Keresés

Részletes keresés

*Sana* Creative Commons License 2009.10.29 0 0 640
A robbanás következtében az is lehet, hogy a koponyán lévő 2 temporálsi csont kiesett a szinkronmozgásból és aszinkronban mozog. Ezek mikromnyi mozgások, mégis befolyásolják az agyvíz áramlását. Ennek következtében a kemény agyhártyán belüli szövet közti térben lehetnek szöveti feszültségek, melyek a koponyacsont varratai közt is túlzott feszülést jelezhetnek. Ilyen esetnél az idegrendszer sem tud megfelelő ingert küldeni, jelen helyzetben a hallásért felelős idegnek. A fül olyan a temporális csonton, mint egy kis fogantyú. Segítségével a temporális csontot lehet lazítani(több technikája van) és vizsgálni, ezáltal az ott lévő izomzat is lazulni fog. Hatással lesz a rágóizomra is. A koponya összes csontját meg lehet nézni, így megvizsgálható, hogy mely varratoknál van erősebb a feszülés.
Előzmény: hg1dmt (638)
ghepard Creative Commons License 2009.10.29 0 0 639
"Ha viszont egyéb koponyacsontnál van feszülés azt sajnos saját magunkat nem lehet helyre tologatni."

Hát lehet. Nekem elment olyan feszülés 7 éve, hogy máig is rejtély. Még 2 év után se nagyon tudtam, hogy mitől. Aztán a hangra tippeltem. 20 éves voltam, mikor lezuhantam nyújtott lábbal a mélybe. 3 fogamba került, a térdeim megsérültek, a derkamról nem is szólok. Mindkét sarokcsontom megrepedt. Fiatalon minden rendbejött úgy ahogy. 25 év után nagyon kezdtek fájni a sarokcsontjaim, pláne a foci után a kemény talajon. Fokozatosan nagyon kegyetlen volt, de mentem minden héten focizni. 5 évig szenvedtem így, aztán 2002 végén tök véletlenül kezdtem el hangoskodni (véletlenül elállítottam vele a durva fogfájást). Aztán azt vettem észre 2003 márciusában, hogy nem fájnak a sarkaim. Már 4 éve műfüvün focizunk, az még keményebb talaj. Máig rejtély számomra, hogy hogy csinálta...... Egy Szergej Bubka nevű ukrán rúdugró valami ilyesmi miatt hagyta abba az élsportot. Nem bírta a fájásokat (valahol ugyanott, mint én), pedig van/volt pénze a legjobb orvosokra. Meg is műtötték, de visszajöttek a fájások 3 hónap után. Lekopogom, nekem 7 éve nem jöttek vissza, pedig a repedések ott vannak (vagyis a helyeik). Egy kicsit még mindig rejtélyes..........

"Nagyon örülök, hogy jobban vagy. :)"

Köszi szépen, neked is a legjobbakat...... Mindjárt megyek focizni, esik az eső, csúszni fog a műfű, remélem nem szedek össze megint valamit......
Előzmény: *Sana* (637)
hg1dmt Creative Commons License 2009.10.29 0 0 638
Sziasztok!

Nekem a magas frekvenciák teljesen eltűntek, egy honvédségi gránát robbanás után.
(SINOSZ tag vagyok)

Valaki azt írta itt régebben, hogy a szem izmokat tudjuk befolyásolni, de a fülét nem.
Nos ha egy kicsit a fülemet próbálom az ottani izommal .......- de ezt nem lehet megfogalmazni.
Lényeg, hogy akkor folyamatos mély dübörgést hallok, mindkét fülemben.
Azt gondolom, hogy ez a vér áramlása az ottani érben, és hozzányomódik a hallócsontokhoz.
Mostanában pedig többször azt hallom, amit az ultrahangos vizsgálaton, a hangszóróból lehetett hallani.
Vagyis a vér szívdobbanással történő süvültés szerú lüktető hangját.
Mi jön még?
*Sana* Creative Commons License 2009.10.29 0 0 637
Igen, mindenkinek amire szüksége van, és ami segít. :-) A leírtak szerint nálad az állkapocs ízületnél lehetett szöveti feszülés, ami kihathatott a temporális csontra és izomra is, mivel a temporális- és állkapocs egymással is ízesül. Ha viszont egyéb koponyacsontnál van feszülés azt sajnos saját magunkat nem lehet helyre tologatni.
Nagyon örülök, hogy jobban vagy. :)
Előzmény: ghepard (636)
ghepard Creative Commons License 2009.10.29 0 0 636
Na ezt jó volt olvasni. Azért mégiscsak vannak összefüggések...... :)

