Keresés

Részletes keresés

Grisham73 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 379
Milyen levelező lista??? Nem tudunk róla.... :(
Előzmény: becool (376)
Dömsöd Creative Commons License 2009.10.19 0 0 378
Ránk egy órát szántak és kb. negyed órát késtek. Nem volt idő a folyósóra és egyéb helyekre, csak a lakásra.
Előzmény: Sundiek (374)
Dömsöd Creative Commons License 2009.10.19 0 0 377
Sziasztok!

Sajnos még fent a lakásban lemerült az elem a fényképezőgépben, pedig jó lett volna csinálni képeket. Persze a pót elem otthon maradt. Egyedül kísérő nélkül mentünk le a garázsba, mert így is csúszásban voltunk(ak), s a következő lakó pedig már várt a műszakisra. Így nem tudtuk megkérdezni a véleményüket.
Előzmény: Sundiek (374)
becool Creative Commons License 2009.10.19 0 0 376

Sundiek, Grisham, Dömsöd nem jelentkeztek fel a levelező listára amit "Adamsski":) indított vagy már fent vagytok?

becool Creative Commons License 2009.10.19 0 0 375

Kimegyek megnézem én is.

Minden épület fajtán (új, régi, panel, családiház stb.) feltünnek  repedések (és nem csak hajszálrepedés) a diletáció miatt, ezt be is kell tervezni az építés során (rést szoktak hagyni a folyosóburk.-nál, a teremgarázsaljzatnál stb. és ezt valamilyen rugalmas anyaggal kell kitölteni, hogy az ép. lehetőleg komolyabb repedés nélkül tudjon mozogni), de azért egyáltalán nem mindegy, hogy hol van és milyen ez a repedés.

Mindenképpen utána kell járni a dolognak ill. jó lenne tudni, megnézni azt is, hogy ez a fölötte elhelyezkedő helységeket, hogyan érinti. Esetleg aki műszakiellenőrt visz magával az vethetne rá egy pillantást, most nagyon jól jönne egy szakember véleménye.

Nálunk pont azért volt csúszás az átadás időpontjánál, mert az előttünk lévőkkel jóval több időt töltöttek, mint egy óra és így végül is mindenki csúszott. Ennek ellenére minket egyáltalán nem sürgettek, hagyták, hogy mindent végignézzünk tüzetesen (már amit lehetet).

Sundiek Creative Commons License 2009.10.18 0 0 374
Upsz! Hát ez a repedés nem túl jó hír. Neked mit mondtak rá a bejáráson? Van róla fotód (ha van légyszi küldd el a fórumra)? Mi jövő hét végén megyünk majd rákérdezünk mi is.
Amúgy mennyi idő van egy műszaki bejárásra? Van idő megnézni mindent nyugodtan?
A külső és a folyosón lévőkkel is foglalkoztatok a bejáráson?
Előzmény: Dömsöd (373)
Dömsöd Creative Commons License 2009.10.18 0 0 373

Sziasztok!

Mi is voltunk a héten, és tényleg haladnak. Néhány dolog még hiányzik, de remélem lassan már megtörténik a birtokbaadás. Viszont szeretném, ha Ti is megnéznétek, hogy a garázsban kb. az A-B épület lépcsőházától nem messze egy óriási repedés fut végig, mind a földön a betonon, a plafonon és a tartó oszlopokon is. Keleti irányból nyugat felé. Nem értek hozzá, de arra gondolok, hogy vagy süllyedés miatt vagy nem tudom, de mindenesetre nem egy hajszálrepedés látható ott. Ez szerintetek nem nagy gond, nem lehet ebből probléma?   

Köszönöm! 

Előzmény: Grisham73 (371)
becool Creative Commons License 2009.10.16 0 0 372

Sziasztok!

Az A-B ép.-ben tegnap óta folynak a műsz.-át.-sok.

A J.-ék nagyon rendesek, a konyhások is mindenben segítőkészek.

A hiba inkább néhány trehány munkás miatt van, mert alabból nagyon szépen burkoltak stb., de sajnos van úgy látszik 1-2 ember aki nem igazán vigyáz-figyel a már elkészült munkákra:(.

A lényeg, hogy mindent felírnak-javítanak, kedvesek, bár egy kissé túl lettek vállalva, így 1 órás csúszás is előfordult a megbeszélt időponthoz képest, de addig legalább alaposan körülnézhettünk a lakásban:). Szóval több idővel számoljatok, ne tervezetek mást:).

Előzmény: Grisham73 (371)
Grisham73 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 371

Szia, mi is egyeztettünk jövő hétre időpontot a műszaki átadásra.

Már nagyon várjuk... :)

A költözést meg még inkább!!! :):)

Valaki túl van már a műszaki átadáson???

Mi volt?

