Keresés

Részletes keresés

Lolly2008 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 60044
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.

Tavaly vásároltam egy mini yorkshire terrier kiskutyát (Lolly-t) .

A tenyésztő 6 hetes és 3napos korába adta át. Hiába kértem, hogy maradjon még egy pár hetet, hogy szopjon, azt mondta ha nem viszem el eladja másnap másnak. Közölte, hogy ez a kutya már nem szopik és adott egy nagy konzerv Pedigree-t meg Pedigree száraztápot ami akkor volt , hogy a kutyaszájába be se fért :S . Az ő állítása szerint a kiskutya ezt fogyasztotta.

Amikor hazahoztuk hiába pépeztük le nem ette meg. 3 napig gubbasztott a kutyám próbáltuk etetni minden kijött belőle. Felhívtuk, hogy Lolly nem eszik nem iszik, hogy visszavinnénk az anyukája mellé. Azt mondta, hogy hozzá ne vigyük vissza. Vettünk neki Calo-Pet-et, hogy ki ne száradjon. Kissapkába tartottuk meg szőrmókot tettük mellé, hogy azt higgye anyjával van.

4-5 nap múlva tért magához és kezdett el enni, persze nem a Pedigree-t hanem  Royal Canin-t.

Majd jöttek a gondok most ott tartunk, hogy Lolly elmúlt 1 éves és már két műtéte volt.

Most készülünk a harmadik beavatkozásra.

Első műtéte tavasszal volt egy diónyi nagyságú hólyagkövet távolítottak el a húgyhólyagjából.

A második műtéte 2009. szeptember 22-én volt gennyes méhgyulladás miatt eltávolították a petefészkeit és a méhét egyúttal röntgenfelvételt is készítettek róla és kiderült, hogy az 5-6. nyakcsigolyák között porckorongsérv található.

Tegnap voltunk ismételten vele orvosnál, mert csomót találtam a mellében. Kiderült, hogy ciszta van a mellében és 2009. november 2-án ismét meg kell műteni, mert elrákosodhat.

Az állatorvostól szakvéleményt kértem, ami alátámasztja, hogy nem a mi hibánkból történt mindez, szóval nem tartási hiba. Felhívtuk a nőt akitől vettük (tenyésztőt, ha lehet ezt így hívni), mert utána jártunk, hogy ilyen esetben vagy visszafizetik a vételárat vagy egy kiskutyát kellene adnia. Ő azt mondta, altassuk el Lolly-t, és vegyünk tőle egy újat és ad rá kedvezményt. Szerintem őt kéne elaltatni. Az állatorvos is csak nézett, hogy hogyan mondhat ilyet egy tenyésztő. Az állatorvos azt mondta, hogy ez az ő lelkén szárad.Csak ebbe a nőbe egy kis lelkiismert sem szorult.Ha már a műtétek árát összeszámolom akkor már jóval többe vagyunk, mint a kutya és ő semmire sem hajlandó. Azt mondta legutóbb, hogy ad 15.000Ft-ot és ne hívogassuk többet. De neki most nincs pénze majd küldi, ha tud. Mellesleg megjegyezném, hogy rengeteg kutyája van és folyamatosan vannak kölykei. Szép kis ember az ilyen. Csak azért szaporít,mert ezt már nem nevezném tenyésztésnek hogy sok pénze legyen. Gusztustalan. Számára a kutyák nem a boldogságot jelentik, hanem a nagyra vágyást.

FÚJ....Amíg tudok és tehetem én harcolni fogok és nem fogom elaltatni a kutyám, mert imádom és bármit képes vagyok érte megtenni. Még a MEOE-nál is befogom jelenteni, mert én ezt nem hagyom ennyiben én egy egészséges kiskutyát szerettem volna vásárolni kedvencnek egy vagy két alkalommal befedeztetni. Ehelyett lett egy beteg kutyám, akit nem 15000Ft-ért vettem hanem 69000Ft-ért, és azért vettem ennyiért, hogy egészséges szép fajtiszta kutyám legyen, mert ha akartam volna olcsóbban is tudtam volna venni.