Például itt van ez a sérülésem (de már klassz, semmi baj). Vasárnap észrevettem, hogy ha teljesen kinyitom a számat, akkor nem feszül. Persze egy ponton nagyon fájt, de lassan nagyobbra nyitottam és láss csodát, rögtön megnyugodott. Mintha valami a helyére ment volna. Aztán így próbáltam tartani percekig, néha a kezemmel is segítettem. Aznap már jó étvággyal rágcsáltam és szerdán már nem is hallottam a morajt hajnalban.......

Lehet hatni a dolgokra hanggal, csenddel, hideggel, meleggel, gravitációval, fékezéssel, gyorsulással, masszírozással, alvással, nemalvással, táplálkozással, böjttel, sötéttel, világossal, mozgással, nyugalommal, légzéssel, húzással, nyomással stb..... :) :)))
Előzmény: *Sana* (635)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.28 0 0 635
Csak most olvastam a lejebbi kérdést.
A koponyán belüli csontok feszülése kapcsolatban állnak egymással, és kihatnak egymásra, igy lehet összefüggés a fül- és szemprobléma között. Mivel a fülproblémád csak a szülés után jött elő, azért is lehetett, mert maga a szülés folyamata nagyon leterheli a szervezetet, de ez már csak eredménye lehetett annak, hogy a fülnél lévő temporális csontnál túlzott feszülések lehettek.
Nagyon jó technikák vannak ennek vizsgálatára és kezelésére, olykor szinte azonnal van hatás. Ha csak a koponyacsont feszülése okozza a problémát, ha az megszűnik, elmúlik a fülzúgás is. Ilyet már többször tapasztaltam.
Előzmény: Törölt nick (630)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.28 0 0 634
A fülproblémáknak olyan oka is lehet, hogy bizonyos koponyacsontok közti ízületek nagyon feszesek, ezért az agyvíz keringése a koponyán belül akadályozott. Ezt viszont manuális technikával lehet lazítani és sokat segíthet.
Előzmény: Törölt nick (631)
ghepard Creative Commons License 2009.10.28 0 0 633
Hát számomra nincs olyan, hogy külön dolog. Legalábbis én magamat egésznek veszem. Ha egy sejt rendbejön, akkor az kihat a mellette lévőre is stb, stb. Ismered a pillangóeffektust? Ha az Alpokban egy pillangó csapkod egypárat szárnyaival, az kihat egész Európa időjárására..... :)

Hát igen, biztos véletlen volt mindháromszor és mostanában is, hogy nekem elmúlt. Szerencsés ember vagyok.... :) Ma már nem hallottam a morajt, de ha előjön, majd bevetem azt a véletlent.......

Mindenre lehet hatni. Elég, ha a fül körül kezdi az ember. A véráramra is lehet hatni. Például hanggal. Én már 2002 óta kisérletezgetek a saját hangom hatásaival a szervezetemre. Azért itt is rámragadt valami. A hang energia, méghozzá jó erős - és mindenhova eljut kivétel nélkül - mégpedig nagyon gyorsan. Vegyél egy vasrudat, malterozd körbe - aztán mikor megszáradt egy kicsit, üssél rá egy bizonyos ponton kalapáccsal. Ha jól csinálod, a cső berezeg és majd az összes malter lepotyog róla egycsapásra. Gondold el, hogy a cső az ereid és a kalapács a hang és az a bizonyos pont a hang frekvenciája........ :)

Például, az ütés nyomán keletkező kék foltot úgy el lehet tüntetni hanggal, hogy nem is akartam elhinni, hogy eltűnt........