Meséljetek!!! :)

Előzmény: Sundiek (370)
Sundiek Creative Commons License 2009.10.16 0 0 370

Sziasztok!

Nagyon nagy a hallgatás! Csak nem történt valami "kellemes" veletek is?

Jövő hétre kaptunk egy bejárási időpontot. (D-sek vagyunk:)

Ti mit tudtok? Vagy már túl is vagytok rajt?

Correctness Creative Commons License 2009.10.08 0 0 369
Egy ki adalék a műszaki átadás átvétel folyamatáról annak akit érdekel:

http://www.mmk.hu/hir/browse/6/article/123/2902007-x.html?no_cache=1&cHash=718b46bbaa

Amennyiben helyszíni segítségre is szükség van akkor írjatok a robert.szlavik@gmail.com email címre.

becool Creative Commons License 2009.10.07 0 0 368

Szia!

Igen,most jöttem haza:)

Minden egyszerűen gyönyörű:)!

A kertet nagy erőkkel csinálják - sokan!, a zöldtetőket (amik a lakásokhoz tartoznak)  is elkezdték feltölteni (kivűlről daruval:). (Elég jópofa módszerrel:).

A liftek köré is betették a mészkövet (Töröko.-ból lett hozatva) nagyon szép:))).

A redőnyök kivételével már minden bent van a lakásokban (A-B ép.-ben biztos:)

Szerintem -  csak ismételni tudom magam - nagyon szépen dolgoznak és jó minőségű anyagokkal!

Előzmény: Sundiek (367)
Sundiek Creative Commons License 2009.10.07 0 0 367

Szia!

A képek tök jók, köszönjük!

Még mindig nem kapott senki a műszaki átadásról értesítést? És valaki volt mostanában bent? Esetleg készül bemenni?

becool Creative Commons License 2009.10.03 0 0 366

becool Creative Commons License 2009.10.03 0 0 365
becool Creative Commons License 2009.10.03 0 0 364
becool Creative Commons License 2009.10.03 0 0 363

Sziasztok!

Teljesen egyetértek Sundiek-kel, a lényeg, hogy remélhetőleg hamarosan költözhetünk és azért azt nem lehet letagadni, hogy a velünk párhuzamosan, a tágabb környezetünkben más beruházó által épített projectekkel szemben, nálunk a Cordia válság ellenére is tartotta magát a mínőségi anyaghasználathoz ill. messze ez lett a legszebb:)).

(bár tudom izlések és pofonok különbözőek:).)

Nem elhanyagolható az sem, amit Szumoék említettek (én is ezt tapasztaltam), hogy ha van valami hiba akkor azt igyekeznek javítani! (mint már írtam ez a pozitív hozzáállás mind az építőcég, mind a Cordia részéről nekem pl. nagyon fontos.)

A kötbérrel kapcsolatban meg itt a fórumon hiába gyártunk mindenféle elméleteket, a legegyszerübb és szerintem a legcélravezetőbb, ha máskor nem is, de a műszaki átadásnál személyesen megbeszélni velük a dolgokat.

Szép kirándulóidőt mindenkinek, én már megyek is:))).

szumoek Creative Commons License 2009.10.02 0 0 362
Az Ingatlan Készre Jelentésének teljesítével lezárul kötbéres időszak.
Szerződésben:
"birtokbaadásra történő felajánlás napjával a késedelmi kötbérrel szankcionált időszak lezárult"

ha a műszaki átadás átvételkor, ha nincs olyan dolog, ami a rendeltetésszerű használatát befolyásolja (pl. nincs víz, vagy áram) akkortól nincs kötbér.

Tehát nem kell a teljes birtokbaadás.
A szerződés szövege szerint az ingatlan készre jelentéséhez viszont szükség van a használatbavételi engedélyre is.

Mi többször bementünk azóta lakásba, nagyon szépen halad minden, a lakásban is mindig észreveszünk valami kis hibát, amit igyekeznek is javítani mindig. Igy legalább kevesebb marad a műszaki átadásra. :)
Előzmény: Sundiek (361)
Sundiek Creative Commons License 2009.10.01 0 0 361

Szerintem biztos ami biztos, jelezzétek először szóban, ha úgy nem megy akkor hivatalosan is.

Amúgy a kötbérkötelezettség mikor szűnik meg szerintetetek?

A birtokbaadáskor, vagy a műszaki átadáskor?

Mert a szerződésben a birtokbaadás mint folyamat van említve, és első állomásának tekintik a műszaki átadást. Ha a műszaki átadás megtörténik akkor már nincs kötbérkötelezettségük?

Műszaki átadás megtörténhet jogerős használatbavételi nélkül?

A hivatalos műszaki átadás előtt Ti megnézitek a lakást, vagy mindenki csak akkor megy most már csak be?

Köszi.

