Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Jahno Creative Commons License 2009.10.08 0 0 27048
Szóhoz sem jutunk. Ez az Imre gyerek egyre jobban tud. Aztán vagy hisz a cuccban, vagy úgy jár, mint az előző kereskedők, szép lassan kikopnak.
Előzmény: UnitedParcelService (27047)
UnitedParcelService Creative Commons License 2009.10.08 0 0 27047
Öööö... Valaki szólaljon meg!
Jahno Creative Commons License 2009.10.07 0 0 27045
Én is linkeltem, de máshonnan. Azért az nem lesz ilyen egyszerű, sajna NHH is visszavett az arcából, oszt lehet tolni a spamot is, Indexen meg nem lesz akkora erőforrás, hogy gyomláljanak, vagy éppen ha megjelenik 20 piroska 20 topikban, akkor sem lesz bizonyíték. De inkább nem adok tippeket.
Előzmény: UnitedParcelService (27041)
F.E.K. Creative Commons License 2009.10.04 0 0 27037
Nálam van riasztó, váltózár, immo, autlook. Az indulás nem tart azért olyan sokáig ha mér rutinod van... riasztó távirányítójával deaktivál (és nyitja a zárakat), beülsz, autlook lekap (tényleg gyorsan megy ha már belejöttél ;), hátra eltesz, váltózár kipattint, kulcs a helyére, immo kulcsa bedug-kihúz, és már indítózhatsz is. Az egész művelet megvan úgy 15-20 másodperc alatt.
Előzmény: stevie w (27016)
drMinit Creative Commons License 2009.10.04 0 0 27036
Én a B16 mellé általában nem a hozzá illeszthető motortérzárat szoktam szerelni hanem mindig egy külön álló motortérzárat. Így szerintem egy kicsit még biztonságosabb.

ha gondolod keres meg magánban, és keresünk egy jó csomagot, és teszünk mellé egy ár egyeztetést is.
Előzmény: somody (27035)
somody Creative Commons License 2009.10.03 0 0 27035
Nagyon köszi az infókat!

Akkor Diamond vagy Bear Lock tűnik a jó megoldásnak! UV jelölés is mindenképpen bejátszik majd, valamint a sötétített biztonsági fóliák is!
Kezdek akkor afelé hajlani, hogy egy komolyabb (jut eszembe, tudtok valami komolyat ajánlani?) motortérvédelemmel kiegészített B16 mellett maradnék, mert az riaszt is, meg rablásgátlás is van benne, stb... :-D
Vagy érdemes ott rögtön az ő motortérzárjukat megrendelni? Nem jobb az, ha két külön helyről vannak ezek??

MegaThX: Soma_
Előzmény: drMinit (27033)
tomcat Creative Commons License 2009.10.03 0 0 27034
Bear-lockal élek együtt jó öt éve, teljesen jól működik.
Ami még esetleg mellette szólhat, az az interlock kulcs (nem mezei kúpos, hanem eltérően mart csapok).

tomcat
Előzmény: drMinit (27032)
drMinit Creative Commons License 2009.10.03 0 0 27033
olyan helyre tervezem vinni, ahol egyszerre teszik bele a váltózárat és jelölik is UV-vel körbe az autót!
Nálam ez a 0-ik lépés...

Én a helyedben, az UV-t és a váltózárat - (ez utóbbit ha motortérzár nélkül szerelik,) - utoljára hagynám!
vagy egyszerre az egészet, mondjuk indítás gátlással vagy B16-al, ha riasztóra is szükséged van mert akkor lehet kedvezményt is elérni és a védelem is teljes és összehangolt... :-)
Előzmény: somody (27014)
drMinit Creative Commons License 2009.10.03 0 0 27032
Én egy "kiugrós, nem kivehetős" változaton gondolkodom, és mondjuk
BEAR LOCK, DIAMOND LOCK, DEFEND LOCK, TYTAN DIPOL, CONSTRUCT közül valamelyik! Leginkább az, amelyikben van ez a nem kivehetős verzió...

Egyszerű volt a listád, mert szinte az összes zárat felsoroltad :-)

Kezdem a Titan Dipol-lal. Sajnos ezen zár a te járművedhez nem létezik.
Construct is hasonlóképpen ha jó a listám, Ugyanis vagy Galaxi 2003 model 6 seb 1,9D, ami valószínűleg nem jó, vagy S Max, ami valószínűleg azonos a tieddel, de itt is csak 5 seb. R.Jobb hátul. van... :-(
Defend, Diamond És Bear záraknak van hozzá szerkezete.
Ezek közül a Bear és a Diamond zárak bal oldalon állnak helyezkednek el.
Defend Jobb oldalon áll ki.

A Diamond Lock Rotary zárral rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kulccsal, forgató mozdulattal kell zárni - nyitni, mint egy ajtózárat.
Ennek ellenére ez a legerősebb szerkezet.