Elhiszem, hogy megjártál az ügyben nem egy dokit és igyekeztél a legjobbat tenni. Én már 30 éve a magam útját járom, nem keresem a dokikat (lehet ez megváltozhat) elsősorban, hanem magam próbálom először rendbetenni a dolgokat. A 30 év alatt azért valami rámragadt.....
Előzmény: Törölt nick (631)
ghepard Creative Commons License 2009.10.27 0 0 632
"ott kevés az, hogy én nagyon szeretnék megszabadulni tőle."

Pontosan. Az akarat semmit se ér, ha az ember nem próbálkozik. Én így gondoltam - valamit kitalálok és meg is próbálom és így körbe körbe. Ha meg volt az útja, hogy kialakuljon, lehet meg van annak is, hogy elmúljon..... Most péntektől majd mindennap hallom hajnalban. A múlt csütörtökön a focin 5 méterről telibe találtak nagyon erős kapáslövéssel fejbe. Olyan erős volt, hogy valami roppant is és vasárnapig nem is igen tudtam enni (rágni), mert az állkapocs valahogy kegyetlenül fájt. De ahogy felkelek elmúlik magától. Na most mire gondoljak. Megint csak a véráramra. Most ott egy kicsit más a sérüléstől, remélem, hogy egy kettőre elmúlik és nem fog kisérteni mindennap........
Előzmény: Törölt nick (631)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.26 0 0 631
ghepard
a szem-és a fülprobléma számomra két külön dolog. Mivel a szemizmok egy részét Te magad akaratlagosan mozgatod, így tudod azokat "edzeni" is, azaz átmenetileg (de csak átmenetileg) javítani rajtuk.

a fülzúgásra nem tudsz hatni. sem izom nincs, amit akaratlagosan mozgatni lehetne, sem a véráramlatra nem tudsz hatni, ami sok esetben okozza a tüneteket, a legtöbb esetben pedig az okát sem tudják kideríteni.
Amikor úgymond "eltüntetted" a fülzúgásodat, szerintem véletlen lehetett - sokszor elég egy alapos fülmosás (ezt most nem a Te esetedre írom), ilyen egyszerű.

Ha csak azért mert valamit nagyon akarok, az sikerül, akkor féllábú lábat növesztene és így tovább.

Hidd el, engem is piszkosul zavar, ahogy írtam nem egy dokit kerestem fel, maszekban is, szedtem rá gyógyszert, fülspray-t, fülgyertyát, bioptron lámpát, minden egyebet kipróbáltam....de ahol a doki is csak széttárja a karját, ott kevés az, hogy én nagyon szeretnék megszabadulni tőle.
Előzmény: ghepard (628)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.26 0 0 630
szemproblémáim már kisiskolás korom óta vannak, a fülzúgás közvetlenül a második szülés után jött elő,ezért nem gondolom, hogy lenne összefüggés, persze nincs kizárva.

Ha mégis lenne összefüggés, szerinted van-e megoldás?
Előzmény: *Sana* (629)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.26 0 0 629
Kedves 123457!

Ha már egy orvos sem talált okot, ami kiváltotta a panaszaidat, akkor bármi lehet. Gyakran okoz pl. fül- és szemproblémákat együtt bizonyos koponyacsontok túlzott feszülése, vagy egyéb szöveti feszülések a gerincvelői térben. Ha így van, az idegrendszer nem is tudhat megfelelő információt küldeni a szervnek, hogy normálisan működjenek.
Előzmény: Törölt nick (625)
ghepard Creative Commons License 2009.10.23 0 0 628
Hát nekem a füleim sz*r*k születésem óta - gyakorlatilag nem hallok (75 dB a hallásküszöb). A szemeimmel semmi probléma nem volt kb 47 évig - sasszemem volt. Mivel már kb 34 éve programozok, kinyíródtak. És 2000-ben rögtön 2.5D kellett. Aztán a véletlen úgy hozta, hogy sokat kezdtem járni éjjel halászni és elég volt a 1.5D. 2007-ben abbahagytam a halászást és elkezdett megint romlani. 2009 januárjában már nem volt elég a 2.5D. Akkor megint segített a véletlen és sikerült 4 nap alatt letennem a szemüveget. És azóta is vígan elvagyok mindenhol szemüveg nélkül. Nem hittem benne, de úgy néz ki, ha az ember nagyon akar (és én nagyon akartam és még mindig akarok is), akkor sokat lehet tenni az éleslátásért természetes úton.........

