Keresés

Részletes keresés

lzleo Creative Commons License 2009.09.19 0 0 191

"ha így nevelem hamarosan valamelyik nyáron biztosan virágozni is fog" - Nekem már virágzott az egyik, és meglepő, de januárban. (az enyéim télen-nyáron cserépben, szobában nevelkednek)

Előzmény: unartis (189)
lzleo Creative Commons License 2009.09.19 0 0 190
Szép méretes példány! Nekem olyan hasonlók az Agave-k, Aloe-k, úgyhogy azon se lepődnék meg, ha végül valaki kitalálná, hogy ez nem is Aloe vera. Bár nagyon annak tűnik. (de nem vagyok szakértő)
Előzmény: unartis (189)
unartis Creative Commons License 2009.09.13 0 0 189
Sziasztok!

Két éve vettem egy Aloe vera-t az egy multinacionális árúházlánc üzletében.
Tavaly, és az idei nyáron szabad földben napos helyen nagyon látványosan nőt és sarjadzott, sajnos még nem virágzott, de ha így nevelem hamarosan valamelyik nyáron biztosan virágozni is fog.
Én úgy nevelem mint a kaktuszaimat, nyáron heti egy kétszeri öntözést kap, ha nem esik az eső. Télen hűvös-száraz helyen tartom azért, hogy ne nőjön. Igen csak meg sanyargatom, a tél folyamán egyszer vagy kétszer kap egy kevés vizet a téli hónapokban.
Májustól októberig kint hagyom a kertben.

Aloe vera a veteményes kertben
lzleo Creative Commons License 2009.08.29 0 0 188
"a növény más, laza, tápanyagdús talajban is megél" - Nálam kaktuszoknak való föld és sima virágföld keverékében vannak. (Egyébként régebben volt, hogy csak sima virágföldben voltak, szóval e tekintetben nem kényes fajta. Szerintem csak arra kell ügyelni, hogy minél jobban víztartó közegben vannak, annál nagyobb az esély a túllocsolás okozta gyökérrothadásra. Faterom pl. képes volt kirohasztani az egyik Aloet, mert esküdözött, hogy náluk a panelban olyan száraz a levegő, hogy kétnaponta kell locsolni. Hiába mondtam, hogy pozsgás, "szivatni" kell.)
Előzmény: cszsolt10 (186)
lzleo Creative Commons License 2009.08.29 0 0 187
"dzsungel kellős közepén kotorta elő a nagyobb növények közül az Aloét" - Ja. Azt a részt én is láttam, egyébként az eredete tekintetében én azt találtam, hogy észak afrikából származik. Szóval trópusi, de szerintem sem kimondottan sivatagi növény.
Előzmény: cszsolt10 (186)
cszsolt10 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 186

Üdv mindenkinek!

Kétségek gyötörnek a növény származását illetően. Még az első pár oldalon eveloagi azt irta, hogy sivatagi növény. Én ezt tisztelettel megkérdőjelezném , mert:

1, az, hogy Afrika melegebb-szárazabb éghajlatú területein őshonos, nem jelenti, hogy sivatagi növény, márcsak azért sem, mert

2, a sivatagi éjszakát(minusz fokok) hogyan lenne képes elviselni, mikor a 0 fokot sem birja pár napnál tovább.

Ugyanakkor nem kérdőjelezem meg a növénytermesztő szaktudását a talaj ideális összetételét illetően, de gondolnám, hogy a növény más, laza, tápanyagdús talajban is megél (a legtöbb kertész egyébként sima semleges tőzegben termeszti, bár ez csak ideiglenes megoldás)

Előző állitást alátámasztandó egy túlélő-műsor főszereplőjét tudnám felhozni, aki, ha jól emlékszem valamilyen Dél-Amerikai dzsungel kellős közepén kotorta elő a nagyobb növények közül az Aloét. Ott pedig tudnivaló, hogy nem igazán homokos a talaj.

lzleo Creative Commons License 2009.08.09 0 0 185

"Köszönöm szépen,jól elkedvtelenedtem!:-(,és ez,akkor gondolom ez sem!MH78" - Attól még szépek, csak nehogy megedd őket! (bár nem tudom, hogy mérgezők-e)

Előzmény: MH78 (176)
lzleo Creative Commons License 2009.08.09 0 0 184

Nem ide tartozik, de észrevettem, hogy még a fórum elején beszúrtam egy Haworthia képét a 12-es hozzászólásban. Gondoltam megmutatom, hogy mostanra mekkora lett. Idén még virágzott is.

Előzmény: lzleo (12)
lzleo Creative Commons License 2009.08.09 0 0 183
Még annyi, hogy a saját képeimmel kapcsolatosan a 11-es és 49-es hozzászólásomban láthatók az előzmények is.
lzleo Creative Commons License 2009.08.09 0 0 182

Ültetvények (netről)

lzleo Creative Commons License 2009.08.09 0 0 181

"hogyan kell megfelelően gondozni." -  Pozsgás növény, tehát úgy is kell kezelni, elsősorban csak ritkán szabad locsolni. Nekem tavasztól őszig a heti egy alapos öntözés bevált, télen ritkítom és a mennyiséget is csökkentem. Állítólag a tűző napot nem bírja, de nálam a déli oldalon sütkéreznek, ettől annyira nem féltem őket. (Egyébként meg a neten lehet találni  képeket Aloe vera ültetvényekről, ott sincsenek árnyékolva.) Szóval sok fény, ritka locsolás. Egyébként meg gyorsan nő, és ha kicsit szűkebb a helye, akkor meg ezerrel tolja ki az új sarjakat, szóval könnyen szaporítható. Még annyi, hogy télen elrakom őket a radiátortól, a hőtől ne nyúljanak meg.

