Keresés

Részletes keresés

swordmanus Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1212
Üdv!

No, egy téma, ahol a tempuros kolléga ki van ütve. :-)
Nem kell félnia rugósoktól, nekem is olyan van. nem szabad belőle puhát venni, ki kell próbálni, s ha már eső ráfekvésre is olyat érzel, mint a jól bevált kanapédnál, akkor igen jó esély van a helyes megoldásra.
Memorys matracok a te, ti súlyotoknál igen kis valószínűséggel jelentenek majd jó megfejtést. 135 kg nem játék.
Nem mondom, hogy fogyjál le, mert attól nem alszol jobban.
Első körben kipróbálásra ajánlom nektek a rottex bsk 90kg + és a bsk extra modelleket. Jól bevált ortopédikus rugós csataló a bsk, a +-os verzió a ti súlyotokra van méretezve, az extra meg az idén kijött erősített-keményített verziója, tehát semmivel sem rosszabb. Masszív mennyiségeket adok el ezekből, hozzátok hasonló alkatú embereknek is, évek óta nincs vele garanciális problémám.
Próbáljátok ki mindketten, melyik hasonlít inkább az eddig jól beváltra.
Az hogy eddig összetörve keletetek fel a franciaágyakból, az nem a franciaágy, mint fogalom hibája, hanem a benne lévő matrac nem rátok volt méretezve. Egy 40 kilós csontkollekciónak lehet megfelelt volna.
A rugós matracok alátámasztása: ágydeszka/bordasor. Itt merev, tömörfa deszkákat kell elképzelni, pl. ha borovi fenyő, az olyan 2 cm vastag, és darabja elbír engem (90 kg) ha ráállok fél lábbal. Ha ugyanez keményfából van, valszeg vékonyabb, de mechanikailag kb. ugyanazt jelenti. Ez lesz az ágyatok legkisebb hibalehetőséggel és legjobb javíthatósággal rendelkező része.
Szóval nem kell félni egy jó rugóstól, hisz eddig is bevált, a párod kolleganői se mondanak hülyeséget a memoryval, de nektek az aligha lesz jó. Nekik ettől még lehet hogy remekül bevált.
A nem túl drága billerbeck matracoknál a nem túl drága és a billerbeck szavak a megfejtése annak, hogy várhatóan puha, tényleg a 20 kg-os gyerekek alá való matracokról van szó. tehát ne lepődjetek meg, hogy a gyerek matraca nem jó nektek, a gyerek cipője se megy fel a lábadra, gondolom...
Előzmény: Vasti (1211)
Vasti Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1211
Helló!

9 év házasság után most fogjuk megvenni az első franciaágyunkat (a kevés szoba és a 2 gyerek miatt kihúzható "kanapékon" tanyáztunk eddig ;-) , és teljesen tanácstalanok vagyunk matrac ügyben... Életemben kb. 5x-6x aludtam franciaágyban (nyaralások pl.), de nincsenek kellemes emlékeim róla :-( Én bárhol tudok jót aludni akár ülve is, de ezekben az ágyakban mindig "összetörve" ébredtem.

Amin keddig volt:
- 9 éve vettünk egy olyan kanapét, aminek az egyik fekvő felét fel kell hajtani, az lesz a háttámla, alatta az ágynemű tartó, és arra kell rátolni a másik fekvőfelületet. Kinyitva olyan 195x150-es lehetett, jó kemény "bonell rugós"-nak mondott valami volt... Nem is volt annyira olcsó, vagy 90.000 forint volt akkoriban. Nagyon szerettük, kemény, de kényelmes volt, és nem lógtak ki belőle a rugók 3-4 év használat után sem ;-) Jókat lehetett aludni rajta szerintem.
- kb. 5 éve csináltattunk egy hasonlót, de egy kicsit nagyobb fekvőfelülettel. Ez is ilyen "bonell" cucc, kicsit puhább, mint a régi volt de ezzel sincs gond.

Viszont úgy veszem észre, hogy a rugós matracokat sokan szidják az ismeretségi körben hogy túl puhák, meg érzik benne, hogy hol vannak a rugók :-o Hát én ilyet a két "vackomnál" sohasem éreztem, tök sík a fekvőfelület, csak ott nyomódik be, ahol én nyomom ;-)
A feleségem kolléganői is "lázítanak", hogy nem szabad rugós matracot venni, csak emlékező habos akármiket... Mondom én erre, hogy ha a nagyanyámnak meg talán még az ő nagyanyjának jó volt a rugós matrac, akkor talán nekem is jó lesz, de hát haladni kell (?) a korral...

