1.4 benzines társaktól kérdezném, mikorra várható a fogyasztás "normális" mértékre (ami szerintem ennél az autónál 6 l / 100km) való csökkenése, sebességkorlátokat betarva, nem sportosan vezetve (már-már azt kell mondanom, öregurasan) - mert azt látom, hogy vétel óta (igaz, még 1 tanknyi nem fogyott el - 500km) nem ment 7.1 liter alá a fogyasztásom.
Ez egy ekkora motortól sok szerintem, mégegyszer mondom: nem vezetek őrülten! Igaz, klíma megy reggelente-esténként...
Nem türelmetlenségből kérdezem, de nyugtassatok már meg, hogy nem lesz ennyi...(bár nem ver földhöz az a +1 liter)
Olyan rossz nem lehet, mivel a kiánál az őszi akcióba a vezető felőlit akarták ennyiért adni a párt pedig 17 ezer körül mondták. Németországba vettem kint dolgozom.
Én is ezen hezitáltam. De a vezetőoldali ajtónál ott vannak a piktogramok, mennyi legyen a nyomás milyen esetekre. - nincs ott külön téli-és-nyárigumira vonatkozó utalás. Én ebből indultam ki. Meg a kézikönyvből. Nekem minden gumira 2.2 bar-ra van belőve a téli (is).
Nekem is 205-ös a télim. Kléber Krisalp 2. Arra, amire én használom (város, és város környéke) tökéletesen megfelel. Azt szokták mondani, hogy télen jobb a keskeny gumi... de csak hóban. Jégen tök mindegy mi van a kocsin, vizes aszfalton meg jobb, ha nagyobb felületen tapad az abroncs.
Egyébként nekem is azért 16"-os, mert inkább alufelnit vettem, és a megmaradt acélra választottam elfogadható árú (~18ezer/db) téli papucsot.
Télen nem használom a 16"-os alufelniket. A 15" acélfelniken télen HANKOOK ICEBEAR W440 195/65/15 gumikat használok, ami a 205/55/16-os váltómérete. :)
Kösz, de 2 éve vettem szerintem jó téli gumikat, egyébként 205 -k. Teljesen elégedett vagyok velük. HANKOOK ICEBEAR W440 205/55/16 pl. sokkal halkabb mint a nyári (gyári) michelin.
A szoftver frissítésnek szerintem csak akkor van értelme, ha most meg-meg torpan a kocsi. Ami jól működik, azt nem kell piszkálni :)
Ha van ceedclub.hu matricád, mindenképp érdemes a Lurdyhoz menni. Rengeteg tapasztalat van róluk. Azt ajánlanám, hogy regisztrálj a ceedclub.hu oldal fórumán, és ott elolvashatod, ki milyen véleménnyel van róluk. Egyébként ott lehetsz az autó mellett... de erről is olvashatsz a fórumon.
Szervízzel kapcsolatos kérdésem lenne. Nekem most lesz aktuális 2. éves szervíz. Ugye zöldkártya is lejár..
Korábban a KIA- Szabó -nál voltam, de most úgy látom, hogy mindennel együtt kb. 10e -rel drágábbak mint pl. a Lurdy.. Érdemes váltani? Aki volt már a Lurdy -nál, az elégedett volt? Ott lehet maradni az autó mellett?
A téli nehezebb indítást én sem tapasztaltam egyszer sem a két éves használat alatt; az autóm nem látott még garázst. Talán amikor nagyon hideg van egy picit tovább izzít, de mindig azonnal beindult eddig.
Eredetileg benzinest akartam venni, mert évente csak 10e km-t megyek, de végül az 1.6 Crdi-nél kötöttem ki. Nagyon örülök hogy így döntöttem! Én is sokat járok városban, rövid távokat és ez a motor nagyon jól fogyaszt így is, nekem a tiszta város 6,8 l/100km, országút 4,5 l, vegyes 5.8 l. És ami a legfontosabb, hogy ez a dízel hatalmasat tol ha odalépsz neki, még soha nem maradtam szégyenben sem autópályán, sem városban, sem országúton.
A stabilizátor rudakat elől már nekem is cserélték garanciában 18.000 km-nél , talán ez az egy komolyabb szériahiba, amit remélhetőleg a Ceed 2-ben már kijavítottak.
http://ceedclub.hu/ -n bővebben kaphatsz választ a kérdéseidre.
Röviden: a cee'd egy tágas, jól felszerelt, nagyon jó ár/érték arányú kocsi. Szerintem a legjobb változat az 1.6-os dízel kombi. Ez a motor nagyon dinamikus, és nem fogyaszt sokat, autópályán pedig nem kell pörgetni (alacsonyabb zajszint). Az általad említett téli "nehéz indulás"-ból én semmit nem tapasztaltam, pedig egész télen a ház előtt állt a kocsim. Típushibák vannak (mint minden kocsinál), de nem vészesek, inkább apró bosszúságok. Ami komolyabb beavatkozást igényel az a stabilizátor pálcák kopogása.