Nagyon szívesen fogadom bárkinek a javaslatát, hogy ilyen esetben mit tehetek.!?

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Remélem másokkal sosem történik ilyen.

cherry1173 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 60043
Nagyon -nagyon aranyos, csinos, már nekünk is lassan meg kell jönnie a a termo pulcsinknak.....
Előzmény: Juci22 (60039)
Rita79 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 60042
Szerintem lassan már kellene, hogy nyíljon nekik, nálunk 14 nap körül nyílt ki a szemük, ha jól em lékszem.
Előzmény: Baluanyu (60032)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 60041
Én is vettem neki, pont uazt a fajtát, amit te, meg Reddyt fehérjeallergiás kutyáknak, de mikor kontrollra mentünk a kutyussal a vakarózás miatt, közölte, hogy ne adjak neki többet. Mikor elkezdtem neki adni sokkal jobban vakarózott, mint előtte. Nem kizárt, hogy attól. Pedig ő is kinyalta a tányért, nagyon oda volt érte, de hát nem lehet. Most két féle tápot kap, nagyon imádja:)
Előzmény: mazsa gazdi (60038)
bruercsi Creative Commons License 2009.10.23 0 0 60040
Hi-hi! Nagyon édes! Mind más stílus! A fehér szőrösben "Dámás", a rózsaszínesben szűzies, a télapósban (kedvencem!) vagány! Jókat választottál!
Előzmény: Juci22 (60039)
Juci22 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60039
Sziasztok!

Megjött Maya első rucikollekciója!
Pár kép róla,kérek véleményt!:)

mazsa gazdi Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60038

Hello,

a mi dokink sem ajánlotta a konzervet. Eddig csak főtt husikat evett. Gondoltam egyet, és vettem neki Premier Best Meat-ot a Fress-ben, marhásat. Úgy izlett neki, hogy még a tányérkáját is majdnem megette. De azért visszatérek a párolt pulykára.

Sajnos jövő héten kell vinni injekcióra. Az egyik here nem jött le, ezért hormont fog kapni. A doki nagyon meggyőzőeket mondott erről. Kénytelen voltam elfogadni az érveit, hiszen nem akar rosszat és az ő gyakorlatában bevált. Izgulok.

Előzmény: Cs.Judit1983 (60033)
Talina79 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60037
Ahova mi járunk, ott az ovinak ugyanaz a lényege mint az embereknél. A sulit készíti elő: nagyon sok játék és közte nagyon kevés tanítgatás olyan alap dolgokra mint a behívás és az ültetés. Leginkább a szocializálás a lényege, hogy szokjanak más kutyákkal való viselkedéshez, játékhoz. Amint megvannak a kombinált oltások már lehet menni és 7 hónapos korig van az ovi.
De itt van részletes info: http://kutyasuli.hu/kutyaovi
Előzmény: aya21 (60029)
cherry1173 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60036
Mi is ma fürödtünk. Én fürdetem ezt megbeszéltük a kozmetikussal  majd megyünk nyiratkozni mikor 4-5 hónapos lessz még csak nov 1-én leszünk 3 hónaposak . Képzeld Cherry nagyon szeret a tusoloban lenni. Elöször a mosdónál kezdtem a fürdetést de utánna bele tettem a tusolóba mert nagyon szereti, Minden este jön velünk a fürdőbe és mindig be is akar jönni fürödni , én nem engedem és ott bámul amig végzünk és látszik hogy mérges hogy nem jöhet a tusolóba. Most felteszem ma esti képeket én is                                                              . itt indult a fürdésit folytattuk a fürdéstit folytattuk a fürdéstit folytattuk a fürdést
Előzmény: Cs.Judit1983 (60034)
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60035
Sziasztok!
Remélem mindenki kutyija ép és egészséges. Sajnos csak nagyon ritkán tudok fórumozni, de ilyenkor mindig visszaolvasom a hozzászólásokat, sokat lehet más tapasztalatából tanulni.

