Keresés

Részletes keresés

jewel1979 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3713
és nem emelte meg az otthoni, magyar adótokat a holland kereset?... mármint hogy magasabb adósávba tolta a férjed fizetését, ha Magyarországon adóztatok tavaly...
Előzmény: yami 01 (3708)
Cromatopelma Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3712
Voltam ezugybe a hollandiai kozlekedesi felugyelet egyik irodajaba, semmi ertelmeset nem tudtak mondani, csak annyit hogy vigyem haza trailerrel ami kb 1000-1500 eur lenne pluszba
Cromatopelma Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3711
Eloszor is ha Hollandiaba akarsz autot vennei, ugy hogy rajta maradjon a Holland rendszam, akkor ahoz kell lakcimkartya, nekem nincs, mert ceges lakasba vagyok...
Ideiglenes renszam, vagyis export rendszamot lehet ra venni, ami 140eur biztositassal egyutt, az 14 napig ervenyes...
Namost az en peldam: kereskedesbe talaltam egy autot, lakcimkartya hianyaba, csak export rendszammal tudom megvenni, ami ugy nez ki hogy elmegyek a kereskedesbe, kifizetem az autot, szerzodes megir, kocsirol rendszam levesz,plusz az auto forgalmia... irany a helyi iroda ahol autot kivonjak a holland forgalombol, megkapom az uj feher export rendszamot amit felrakok az autora es mehetek vele haz... nekem olyan munkam van hogy nem tudok haza ugralni surunn es a kereskedesbe se fogjak honapokig tartani az autot, ha meg lejart rendszammal elindulok, eszmeletlen osszegekre megvagnak
Előzmény: yami 01 (3710)
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3710
Mik azok a zsákutcák? Hátha tanulhatunk ez ügybe is.
Előzmény: Cromatopelma (3709)
Cromatopelma Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3709
Ez Hollallandia... nem egyszeru naluk semmi, en most eppen a kocsi lepapirozasan szenvedek... ott is sok a zsakutca...
Előzmény: yami 01 (3708)
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3708
Tudom!! Én csak az elvvel nem értek egyet, de ez más tészta.
Előzmény: Cromatopelma (3706)
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3707
Még egyszer leírom, mert úgy látszik nem akarod megérteni. VAN KINTI SZÁMLÁJA!!!!!!!
Előzmény: HollandExxonValdez (3704)
Cromatopelma Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3706
Ado visszateritest nem csinalnak meg magyarorszagi deviza szamlara, csak ha hollandiai banknal van szamlad, ami a te nevedre szol, megha csaladtag neven van a kinnti szamla, arra se hajlandoak elutalni.
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3705
Nem!!! Kinti Holland cégnél dolgozik. Holland bejelentéssel. 2007 májusában ment ki, de karácsonyra haza jött, mert nem akarták haza engedni. Utána 2008 áprilisban ment vissza egy másik céghez dolgozni. Így mind két évben volt itthon is jövedelme, ezért az adó bevallást itthon kellett beadni az adótörvények értelmében.
Egyébként rendbe van a biztosítása is és a nyugdíja is . mert utána jártunk.
Előzmény: HollandExxonValdez (3701)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3704

ok,szolj a Belastingdienstnel hogy felhaborito hogy magyar devizaszamlara nem utaljak at az adovisszateritest.

kerdezz meg par 15-20eve itt elo magyart hogy mukodik a dolog,meg a kinderbijslag(csaladi potlek) stb.

ismetlem: ha menne magyar szamlara, akkor az ismerosunknek nem kellett volna visszajonnie csak azert hogy szamlat nyisson.merlegelhetett: vagy uszik 3000euro vagy szepen kijon nyit egy ING-s szamlat es megkapja a penzet.

jott ki mint a tavirat.

