Némi megerősítésre lenne szükségem: a Pano2QTVR fejlesztése a gyártó honlapja szerint 2007-ben leállt. Ez egyben azt is jelenti, hogy erre még nem vonatkozik az x hónap után megdöglő swf szindróma "bizonyos esetekben"?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Az swf fájlokat a pano2QTVR programmal készítem.
Mivel a pano2VR programmal nem rendelkezem, ezért nem tudom összehasonlítani a két programmal készített flash panorámák minőségét. Ha valaki készített mind kettővel panorámát, akkor leírhatná a tapasztalatait.
A másik kérdésem az, hogy létezik –e flash es megjelenítő, ami tudja az invertpano funkciót. (mint a devalvr -ben http://miskei.uw.hu/ )
Előre is köszönöm.
Nekem pontosan ez mind kellene kiegészítő szöveg, hang, háttérzene, effektek, animált dolgok, és térkép is , akár gps adatokkal is....Csak két dolgot fotózok. Az egyik ami mozog, a másik ami nem.....
Van már témád, amit be akarsz járni? Elkészültek a képek? Van már elképzelésed, hogyan szeretnéd bemutatni ezeket? Arról, kiknek szeretnéd megmutatni? Arról, hogyan szeretnéd 'irányítani' azokat, akik reményeid szerint megnézik majd őket? Vagy másképpen: Mi az, amit Te szeretnél megmutatni a képeken keresztül? Elegendőek csak a képek, vagy egyéb információt is szeretnél megmutatni, pl. térképeket, szöveges információt stb? Szerinted ugyanúgy kell bemutatni egy lakást, egy nagyobb épület egyes termeit, egy teret, egy városrészt vagy várost, egy tájat? Előbb azt döntsd el, mit akarsz, a szerszámot utána válaszd ki, mert hiába rágcsálod körbe, hogy hú, micsoda ecseteket és festékeket szereztél be borzasztó körültekintően, ha szobrot szeretnél faragni...
Nekem is ilyen program kell, amivel zenei aláfestéssel, hangalámondással, effektekkel, animálásokkal stb eszközökkel, komoly multimédiás virtuális túrát készítsek.
Megint teljesen lényegtelen dologgal foglalkozol, ráadásul ebben sincs olyan, hogy legjobb. Több programban többféle megoldás is létezik, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya mind a megvalósítás, mind a kezelés ('séta') szempontjából, és ez utóbbi nagyrészt ízlés kérdése, vagyis eleve lehetetlen mindenki számára 'legjobbat' készíteni.
Köszi a választ! Igen, teljesen igazad van, csak jó képekből lehet jó eredmény. Ezt én is így gondolom. A rengeteg program kavalkádjában azonban jó, ha kiismeri magát az ember. Ezzel sok időt, energiát és pénzt spórol az ember magának és másoknak /fórumozoknak/ is.
Az, hogy mi az 'optimális', sok mindentől függ, pl. hogy egyáltalán mit vársz a megjelenítő programtól. Elég, ha visszaolvasod magad, hány féle módon lehet megjeleníteni egy panorámát egy java megoldásoktól az oprendszer függő progikig. Egyébként a 'legjobb panoráma készítő, legjobb konvertáló, legjobb megjelenítő stb. program' keresése helyett érdemes a KÉPRE koncentrálni. Minden más csak eszköz, ami hiába szép, gyors meg csicsás, ha öncélú. Egy szép, érdekes témáról jól elkészített KÉP a PT programjaival manuálisan összerakva, JPG-ben, PTViewerrel megjelenítve is szép és érdekes, egy elcseszett meg egy animált, effektezett, térképes, virtuális sétás akármiben is csak elcseszett marad. Egyébként mindegyik weboldalra beágyazható és HTML tag-ekkel vagy tetszőleges szöveges leíróval vezérelhető megjelenítő vezérelhető XML segítségével is, csak kell hozzá egy XML feldolgozó pl. PHP-ban (ha szerveren kívánod vezérelni) vagy JavaScript-ben (ha a kliensen).
XML. Vagyis panorámát nem lehet XML formátumba konvertálni, mert ilyen nem létezik, csak lehetnek megjelenítő programok, melyek vezérlése (vagyis a programnak az adatok, tevékenységek átadása) XML formátumban történhet.
A zip fájlban találsz egy komplett panorámát, ami java megjelenítővel működik.
A ptviewer jpg képeket tud megjeleníteni. Nem kell konvertálni, hanem fel kell tenni egy mappába a megfelelő html fájllal.
(A zip fájlban egy olyan panoráma van, amit egyetlen felvételből készítettem. Egy foncsorozott égőt fényképeztem felülről, és ebből készült a piros-kék szemüveggel is nézhető 3d panoráma.)
Persze ennek nagyon gyenge a minősége.
A java előnye a platform függetlensége, minden operációs rendszeren fut. A PTviewer csak megjeleníti, de nem konvertálja kész, mentett java formátumba a panoráma fotót. Mivel konvertálod kész, mentett Java projekté, formátumúvá a panoráma fotót?