Azt Tsunami mondta és akkor még csak be akarták vezetni, azt nem tudom, hogy már bevezették-e, de rohadt sok már legyártott moci lehet raktáron, szóval eltart egy ideig míg elfogynak a régi színűek...
Szerintem is veri a honda a kawát, csak az a kérdés, hogy melyik honda, melyik kawát...
:-)
Honda gcv-t biztosan lenyomja a kawasaki fj széria! :-)
A gxv már más tészta, de még ott is simán lehet egy döntetlen :-)
Viszont árban a gxv nagyon a plafonon van, bár a kawa fj listaára is hasonló lenne, ha az mtd és társaik nem tudnák nagyban beszerezni és lenyomni az árakat, 300 ezres toro-viking stb. fünyírókra is rárakják a kawa fj szériás mocikat, szóval az a moci nem éppen az 50 ezres mtd gépekre lett kitalálva :-)
Ellenben a gcv mocikat max 150 ezres gépekre rakják, ez azért elárul vmit... :-)
Ja, és hol van a honda gcv szériának olajszűrős változata, talán még önindítós sincs... :-))) esetleg a gxv-nek van olajszűrős, de nem tennék rá tíz forintot sem... :-)
A véleménnyel egyetértek, a kawa erősebb motornak tűnik mint a honda, még soha sem tudtam lefullasztani, pedig néha igen csak csodálkoztam, hogy még megy.
én meg úgy emlékszem, valaki azt mondta itt, hogy a honda gyártású gépekre szerelt honda motorokra piros kupakot tesznek, ha meg ugyanazt a motort eladja a honda más gyáraknak (mtd, husqvarna, stb), akkor fekete kupakkal adják.
Szerintem meg rosszul mondták Siófokon, nem azért fekete, mert szervíz motor, hanem azért fekete, mert könnyű lendkerék van rajta. A piros motorokon meg nehéz lendkerék van. Piros szervízmotort is lehet kapni. Az én eddigi tapasztalataim szerint a hondát veri a kawa egyébként, de erről majd 4-5 év múlva vitatkoznék szívesen :)
A többiek leírták a lényeget.Szerintem jól döntesz és azt is el kell mondjam,hogy a honda a kawát is veri,legalábbis az én idei tapasztalataim alapján hogyha ez a három gyártó motorjai közül kéne választanom,tuti a honda a befutó.Még akkor is ha csak a fekete burkolatos,mert az is honda,csak szervízmotor.Legalábbis itt Siófokon ezt mondták az okosok szakszerűen a szakszervízben.Bár szerintem tök ugyanaz mint a piros.
a lényeg, hogy a főtengely átmérője, hossza, reteszhorony, a tengelycsonk körül felfekvő felület a támasztó csapágynak (ha kúpos a hajtómű kuplungja) olyan legyen, hogy ki tudod cserélni a régi motoroddal. kapagépre szánt motorokon szokott lenni alapjárati állása a gázkarnak, fűnyírómotoron nem feltétlenül hallottam olyat is, (bár konkrétan nem tapasztaltam) hogy a kapagép motornak nehezebb a lendkereke, mert a fűnyírónál ott van még lendkeréknek a kés is, a kapagépen meg csak a lendkerék. ez abból a szempontból lényeges, hogy berántáskor ne rántson vissza. de szerintem a honda nem fog, van rajta indításkönnyítő dekompresszor szerkezet, könnyű berántani.
Látszik-e valami különbség a Honda kapagép motor és fűnyíró motor között, azon kívül, hogy a boltos azt mondja. Le tudom ellenőrizni, hogy tényleg kapamotort kínál?
"Ja, és egy hasznos info, aki nem tudott róla: Mennyi LE az annyi?! Honda, Kawa, Tecumseh, MTD, GGP annyit ír a motorjára, ahány LE-s. Pl az 5,5-ös GCV 160-as Honda értlemszerűen 5,5LE. MTD ThorX 35 - 3,5LE.