A fülzúgás ellen is lehet minden istennyilát próbálgatni. Nekem tök véletlenül sikerült 3-szor eltüntetni. Azért nem volt az olyan véletlen, mert sokat próbálkoztam. Valahol a topikban írtam is........
Előzmény: Törölt nick (627)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 627
hát nekem a fülem is meg a szemem is sz_r :(

Előzmény: ghepard (626)
ghepard Creative Commons License 2009.10.22 0 0 626
Hát igen, nehéz az élet - a legnehezebb dolog, míg élünk :). Talán valamikor majd egy szép napon Te is megszabadulsz attól a cseszmeg fülzúgástól.

Ami a szemtornát illeti, már szeptember elejétől nem szemtornázom, hanem csak többet próbálok létezni a sötétben (sehol se kapcsolom be a villanyt) és hűtöm a szemeimet. Ezt azért csinálom, mert gondolom a hőmérsekletkülönbség is nagyban ludas a látásom romlásáért. Ez jó bonyolult dolog (de egyszerű megcsinálni). Most meg egy szörnyű progin agyalok, ami egész speciálisan átalakítja a szöveget és aztán már gyerekjáték olvasni - akár egész nap is. Mert az olvasás is nagyon de nagyon tönkreteszi a látást - már a klasszikus......

Engem a fülzúgás továbbra is elkerül. Csak néha néha hallok kora hajnalban, mikor felébredek egy kis morajt - az kb olyan mint a mély vízcsobogás, vagy ahogy már írtam, mint egy női énekkar messzi moraja. De gondolom, hogy mitől van (az alvástól egy pozícióban, mikor mélyen alszik az ember) és szinte egy kettőre kikapcsolom. Vagy megvárom, hogy elmenjen magától. Ha vér tódul oda is, ahol megakadt a mély alváskor - elmúlik magától egy kettőre..........
Előzmény: Törölt nick (625)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 625
kedves ghepard
és mindenki :)

a szemtorna valóban érhet el eredményeket, nekem is van ismerősöm, aki egy időre le tudta tenni a szemüvegét, igaz évek múlva újra kellett használnia

a fülzúgásnak nagyon sok oka lehet, sokszor a fülnek nincs is baja, egészen más szerv okozza. Sajnos az esetek 80%-ában nem találják meg az okot. Amit tenni szoktak: értágítót írnak fel, és széttárják a kezüket.

Amúgy a következő miatt tévedtem ide:
2 éve szültem, az első császáros, a második normál. 18 órát vajúdtam, berepedt a méhem is. Szülés után egy héttel "bedugult" a fülem. A szakorvos nem adott gyógyszert, mert szoptattam. Kb. 3 hét múlva elmentem egy másik orvoshoz, aki azt mondta: savós fülgyulladás (tehát nem a hétköznapi gennyes, amit ha felszúrnak megkönnyebbülsz), és azonnal fel kell szúrni. Meg is tette, nagyon fájt. Nem lett jobb. Később felvágták a dobhártyámat és úgynevezett tubust tettek be, ami biztosítja a fül szellőzését. Ezt leginkább gyerekeknél alkalmazzák, és fél-egy év után magától kiesik. Nekem azóta is bent van, eleinte havonta, majd háromhavonta hívtak kontrollra (a fülem azóta is zúg, és nem bírok normálisan hajat mosni két éve, mert víz nem mehet bele).
Múlt héten azt mondták: többet már ne jöjjek, ha nem esik ki, tavasszal kiveszik. Értsd:
ismét vágás a dobhártyán, kiveszik, hagyják, hogy begyógyuljon és ha kell, begyógyulás után új tubust tesznek be.
Arról lebeszéltek, hogy a fülzúgás okát kerestessem, mert az orvostudomány erre sokat nem tud mondani. Együtt kell vele élni.
(4 fülésznél jártam, senki sem tudott segíteni.)