Itt is egy történet, ami sajnos egy picit szomorú.
Kis Bogyóm 1 hete volt 4 hónapos, 80 dkg-os mini Yorkie. Tünemény kis virgonc, makacs de játékos, ugyanakkor nagyon bújos kis zsömle. NEM tenyésztőtől hoztuk el 60.000-Ftért, amit azóta is bánunk (mármint hogy nem hivatalos tenyésztőtől) . 1 héttel az elhozatala után Coli-s lett, de meggyógyult. Utána észrevettünk egy bolhát a fejecskéjén, azt kikezeltük. Ezek után felhívta az orvos a figyelmünket, hogy lágyéksérves a kutya. Ma ismét voltunk egy másik doknál, mert fulladt a kutya. Kiderült, hogy buli van a fülében (atkák), illetve mandulagyulladása van, de az is lehet, hogy légcsőszűkületes. Kúra, majd mehetünk vissza. A kiadott pénz abszolút eltörpül amellett, hogy a kutyusnak mit kell átélnie, nem beszélve arról, hogy halálra aggódom magam szegény kis zsömiért.
Sosem értem meg azokat az embereket, akik "jelképes összegért" szeretnének Yorkit venni, ugyanakkor azokat sem, akik felelőtlenül tenyésztgetnek össze-vissza, majd eladják "nem jelképes" összegért. A vásárlás előtt én is sokat olvastam a neten a vásárlásról, de nagyon sok egymásnak ellentmondó vélemény van fenn. Mindenesetre mi is szeretnénk egy kistesót Bogyónak, de azt semmiképpen nem tenyésztéssel fogjuk megoldani.

Légyszi írjon, akinek van hasonló (sajnos) negatív tapasztalata, és a betegségek közül bármelyikhez bármilyen hozzászólása, segítsége.

Köszönöm!
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60034
Túlestünk a kozmetikázáson. Most voltunk először ennél a kozmetikus hölgynél és nagyon meg vagyok elégedve. Sokan ajánlották már, de azt mindig hozzá tették, hogy nem csak jó, hanem drága is. Tényleg jó. Rögtön elkezdett játszani a kutyussal és elmesélte neki, hogy most mi fog történni:) Mikor visszamentem érte már nagyon kíváncsi voltam. Állítólag nagyon jól viselkedett, egyedül a hajszárító hangjával nem volt kibékülve. Nagyon jó illata van, az egész lakásban őt érezni:) és most nem vakarózott, meg dörgölőzött. És ami nagyon fontos, az előző kozmetikus tuti adott neki valami nyugtatót, mert akármikor hazahoztuk, rögtön kidőlt a kutya, se enni, se inni nem akart. Most az volt neki az első, hogy evett és már rosszalkodott is. Tehát lehet őt kozmetikázni nyugtató nélkül is. Inkább fizetek egy kicsit többet, de rendes ellátást kapjon a kutyusom. Csináltak neki cofikát is, nekem nagyon tetszett, de neki nem, állandóan a gumit kaparta a tappancsával, ki is lazult, így kivettem. Van ötletetek, hogy szoktathatnám meg vele?
itt még cofival