De a Briggs áttért egy új jelölésre. Ez a mostani motorokon úgy néz ki, hogy pl Series 500. Köszi, erre azt hihetnénk, hogy 5LE. De nem. Ez a motor pl a régi Sprint 40-nek az utódja, tehát kb 4LE, 158ccm-ből. De akkor mi az 500? Lepel lehull, ez a motor nyomatéka ft-lbs-ben, magyarul font-láb-ban. Ez Nm-ben kb 6,925 az 1,385-ös szorzóval számolva. LE adatot ne is keressünk rajta, higgyük el, hogy kb 4LE, bár erről semmi nem tájékoztat, csak az előd Sprint 40 adata.
Ezt a jelölést csak a fűnyíró motoroknál vezették be, traktorokon, hómarókon maradt a LE- jelölés, 10LE fölött."
nem vagyok egy különösebben tapasztalt kapagép felhasználó, gondolom ezért ötlik fel bennem a kérdés, hogy mire jó egy 6 lóerős kapagép? én apám 3.5 lóerős mio hondájával szoktam kapálni, 6 kapataggal, agyagos földben, kettes sebességben, nem teljes gázon, gond nélkül.
Az a Briggs meg az új már nem ugyanaz.Jó különben a quantum(nekem is az van a kapálógépen-6 éve cseréltem ugyanúgy mint most Te szeretnéd),hibátlan,semmi baja és el is megy 15 évet,mert átlagban nem használod évi 20 óránál többet.DE most már van összehasonlítási alapom.A hondában nem az a lényeg,hogy modernebb mert ez kit érdekel,hanem az hogy kétszer háromszor tartósabb.És az 5.5 lovas lead annyit mint a 6.5 lovas quantum.Én hondát vennék az tuti.
A boltos is azt mondta, hogy a kettő minősége nagyjából hasonló csak a Honda modernebb. Viszont nekem vonzó az a plusz egy Le. Itt olvastam, hogy a Hondák nagyon megbízhatóak, de az a kis Briggs ami eddig rajta volt kb. 15 évet bírt, lehet , hogy a Briggs-et választom. Köszi.
Öreg KF-04-es rotációs kapára szeretnék új motort venni. Két változatot ajánlottak ami kapamotor és egy az egyben felszerelhető. Az egyik a Honda GCV 160, 5.5 Le, a másik a Briggs Quantum, 6.5 Le. Az ára mindkettőnek 59.000, szerintetek melyiket érdemes választani?
A brisk úgy rémlik hogy annó nekem is be vált, akkor tuti hogy azt veszek, tegnap rá került a babetta henger dugó s hengerfely az 55-re, ami benne volt az nagyobb dugó s henger, valószínű fúrták, de olyan gyűrűk voltak rajt hogy nem ért össze bő 2-3 mm volt a hézag ha összenyomtam a dugón vagy be tettem a hengerbe, a nem fúrt hengerbe jók lettek volna, nos csoda hogy ment, a karbi cserélve lesz ha hozzá jutok egyhez:) de még mindíg él az ajánlatom hogy a frissen felújított robi 55-met elcserélem egy robi 52-esre és még adok hozzá egy fűnyíró adaptert is, és ha kell fel is rotálom a kertet:D:D
múltkor kecsegtettelek használati utasítással a mio traktorhoz előszedtem a füzeteket, és megállapítottam, hogy lusta vagyok hozzá. hosszú, sok mindig becsukódik, macerás. de a honda oldalán találsz teljes füzeteket http://www.hondapowerequipment.com/products/manuals/default.aspx válaszd ki a search by product-nál a tillers-t, aztán a choose model series-nél a mid-tine-t, és keresd ki, melyik hasonlít a tiédre.
Na majd én mondok Neked tutit, talán BRISK N19Y de utánna kell nézzek, Nekem van egy babim ami tökéletesn működik ezzel télen nyáron, régi sárga babetta. Ééérdekes azt 5 éve mikor hozzám került, az összes bajával együtt megcsináltam , és jó, talán 1 szer volt tirisztor csere , de azóta megy, a Robi-nál ez a bravúr nem sikerült.