Bear Lock szintén balra áll ki, de zárása csak egy mozdulat, és nyitásánál is csak egy kis kulcs mozdulatra van szükség.
Elég erős szerkezetnek tűnik a beszerelési kép alapján.

Defend Zár jobb oldalon áll ki tehát a legkényelmesebb a kezelése, viszont szerintem sajnos relatív gyenge konstrukció ezen váló típusnál.

Konklúzió:
Diamond olcsó, erős, kényelmetlen.
Bear közép áras, szokható kezelésű,
Defend.... hát.. ezek közül talán a legdrágább

Ezen felsorolás csak ezen adott évjáratú autóra, váltó típusra és elhelyezkedésre igaz. Minden más esetben a lista másképp alakulhat!!!
Előzmény: somody (27012)
UnitedParcelService Creative Commons License 2009.10.03 0 0 27031
Jogos, igazad van, ez tényleg nem járható út.
Előzmény: drMinit (27030)
drMinit Creative Commons License 2009.10.03 0 0 27030
Legközelebb szólj már, úgy kipróbálnék valamit! :-)

nem hiszem hogy sok értelme lenne, és hogy szeretnék ebben igy részt venni, illetve ügyfél autón nem engedek kisérletezni, bármi légyen az!
Előzmény: UnitedParcelService (27026)
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27029
"Időközben megnéztem a specifikációkat, de most nincs időm írásban részletesen kifejteni.
Később leírom a véleményemet."

Szuper, köszi!
Előzmény: drMinit (27027)
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27028
"Ez szamomra lenyegesen meggyozobb szerkezetnek tunik."

Na ez jó hír akkor! :-)
Előzmény: stevie w (27025)
drMinit Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27027
Időközben megnéztem a specifikációkat, de most nincs időm írásban részletesen kifejteni.
Később leírom a véleményemet.
Előzmény: somody (27020)
UnitedParcelService Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27026
Legközelebb szólj már, úgy kipróbálnék valamit! :-)
Előzmény: drMinit (27021)
stevie w Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27025

Amúgy ami még megfordult a fejemben Pajzs rendszer alternatívájaként az egy korrekt mechanikus motortérvédelemmel kiegészített BLUE 16-M100...

Ez szamomra lenyegesen meggyozobb szerkezetnek tunik.

Nekem mindig is tetszett az ilyen "csak közelről működik" dolog, melynél "elvileg" nem ellopható a kód... Vagy rosszul sejtem?

Nemcsak errol van szo, hanem a kodolas bonyolultsagarol is. A hagyomanyos ugrokodos rendszer csak egy iranyban kommunikal, a Blue16 un. C/R technologiat hasznal, ami ketiranyu kommunikaciot jelent, emiatt sokkal nehezebb szabotalni.

http://en.wikipedia.org/wiki/Challenge-response_authentication

Előzmény: somody (27024)
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27024
Amúgy ami még megfordult a fejemben Pajzs rendszer alternatívájaként az egy korrekt mechanikus motortérvédelemmel kiegészített BLUE 16-M100...
http://www.blue16.hu/hun/products/m100.htm

Nekem mindig is tetszett az ilyen "csak közelről működik" dolog, melynél "elvileg" nem ellopható a kód... Vagy rosszul sejtem? Nekem a Pajzsnál is ez tűnik a leggyengébb láncszemnek, hogy a kódot lehallgatják és visszafejtik... Marhaság?

Mondjuk ennél a riszasztónál nics GPS meg GSM, de azt úgyis nagyon egyszerű teljesen blokkolni, mint azt mondtátok, meg olvasható is más helyeken is... :-(

Az eredeti felsorolásból az még kimaradt, hogy az ablakokat még fóliáztatni is szeretném!
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27023
Sziasztok!
Bocsi, nem akartam senkit sem felzaklatni, csak tényleg nem értek (ilyen szinten) a dologhoz... Nem is ebből a topikból, hanem a Pajzs-os topikban volt pár ilyen hozzászólás!!
Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy milyen megoldásnak tartjátok ezt a kombinációt! :-/
Máshol is olvastam már, hogy a Pajzs egyes részeit ha külön-külön rakatná össze az ember, akkor egy jobb és biztonságosabb kombinációt lehet elérni, csak nekem valahogy nagyon komplettnek tűnik ez a rendszer, meg kényelmes is, hogy egy helyen, egyszerre megoldják, stb.
Biztos, hogy eléggé túlárazott a történet, de én már valahol (kénytelen-kelletlen) rászántam ezt az összeget erre a projektre... :-(
stevie w Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27022

valaki fikázza, mert szerinte pár perc alatt ez is megoldható

Ez még itt nem hangzott el!

Van a rendszernek gyenge pontja, en legalabbis annak tartom, hogy egyetlen taviranyito mukodtet minden egyseget, es a Pajzs honlapon lathato taviranyito -- kivulrol -- egy igen egyszeru szerkezetnek nez ki, de teny, hogy konkretan nem probaltuk meg feltorni a rendszert.

