Kedves Tibor! Az általam feltett kukorica nem lófogú mint a tiéd,mert nekem a galambjaim végett fontos,hogy apró szemű legyen!De nem is igénytelen mi több nem is szárazságtűrő. Viszont optimális körülmények között 120 q is terem hektáronként. Én műtrágyáztattam/fejtrágyázás vetéskor/ és egy növényen 4-5 cső van.
sziasztok ha valakinek kell viszünk Monorra egy pár rózsás tarajú rohde islandit és egy pár new hampshirt érdeklődni lehet Kovács Károly 06 70 368 0420
Barbika én nem akarlak elkeseríteni de én már 2 szer csináltam végig a doxivit kúrát ezenkívül a kettő közt ittak neo-te-solt, anitetrán 48-at , szulfanint , töménytelen mennyiségű vitamint 3 félét folyamatosan almaecetet és közben volt egy féreghajtás is. Ma volt a 6. napja a doxivitnek javult de nem múlt el a takonykór. Én holnap szépen összeszedem a notórius visszaesők egy csoportját beteszem őket egy külön udvarba és elkezdem őket trisulmixal kezelni pontosan nem tudom mi az a hemophylus nátha amire jó a szer de 3 nap és kiderül hátha ennél rosszabb nem lesz. Az az érdekes, hogy csak az utolsó doxivit kúrát kapták a pulykáim is az előzőekből nem ittak egyátalán semmi tünetük nincs pedig bejárnak a nagyobbik udvarba és onnan is sűrűn jön ki szökött pipi a mostani pulyka itatás is azért volt nehogy a szökevény pipik kimaradjanak a jóból miközben a pulyka innivalóját isszák.
sziasztok-szia Krisz--kössz a cikket --nagyon tanulságos!!!!Nekem ugyanez a véleményem a baromfiakra is..Tele vannak nyomva minden felesleges sz..ral--ettől ilyen göthösek.--sajna.Például azt sem értem miért kell egy párnapos kiscsibének Lactifermet meg külömböző cuccokat adni!!!Én eddig sem adtam meg ezután sem fogok---üdv.
Akkor mi lesz -10-20 C esetén? Miért nem viszed be a tyúkokat a meleg szobába, így nem kell velük fagyoskodni, nem kell háló, nincs ragadozó, nem kell szárnyvágás! Csupa előny!!!
Szia Ági! Ahogy Főnix is írta,tényleg nem kell levágni az összes szárnytollat,úgy nagyon csúnya lenne! Elég a bal szárnyon az első hét szárnytollat levágni,és így már nincs meg a repüléshez szükséges egyensúly,és nem is látszik,hogy hiányzik nekik. Én amúgy allergiás Vagyok a nyírbálásra,ezért is jobb,ha le van fedve a tyúkudvar,Vagy meg van magasítva a kerítés! Nálam is fedett, Én csibedrótot használok!
ÓÓÓÓÓÓÓÓ a pipiknek ma ezt adta a doki :-SS na majd látjuk mindenesetre egyet beáldoztunk a betegség oltárán :-SS megnézte a doki a madárkát belülről is !!:_) én úgy elhúztam onnan mint 1 vadliba pedig am levágom a csirkét de ezt nem bírtam volna megnézni!!!Kinn kérdezték mi van mikor elkezdtem mesélni 1 szőke nőt majdnem felmostak a váróban:-))
Az a baj ezzel, hogy attól tartok, hogy ha a mindig kintlévőkét levágom ( 4-6 db) akkor jönnek újak, akik kirepülnek..és azért majd 100 baromfi szárnyát semmi kedvem levagdosni:-)
Éa háló mindenképpen kell a héja miatt:-(
Most pl. ki fogom őket engedni, de kint leszek velük, mert a héja minden nap itt van.
Ha ma már nem jelentkeznék, akkor megfagytam kint szolgálatteljesítés közben a tyúkok között...:-)))
Biztos, hogy több színt látnak, az apró fekete magvakat (ált a mérgező gyommagvak ilyen) nem eszik meg, míg a fénymag, fehér, vörös kölest nagyon szeretik. A rovarokhoz sem egyformán nyúlnak.
Szárnyvágás esetén háló sem kell! Nem szükséges az összes szárnytollat levágni, elég csak az elsőrendű evezőtollakat, és csukott szárny esetén ez nem is látszik.
Megnéztem, és ki is fogom próbálni, tudod tavaj beszéltük én a fokhagymateát főztem nekik, de most még sokan vannak, ha nekiállok 8-10 liter fokhagymateát főzögetni elküldenek a csirkékkel együtt, tavaj is kaptam dicséretet rendesen, főleg ha akció alatt vendég érkezett, lehetett magyarázkodni!
Doxivit, anidox+neo-te-sol, tylán, sulfanin = eredménytelen, v átmeneti tünetmentesség, és visszatért a tüszkölés. Most Chevi-mulin, (látható javulás) tylan+sulfanin- ez még jelenleg tart. A csevitől rendbe jöttek, de nem bízva a véletlenre, mert a hosszú betegeskedést követően már társbaktériumokat is kimutattak a kórbonctanon, így egy lórugásként még a tylán+sulfaninnal lekezelem, ezt követően remélem nem jelentkezik ismét tünet. Az állomány külsőleg egészségesnek fürgének tűnik, csak lehetett hallani egy-egy tüsszentést, csak 2 egyed gyengült le társbetegségek által.