Előzmény: yami 01 (3702)
mzadri Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3703

okés....Egyedül te tartottad bennem a lelket.Ugyhogy mégegyszer átnyálaztam a szerzödést,és le van fixálva hogy 3 lánnyal megyek ki csütörtökön.Ugyhogy bizti találkozok az ismerösöddel is:)

Előzmény: HollandExxonValdez (3698)
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3702
Ha nem érted amit írok, akkor nem kell rá reagálnod.
Nem szabok meg semmiféle feltételt, csak a véleményemet írom le. Akkor is hülyeségnek tartom, hogy csak Holland számlára utalnak.
Mi van azokkal akik már régen haza mentek, azok nem kapják vissza ezt az összeget?!
Holott ha meg nézed internetről is lehet intézni adó visszaigényléseket.
Előzmény: HollandExxonValdez (3697)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3701

Yami te nem mondtad a lenyeget hogy ezek szerint a parod kikuldeteses jogviszonyban dolgozott itt kinn.azaz magyar ceggel,otthon bejelentve.eltalaltam?

igy mar mindjart mas a gyerek fekvese,mert a kettos adozast elkerulo egyezmeny szerint ebben az esetben a magyar adoszabalyok az iranyadoak,aszerint kell adozni es adot visszakapni.

Forumtarsak tevedek?

Előzmény: yami 01 (3699)
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3700
Te most miről beszélsz????
Előzmény: HollandExxonValdez (3697)
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3699
Szia Jewel!

Az adó előleget minden hónapban a munkáltató vonja le. Az adóbevallást eddig Magyarországon adtuk be, mert itthon is volt jövedelme. Most lesz az első év amikor csak Hollandiából kap fizut. Mint ahogyan írtam már megcsináltatta kint is a bank számlát.Csak azt akartam érzékeltetni, hogy a fizetést itthoni számlára is tudják utalni, igaz ehhez deviza számlát nyitottunk. Tehát nem értem, hogy a Holland adóhivatal mért nem tudja más országba utalni a pénzt. Számomra ez felfoghatatlan.
Előzmény: jewel1979 (3655)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3698

na mas hir: az ismerosunk megerkezett a probamunkarol.holnap koltoznek,hetfon all munkaba,aztan a parja is probamunkat csinal mint frizelo.4-en fognak egy hazban elni,megsem nemet teruleten hanem holland teruleten.a munka nem hajtos ahogy mondta,marhacsontozas,es dolgozik ott nehany magyar is.

osszessegeben elegedett,lett munkaja,lett lakasa.

Előzmény: mzadri (3686)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3697

Yami mar ne haragudj de a kiralyno ne kezbesitse szemelyesen????

van egy lehetoseg,hogy visszakaphattok ennyi penzt(1000-2000euro kozotti osszegek altalaban) es meg majdnem te szabod meg a felteteleket...

azert szivesen megkerdeznem azt az ominozus ismerost,hogy tenyleg megkapta e a magyar szamlajara a penzt.

a mi ismerosunk szerinted jokedveben jott ki ujra szamlat nyitni? be lett adva egy masik holland szamlaszam,egy ismerose,az se volt jo.

ne hari,de a multkori aposfele melokeresesi kijovetel(az ismeros nancsinenikejenek a rokonanak a szomszedjanak a volt munkatarsa azt mondta hogy...) csak a tenyeknek hiszek.

Előzmény: yami 01 (3695)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3696

Yami mar ne haragudj de a kiralyno ne kezbesitse szemelyesen????

van egy lehetoseg,hogy visszakaphattok ennyi penzt(1000-2000euro kozotti osszegek altalaban) es meg majdnem te szabod meg a felteteleket...

azert szivesen megkerdeznem azt az ominozus ismerost,hogy tenyleg megkapta e a magyar szamlajara a penzt.

a mi ismerosunk szerinted jokedveben jott ki ujra szamlat nyitni? be lett adva egy masik holland szamlaszam,egy ismerose,az se volt jo.

ne hari,de a multkori aposfele melokeresesi kijovetel(az ismeros nancsinenikejenek a rokonanak a szomszedjanak a volt munkatarsa azt mondta hogy...) csak a tenyeknek hiszek.