Előzmény: ghepard (594)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.20 0 0 624
A meditációs és relaxációs zenék, természet hangjai nagyon megnyugtatóak és használnak még akkor is, ha azt most még nem is lehet érezni. Az, hogy folyamatosan valakinek zúg a füle, hogy is lehetne megszokni. Hisz nincs egy nyugodt perce az embernek, hogy ki tudna kapcsolni. Előbb, vagy utóbb az idegrendszer így kimerül és nem bír dolgozni. Pedig ő az egész szervezetünk karmestere. Vannak nagyon jó, egészen újfajta természetes feszültségoldó terápiák, melyek az idegrendszeren keresztül hatnak és erősítik azt. Sajnos a Xanax szedése jóra nem vezet.
rozsakert Creative Commons License 2009.10.14 0 0 623

Szia insomnia83!

Az alvást ki hogyan oldja meg, többnyire ha visszaolvasol láthatod, hogy zajgenerátorral, rádió két állomás közé állításával. Nekem van egy zajgenerátorom, a Yaris kft-től hozattam, (tinnitool.hu, kb kiszállítással 24.000,- ft. volt) van rajta időkapcsoló, és fél óra mulva kikapcsol, kb mire elalszol, jól meg lehet szokni.

Egy kollégám töltött le nekem valamelyik torrent oldalról a természet hangjai-ból tücsökciripelét, vízcsobogást, tengerzúgást, békákat, és relaxációs zenéket. Amelyik hang legjobban bejött nekem pl. a tücskök, telemásoltam vele egy cd-t, és napközben ha rossz napom van hallgatom, másoltam egyet a kocsiba is.

Ha érdekel küld el priviben az email címedet elküldöm neked.

Előzmény: Insomnia83 (622)
Insomnia83 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 622

Sziasztok!

Nekem 3 hete zúg mindkét fülem. Egy hétvégi buli után kezdődött .Kb 10 Db-el folymatosan. Azóta betasecet, milgammát N, meg bilobil fortet szedek. mágneses kezelésre járok, voltam kb 10 alkalommal, de eddig semmi változás. napközben nem zavar, de az éjszakák kegyetlenek.

esténként xanaxot szedek, meg próbálok kikapcsolni, filmetnézni, meditációs, nyugtató zenét halgatni h el tudjak aludni.nem mindig jön össze )inkább nem. max napi 4-5 órákat sikerül.

én is a gyengébb idegzetűek táborát erősítem és félek ha így folytatódik meg fogok kattani:S.Idegileg kikészít teljesen.

Azt szeretném kérdezni a kedves sorstársaimtól h mire számítsak? meg fogom szokni ha nem múlik el??

AZ ALVÁST H OLDJÁTOK MEG?

zajgenerátorokkal kapcsolatban van vkinek tapasztalata?

nekem a szobámban folyamatosan megy a számítógép, ventillátor, h valami alap morajlást haljak. csendben nem bírom 5 percnél tovább.

rozsakert Creative Commons License 2009.09.26 0 0 620

Szia nauta!

