"ha így nevelem hamarosan valamelyik nyáron biztosan virágozni is fog" - Nekem már virágzott az egyik, és meglepő, de januárban. (az enyéim télen-nyáron cserépben, szobában nevelkednek)
Szép méretes példány! Nekem olyan hasonlók az Agave-k, Aloe-k, úgyhogy azon se lepődnék meg, ha végül valaki kitalálná, hogy ez nem is Aloe vera. Bár nagyon annak tűnik. (de nem vagyok szakértő)
Két éve vettem egy Aloe vera-t az egy multinacionális árúházlánc üzletében. Tavaly, és az idei nyáron szabad földben napos helyen nagyon látványosan nőt és sarjadzott, sajnos még nem virágzott, de ha így nevelem hamarosan valamelyik nyáron biztosan virágozni is fog. Én úgy nevelem mint a kaktuszaimat, nyáron heti egy kétszeri öntözést kap, ha nem esik az eső. Télen hűvös-száraz helyen tartom azért, hogy ne nőjön. Igen csak meg sanyargatom, a tél folyamán egyszer vagy kétszer kap egy kevés vizet a téli hónapokban. Májustól októberig kint hagyom a kertben.
"a növény más, laza, tápanyagdús talajban is megél" - Nálam kaktuszoknak való föld és sima virágföld keverékében vannak. (Egyébként régebben volt, hogy csak sima virágföldben voltak, szóval e tekintetben nem kényes fajta. Szerintem csak arra kell ügyelni, hogy minél jobban víztartó közegben vannak, annál nagyobb az esély a túllocsolás okozta gyökérrothadásra. Faterom pl. képes volt kirohasztani az egyik Aloet, mert esküdözött, hogy náluk a panelban olyan száraz a levegő, hogy kétnaponta kell locsolni. Hiába mondtam, hogy pozsgás, "szivatni" kell.)
"dzsungel kellős közepén kotorta elő a nagyobb növények közül az Aloét" - Ja. Azt a részt én is láttam, egyébként az eredete tekintetében én azt találtam, hogy észak afrikából származik. Szóval trópusi, de szerintem sem kimondottan sivatagi növény.
Kétségek gyötörnek a növény származását illetően. Még az első pár oldalon eveloagi azt irta, hogy sivatagi növény. Én ezt tisztelettel megkérdőjelezném , mert:
1, az, hogy Afrika melegebb-szárazabb éghajlatú területein őshonos, nem jelenti, hogy sivatagi növény, márcsak azért sem, mert
2, a sivatagi éjszakát(minusz fokok) hogyan lenne képes elviselni, mikor a 0 fokot sem birja pár napnál tovább.
Ugyanakkor nem kérdőjelezem meg a növénytermesztő szaktudását a talaj ideális összetételét illetően, de gondolnám, hogy a növény más, laza, tápanyagdús talajban is megél (a legtöbb kertész egyébként sima semleges tőzegben termeszti, bár ez csak ideiglenes megoldás)
Előző állitást alátámasztandó egy túlélő-műsor főszereplőjét tudnám felhozni, aki, ha jól emlékszem valamilyen Dél-Amerikai dzsungel kellős közepén kotorta elő a nagyobb növények közül az Aloét. Ott pedig tudnivaló, hogy nem igazán homokos a talaj.
"Köszönöm szépen,jól elkedvtelenedtem!:-(,és ez,akkor gondolom ez sem!MH78" - Attól még szépek, csak nehogy megedd őket! (bár nem tudom, hogy mérgezők-e)
Nem ide tartozik, de észrevettem, hogy még a fórum elején beszúrtam egy Haworthia képét a 12-es hozzászólásban. Gondoltam megmutatom, hogy mostanra mekkora lett. Idén még virágzott is.
"hogyan kell megfelelően gondozni." - Pozsgás növény, tehát úgy is kell kezelni, elsősorban csak ritkán szabad locsolni. Nekem tavasztól őszig a heti egy alapos öntözés bevált, télen ritkítom és a mennyiséget is csökkentem. Állítólag a tűző napot nem bírja, de nálam a déli oldalon sütkéreznek, ettől annyira nem féltem őket. (Egyébként meg a neten lehet találni képeket Aloe vera ültetvényekről, ott sincsenek árnyékolva.) Szóval sok fény, ritka locsolás. Egyébként meg gyorsan nő, és ha kicsit szűkebb a helye, akkor meg ezerrel tolja ki az új sarjakat, szóval könnyen szaporítható. Még annyi, hogy télen elrakom őket a radiátortól, a hőtől ne nyúljanak meg.
Most ismerkedem az aloe verával. És nem tudom mitévő legyek...honnan kellene beszerezni...hogyan kell megfelelően gondozni. Esetleg, ha van néhány "felesleges" töved, akkor azt szivesen elfogadnám!:)
Engem az Aloe Vera italok érdekelnek, de ellentétes információkat olvastam róla. Az oldalon az szerepel, hogy a fogyókúrát is elősegíti, míg máshol a hízáshoz javasolják.
szeretném kikérni a véleményeteket: az Aloe Vera gélt szabad-e folyamatosan fogyasztani, vagy jobb a kúraszerű szedés?válaszotokat előre is köszönöm!!!!
Van egy hatalmas aloe verám:) A levelei is egészségesen(lekopogom) és nagyon nagyon szeretem:) Viszont elkezdtem tápoldatozni nem rég..eddig 2szer kapott nagyon nagyon keveset... Tegnap voltam tetováltatni a szememet...most már a korrigáláson voltam..és amikor előszőr csináltuk, nagyon jó hatással volt rá az aloe vera...viszont azóta hogy kapott tápot, így nem tudom, hogy merjek e belőle levágni ás rárakjame a szememre...
Szerintetek? Utoljára azt hiszem, 15 hete kapott oldatot.
TI mit csinálnátok? van egy másik..egy kis gyöszösebb aloe verám:) Azt is betápodlatoztam:D de abból meg végképp nem merek vágni, mivel elég kicsi még szerintem ahhoz, hogy azt "bántsam", had nőjön...