Előzmény: yami 01 (3695)
yami 01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3695
Már nyitott ott is bankszámlát. Az adó visszatérítés még nem jött meg, csak értesítettek, hogy regisztrálták a számlát. Most várjuk a következő levelet, amiben majd közlik a ténylegesen visszautalandó összeget. Talán most meg jön ebbe a hónapba. Nekünk azt mondták, hogy kb. 3 hónap az átfutási idő.
Ezt különben azért sem értem, mert elvileg 5 évre visszamenőleg is igényelheted az adó visszatérítést. Na már most ha már nem vagy ott akkor rohanj vissza érte.? Tényleg logikátlanok a Hollandok. Nem tudom mi problémájuk van egy másik országban lévő számlával. Hozzáteszem, hogy aki most intézi az adót azt mondta, hogy volt olyan ügyfele már akinek visszautalták a pénzt magyarországi számlára is.
Előzmény: HollandExxonValdez (3654)
100/A6 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3694
3 FOT ROTTERDAM,EINDHOVENBOL 18 AN DELUTANI INDULASSAL BUDAPESTIG ELTUDOK VINNI 28 AN 3 FOT VISSZA TUDOK SZINTEN VINNI ARBAN MEGEGYEZUNK HIVJON NAPKOZBENESTE 6 UTAN A 0031626425086
Előzmény: csijuka (3657)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3693
szerintem ismertek innen mar annyira hogy en nem lacafacazok kimondom amit gondolok:))))

lasd a Varpalota politikai topicot.:)))) na mindegy ne politizaljunk:DDD
Előzmény: Tipetupa (3692)
Tipetupa Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3692

Huh, hát nem ilyesmire gondoltam. :-)

Hanem hogy keményen megy a simliskedés és ha észreveszed, nem tetszik nekik. Pontosan ez történt velünk is.

Húúúú, rémálom volt, de jó, hogy túl vagyunk rajta...

Ha előre tudjuk, hogy itt ilyen a helyzet, tuti nem jövünk.

Előzmény: HollandExxonValdez (3691)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3691

konnyebb megvezetni egy husipari akarmilyen betanitott munkat vegzo egyszeru embert mint egy vilageleteben- elnezest de ezzel senkit nem akarok megbantani -sokkal tobb eszt kivano munkahelyeken dolgozo embert.

engem tudod hogy kuldott ki a volt cegem Nemetorszagba vagohidra muvezetonek?
-tartsa meg toluk a 3metert,20euroert meg keselnek is,ezek nehez emberek.
hat azok voltak tenyleg. volt par olyan verekedes a szallason hogy csak lestem

egy masik nemet vagohidon a hentesek a sajat muvezetojuket vertek peppe.
Előzmény: Tipetupa (3690)
Tipetupa Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3690

Nehogy azt hidd, hogy csak a húsiparban dolgozó egyszerűbb, nyelvet nem beszélőkkel viselkednek így.

Hajszál pontosan ilyesmiket éltünk át amikor mi kijöttünk. Férjem mérnök, nyelveket beszél...

Előzmény: HollandExxonValdez (3687)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3689
megvan a szerzodes.mar juliusban megkaptuk.

ha olvastad volna a mult het ota a beirasaimat akkor pont emiatt kuldtem el a rakba a Beat julius vegen.a nemet ismerosom megkapta tolem a szerzodest(a nemetet) o is munkakozvetito azt mondta nincs benne semmi kivetnivalo.en is hivatkoztam a holland munkakozvetitesi dolgokra,hogy nincs penz,bla bla,de ez nemet ceg.ott masok a szabalyok.nemet ceg kozvetit hollandhoz.ennyi erobol spanyolba is kuldhetne.

