"Soha semmiért nem szabad megütni egy gyereket. A verés üzenete ugyanis a következő (még a legkisebb fenékrecsapásé is): nem magyarázom meg, hogy miért kell ígyésigy cselekedned, hanem kényszerítelek rá, mert nagyobb és erősebb vagyok nálad, te pedig ezért félsz tőlem. A veréstől tehát olyan emberré válik a gyermek, aki egy ilyen szabályok szerinti világban működik optimálisan. Ilyen világot fog tehát keresni magának és abban fogja jól érezni magát. Az autoritástól való félelem fogja cselekedeteit irányítani, nem pedig vágyai, képességei és akarata.
A "néha kell" felfogáshoz pedig annyit: fog eleget kapni az élettől, legalább én legyek neki, akitől nem kap"
Köszönöm szépen a köszöntést is, a szorítást még inkább. Márton az eredmény láttán azt mondta, visszaviszi az ajándkaimat, mert nem szabad túlzásba esni...:)
ja értem. há nézd. lehet, hogy jó színész, jól eljátssza a darabot. azonban mi nem azt mondtuk, hogy Hajsú S. xy szerepben gáz volt, hanem hogy ott ahol látjuk. sominden kiderül ám a h7-ben is. nem tudom amit én láttam erőlködés volt. lehet hogy egy sör melett-után azt mondanám hinye de faszagyerek.
Steve témában, középen állok. Néha baromira felnyihogok rajta, máskor meg apátiába süllyedek, hogy most miért szólaltál meg. összességében nincs gond vele. Ártatlan, és nem akar nagyon hangos lenni. Ez tetszik. Sok hangos ember van ott.:)))
Na megyek, megnézem ezt a virágelvtársnőt, csak az a baj, hogy elfelejtettem a jelszavam, hogy be is lépjek, ami száksz, hűtlen kezelés Emilünkkel....
(ez még mindig tud igaz lenni, hogy itt nyugszom én is le, most nyugodtam le tőletek:) )