És tényleg: a gyerekeknek nemrég vettünk emeletes ágyat, valami nem túl drága Billerbeck rugós matraccal (5 évesek, és kb. 20 kilósak a gyerekek), és szerintem puha is a matrac, meg mintha tényleg éreznék rajta keményebb-puhább részeket, kb. olyan eloszlásban, ahogy a rugók lehetnek.... Teljesen másnak tűnik, mint a "kész" ágyaink.

Most akkor mit vegyek? Kész matracot, vagy kárpitossal készíttessek bútorkellékes üzletben kapható "táblás" rugós matracból, + amit még rá szoktak tenni egy kész ágynál, egy "barkács" ágybetétet?!
Félek, hogy kiadok 60-80.000 forintot matracra, és hetek múlva meg kiderül, hogy nem jó :-(( A sógoromék 5 éve házasok, azóta 3x cseréltek matracokat, egy halom pénzt elköltöttek már és azt mondja, szerinte megint egy nagy sz*rt vettek, nem tetszik neki...

A paramétereink: én 135 kiló vagyok ;-) , a feleségem nyolcvan körül jár. Mármint kilóban, nem évben ;-) Én jobban szeretem a kemény ágyat (így visszaolvasva, 90 kiló felett ez nem is csoda ;-) , a feleségem sem szokott panaszkodni az eddigi ágyainkra: viszont a szüleimnél amikor ott alszunk, valami rohadt puha és szétfeküdt rugós ágyak vannak, abból úgy mászunk ki reggel, mint akit egész éjjel vertek ;-)
Én nagyrészt ülő munkát végzek (informatikus vagyok), a feleségem meg főleg fut egész nap (intenzíves nővér), ha ez jelent valamit.

Tudsz valami tanácsot adni? Azon kívül, hogy fogyizzak ;-) Eleve: ilyen súlykülönbségnél érdemes egy nagy matracban gondolkodni, vagy vegyünk inkább két különállót? És a 135 kilóhoz kell valami extra dolog, vagy ez még nem speciális eset? ;-) Az ágyrácsnál is nem tudom, hogy számít-e...

Üdv: Vasti
Előzmény: swordmanus (1203)
Suneey Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1210
"a kutya se próbálja utánozni a Tempurt" ??? - Ebben tévedsz!

Amikor kijön egy új termék, egy technikai újítás viszonylag drágán, befut, jó, működik, viszik a vásárlók, de nem mindenki tudja megfizetni, akkor sokaknak az jut eszébe:

Hogyan lehet lemásolni és olcsóbban árulni!?

Ugyanez történt a Tempurral is, hisz ez volt az első alakfelvevő matrac. Rögtön elkezdte gyártani boldog-boldogtalan, de hamar rájöttek, hogy csak úgy jön ki olcsóbbra, ha kispóroljuk belőle az anyagot, változtatunk a minőségen, a mezei vásárló úgysem veszi észre.

A Tempur anyagnak 85kg/köbméter a sűrűsége. Ha ezt a sűrűséget akarják legyártani akármilyen utánzatból ugyanannyira vagy drágábbra jönnek ki az árban, mint amennyibe a Tempur kerül.

Azért kezdték el gyártani az utánzatokat, mert a Tempur megjelent és azóta is próbálnak valami hasonlót létrehozni. Minél jobban hasonlít rá, annál inkább el lehet adni a Tempur helyett.

Az rossz stratégia lenne, ha a nevében próbálnának rá hasonlítani, - hozzáteszem ilyet is láttam már "Tempour" - az olyan mint az adidas helyett adidos.

A Tempurál minőséget kap a vásárló a pénzéért és 15 év garanciát, amire büszke lehet.

Az utánzatokat pedig valamivel olcsóbban árulják, de ha nem válik be valódi pénzkidobás.

Ott voltam a memory foam gyárban ismerem a technológiát, 60kg/köbméternél feljebb nem nagyon mennek, mert az már drága lenne.