A vizsglatot mindenkinek megcsinálják, aki elkezdi a sonotherápiás kezelést, ezzel kezdik. Aztán megcsinálják a 30-ik után, hogy hogy alakul a kezelés, és a végén a 60-ik után. Hát bizony borsos ára van, összesen 105.000,- Ft-ba lesz, nem számítva a bejárás költségeit, de az egészségkártyámra küldöm a számlát és visszatérítik.A kezelésen nagyon biztatnak, hogy nagyon jó eredményeket érnek el. Én is nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy a végén mi jön ki belőle, majd megírom. Ha a fülcsengés nem múlik el teljesen, de csökkenni fog, azt mondják, az ereimnek meg biztos hogy nagyon jó lesz. Erről már végig olvastam minden fórumot, a házipatika.hu-n is, és van pár hozzászólás ezzel kapcsolatban. Van akinek a 40-ik után kezdett el használni. Még tervezem a BEMER kezelés kipróbálását is a fül mögött, arról meg ha beütöd a BEMER mágneskezelést a keresőbe, és olvashatsz róla. Azt írják, hogy a fülcsengés okától függetlenül segít, és vannak róla esettanulmányok is. Ez is van ott ahová a sonotherápiára járok. Ez kezelésenkét 1000,- Ft-ba kerül, és egyszerre 10-et kell befizetni, de 20-at ajánlanak. Találtam még a neten magánszemélyeket is ahová lehet járni a BEMER-re, ott 500,- ért hirdették kezelésenként. Nézzél utána, jó keresést. Üdv. mindenkinek.

Előzmény: nauta (619)
nauta Creative Commons License 2009.09.26 0 0 619
Szia rozsakert!
Angiográf vizsgálatot ki végez és mennyiért? A sonotherápiás doktornő? Kíváncsian várom a kezelésed végét. (Elég borsos az ára.)
Előzmény: rozsakert (618)
rozsakert Creative Commons License 2009.09.24 0 0 618

Sziasztok!

Én most járok sonotherápiára, már a 23-ik alkalom volt, és összesen 60 lesz.

Ez a kezelés akkor hatásos a fülzúgásra, ha azt valamilyen érrendszeri probléma okozza. Először megvizsgálnak egy angiográffal, ami az egész testben lévő ereket nagyon érzékeny módszerrel át tudja vizsgálni. Ez csak annyiból áll, hogy egy vérnyomásmérőhöz hasonlót kötnek a karra, és többször felfújják, leeresztik,(egy számítógéphez van csatlakoztatva) és kiírja az eredményt, az egész érrendszerre vonatkozóan. Pl. nyaki erek, aorta, a láb erei, a has, fő erei. Utána a doktornő még megnézi a lábakat is, egy dopleres műszerrel. Ha valami kis eltérés van az kiderül, mert nagyon érzékeny a műszer, és akkor ajánlják vagy a sonoterápiát, vagy a BEMER mágneskezelést. A sonotherápia 1750.- Ft/kezelés, egyszerre 20-at kell befizetni, az 35.000,- Ft. Már 20 után eredménynek kell mutatkoznia, de van akinek a 40-ik kezelés után hirtelen jön. A teljes kezelés 60 db. Nekem kis fokú érelmeszesedést állapítottak meg, és javasolták a sonotherápiát. Most ott tartok, hogy a fülcsengés átváltozott egy kellemesebb, selymesebb hangú halk sistergéssé, de az sem állandó, vannak napok amikor szinte nincs is, és vannak mikor rosszabb.

Azt mondták, hogy a zúgás hosszú idő alatt alakult ki idő kell ahhoz is hogy elmúljon. Lehet még párhuzamosan alkalmazni hozzá a BEMER mágnes terápiát is a fülek mögé helyezve, azzal is jó eredményeket értek el. Olvastam a neten a keresőben orvosi eseteket, hogy egyik páciensnek 5 Bemer kezelés után elmúlt, a másiknak 20 kellett, hogy megszüntesse a tinnitust.

A sonotherápia alacsony frekvenciájú pulzáló hanghullámokkal kezel, számítógép irányítja, mindenki számára az eredménytől függő egyéni kezelés készít.

A hanghullámok rezgése kémiai úton megváltoztatja az erek belső falán lerakódott meszesedést, és ezáltal az leválik, és kitisztúl. Így nem tapadhat az oldalára egy-egy kóbor vérrög, ami érszűkületet okozhat. Tehát próbáljátok ki. Ajánlom a sonotherápia.hu oldalt.

Ha kész a kezelésem, majd beszámolok, hogyan használt nekem.