itt már anélkül
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60033
Nálunk azzal nem volt baj, hogy nem szerette a Royalt, mert két pofára tömte magába, viszont nagyon vakarózott, amikor azzal etettük. Az Acana nagyon bevált. Eddig az Acana pacificat és a grasslandst próbáltuk, nagyon szereti és nagyon szép fényes, selymes is a szőre tőle. A konzervet nekünk sem ajánlotta a doki. Már akkor óvott tőle, amikor elöszőr vittük oltásra Codyt. Próbálj tápot váltani, hátha az segít.
Előzmény: cherry1173 (60023)
Baluanyu Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60032
Halihó Mindenki!
Remélem mindenki jól van?
A liza és Balu két picije is csodálatosan megvan. Minden nap híznak és fejlődnek két napja már 53 é 55 dkg-sak voltak. De nem nyílt még ki a szemük 13 naposak. Nem tudjátok mikor fog kinyílni a pici szemük?
Amúgy Liza egy csodálatos anyuka. Állandóan szopiztatja őket és igy nem is nyüsziznek a kicsik. Hangjukat sem nagyon lehet hallani. Szólnak ha éhesek és Liza még a kajálást is abbahagyja és rohan.
Balut viszont nem engedi közel sem.
Pedig őt is érdekelné, főleg ha a kicsik hívják az anyjukat.
Tényleg csodálatos élmény nap mint nap látni ahogy fejlődnek és Liza hogy gondoskodik róluk.
Az egyik tegnap annyit evett, hogy ugy járt mint a cserebogár, nem tudott talpra állni.
Na jövök még legközelebb is és beszámolok.
szopiszopi
szandr00 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60031
Ha egy tenyésztő aztmondja h extra mini az már alapbol nem tetszik nekem:S
Mert állitolag hivatalosan ilyen kifejezés nem létezik.

Cherry: Probálj meg másfajta tápot. Mi most a Hillst vettük mert a select gold bárányos lazacostol iszonyat büdi a szája.
Előzmény: d00kie (60027)
Hopykám Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60030

Szia!

Erre én is kiváncsi lennék!Sopronban van ilyen,és mekkora kortól érdemes vinni?És kutyaiskolába?Az én Hopykám 7hónapos

aya21 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60029
Sziasztok!

A multkor olvastam kutyaovirol itt. Az miből áll pontosan?

nicci27 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60028

Sziasztok!

Szombaton hozzul el a kis biewer yorkinkat!Ma voltam neki bevásárló köruton!:)Már nagyon várjuk!

d00kie Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60027
Davideee nagyon édes a kutyud!! :)
Nem értem akkor minek mondják, hogy extra mini amikor még ők se tudják, hogy mi lesz belőle :D
Végül is tök mind1, mert így is úgy is szeretni fogjuk :)
Csak azért nem kevés pénzt kérnek el érte, ráadásul úgy, hogy törzskönyv nélkül kértük.Erre még át is vernek :D
cherry1173 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60026
Nagyon szép :-))  már én is alig várom hogy ilyen cofija legyen már tudok neki tenni bele csak kiveszi , még nem ér össze mindenhol rendesen a szőre
Előzmény: Davideee (60024)
cherry1173 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60025

Szerintem is ezt nagyon elöre megmondani  hogy mennyi legyen a sulya ahhoz hogy eldöntsük mini lessz vagy normál méret , nem  lehet tudni ezt a tenyésztő is mondta sőt az orvosunk is. A déd apáig vagy még eggyel elörébb felmenőig örökölhet a kiskutya a méreteket,  csak akkor garantált a méret ha már évtizedek óta minik a szülök annak szülei és annak stb....

Nekem ezt igy mondták én is csak azt irom, de az mindeggy szerintem mert édesek....:-))))

Előzmény: d00kie (60019)
Davideee Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60024
Ő a Flóra baba:
cherry1173 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60023

Cherry nem szereti a royalt , képzeljétek inkább nem eszik, de a tenyésztővel is beszéltem és aztmondta valami konzerv félével izetsem meg, bár ö nem nagyon adna neki. Szerintetek mit csinálhatok még neki?

Előzmény: Cs.Judit1983 (60022)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60022
Sziasztok!

Ma megérkezett az Acana Grasslands táp, amit rendeltem. Megkóstoltattam Codyval, ízlik neki, mert mindenáron bele akart mászni a zsákba, miután a tányérja kiürült:)
Most megyünk kozmetikushoz. Csak igazítás, meg fürdés lesz, de majd hozok képet.
Szép napot!
d00kie Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60021
Szia!