A kigödrösödött, vagy túl puha matrac tényleg nem jó arra, hogy fedőmatracot tegyünk rá. Kell egy megfelelő keménységű és jó állapotban lévő alap matrac.
Előzmény: swordmanus (1207)
swordmanus Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1209
Szia!
Ez lehet front, elfekvés, vagy akármi!
Derekat meghúzni csak egy mozdulat néha!
Pontosabbat a dokid tudna mondani...
Előzmény: Axióma (1208)
Axióma Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1208
Azt mondjatok meg, hogy ha csak neha (de napkozbeni derek-tevekenyseghez nem kotheto alkalmakkor) fajdul meg a derekam reggelre, maskor meg tok jol ebredek egy aka'r fajo hattal alvast kezdett ejszakabol is, akkor mi van? Nekem nem tunik a matrachoz kothetonek (sima szivacsmatrac, ugyhogy alapvetoen nem jo az tuti, bar nem regi ugyhogy tart me'g); pedig ha mas agyban alszom akkor azok egyforman jok vagy rosszak szoktak lenni tobbszor egymas utan (igaz, olyankor nyilvan csak par naprol van szo). Hogy lehet igy jol uj matracot valasztani?
swordmanus Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1207
Szia!

Jó amit mondasz, de pontosítanék: a kutya se próbálja utánozni a Tempurt. Ugyanis nem úgy árulják, hogy Tiempure, vagy ilyesmi. Tulajdonságokban sem, hisz pl. a Dunlopillo kifejezetten olyat fejlesztett, ami alacsonyabb hőmérsékleten is működik, és gyorsabban visszajön.
Azt kell mondjam, hogy józan paraszti ésszel: ha valakinek azért fáj a dereka, mert a meglévő fekvőfelület nem elég kemény, vagy gödrös, azon semmilyen fedőréteg nem fog segíteni. Fizikai tény.
Előzmény: Suneey (1206)
Suneey Creative Commons License 2009.09.06 0 0 1206
Szia!

Szerintem jó úton vagy, de győződj meg róla saját magad, mielőtt vásárolsz, hiszen az az igazi tudás, amit az ember saját tapasztalat útján szerez meg.

Tessék végigjárni a matrac szaküzleteket, olyan helyeket, ahol valóban nagy a választék, minden márka megtalálható és próbálni, beszélgetni, tanácsot kérni.

Itt is lehet róla beszélgetni, de az az igazi, amikor rögtön rá is fekhet az ember.

Próbálj többféle alakfelvevő matracot lehetőleg hosszú ideig! 1-2 órát szinte bárhol fekhetsz rajta, már az alatt is érezni a különbségeket.

Ma már sokféle memória hab matracot árulnak. A Tempur az eredeti, a többi próbálja másolni. A Tempur 7cm-es fedőmatraca nagyon kemény, de a test melegének hatására kicsit megpuhul és lassan süllyedsz el benne. kb.: 1 perc alatt felveszi a test alakját és nagyon stabil alátámasztást nyújt.
Ez a legjobb matrac, de a legdrágább is. (Azért érdemes kipróbálni, hogy legyen viszonyítási alapod!)

Az utánzatokból lehet kapni magyar, török, indonéz, szlovák, német, kínai és még sokféle gyártmányt különböző anyagsűrűségekkel és cella nyitottságokkal.

Van amelyik puha, mint a vatta, van amelyik nagyon gyorsan visszanyeri alakját, szinte nem is látszik, hogy memory. Van amelyik nagyon lassú...
Mindegyik a Tempurra próbál hasonlítani, de ilyen áron senkinek sem sikerült lekoppintani.

Árban is óriási különbségek vannak fajták és üzletek között is. Csak az alapos körülnézés, tájékozódás segít megtalálni a számodra legmegfelelőbbet!

Sok sikert!

ui.: Egy magyarországi teszt alkalmával 18 - 21 év közötti fiatalok hasonlították össze a Tempur és egyéb utánzat memory matracokat. Mindegyik 7cm-es fedőmatrac volt. 97%-ban az lett az eredmény, hogy a memory-kat túl puhának találták, hason nem tudtak rajta aludni, mert túlzottan elsüllyedtek, háton pedig megfájdult rajtuk a derekuk, mert nem volt tartása, nem adta meg a kellő alátámasztást. A 7 cm-es Tempur fedőmatracon viszont mindenki kifogástalanul aludt.

