Szép estét. Szaby én teljes mértékben egyet értek veled, hisz a "modern" traktorokon is van 540E tlt, ami csökk. mot. ford.-ot jelent. Csak a lényeg hogy mindent ésszel kell csinálni.
üdv! hát pont ezt kérdeztem, de az, hogy hangosabb is lesz, az már sok, így is füldugóval dolgozom, mert máskülönben lefekvéskor is berreg a gép a fejemben:) Amúgy miért ne lehetne örvénykamrásra előtöltőt rakni? Tudok is ilyen megoldást! Kb 10 éve rakták fel
Üdv! 50-es örvénykamrás motorra nem lehet turbót rakni. Olcsóbb akkor az 550E motort kihozni belőle. A legegyszerübb megoldás, ha már úgyis hűvely+dugó csere lesz, hogy a 80-asét veszed(ezt úgyis meg kell venni, ha 50-eshez kell) vagyis ez eddig 0Ft pluszba. 80-as hengerfejet keritesz valahol mindennel együtt(szívótorkok, torokizzító, porlasztó) és ezis megvan kb 50ezerből ha bontóba veszed, még ha szerencséd van akkor 20-30ezeért beszámolják az 50-es cuccokat. A lendkerékkel nem foglalkozol úgy hagyod ahogy van legalább nyomatékosabb lesz a gép. Ez a játék max 50ezredbe van és számold ki 100liter gázolajból megmarad 5l. Mennyi idő alatt térül meg a beruházás. Ha jól számoltam fejbe kb 4-5ezer liter gázolaj elhasználása után. Én ezt tenném a helyedbe. Én nagyon bánom hogy 3évvel ezelőtt nem alakítottam át ilyenre az enyémet. De majd megfogom egyszer.
Leirom mégegyszer az 1000 TLT-ről tanácsoltakat. Nem kell a TLT 1000f/p-el pörgetni -én nem ezt irtam Csak át kell kapcsolni 1000 f/p-esre a TLT. És azt tanácsoltam, hogy a motort csak 1200 f/p-el hajtsa így a TLT 540 f/p körül forog. Ami azt jelenti, hogy kevesebb gázolajat fogyaszt a gép és csak könnyebb zúzásra ajánlottam mint pl.: Fű, kukoricaszár meg ilyesmire. Az ismerősőm már 2. éve így csinálja és érdekes a gépnek sincs baja és a szárzúzónak se. Csak meg maradt egy kevés pénz a pénztárcába amit a gázolajjal spórolt. Mert ilyen üzemanyagárak és felvásárlási árak mellett sajnos az ilyen kicsire is oda kell figyelni. A régi TSZ-es pilótákról ne beszéljünk- Tisztelet a kivételnek. Én ilyen embernek kölcsön se adtam volna a szárzúzót- erről ennyi a véleményem, ha meg elrontotta akkor csináltassa meg olyanra ahogy elvitte.
Ma adagolót, önindítót kéne cserélnem ,de nincs sok kedvem. Az adagoló már 3 hete kész, de mindig kellett a traki, és nem akartam munka közben tesztelni, hogy jó lett-e:-) Plusz egy hátsó gumi szerelésre is hivatalos vagyok, mert a kért trakin, a használatom után eresztett le:-)
Hehe, utoljára, mikor kölcsönkértem az eladás után, komoly napom volt vele:-) nem volt gyári kardánom. Kivittem egy új gyengébbet. Benne 8-as nyírócsavarral. Azután egész nap 3/4 gázon nyomtam (kézigázzal), semmi fordulatváltás. Elfogyott vagy 20 darab csavarom (4 hektáron) , mire végeztem:-) Elég volt egy kisebb barázda miatti sebességváltozás, és már röpült is a csavar:-) De akkor sem tettem bele erősebbet. Nálam nem a Tsz-es felfogás uralkodik, hogy mindent lehegesztünk, megfejelünk, aztán ha szakad , kalapálunk 2 nap.
Aztán a vége az lett, hogy egy jó ismerősnél maradt 1 évig. Az öregem el is adta neki, mert drága a maszek a szártépővel. Az illető el is intézte magának a hajtóművet: belement 2 méteres gazba, úgy, mintha 30 centis volna:-(
Csatlakozom a véleményhez. Volt egy VZ-3 szártépőnk. Ugye gyárilag 1000-esen kell hajtatni. A mienk, hogy 50-es is vihesse, cserekerékkel át lett variálva 540-re. 1x kérték kölcsön. A mókusnak hiába lett a szájába rágva, hogy ezt 540-el kell hajtatni. "Majd ő tudja!" A Tsz-ben is 1000-esen ment. Gondolom nem is a szokványos hangja volt üzem közben. Szét is pörgették a csapágyházakat. Veszélyes dolog a kölcsönadás:-( És a sajátnál is, ha 1x nem figyelsz a fordulatra, drága lehet...
Köszi a szakvéleményt mindkettőtöknek (Katalog&Szaby), marad akkor a régiben a dolog, max. ha majd nem bírok a bevételeimmel, teszünk rá egy turbót, oszt az is annyi....
Olvasd el a hozzászólásomat még egyszer a második sortól leírtam, hogy miért javasoltam az 1000-es TLT. Az ismerősöm 82-ese több 10 hektár után se romlott el és még az olajat se forrázta fel.
Egy nyugati ország véleménye alapján telj . ben ott vannak , fogyasztásban több tipus még a nagyobb hírű trakikat is fölül mulja . Ezt szak irodalom hozta ki.
Üdv! Az 560-as mtz paramétereit nézve lesz teljesítmény növekedés kb 62Le. Ez a könyv.
A valóságban fogyasztáscsökkenést fogsz esetleg észre venni. Max 5-10%-ot, de inkább 5%. Esetleg mégy egy picit nyomatékosabb lesz a gép.Ha nincs vízmelegítőd, meg torokizzítód. Akkor vehetsz egy rakás hidegindítóspray-t is. Ja és egy pár decibellel hangosabb lesz a fülke belülről, mert a közvetlen befecskendezéses motorok egy picit zajosabbak, keményebb a járásuk.
Őszintén mondom én nem alakítottam át . Pedig amit cseréltem blokkot az 240 es volt . Igy ha a főtengelyt meghagyod nem lesz változás . Az 560 paramétereit kell szem előtt tartani az átalakításhoz , akkor van pozitiv változás. Gyk . lag ugyan azt az öszvér motort kell össze hozni .
Üdv Katalog mester! Egy gondolattal játszom és a véleményét kérem. Az 50esem hüvelyezés előtt áll és arra gondoltam, hogy ha szerzek hozzá 80as hengerfejet szívótorokkal kompletten, akkor azzal raknánk össze, de a főtengelyt nem lehet pótsúlyozni és a lendkereket se cserélnénk, így meghagynám az 1800 max fordulatot. kérdésem a következő, így várható-e teljesítménynövekedés/ fogyasztáscsökkenés, vagy csak az indítás lesz nehezebb és az átalakítás drágább?