Előzmény: nauta (616)
nauta Creative Commons License 2009.09.06 0 0 617
Vagy Dr. Nashwan készülékét?
nauta Creative Commons License 2009.09.06 0 0 616
Nekem 1 éve zúg, pontosabban folyamatosan sípol a bal fülem. Érdekelne, hogy a sonoterápiát próbálta már valaki?
ghepard Creative Commons License 2009.08.28 0 0 614
Balint-arad írta:
"Legy nagyon szives nekem is magyarazd meg! Szerintem is ugy van ahogy irod , de a teljes verziot szeretnem elolvasni. En is nagyon szenvedek vele ! NEKEM is ugy kezdodott hogy a tucskok enekeltek. "

Nem értem, milyen teljes verzióra gondolsz. Az én csetepatém a fülzúgással dióhéjban:

Eddig 3-szor volt.

Először a hallóka viselésétől, gondolom, mert akkoriban (1980-as években valamikor) hordtam kb 4-5 évet, mondom aztán soha többet (de nem csak a fülzúgás miatt tettem le). Valahogy aztán elmúlt, nem is emlékszem hogyan, miért - lehet csak úgy magától, mert már nem hordtam a hallókát.

Másodszor 2005 elején a fejhallgatótól (azt akartam Karácsonyi ajándékként, hogy a fene enné meg). 10-15 nap alatt csaknem kinyírtam magamat vele (de mesés volt amiket hallottam vele), azóta nem is volt rajtam - ez 5 év már most és azóta semmi gondom. Akkor úgy múlt el kb, ahogy beírtad az idézetet.

Harmadszor valamikor januárban, mikor kezdtem szemtornázni (egyébként azóta nem is volt rajtam a szemüveg, vígan elvagyok nélküle mindenhol) és hátrafelé járással próbáltam rendberakni (ez segített a szemnek is, amint kiderült) a nyaksérülésemet, amit a focin szenvedtem el. Egy éjjel felriadtam (nemsokára elalvás után), mintha mélyben egy női kórust hallottam volna. Ki is mentem, hogy az asszony nem beszélget -e valakivel. De aztán mikor aszonta, hogy nem - eszembe jutott, hogy nem is hallottam volna (mivel most valami 75dB a hallásküszöböm). De aztán rájöttem, hogy elzsibbadt a nyakam, mert kitámasztottam az összenyomott vánkussal és aztán szinte valamiért a vér lüktetését hallottam (legalábbis nagyon azt hiszem), mert ezt ellenőriztem párszor - megvártam míg elzsibbad és figyeltem - és valóban elkezdődött a női kórus koncertje egy bizonyos idő után. Azóta már nem volt egyszersem, mert már nem támasztom úgy a nyakam.

A fülzúgásnak millió oka lehet, ezért senki se tud igen segíteni, mert nem tudni pontosan mitől is van. Nekem véletlenül sikerült kimásznom belőle 3-szor is. Lehet az élet még tartogat nekem is egy két fülzúgást, aztán majd megint meglátom, hogy mi lesz. Lehet a szemtorna a fülre is hat, mert mióta minden istennyilát próbálok a szemmel (nemcsak a szemmel) csinálna, mintha távolabbról hallanám közeledni az autót, a kis unokákkal (7 és 5 éves kislányok) is egyre jobban el tudok beszélgetni. Tavaly még nem nagyon ment...................
Előzmény: Balint-arad (612)
Balint-arad Creative Commons License 2009.08.27 0 0 613
ha eros zene miatt van elmulhat ha 24 oran belul meg kezdik a terapiat
Surgosseg!!! ertagitokat adnak, lehet intravenasan!
Előzmény: _L (611)
Balint-arad Creative Commons License 2009.08.27 0 0 612
Legy nagyon szives nekem is magyarazd meg! Szerintem is ugy van ahogy irod , de a teljes verziot szeretnem elolvasni. En is nagyon szenvedek vele ! NEKEM is ugy kezdodott hogy a tucskok enekeltek. :

"Nekem hétfőn visszajött. De most már kinyomoztam, hogy mitől volt. 10-20 perc alatt sikerült és ellenőriztem. Már tudom, hogy nekem mitől indult el és így a megoldás pofonegyszerü. Ha valakit érdekel egy rejtélyes topikban irogattam, a címe Mi az életenergia? A 243-ik hsz, de lehet érdekes visszaolvasni egészen múlt vasárnapig......

