Barátnőmnek van egy 1999-es, 1.6-os benzines Peugeot 306-osa. Véleménye szerint mostanában nagyon sokat fogyaszt (7,5-8 litert), úgy, hogy 3000-es fordulat felé nem is igazán pörgetjük. Érdeklődnék, hogy mik a tapasztalatok? Normális-e ez a fogyasztás vagy valóban sok?
Továbbá keresnék hozzá szerelési kézikönyvet, mint pl a Haynes-t.
Ill. ha valami miatt tényleg rossz a fogyasztás, tegyük fel Lambda szonda, van az ECU-n valami visszajelző LED, ami alapján ki lehetne keresni a hibakódot?
Arra lennek kivancsi hogy ez a szerkezet mi lehet a kocsimba? AZ egyik cso bele megy az oldal elembe.Masik resze meg a kartergaz visszaveszeto csohoz is bele van kotve.vagy valahova oda.
Nincs semmi baj vele csak kivancsi vayok mi lehet ez es mit csinal?
Egyszerű a szétszerelés: A kormányburkolatot szétcsavarozod. Alulról van benne 3 csavar. Utána látni fogsz 2 csavart szembe, illetve 2 van a tetején is. Ezután már ki tudod szedni a keretet. Azalatt ismét lesz 2 csavar, meg aszem fönt egy harmadik. Ezeket kiszeded, és máris kiszedhető az óracsoport. Óvatosan, mert elég rövid a kábelezése. Kifordítod, és benyulsz lepattintani a 2db csatlakozót. (Leglább is S3-nál 2 db van...) Kb 10 perces munka, de akkor már közbe megálltál egy cigire is:-)
Nem tudja valaki, le lehet-e a netről tölteni a gépkönyvet a 2000-es évjáratú, 1.6-os, benzines, 98 lovas, lépcsőshátú 306-oshoz? Ha magyarul nincs, még az angol is elmegy.
Nem tud véletlenül valaki letölthető leírást a 306-os műszerfalának egyszerű szétszereléséről?Vagy ha van valakinek, akkor mailben is szívesen elfogadom!
Szinte az összes égőm kiégett a műszerfalon!Asszem 1 ég...
Sziasztok! Jelenleg egy renault clio-m van, és most csere lesz és nézegettem a 306osokat. Azon belül is 1.4es 3ajtósokat.Arról szeretnék érdeklödni ,hogy mik azok amire ezeken az autokon különösen kell figyelni vételkor?Hengerenkénti injektorosak?Városban mennyit fogyasztanak? Elöre is köszönöm a válaszokat! Üdv.!
Meg egy kerdes mar regota erdekel ez mire lehet jo.A szelvedo jobb felso sarkaba van ragasztva egy ilyen muanyag doboz.Megtalaltam a vezeteket is de nincs bekotve.Mire valo ez a kis dobozka?
Hello Mindenki! Segitsegre azaz tapasztalatokra tanacsokra lenne szuksegem.
Peugeot 306 2001 evj. 1.6 8v XR Sedan Automrol lenne szo.
Ma jottem vele haza delutan munkabol es elkezdett dadogni.
indulni indul szaggat rangat.Radugtuk a computert 1es 3as hengernel ir bajt + gyujtas bajt ir.
Plusz irja meg a lambda szondat meg valami levego szenzort persze ez a hibalista se biztos hogy mind egyszerre jott ossze.3 eves koraba vettuk meg azota nem volt radugva computer.
Gyertyakat kivettuk azoknak semmi bajuk
2 o feher volt belole ugyan de az a 4es 2es en a vezerles oldalrol neztem elvileg onnan kell de azt mondtak az lehet attol is hogy eppen most nem kap kajat mert valami szar vagy valami ilyesmi.. nem ertek hozza :(.
Azt mondjak a lambda szonda nem igy csinalja vagy be se indul vagy leall ez leallni eppen nem all le csak nagyon rangat fordulaton is alapjaraton is.
A 4 gyertyanak a trafojara gondoltam igy elso gondolatnak Szerintetek?
Valami otlet mit nezzek vagy mi lehet a baj.
Segitsegeteket elore is koszonom.Kellemes hetveget! (nekem mar nem lesz az :().
Az már régen volt, sokat esett azóta az autók ára. Én most vettem (pár hete) az autómat: 2001/12 Break, jobban felszerelt mint az említett autó, 110e km-rel, szinte hibátlan állapotban 720e-ért!!!!A 750 azért nagyon irreális lenne.
Nekem Januárban számították be a teljesen ilyen paraméterekkel rendelkező (még a km is stimmelt), csak 2 évvel fiatalabb kocsimat 1millióért, szerintem áron felül. Igaz, volt 1-2 apró baja (ajtókitámasztók, nem működött a kp. zár távja).
Szerintem kb. 750ezer a reális ára, ha rendben van.