Az egészből az a tanulság, hogy fiataloknak is megfájdulhat a derekuk, ha nem megfelelő, kipróbált matracon alszanak.
Előzmény: LAClow (1204)
paljoc Creative Commons License 2009.09.06 0 0 1205

Nem biztos hogy jó lesz a derekadnak a memory! Vigyázz!!!

Derékproblémákat inkább a hasizom megerősítése+kemény fekhely enyhíti, nem pedig "csodamatrac"!

Az olyan kijelentéseket, hogy évek óta fájt  a derekam, de vettem egy ilyen és ilyen  memory matracot és másnapra elmúlt, hááát, igencsak fenntartással kezelném!!!!

De ne legyen igazam....ha mégis megvennéd 100 ezer-ért a fedőmatracot! ;-)

Előzmény: LAClow (1204)
LAClow Creative Commons License 2009.09.06 0 0 1204
Sziasztok!

A derék problámá kiküszöbölése végett szeretnék memory foam matrac feltétet vásárolni. Amiket találtam a neten 4-7cm-ig terjednek.
Általánosságként elmondható, hogy minél vastagabb annál jobb? Vagy 5 cm felett már veszít a keménységéből a fekvőhely komfort zónája? (én szívem szerint a 7 cm felé tartanék de 100 eFt felett vannak ebből a 180x200-as méretek.)
swordmanus Creative Commons License 2009.09.04 0 0 1203
Szia!
értelek, de nem célom. A Személyazonoságom így is igen könnyen kideríthető, a fellelhetőségem viszont nem kívánom kiadni. Így is volt, aki privátban próbált alkudozni, pedig csak kerestem neki a neten egy lakhelyéhez közeli szakboltot. Végül fel volt háborodva, hogy miért nem adok árengedményt, miközben nem ott dolgozom és nem is azon a településen/megyében lakom.
Előzmény: Axióma (1202)
Axióma Creative Commons License 2009.09.04 0 0 1202
Szerintem ez igy tulzas. Eddig meg nem tudok rola, hogy barkit, aki a forumokban hasznos tanacsokat is adott, es keresre megadta a sajat biznisze adatait, barmi negativum ert volna (akar enyhe celzas is). Pedig reklamokert en magam konkretan szoktam szolni vagy helyben, vagy ha durva a modiknak is.
Legalabb annyit megtehetnel, hogy aki kerdezi, annak maganban megirod, ha publikus. Vagy egyszer megprobalnad ide, hogy mi lesz belole...
[Nalam a villogok nincsenek, igy sporolok letoltesi megakat:)]
Előzmény: swordmanus (1201)
swordmanus Creative Commons License 2009.09.02 0 0 1201
Igen, mert ez nem a reklám helye. A reklám helye itt villódzik körbe, pénzért árulják.
Előzmény: Suneey (1200)
Suneey Creative Commons License 2009.09.02 0 0 1200
Ez egy pozitív dolog, csak Te nem mondod meg hol vagy, így nem tudnak oda tódulni a vásárlók...

Előzmény: swordmanus (1199)
swordmanus Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1199
Engem az se zavar, ha valaki bejön nyitásra szundizni. Zárás előtt kicsivel ébresztem max... :-)
Előzmény: Suneey (1197)
paljoc Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1198

"Rottex pur-kókusz matraccal kapcsolatban. Van valakinek tapasztalata a matraccal kapcsolatban?"

Nekem ilyen van! Csak az egyszemélyes változata! Egy próbát megér alapon vettem, akkor meg is kaptam itt, hogy szar!

Nos ez így nem igaz! Az 53 kg-os feleségem nagyon jókat alszik rajta, kényelmes és semmi baja! /van rajta egy 5cm memory is pluszban, szintén gagyi kategória, de az is tökéletes!/

DE: 90kg-os fájós derekú embernek PUHA!!! Szóval ha a férjed ez a kategória, akkor nem javaslom, mindamellett, hogy Neked bizonyára jó lenne!

Én egy 10cm-es kemény szivacson alszom, rajta 5 cm memory és tök jó, bár anélkül még jobb lenne, csak úgy meg hamar kigödrösödne a sejhajomnál! :-)

Szóval nehéz/+90/, derékfájós férfiembernek én is kemény, középen megerősített matracot ajánlanék, míg könnyű, 50kg körüli problémamentes egyéneknek a tökmindegy, akár ósanos pur kókusz, kategóriát!