A fo kifogas inkabb az, hogy a reszegysegeihez kepest durvan tularazott a rendszer, ugyanezeket (vagy jobb) alkatreszeket lenygesen olcsobban is be lehet szereltetni.

A GPS-GSM kommunikacio viszont valojaban nem sokat er, ha tenyleg el akarjak lopni az autot. Azt mar topikszinten probaltuk, egy 5000 forintos szerkezettel megszuntettuk egy neves GPS-GSM-rendszer mindenfajta kommunikaciojat (se a GPS jelet nem tudta venni, sem a GSM savon nem tudott forgalmazni), szuletett rola cikk az Auto2-ben, elolvashato, visszakeresheto.

Előzmény: somody (27019)
drMinit Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27021
Ha valaki egy fórumon azt mondja, hogy ő szerelő, vittek már hozzá pajzs-os autót

és már hoztak hozzám pajzsos autót. Több is volt a kezeim között..
De ha a hzs-eimet végig olvasod, én általában igyekszek nem minősíteni egyetlen terméket sem. És főleg nem nagatív irányban.
Mondjuk erre barátian fel is kértek... :-)
Előzmény: somody (27019)
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27020
Ja, van itt kép is elvileg a váltóról... :-)

Sebváltó...
Előzmény: drMinit (27015)
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27019
Igaz, az elindulás nem a leggyorsabb, de én már nem nagyon rohanok soha, és mondjuk ha azon az egy percen múlik a dolog, hogy nem viszik el a vasat, akkor bizony mindig rászánom! Amúgy most is ez történik, és meg lehet szokni...

A fórumot meg nézegettem már, de nem jutottam közelebb a megoldáshoz sajnos! Vannak érvek pro- és kontra, valaki fikázza, mert szerinte pár perc alatt ez is megoldható, valakik meg istenítik! Nem értek hozzá, csak a mások szavára tudok alapozni, és nem nagyon igazodok el egyedül!
Az apámnak a gépében van Pajzs, és eddig csak jó tapasztalata van a dologgal kapcsolatban! Elvinni még nem akarták a gépét szerencsére, de a saját marhasága miatt már lokkolták bentről, és ez egy pozitív tapasztalat volt.
Központ, telefon, lecsekkolás és utána visszaengedélyezték ismét...

Nem tudom... :-(
Ha valaki egy fórumon azt mondja, hogy ő szerelő, vittek már hozzá pajzs-os autót, és 10 perc alatt megoldotta minden gond nélkül... :-( Lehet... De az is lehet, hogy nem... ?!?!?!
drMinit Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27018
És miért tartana az elindulás egy örökkévalóságnak?
A pajzsot kikapcsolja a szép okos távirányítójával, ez max 3 sec.
A kormányról a zárat lefejti na ez a leghosszabb, ez mondjuk 20 sec.
A váltózárat kinyitja. Ez legyen 5 sec.

ez azért nem sok... ne túlozzunk egy kicsikét :-)))
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27017
Nagyon köszi előre is!

Jah! 6 sebességes manuál, rükverc balra fent... ;-)

ThX!
Előzmény: drMinit (27015)
stevie w Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27016

- Váltózár
- Fullos Pajzs rendszer
- Autolok 2000 kormányzár

...es egy elindulas husz percig tart... azert az is egy szempont, nem?

A Pajzs rendszerrel kapcsolatosan csak annyit mondanek, hogy olvass utana ebben a topikban, illetve a kifejezetten pajzsos topikban.

Előzmény: somody (27010)
drMinit Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27015
Én meg úgy olvastam, hogy már benne van a zár, ezért érdeklődtem a tipusa felől.
De ezek szerint csak most keresed a megfelelőt..

Utánanézek. 6 seb manuál? Rükerc balra elől?

Előzmény: somody (27012)
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27014
Lehet, hogy váltózárat is szerelnek, de én egy olyan helyre tervezem vinni, ahol egyszerre teszik bele a váltózárat és jelölik is UV-vel körbe az autót!
Nálam ez a 0-ik lépés...
Előzmény: Garfield007 (27013)
Garfield007 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27013
Valamiert meg voltam gyozodve, hogy a PAJZS-os fijug valtozarat is szerelnek, de csalodnom kellett ez alapjan...

Amugy meg letagaqdhatatlan, hogy milyen aktivak a topik olvasasaban:

A gépjárművek motorház tetejének akár elektronikai, akár mechanikai úton történő lezárása nem azonos a Pajzs Technológiával!
somody Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27012
:-D
A gép egy 2006-os Ford Galaxy.
A váltózár pedig valami...
Én egy "kiugrós, nem kivehetős" változaton gondolkodom, és mondjuk
BEAR LOCK, DIAMOND LOCK, DEFEND LOCK, TYTAN DIPOL, CONSTRUCT közül valamelyik! Leginkább az, amelyikben van ez a nem kivehetős verzió...

ThX!
Előzmény: drMinit (27011)
drMinit Creative Commons License 2009.10.02 0 0 27011
Autó tipusa?
váltózár tipusa?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!