-kattant, néha leállt, újraindult. Aztán nem indult újra - csak úgy, hogy megálltam, kikapcs-bekapcs, tekerés, indulás, s ment a motor megint. Ezt követően pedig a kattanások már kattogássá fajultak, úgyhogy hazamentem. A jelek szerint valami hiba van a kréta körül, azaz a motornál. Gondolom én. Annyi biztos: semmiféle karbantartást nem kapott a gépezet soha, mi több, a gazdái azt sem tudták, hogy az akkupakkot lezáró kulcsnyílás mire jó, azt hitték, kormányzár. Tehát lehet, hogy "karban kéne tartani"? Kenni, meghúzni, mit tudom én...? Mellesleg a fékek pl. iszonytatóan csikorognak. Van még egy-két apróság mindezek mellett, amit kérdeznék, de már így is regényt írtam, elnézést. A fórumot kb. 12 órája tanulmányozom, egy ebéddel megszakítva, nagyon tetszik, jó és segítőkész a társaság!! Ezért bátorkodom Hozzátok fordulni. Nagyon remélem, kapok hasznos segítséget, tanácsot. (Pl. az is érdekelne, mint fentebb írtam, hogyan mérhetném meg, milyen állapotban vannak az akkuk... Van egy kis multiméterem, ha hiszitek, ha nem, igaz, sosem használtam még, de megvettem 800-ért, mert jól jöhet még, gondoltam... Hasznos lehet?)