A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
Most komolyan. Hogy lehet egy főzőműsort vasárnap délelőtt fél 12-re rakni??? Nálunk pontosan délben 12-kor asztalon az étel, az előtte való fél óra kell a menü befejezéséhez. Bár, ahogy itt olvasom nem sokról maradok le....
Tudna valaki segíteni abban, hogy megtaláljam valahol a Judit egyik recijét amit ma láttam /sajna csak félig!/ a FEM3 adásában, és valamilyen vaníliás öntettel együtt sütött almapép volt a menüben... Sehol nincs a receptje, vagy csak nem tudom a pontos nevét és így nem tudom megkeresni sem, bár kutattam ezerrel a honlapon is...!!! Köszi előre is a segítségeteket...szép hétvégét!!!
Azóta nem keresek benne logikát, amióta három egyforma bögrét körberajzolt egy sütőpapíron külön-külön, és hozzáfűzte, hogy hát ő nő (meg belehunyorgott a kamerába). Részemről leesett az állam. Ráadásul szanaszét a papíron, hogy még egy jó darabot el is dobjon. Ide is csak vigyorogni járok.
Tegnap jártam az egyik auchanban, és ott láttam olyan aranyos kis szilikonos formákat - mini püspökkenyér-formákat (10 x 5,5 cm) , tkp szóló muffinformák hosszúkás kivitelben.
Csak érdekességként írom, hogy a "silicon mini pan" magyar megnevezése (fordítása) "szilícium mini serpenyő" volt (így szerepelt a mellékelt cetlin).
No, hát én vettem meg az utolsókat (kiárusították), de nem is muffinsütésre gondoltam, hanem hogy beleöntök pudingot, és remélem, hogy ebből azt jól lehet kiborítani a tányérra, és így egy rózsaszín (epres) téglácska mellett lehetne mondjuk egy csokis. Ezt majd gyerek-vendégeknek szántam.
Zitka, köszönöm, hogy megírtad, bár engem igazából csak a kíváncsiság hajt, mert nem olyan régen vettem Fagor kuktákat. Outletben lehet kapni már a legujabb modelleket is? Az hittem, hogy oda már csak a kiárusított maradékok kerülne. Hm, ez érdfekes, jó tudni.
Tegnap jártam egy Vasedényben, de ott még nem is hallottak róla, azt mondták, hogy lehet, hogy talán kátays vasedényben lesz.
Tereza, voltam kint Törökbálinton az outlet centerben, és a Tefal outletben 39e helyett 27-ért adták valamelyik clipso modellt. Talán érdemes megnézni, ha komolyan érdekel.
Én is ezen gondolkoztam, hogy kiindulva a sponzoroktól, Tefal lehetne. Hogy lehet, hogy még a boltban nem találkoztamn ilyennel?
Én sem naponta kuktázom, de pl. a húslevest vagy bablevest már nem tudom elképzelni másban. A húslevest most már 10 literesben csinálom(Fagor), és egyáltalán nem találom nagynak. A hús, csontok + zöldség már szinte kitölti az edényt a megengedett határig és akkor még kell bele a víz.
Szóval, ha szereti az ember a kuktát, vagy ha nem, akkor is nagyon érdekes egy új változat. Bár ahogy a Konyha-trükkök topicban olvastuk, most a Nyugaton pont ellentétes folyamat zajlik - nem gyorsan, hanem kb. 8 órán keresztül főznek (slow cooker). Ki tudja, ez a folyamat mikor ér ide, de egyelőre a gyorsabb főzés a vonzó.
Én még Mo-on nem láttam ilyen számkijelzőset. Bár vannak kuktáim, de ezt érdekesnek találtam.
Különben örülnék, ha végre valaki GYAKRABBAN FŐZNE KUKTÁBAN ( a TV-ben). Stahlnak megjelent már több szakosított szakácskönyve, így egyszer írhatna valami olyat, hogy "Főzzünk kuktában". Nem hiszem, hogy olvassa a topicot, de hátha.....