A résztvevők baráti hangulatú, elsősorban szakmai tartalommal megtöltött előadáson vehettek részt.
Külön élmény volt Kerekes Mária a kutya csontrendszeri felépítéséről, anatómiájáról, mozgásformáiról szóló előadása, aminek bizonyos részleteit szívesen látnánk itt a nagyközönség okulása érdekében (arányok, méretek tipikus anatómiai hibák stb.)
Sőt tovább megyek az előadáson szereplő dolgok kivonatát szerepeltetni lehetne a honlapunkon.
A Franciaországi kiállításon készült fotósorozatok és az élménybeszámolók alapján
érdekes kép rajzolódott ki előttünk a Francia Leonbergi állományról. Érdekes volt látni, hogy egyes országokban mennyire eltérő irányokat vett a Leonbergi tenyésztés iránya.
Külön köszönet a vendéglátóinknak a hangulatos helyszínért.
Ui.: Józsi a kutyák majd megőrültek a jutalomfalat illatától
Figyelem, nagyon fontos! A III.kerületből elveszett idős leonbergi kant Visegrád-bobpálya környékén látták ma kora délután. Ha valaki arra lakik, kérjük, nézzen körbe, de a gazdi is értesítve van! Gazdi száma: 06/30/311-5689
A Leonbergi Ebtenyésztők Országos Egyesülete előadást szervez!
Időpont: 2009.10.31. szombat 15:00
Helyszín: 2316 Tököl Fő utca 11. - A Budapest felől GPS nélkül érkezőknek felhívnám a figyelmét, hogy a Fő utca a városkába érkezés utáni második buszmegállótól kezdődik ( ez egy enyhe bal kanyarban van, a bal oldalon egy régi temető) és innen kb. 100 m-re van a jobb oldalon a 11-es számú ház.
Téma: Leonbergi standard - különös tekintettel a kutya anatómiája, mozgása
Előadó: Kerekes Mária leonbergi speciál bíró
Kiegészítő beszélgetés: Nagyobb európai klubkiállításokról élménybeszámoló, fényképekkel illusztrálva. (Belgium, Csehország, Leonberg, Cluny) - előadók, akik ezeken részt vettek
Az előadás nyilt, várunk minden leonbergi tartót, kedvelőt, vagy csak a kutyázást szerető embert!
Lehet jönni kutyával, családdal, baráttal!
Belépés díjtalan, ha lehet mindenki hozzon magával ropogtatni valót, üdítőt, vagy amit szeretne!
Örülünk, hogy írtál és köszönjük szépen a képeket is. Igazán remek kis házat kaptak a kutyusok, biztos használni is fogják. Majd meglátod Tina is befog menni a házba. Bominak pedig mielőbbi javulást kivánunk!
Szia Enikő! Örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon sajnálom Bomit, írok majd Neked levélben evvel kapcsolatban! Szerencsére lehet segíteni a dp-s kutyusokon, ahogy ismerlek, Ti mindent meg fogtok tenni érte! Nagyon jó gazdik vagytok! A kutyaházas képeket is nagyon várjuk! :) Biztosan Tina is belemegy majd, ha hidegebb lesz! Addig is vigyázzatok egymásra! Szép napot! Andi
Most már elkészült drágaságaink kutyaházai. Még képem nincs róla, de majd küldök ha lesz. Tinus nem nagyon megy be, inkább a pici Bomi. Tinu egyre pajkosabb.Pláne reggelente látnátok, rendesen a hátára fekszik és mind a 4 lába az egekben...! Úgy csinál mint a kistestű kutyák. :-) A héten egy kicsit elszomorodtunk,mert megröntgenezték Bomit, és kiderült hogy diszpláziás szegénykém. De nem baj, így is sokáig fog élni, adagoljuk neki a gyógyszert és már jobban is lesz. Csak a tenyésztőre haragszom, ha tudja hogy beteg kutyákat tenyészt. Na majd küldöm a képeket!
Rémusz kedves, fiatal, macifejű leonbergi keverék, akit Pilisvörösváron találtak, a sintér elől mentve szedték össze az utcáról. A kutyus oltva, féregtelenítve, ivartalanítva várja, hogy valaki magához vegye. Szocializációja szépen alakul, egyre kedvesebb, tanulékony, játékos, kutya ás macskabarát ebecske. 20/828-9938 20/497-7526 http://www.leonbergerteam.com
Nagyon sajnálom őt, de neki legalább megadatott, hogy szeretve ment el, jószándékú emberek kezei simogatták. A kóbor kutyák legtöbbje magányosan, sokszor embertelen körülmények között megy el ebből a világból. Szomorú!
Sajnálom. De még mielőtt elment, megismerhette a szerető, jószándékú emberek simogatását, gondoskodását. Sajnos sok kutya végzi méltatlan körülmények között, az út mentén, napokig kínok között, magára hagyva. Akiken senki nem segít.
Viszont Fruzsival beszéltem Rémuszról, aki nagyon meg van vele elégedve, egyre kedvesebb, szófogadó, játékos, szórakoztató ebecske! :) Azt mondta, hiányozni fog neki! De várjuk a gazdit továbbra is!
Szia, igen, ez szörnyű lehet. Amikor Gyémánt és Sába elszöktek a panzióból műtét után, alig aludtam az idegességtől. De nem szabad feladni, menni kell, keresni kell! Én például minden nap felhívtam a sintért is, rengeteg plakit tettünk ki, sokan tudtak már róluk. Tegyék ők is ezt tovább!
nagyon remélem, h lesz valami, mert fordítva belegondolva, nekem is jól esne egy kis segítség, ha elveszne a kutyám..szegény srác, meg a családja napok óta a környéket járja..és sehol semmi hír, holnaptól szabim van, megyek én is, végigjárom a környéket..hátha..minden noelmorgásra kinézek, talán itt kolbászol éppen..de eddig semmi...