Nekem az általam vitt ELF olajat simán beletették márkaszervizben. Mondjuk a munkalapra is felírták, hogy milyen olajat vittem, de mivel előírásnak megfelelő nem lehet belőle baj. Sőt még én "jártam jól", hogy szerepel rajta, hogy jót vittem.
Az én "nem hivatalos" információim szerint időben 1 hónap a tűrés, km-ben pedig 10%. Mondjuk nekem nem lenne nyugodt a szivem ha az autó 33.000 kmt futna az olajjal...
A jogszabályi háttérről annyit tudok, hogy nem kötelező márkaszervizbe járni garancia alatt sem, viszont gyári technológiával kell a karbantartást végezni.
Én novemberben viszem az enyémet, mondjuk csak 14.000 km van benne, de már kiírja az idő miatti esedékességet.
Sajnos a jogszabályi háttérről nincs infóm, de tedd fel a kérdést a Renault Hungáriának az ugyfel.kapcsolat@renault.hu e-mail címen. Én többször leveleztem velük és mindig 2 napon belül válaszoltak. Írd le a problémádat, hogy kb. 1 hónapot csúsznál a szervizzel, mert előbb nem tudod megoldani, viszont még km-ben jó vagy. Kíváncsi vagyok, mit válaszolnak. Állítólag hiába mész csak 1000 km-t, az olajat akkor is kell cseréltetni X időnként, mert állásában is változnak a tulajdonságai. Én úgy gondolom, ha pár évvel ezelőtt ugyanezzel az olajjal 30 ezer km-t lehett megtenni 2 év alatt, akkor az az 1 hónap már nem számít, ha most 1 évről beszélünk.
20000 km vagy 1 év, csak a gondom az, hogy 1 év alatt csak 10 ment bele, így meg kár az olajért, főleg, hogy ebben a hónapban még sokat autóznék. 1 hónap múlva már érdemes lenne lecseréltetni.
Engem igazából a jogszabályi háttere érdekelne a garanciának, tehát, hogy a karbantartási periódus lejárta után hány napon belül végeztethetem el a kötelező szervízt a garancia elvesztése nélkül.
Szerintem beszéld meg velük, hogy mi a helyzet és foglalj le egy időpontot, amikor már ráérsz. Így nem hinném, hogy gond lenne. 3 héten semmi nem múlik. Persze ha pont akkor jön elő valamilyen garanciális probléma, akkor az RH mondhatja, hogy bocsi, de nem tartottad be az előírásokat. Viszont ha tudod igazolni, hogy Te már bejelentkeztél szervizbe, akkor nem hinném, hogy kötekednének. Nekem 30 ezer km a csereperiódus, de minden 15 ezer km-nél cserélek olajat.
Neked nem 20ekm a csereperiódus? a 10 pont jó a felének, nem baj az.
Én a Clioval 15-öt mentem egy év alatt, nyáron volt az éves szerviz, de azóta jól pörögtek a km-ek most már 23e-nél járok (havi 2ekm+), és arra gondoltam decemberben kap egy plusz olajcserét. 8e körül az olaj max 2e a szűrő meg kb fél óra munkadíjba gondolom megszámítják, nem vészes, sztem megéri.
Köszi, és azt nem tudod véletlenül, hogy az 1 évet valamivel túl lehet-e lépni? 10000 km van benne, és ebben a hónapban még beletennénk pár ezret, jó lenne, ha nem 10000-nél cserélnék le az olajat, hanem 15-nél.
Úgy szól a szabály, hogy 1 év vagy 20 ezer km (ha jól tudom a TCE-nél 20 ezer km) és amelyik előbb bekövetkezik. Azt tudom, hogy ha kilométerben túlléped egy kicsivel, akkor nincs gond. Én max. 1000 km-rel léptem túl egyszer-kétszer, de előre szóltam nekik és nem volt gond. Egyébként egy ilyen vizsgálat max. 1,5 óra. Én nyitásra szoktam menni, gyorsan megcsinálják, aztán rohanok dolgozni. Elvileg ott is hagyhatom az autót és elvisznek dolgozni vagy fizetik a taxit vagy buszjegyet, amelyiket választod. Mondjuk ezzel én még nem éltem, mivel jobb ha látom, mit csinálnak.
1 éves a Modus, kötelezőre kellene vinnem, de csak kb. 3 hét múlva lesz rá időm. Tudja vki, hogy a szabályok szerint ha lejár az 1 év, akkor hány napon belül kell elvinnem kötelezőre ahhoz, hogy ne veszítsem el a garanciát? Erről sehol sem találok semmit. A kereskedő szerint persze lejárat előtt kell elvinnem, de szerintem kell, hogy legyen pl. 30 napom rá.
Gázolajár. Meg van benne egy kis okosság is. Azé lett króm...na. Élmény számomra a lentebb említett jó tulajdonságok, autóm meg volt már élményebb. Sajnos most nagyon költségérzékennyé 'váltam'.
Egyébként az autó nekem használati tárgy, próbálom keresni benne a pozitív tulajdonságokat, találok is bármelyikben, és örülni neki.
Köszönöm. Húzzatok bele és akkor utolérhettek :)) A mobile.de oldalon a rekorder Modus 178.400 km-t futott valamivel több mint 4 év alatt. Tehát nem lehetetlen ezt elérni.
(A jobb alsó gombot addig kell tartani, míg elveszi a kulcsot!)
A szervízkulcs eltűnt! És 30.000-ről indul a visszaszámlálás!
A 30.000-ret nem lehet állítani?
Május óta néztem a világító kulcsot, és az olajcserére való figyelmeztetést. Már kezdtem megszokni. 10.000-ret mentem olajcsere óta, ami 24000 Ft. Nehogymár idén is kérje! Ilyen drága piát én sem iszom!
Switch ignition on. Press the botton button on the end of the right handstalk repeatedly. Select oil changes Hold bottom button on for approx 10 seconds. Distance to next service should be displayed. Release button. Switch ignition off.
Ez elvileg a szervízintervallum "kiütése". Működik valakinél? Használja?