A bömös is szét tud hullani, föleg ha ütik. Nyári szabadságom alatt egy párszor mentem tempósabban (100-200 közt) Debrecen-Létavértes-Biharkeresztes háromszögben, kapásból két stabiszilent bánta. Igaz, azok nem utak, hanem aknamezök...
És ráadásul semmivel nem látni többet/jobban mint az újjal.
Engem most a futómü basztat.Nem áll egyenesen a kormány az istennek se.Voltam futómüállitáson de még nem fizettem ki meg visszaviszem.Hozzá kell tenni,hogy amikor nyáron a paraszt belémkoccant,a hátsó felnit találta el.Lehet sose lesz normális futó a sport alatt???:((((((Mármint beállitásilag.na ezért gondolkodom a Merciken.Pár napja egy kibaszott kátyút fogtam és azóta megint szar az egész.Ilyen nyúlós takony gány szar volt a futója az 1.3- nak.De hogy sportnak is ilyen......
Inkább made in germany.<--95.bömössel akkora kátyut fogtam mint ide lacháza és semmi nem változott.Ez meg....
Mehet a vita meg az anyázás, de nem ez volt a célom.
Ja, akkora tükör van a 2005-ös Swiften, mint egy szívlapát. (Nagyon megnehezíti a parkolást valamely szűk helyre, még becsukva is annyira kilóg, mint a régi Swift tükre kinyitva.)
Egész szép kis autó, elfogadnám, tetszik, feldobják ezek a kiegészítők, egyedül az indexes tükör nem jön be, biztos, hogy nekimennék vele a garázsfalnak, és vége az indexnek. (Pont ott húztam meg a tükrömet, ahol az újban az index van.) Króm kipuff vég +0,000005 viruális lóerő. :) Nekem is van bibííí, meg ködlámpám is bizony... :)
Nem tudom, mi ez a flhajtás a Hello körül. Ez most lényegében a Mystic utódja. Azonos metodikával készült, csak kapott hozzá a még a japán alkatrészpolcról pár cuccot, meg a Sporttól. Ahogy a Mystic is örökölt pár dolgot a Sporttól.
Szóval ez nem újítás, ez egy limitált kiadás. Csak eddig a Mystices emberkéket sem kérdezte meg senki, minek vett olyat.
Amúgy ugyanaz az alufelnije, mint a GS-nek. Már máshol is olvastam hogy új alufelni, de hogy ezt honnan szedték, nem tudom.
De van, akinek van igénye a GS szintre, meg van, akinek nincsen, de több kell, mint a GLX. Mindenki más.
Ez egy bevált fogás az autóiparban a kereslet élénkítésére, amikor már "megszokottá" válik egy típus. Vagy láthatáron az utódja. Az autógyár az autóeladásokból él, és ezzel kívánják növelni a forgalmat. Ezt mindegyik csinálja, függetlenül attól, hogy milyen fejlesztenivaló lenne a típuson. Főleg, hogy a kémfotókon látható álcázott auók szerint már arra koncentrálnak.
Szerintem az uj Swift tul jól fogy az Európai piacokon,ezért nem nagyon foglalkoznak vele.Pedig ha hátra tárcsaféket kapna,lenne egy takarékos belépő 1,2-es a Splash-ból,meg az erős 1,5-ös most az SX4 ből,hogy az erősebb,a Fiataokból már ismert 1,25-ös 90Le dieselről ne is beszéljünk,jobban fogyna.
És akkor még nem is beszéltünk a Sportról,amiben elférne pár paripa még,ugyanis a Kia,Toyota 1.6-os motorjai simán tudnak ennyit,pedig nem is sportos autókhoz készültek.
Amúgy halkan jegyzem meg,én már voltam bent. Információ gyűjtés szempontjából 1 napra elkapott a hév,kíváncsiságból belopództam a mosonmagyaróvári szalonba. Sajnos akkor még nem volt Swift helló bent,így nem is merültem bele. Az eladó hölgy megkérdezte miben segíthet,mondtam neki,hogy kíváncsi lettem volna hogy a jelenlegi helyzetben hogyan cserélhetném be a swiftemet egy hellóba:-) Mennyivel kéne többet csengetnem stb.... Persze nem megyek most bele ilyesmibe ,csak nem volt programom aznap,és unaloműzésképp betámadtam:-)
Persze a Swiftben is van (lásd légzsákok),de lehetne még fokozni. Viszont az SX4-ben a díszcsík jaJJJJJJJJJJJ de csúnyácska. Hasznos ,de csúnya. Az enyémen még mindig tetszik.
Szóval nekem tetszik a Swift helló,de ha enyém lenne a Suzuki gyár akkor nem csak így módosítottam volna. Én mint a Suzuki igazgatója :-) böngészném a fórumokat,és találnák megoldást a problémákra. Mert hiába teszt pálya,hiába a sok elmélet,egy új autónak,ráadásul nem modell frissített,hanem minden porcikájában új autónál ki kell forrnia magát. Ehhez idő kell,és ehhez tulajdonosok kellenek,kik használják az autót reggel,délben,este,éjjel,hidegben,hóban,fagyban,utassal,anélkül stb......... olyan helyzetekben amire az autóiparban se pénz,se ember,de legfőképpen idő nincs tesztelni. Nos 2005 óta kialakultak a hibák. Nem sorolom fel,sokunk tudja. De kérdésem a következő lenne,ebből a hibákból mit javított ki a suzuki? Semmi olyat nem ír,pedig sokakat zavar a nyikorgó kuplung,és ha legalább azt írja hogy:
"nekem más kuplungmunkahengerem van mint az elődömnek,nem nyikorog " Nos ez már egy érdemleges technikai fejlesztés,és ha bevált,akkor a még garanciális swifteket illene visszahívni egy ilyen cserére,kinek viszont nem garanciás,annak némi ráfizetéssel,vagy méltányossági okokra hivatkozva kicserélni. Hiába a szép ülés,ha azt is arra a nyikorgó vázra építették. Mármint a szivacsot rátették a nyikorgó vázra,és szép huzatot tettek rá. Szóval én örültem volna ha technikai változások is érvényt kapnak,de sajna nem. Hasznos lett volna ,a kormánykerékről vezérelhető gombok gyenge,halvány világítása,hogy sötétben is a megfelelő gombhoz tudjunk nyúlni. Esetleg azt a fránya csipogót úgy megoldani hogy figyelmeztessen is,de ha az ajtóm nyitva és bent a kulcs ,és zenét akarok hallgatni,akkor ne csipogjon. És még sorolhatnám az én ötleteimet,lehet szívesen olvasnátok,de sajna pont azoknak a fülébe nem jutnak el némi információk,kik tervezik,vagy frissítik a modellt.
Bár ízlésről természetesen felesleges vitatkozni, én is leírom:
- nekem a "króm" az elején komondottan bazári jellegű - felni: nekem a régebbi sokkal jobban tetszik - ködlámpa: összes eddigi autómon volt, 7-8 év alatt kb 3x használtam, bár kétségtelen, hogy emeli egy autó megjelenését - alcantara: volt autóm ilyen üléssel, nagyon jó anyag, de itt a 2 tónusú ülés nem tetszik - ajtóbetét: elfogadnám - behajtós tükör: jó - tükör-index: nem jön be, eleve kevás olyan autót látok ezzel a megoldással, ami igazán szépre sikerült - krómkarikák: ez szerintem határozottan feldobja a műszerfalat, ami amúgy valljuk be, eléggé ingerszegény - az igazi az új SX4-hez hasonló óracsoport lenne