Köszi a választ! :)
Esetleg tudsz beszúrni a kutyusodról képet?
Szombaton megyünk megnézni a kutyut, akkor majd úgy is kifaggatom a tenyésztőt.
Azt mondta, hogy ez már egy kipróbált alom de nekem akkor is furi, hogy ő már így tudja, hogy ez az egyetlen mini kislány van.
Hát majd kiderül :))
Előzmény: Davideee (60020)
Davideee Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60020
Szia!

Az értesüléseid jók!:)

Az, hogy mekkora bébinek egy Yorkie az nem jelent semmit. Amikor mi elmentünk megnézni Flórát ő volt a legkisebb. Volt egy testvére, a Coco, ő pedig a legnagyobb volt. Őt kifejezetten tenyésztésre vette meg a tenyésztő egyik kedves barátja. Idővel Flóra hízni kezdett és megnőtt, Coco pedig nincs 1,5 kg. Tehát ez teljesen kiszámíthatatlan. Flóra már elmúlt 2 éves és a súlya 2,5 kg.
Ezt onnan tudom, hogy nagyon szoros kapcsolatot ápolunk a tenyésztővel. Nagyon jó családi barátaink lettek. Innen tudom, hogy ez történt.

Előzmény: d00kie (60019)
d00kie Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60019
Sziasztok!

Hamarosan a mi családunk is bővül egy kis yorkival :)
A tenyésztő azt mondta, hogy extra mini a kutyus, felnőtt korában kb 1-2 kiló között lesz.
Sajnos nem értek ehhez, a kutyus most 3 hetes azt mondta ő a legkisebb, de én azt olvastam, hogy attól mert valamelyik kutya kisebb az alomban nem feltétlen azt jelenti, hogy extra mini lesz.9 hetesen fogjuk elhozni.Mennyinek kell lennie ilyenkor a súlyának?
kutty
bruercsi Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60018
Nagyon szépek így együtt (is)! :)
Úgy bírom, ahogy bandáznak!
Előzmény: Cs.Judit1983 (60003)
Rita79 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60017
Kénytelenek lesznek betartani, mert mostmár ezt a kiállításokon is figyelik. Kicsit furi, de ott is már hosszúfarkú, lógófülű dobik vannak.
Előzmény: AlbrechtD (60014)
oojahl Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60016
Nagyon halkan hozzáfűzném ha lehet, hogy én 100.000 Ft-ért vettem, "tenyésztőtől", és (bár extramini), de nagyon nem olyan, mint gondoltam. Így sem az ár, sem a tenyésztő nem garancia.
Előzmény: vivcsi6 (60015)
vivcsi6 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60015
Kedves tenyésztő!

Keresek!!!

extra mini/ mini(1-2 kg), jó idegrendszerű, lehetőleg ezüst színű(vagy világosabb), szép küllemű, arányos, jó felmenőkkel rendelkező, családban nevelkedett, szobatisztaságra előnevelt, leinformálható (úgy értem megtekinthetők a szülők), kedves kis yorki kutyust. Csak egészségügyi szerződéssel, illetve ami garantálja, hogy a mininek vett yorki nem lesz 5 kg-os!!! :( Inkább szuka kutya érdelene!

Amennyiben megfelel az ön kutyusa az előbbi feltételeknek, kérem hívjon a 70/2242244es számon! Nem szándékozom 1 héten belül kutyust venni, szívesen várok egy jó ajánlatért akár tavaszig!

Ha valakinek van ezen kritériumoknak megfelelő kutyusa, szívesen venném, ha megírná, kitől vagy melyik tenyészetbőlvette!

Ja és egy vélemény; üzenem azoknak, akik 40-50 ezerért szeretnének minőségi kutyust venni, hogy inkább várjanak, gyűjtsenek, mert nem 2 hétig kell azt a kutyust bámulni, és hatalmas csalódás, ha nem olyan lesz szeretett kutyusunk, mint amilyenre számítottunk....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!