Amúgy a lényeg viszont mégis csak az, hogy elérhető közelségbe került a beköltözés! Hurrá! :)

Grisham73 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 360
... bocs "jeleznünk"? :)
Előzmény: Grisham73 (359)
Grisham73 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 359

Nekünk már augusztus 1-től él a kötbér, mert július végén lejárt a szerződéses határidő. Tehát nekünk két hónap már biztos jár. Kérdés, hogy ezt jelleznünk kell feléjük, vagy automatikusan adják?

Nem tudjátok?

Előzmény: Sundiek (357)
becool Creative Commons License 2009.09.30 0 0 358

Egész pontosan a szerződésünkben ez áll:".... a birtokbaadás felajánlásának napjáig, minden 1 havi késedelem esetén a nettó Vételár 1%-nak megfelelő összegű kötbért köteles Vevő részére fizetni.... Eladó legfeljebb 90 napi késedelem idejére köteles kötbért fizetni,...". 

Szerintem igenis megtámadható lenne a -  csak teljes hónap után - fizetés, hiszen a 90 nap feltételez tört hónapot is, mivel a teljes 3 hónap 92 nap lenne, nem igaz?

Előzmény: Dömsöd (355)
Sundiek Creative Commons License 2009.09.30 0 0 357

Sziasztok!

Szerintem a Cordia hallani sem akar a kötbér fizetésről, így akármilyen állapotban van, okt. 31-ig átadja.

fudge Creative Commons License 2009.09.30 0 0 356
Nekünk is ez van a szerződésünkben, bár az a Thermal Zugló project. De véleményem szerint ezt simán meg lehetne támadni a bíróságon!

Bár nem vagyok ügyvéd, de ez nekem nagyon sántít.
Előzmény: Dömsöd (355)
Dömsöd Creative Commons License 2009.09.30 0 0 355
Szia Becool!

Veletek is úgy iratták alá a szerződést, hogy kötbér tört hónapra nem jár, csak egészre? Szóval, ha a birtokbaadás otóber 28-án lenne, akkor nem kapnátok, de ha november 1-én, akkor már járna a nettó vételár 1%-a?
Előre is köszönöm válaszodat!
Előzmény: becool (354)
becool Creative Commons License 2009.09.30 0 0 354

Hát ez egy jó kérdés. Nektek is okt.1-től járna a kötbér?

(Az műsz.átv. kapcsolatban megnyugtatásul, eddig úgy vettem észre, hogy mind a Cordia, mind az építőcég teljesen segítőkészen állnak a dolgokhoz.)

Az A-B belső bejárati-előtérnél a postaládák helye köré és a falra felkerültek a kőburkolatok, egész jól mutat:).

Előzmény: Grisham73 (353)
Grisham73 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 353

Szuper, köszi.

Megtaláltam, felkészülünk. :)

Másik kérdés... tudja valaki, hogy a kötbérigényt azt előre hivatalos úton jelezni kell a Cordia felé, vagy ez automatikusan jár?

Előzmény: becool (352)
becool Creative Commons License 2009.09.27 0 0 352

Ha a google-be beírod a címet, hogy "Százezrek múlnak a műszaki átadáson", akkor az elsők közt dobja ki az info.szuperingatlan.hu linkjét, az lenne az.

Nem győzöm hangsúlyozni annak a fontosságát, hogyha valaki műszaki ellenőrt visz magával, mindenképpen kérjen tőle valamilyen igazolást, hogy tényleg hivatalosan is az, ill. vállaljon (írásban, lehetőleg pénzügyi) garanciát a munkájára máskülönben az egész csak kidobott pénz!!!

Az átadásnál általában az szokott a probléma lenni, hogy az ember túl izgatott, kapkod és így elfelejti megnézni azt amit szeretne, ezért célszerű a lista készítése.

(ha alaposan körülnézünk, ami nyitható-zárható azt nyitjuk-zárjuk:), ami mozgatható - megmozgatjuk:), ami fel-bekapcsolható, lehúzható azt kapcsoljuk, húzzuk:), akkor annál többet a műszaki ellenőr sem tud leellenőrízni, mert a falba ő se lát, csak ő kívülálló és rutinosabb ezért lehet hasznos, feltéve ha nem felületesen dolgozik!)

Előzmény: Grisham73 (351)
Grisham73 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 351

Én kerestem ezt a fórumon, de nem találtam....

Pedig nagyon érdekelne...

Hisz már a jövő héten várható a műszaki átadás. Nem árt felkészülni alaposan...

Előzmény: becool (350)
becool Creative Commons License 2009.09.26 0 0 350

Egyébként szerintem a belső fórumon említett "Százezrek múlnak a műszaki átadáson" c. cikket érdemes elolvasni, van benne 1-2 hasznos dolog:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!