az aszonyéban raktam(nekem tök jó a sima csavaros megoldás)és kellene finomítani rajta. 5000felett nem eléggé húz a motor és látom,hogy ott már szegényedik a keverék is.ezen lenne jó állítani. amíg a csavaros volt ebben is addíg jobban ment mint benyával,de azóta ez változott.ja és a fogyi is megnött 1 literrel.városban is és azonkivül is. ami nem lenne baj,de legalább menne.
én felújításnál azt vettem észre,hogy gyakorlatilag a mágnesszelep otáni részből ezen az úton közvetlenül léehet gázt adagoloni a nagy membránhoz.tehát kikerülve a nagycsavaros utat.
Érzek azért egy kis anomáliát (így már azért világos a csavarok lényege, de).
Xal ha lovecoba be lehet állítani hogy milyen intervallumba állítsa a léptetőmotort, akkor van e jelentősége a reduktoron lévő állító csavaroknak, xal ha tökre kitekernénk és legyen max kapacitás a reduktornak, szal ne legyen maga a reduktor a szűkítés, helyes lovecos beállítással, nem lehet megfelelő rendszer beállítást elérni?
Van valami trükk itt biztos amiért nem lehet, de miért?
Miért van 2 helyen az állításra lehetőség? Nem ugyanazt állítják?
Gondolom a szekvenciális rendszerekben, már ilyen anomália nincsen.
Na nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki megoldódott a probléma a Punto-n. Ma kíváncsiságból elugrottam a kocsival, az egyik autószerelőhöz. És elmondtam neki azt amit itt is leírtam, bedugta a CO mérőt a kipufogóba, és kiderült hogy magas az alapjárati CO érték, mindösszesen a reduktoron lévő kis csavaron állított, és láss csodát megszűnt az alapjárati fordulatszám ingadozás!
Igy van, a programablak bal felsö sarkában ott áll a "loveco" és loveco a szabályozó ecu is. Kommunikávió is van persze, hisz látom a lambda stb változásokat. Mint írtam hiába jelölöm ki a fix (+-25%) actuator üzemmódot, tojik rá egy idő után, vagy azonnal, csak en ezt a következő rácsatlakozáskor látom.
Illetve legközelebb megpróbálom negyon elszegényíteni hogy ne legyen ereje a motornak, mit csinál.
Más szoft??? (forrás? ... fel4elni@gmx.de -re ha szabad kérnem :-) )
A képen a progi ablak látható kapcsolat nélküli módban.
Ha látja az ecu-t a progi megjelenik a lamda stb értékek és valamelyik pötty a kézi/önjavító léptetőmotor pozíciónál. Kézinél beírok pl 90-et, kikapcsolok (/ már mindenféle sorrenedet ( program, kábel lehúz/ motor leáll/átvált benzin és kombinációját próbáltam/),
azután öt perc múlva -másnap, egy hét múlva attól függöen hogy van időm stb rácsatlakozok és azt látom h átváltott önjavítóba és az alapértéket jóval feljebb vitte.
Az ecu lov-eco , nem -pro, nem -eu stb. ////////////////////////////////////////////////////////// Előre is köszönök bárminemű a segítséget. ///////////////////////////////////////////////////////// ( az a gyanúm nem ezzel a szofttal kéne, hanem... ?... a bingo azt mondja,h nem kompatibilis)
Tegnapi telefonos beszélgetésünk után megnéztem az általad említett 3 LED-et, alapjáraton a piros világít, miután adtam neki egy kis gázt átváltott zöldre, majd sárgára, és miután visszaállt alapjáratra újra piros lett a LED.
Teljesen tisztában vagyok vele hogy a kopogásérzékelő korigálja valamennyire az előgyujtást de még sem ugy ahogy az a legideálisabb lenne a gázhoz vagy a (e85-höz akár).Mostanában sokat járkálok a bontókban és a kintről behozott gázos autókat nézegetem a beszereléseket milyen renszer hogyan lpg-cng minden,70%-ban benne van, akkor nem tudom miért.Legutóbb 1.6 wv ventóba volt landi rendszerrel.Lehet tényleg feleslegesen
Lengyelbe minden van, ráadásul jóval olcsóbban, mint a híres Magyar autógázzal foglalkozó cégeknél!
Csak 1 adalék, nekem a Landi A/1 V05E ECu-t sikerült az itthoni márkakereskedőtől ugyanannyiért megvennem, mint amennyibe kint az egész szett kerül(tartály nélkül)!!
Az előgyújtás témához szeretnék hozzászolni Külföldön általában minden gázbeszereléshez automatikusan beépítik az előgyujtás szabályozót(timing advence processor)ami gázüzemben teljesen optimalizálja az előgyújtást így tényleg minimális a fogyasztásnövekedés nem 15-20% mint nálunk .Persze ahhoz is külön számítógépes program van mint a gáz beállításhoz .Az A.E.B. honlapján minden rajta van ,majdnem minden tipushoz összekötő kábel is van csak közzé kell tenni a jeladóhoz és már menne is.Nálunk nemtudom miért nem terjedt el
Jól értelmezted amire gondoltam, gyakorlatilag etetés alatt a gázbefecskendezési időzítéseket értettem.
A problémám az, hogy a szoftveren úgy láttam, hogy ezeket az időket (legalábbis abban a szoftververzióban amit a szervizben láttam és letöltenem sikerült) kerek 1000 fordulatonként lehet szabályozni. Én viszont csak 3500-4500 közt szeretnék plusz üzemanyagot, hogy gyorsításkor több ereje legyen, viszont utazótempóban 3000-3500 közt maradjon a jelenlegi gazdaságos fogyasztás.