Lehet, hogy így (is) kezdődik és az ember, ha nem veszi észre, már megmarad. Azért gondolom, mert mindenki alszik. Sok mindenre visszaemlékeztem, hogy mit csináltam 2005-ben. Nekem éjjel zúgott csak, néha felriadtam, hogy tücsköt hallok, pedig nincs hallásom, még az asszonyt is felkeltettem. Hát hangoskodtam nagyban és este nem aludtam, vártam, mikor fog zúgni, de nem zúgott egész éjjel, mikor fent voltam, csak akkor mikor aludtam. Én fent tudok lenni egész hetet is alvás nélkül és ezért (is) rendbe jött, meg a hangoskodás is segített biztos........"
Előzmény: ghepard (572)
_L Creative Commons License 2009.08.10 0 0 611

Sziasztok!

Már nekem is 2 napja zúg a fülem! :( Ilyen sistergős, néha sipolós hangot hallok, mint amikor nincs adás a tv-ben!

Ennek az oka minden bizonnyal a hangos zene, ami a koncerten volt hétvgégén! Szerintetek mikor fog ez elmúlni? :(

Készülök orvoshoz is vele, még 1-2 napot várok... :S

frecska Creative Commons License 2009.06.07 0 0 610

Szia rozsakert.

 

Köszi a vállaszt.

Elvileg a jobb fülem amelyik recseg és zúg is, gyengébb kicsivel mint a bal.

Én ezt még nem érzékelem.

Nem minden esetben recseg, inkább élesebb hangoknál vagy pld. tapsolás esetén, de ha a mutató ujjamat bedugom a fülcimpám feletti részbe kb. 0.5 cm-re és hirtelen

lefelé megpöckölöm a fülemet, akkor is egy egy pillanatra érzem, hogy a dobhártyám

recseg egy kicsit. Az egész annyira zavaró, hogy egy idő után már fájdalmasnak is mondható. Most fogorvoshoz is járok mert van pár rossz fogam, éppen a jobb hátsó bölcsesség fogamat 3 napja húzták ki, de egyenlőre nincs változás.

A fülészeten nem mondanak semmit, mire elmondom, hogy mi a problémám addigra a kistölcsérrel már bele is kukkantott a fülembe, gerason felírva, itt írja alá és mehet kifelé. Amiket csináltak vizsgálatokat azt is úgy kelett kikönyörögni (lóvé a zsebbe).

Nem hiszem, hogy idegi alapon lenne mert a dobhártyán érzem az egészet.

Ha egy kis vattadarabot dugok a fülembe, akkor normálisnak mondható, legalábbis sokkal jobb. A mobilt már a másik fülemen használom, mert az a jobb fülemen nagyon kellemetlen.

Ha tudsz valami megoldást akkor írj nyugodtan.

Köszönöm.

Előzmény: rozsakert (609)
rozsakert Creative Commons License 2009.06.07 0 0 609

Szia Frecska!
Most olvastam a hozzászólásodat, és nem azért mert én annyira értek hozzák, de van már egy kb féléves tapasztalatom. Tehát, van-e halláscsökkenésed? Mivel az erősebb hangok esetében szerintem erre utal a recsegés. Én is utánaolvastam ennek, és ott olvastam, hogy ilyenkor az agy ha érzi, hogy csökken a hallás, próbálja pótolni, és beerősít, talán ez lehet a recsegő hang, az erősebb hangoknál, mivel eleve hangos, és még fel is erősödik. Szerintem  elmondhatták volna neked a hallásvizsgálaton, ott többet kellene az orvosnak magyaráznia, hogy legalább a beteg a miértet tudja. Végül is én is találgatok, mert már hosszú órákat töltöttem a nyomozással, hogy ugyan mitől is vannak ezek a hangok a fülben.

Remélem azóta már javultál.

Előzmény: frecska (608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!