A gramini dobozán nem találtam a kiszórásra utaló súly adatot.Csak annyi hogy 1kg 30-50 nm .Szóval ti milyen arányba vvetitek el? Az átlagos 35-40g/ nm ?
Bár már kevésbé aktuális, de azért elmondom, mert ugye jövőre is lesz kakaslábfű és talpas muhar. Mindenhol azt hangoztatják, hogy friss fűre nem szabad használni, nos én kipróbáltam az enyémen lesz ami lesz, legfeljebb újra vetem. A fű 3 hónapos volt, először egy kicsit besárgult, de azután szépen visszazöldült a muharocska meg szépen megfeküdt. Dózis a legerősebb ajánlott:10l/50ml.
Nézd meg az ALKO kinálatát benzinesben 100eFt alatt. Nem egésznapos használatra hanem üzemórára lehet mérni a teljesítményüket. A drágábbak Honda, Viking, John Deere,
Nálam is van, fogalmam sincs honnan keveredett bele. Szerintem is nagyon zavaró a látványa. lehet, hogy kizárólag n.cs-ből vetett fű erős és nem néz ki rosszúl, de így közötte borzalmas. A színe és alakja is zavaró. Viszont csak az egyik keverékben van.
igazából ugy gondoltam, hogy nem horror áron, hogy nem fontos nekem hogy az ismertebb márkákból kerüljön ki a fűnyíró,a lényeg hogy használható legyen:)
egy másik jellegü kérdés,ha szép füvet szeretnénk, akkor érdemesebb ujra vetni egy területet, vagy a meglévőt is ujra lehet éleszteni?ill. ha vakondok ellen akar az ember védekezni, akkor az csak hálóval lehetséges?
Az alaptrágyát be kellene rotálni mert különben nem igazán segít a fűnek, ugyan is a bennne lévő foszfor pl nem mozog a talajban.
A hengert még nem mértem. Feltöltöm vízzel és addig hengerezem míg lépés álló nem lesz a felszín, és addig töltögetem, egyengetem, simítózom a gödröket amíg teljesen sima nem lesz a terep. ezután dolgozom be a magot sekélyen, félcenti körüli mélységre.
olvastam, csak ott akadtam el, hogy én már felrotáltam, és nem mennék neki még egyszer. Szerves trágya kilőve, de az alapján mehet bele az NPK 15-15-15, de hogyen, milyen mélyre kell beledolgozni? Most hétvégén tenném bele a trágyát, jövő héten meg a füvet.
Műtrágyákban sikerült teljesen elkavarodni. Van felrotált, úgy ahogy elgereblyézett talajom, most jön még egyengetés, henger. Nem költenék a méregdrága scotts és társai starterre, ha nem muszáj. Milyen összetételű (mert azért főleg ez számít, nem?) kevésbé márkás műtrágyát szórjak ki és mennyire, hogyan kell beledolgozni a talajba, valamint mikor mehet rá a fűmag?
köszi szépen így fogok tenni. de még csak később vágok, most nem nagyon nő a fű, csak a gyom :( ráadásul arra is rájöttem, hogy a vkondom nem azért túrta szanaszéjjel az ösvényemet, mert az ösvény szélénél nem tudott beljebb menni kívülről, hanem mert a fű alatt bandázik, és a hálótól nem tud feljönni, csak az ösvénynél. megnéztem egy-két járatot, és befelé megy a fű alá. emiatt meg ott a para, hogy rámegyek majd a fűre, és szépen besüllyed majd pár helyen, egyre jobb. most lehet elkaptam, de nem tudom nem csinált-e már komoly károkat.
Tegye 5 centire, de ne írja, hogy a talajlazító miatt. Valaki idetéved, elkezd olvasni, és máris téves információk birtokába jut a talajlazítással kapcsolatban.
Egyébként meg vetett gyep alá még mélybbre tenném, főleg, ha a talajelőkészítés és vetés idejében már dolgozik a vakond. 5cm földet a hálóval egyetemben könnyen felnyom és buckás lesz a felszín. Persze ha mélyre teszi, akkor meg nem jó, mert felülről megfúrhatja, szóval a vakival nehéz a harc:)