Előzmény: penyko (170)
buksikalap Creative Commons License 2009.07.19 0 0 180

Nagyon szép egészségesek. Nekem még eszembe se jutott kiültetni, igaz, helyem se

nagyon lenne. És ősszel cserepekbe rakod?

Előzmény: hannabori (179)
hannabori Creative Commons License 2009.07.17 0 0 179

Én kiültettem őket szabadföldbe, a hajnalkák takarják, nem kapnak tűző napot.

Sajnos a fotózás közben kicsi lányom pár növényre rálépett.:(

buksikalap Creative Commons License 2009.07.05 0 0 178

Az én aloe veráim. némelyiken csak azért van kevés levél, mert már megettük

a többit. Most növekedni hagyom őket, hogy megint lehessen fogyasztani.

Szerintem sokkal hatékonyabb, mint a készitmények.

nbanna Creative Commons License 2009.06.30 0 0 177
Sajnálom, de szerintem ez is Gasteria.
Előzmény: MH78 (176)
MH78 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 176

Köszönöm szépen,jól elkedvtelenedtem!:-(,és ez,akkor gondolom ez sem!MH78

Előzmény: nbanna (175)
nbanna Creative Commons License 2009.06.30 0 0 175
Az aloeval azonos családba tartoznak, de ezek Haworthiák ill. Gasteriák.
Előzmény: MH78 (174)
MH78 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 174
Sziasztok!Megmondanátok nekem,hogy ezek valóban aloe verák?Köszönöm!MH78
csaba08 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 173
Szia,

Dobj e-mailt és megbeszéljük.

Csabi
Előzmény: penyko (172)
penyko Creative Commons License 2009.06.29 0 0 172
Akkor én feltétlenül igényt tartanék néhány tőre. Miként tudjuk ezt megoldani?
Előzmény: csaba08 (171)
csaba08 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 171

Sziasztok,

Ha bárkinek kell Aloe Vera szóljon!

Most van belőle pár tő új kis növényke.

Csaba

Előzmény: penyko (170)
penyko Creative Commons License 2009.06.28 0 0 170
Szia!

Most ismerkedem az aloe verával. És nem tudom mitévő legyek...honnan kellene beszerezni...hogyan kell megfelelően gondozni.
Esetleg, ha van néhány "felesleges" töved, akkor azt szivesen elfogadnám!:)

Köszi
babygirl Creative Commons License 2009.06.26 0 0 169

Sziasztok!

Engem az Aloe Vera italok érdekelnek, de ellentétes információkat olvastam róla. Az oldalon az szerepel, hogy a fogyókúrát is elősegíti, míg máshol a hízáshoz javasolják.

Én se hízni, se fogyni nem akarok, de persze főleg hízni nem:) és érdekelne a véleménytek ezekről a termékekeről: http://www.eredeti-aloe-vera.hu/92-22393.php és http://www.eredeti-aloe-vera.hu/92-22396.php.

Én az utóbbit szeretném használni, de hízni nem akarok tőle. Mik a tapasztalatok ezekről a termékekről?

Köszönöm!

horsica Creative Commons License 2009.06.24 0 0 168

sziasztok!

szeretném kikérni a véleményeteket: az Aloe Vera gélt szabad-e folyamatosan fogyasztani, vagy jobb a kúraszerű szedés?válaszotokat előre is köszönöm!!!!

Orsi

Mr.Thomas Creative Commons License 2009.05.28 0 0 167
Sziasztok!

12 tőből megmaradt 5, de ezek nagyon szépen erősődnek.
Előzmény: buksikalap (155)
szalmaszál Creative Commons License 2009.05.22 0 0 166
Megnéztem tényleg rokon, gasteria, a bicolor.:)
Előzmény: nbanna (165)
nbanna Creative Commons License 2009.05.22 0 0 165
Bocsi, szép a virágod, csak nem aloe, hanem inkább Gasteria, alighanem G. verrucosa.
Előzmény: szalmaszál (164)
szalmaszál Creative Commons License 2009.05.22 0 0 164
Szia!

Szerintem mindkettő aloe de eltérő fajták. Úgy nézem a 2. képen levő a vera.

De a másik is szép. :-)

Nálam most virágzik az egyik aloe, szintén nem vera.

Előzmény: edocska75 (163)
edocska75 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 163
Sziasztok!
Mi a véleményetek? Mind2 növényem igazi Aloe vera?
Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 162
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni!

Van egy hatalmas aloe verám:) A levelei is egészségesen(lekopogom) és nagyon nagyon szeretem:) Viszont elkezdtem tápoldatozni nem rég..eddig 2szer kapott nagyon nagyon keveset...
Tegnap voltam tetováltatni a szememet...most már a korrigáláson voltam..és amikor előszőr csináltuk, nagyon jó hatással volt rá az aloe vera...viszont azóta hogy kapott tápot, így nem tudom, hogy merjek e belőle levágni ás rárakjame a szememre...

Szerintetek? Utoljára azt hiszem, 15 hete kapott oldatot.

TI mit csinálnátok? van egy másik..egy kis gyöszösebb aloe verám:) Azt is betápodlatoztam:D de abból meg végképp nem merek vágni, mivel elég kicsi még szerintem ahhoz, hogy azt "bántsam", had nőjön...

köszönöm válaszotokat! Üdv: Dia

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!