ismetlem se lebeszelni se rabeszelni nem akartalak,akartunk.mi nem donthetunk helyetted.azert azt is tegyuk hozza meg itt nem panaszkodott senki,az expressz.hu-n se hogy ezzel a ceggel ment ki dolgozni Hollandiaba,ledolgozott 2hetet es bevasaltak rajta 1000eurot.

azt hiszem mindent elmondtunk pro es kontra,konkreatan a Vionnal,ezzel a szerzodessel kapcsolatban,a holland lettel kapcsolatban.

ennel tobbet meg mit segithetunk?
Előzmény: mzadri (3686)
mzadri Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3688
az enyémre nem reagáltál
Előzmény: HollandExxonValdez (3687)
HollandExxonValdez Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3687

igen tudom,de eddig az volt a szitu hogy a maffiaceg a kozpontjukra jelentett be mindenkit.gondolom en hogy mentek oda a levelek,de sejtheted hol vegeztek...
most mar bizti jonnek majd az ertesitok,mint ahogy otthon is jott mindig a magannyugdijpenztari ertesito.

a baj az,es ezzel nem akarok senkit sem megbantani,hogy a husiparban olyan emberek dolgoznak 98%-ban akik nyelvet nem beszelnek,otthon se nagyon tudjak mi a zorges hat meg itt.hiszen nekem is lepesrol lepesre kellett mindent kinyomoznom a net,a nemet tapasztalatok,a kinn elo ismerosok uj baratok segitsegevel.
sokszor eszrevettem en hogy a fonoksegnek nem tetszik hogy tul sokat tudok.(a maffiafonoksegrol van szo,nem a vionos munkahelyi fonokeimrol)

decemberben igencsak kivertem a balhet mikor a ceges hazban azert buntettek meg mindenkit kollektive mert az egyszemelyes szobamban a privat szobamban ragyujtottam.mar akkor pofaztam nekik hogy fizetek a hazert,belolem eltek hisz a fizetesem duplajat lefolozitek...

holott es semmi egyebet nem akarok csak azt adjak meg ami jar.semmi tobbet.

a multkor megmagyaraztak azt is hogy Tilburg-Boxtel(27km) viszonylatban nem fizetik a vonatberletet,ami 100euro20cent/ho.

meg jo hogy a Randstad es a Manpower is letette a tablazatot hogy 9km-ig enkele reis van,azaz egyeni gond az utazas,felette meg mennyi az annyi.a tablazat alapjan olyan 6euro/nap utazasterites jart volna,ami nagyjabol fedte is volna az utazast.

regi 1000eves cegeskocsikert vonnak az emberektol annyi penzt,amennyibol 6-os Golfot lehet lizingelni....

Előzmény: Tipetupa (3684)
mzadri Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3686
ezt értem de a beánál egy tartozás elismerést kellett aláirni,na már most ha jol értelmeztem 20honapig a beához tartozol,és ha felmondasz a munkahelyen ehova kiközvetitett,akkor 8 napod van arra hogy kifizesd az 1000eurot,ha gondolod átküldöm az e- mail cimedre a stzerzödést,hátha te kiigazodsz rajta,de akinek én megmutattam,azok azt mondták hogy ne irjam alá.küld el az e-mail cimedet.
Előzmény: HollandExxonValdez (3680)
Tipetupa Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3685

He-he, mi azt hiszem 6 éve költöztünk a mostani házunkba. Múlt héten a gyerekemnek szólt a házidoki, hogy ugyan szóljunk már a betegbiztosítónak, hogy az egyik gyerek és én nem élünk más címen mint a férjem és a másik gyerekem. Mert hogy a nyilvántartásban a régi címen vagyunk, mintha jogtalanul ott maradtunk volna.

Bakik azért itt is vannak. :-)

Előzmény: HollandExxonValdez (3683)
Tipetupa Creative Commons License 2009.09.15 0 0 3684
A nyugdíj befektetésről kéne kapj X időnként (lehet csak évente) elszámolást. Elvben tudod követni, hogy befizették-e.
Előzmény: HollandExxonValdez (3681)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!