Igenám, de melyik az a matrac aminek egyik fele ilyen, a másik meg olyan....:-))))

Előzmény: KAJTORE (1189)
Suneey Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1197
A név nem mindig tükrözi a minőséget, vagy a jóságot.

Láttam már Dormeo matracot a Metro áruházban: olyan volt mint egy vatta és a dobozán található feliratokból az derült ki, hogy egy kínában gyártott Tv-shopból visszamaradt termék.

Tákékozódni kell, ráfeküdni, megtapogatni a matracokat, lecipzárazni a huzatokat, úgy is megnyomkodni és csak a saját érzékeinknek hinni.

Az üzletekben akár 15-20 perceket is fekhetünk egy matracon, a nagyobb áruházakban akár 1 órát is zavartalanul.

Nincs más megoldás: a hétvégén nyakunkba kell venni a várost!
Előzmény: KAJTORE (1195)
swordmanus Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1196
Mert kamionszámra rendelik és csak relatív kevesen viszik vissza, ha szétmegy. Annyit meg bevállal.
Előzmény: KAJTORE (1195)
KAJTORE Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1195
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat :-) Itt olvastam, hogy ezt a típust csak nagy viszonteladóknak gyártja. Amúgy ha rossz ez a matrac (azon felül, hogy persze mindenkinek más a jó), miért meri legyártani, nevét adni a Rottex cég ehhez?
swordmanus Creative Commons License 2009.09.01 0 0 1194
Üdv!
Én ha a fájós derekammal 5-10 percet eltöltök egy memory matracon, utána alig bírok felkelni. Próbálják ki mindenképp, mert nem biztos, hogy az a megoldás. Ha valakinek, pláne erősebb testalkattal a medence fölötti részen fáj a dereka, ott jellemzően egy keményebb, a medence részen megerősített matrac szokott lenni a megoldás. Persze nincs általános eset, senki sem átlag, mindenkinek próbálni kell!
Előzmény: Suneey (1193)
Suneey Creative Commons License 2009.08.31 0 0 1193
Derékfájásra, hátfájásra emlékezőhab matracot javaslok, legalább 5 cm-es rétegben, de jobb ha vastagabb!

Apukámnak 1 éjszaka után megszüntette a derékfájását.

Járjátok végig a nagyobb szaküzleteket és próbáljatok ki minél több fajtát, kérjetek szaktanácsot!

Egy hétvégét érdemes rászánni vásárlás előtt.
Előzmény: KAJTORE (1190)
swordmanus Creative Commons License 2009.08.31 0 0 1192
Szia!

Ennyi pénzből (kicsit többől azért) vegyetek rendes rottex rugósat.
Komolyan. Ez így nettó pénzkidobás.
Fáradjatok el egy szaküzletbe.
swordmanus Creative Commons License 2009.08.31 0 0 1191
Szia!

Ennyi pénzből (kicsit többől azért) vegyetek rendes rottex rugósat.
Komolyan. Ez így nettó pénzkidobás.
Fáradjatok el egy szaküzletbe.
KAJTORE Creative Commons License 2009.08.31 0 0 1190
Ami még fontos lehet: én egy babázós (tehát erősen igénybe vett háttal rendelkező) 30 éves 57 kg-os nő vagyok, a férjem 96kg, aki szintén derék fájdalmakkal küzd. :-)
KAJTORE Creative Commons License 2009.08.31 0 0 1189

Segítséget szeretnék kérni a Rottex pur-kókusz matraccal kapcsolatban. Van valakinek tapasztalata a matraccal kapcsolatban? Amit most az fosanban akcióznak (52 e-ért 160x200) az 60 mm habszivacs 30 mm kókusz és ismét 60mm habszivacs. Midennemű választ előre is köszönök!

Suneey Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1188
Kedves eee991!

Nem mondtam, hogy a legolcsóbb cuccokat nézed. Általánosságban írtam, hogy legtöbbször akkor járunk jól időben és anyagilag, ha elsőre megvesszük a legjobbat.

Nem kell leutaznod Siófokra, a Tempur matracokat, párnákat meg lehet nézni, ki lehet próbálni a Kikában és sok más budapesti üzletben is.

Ha a Tempur mellett döntesz, ilyen matracot szeretnél, akkor meg fogod találni hol kapod a legtöbb kedvezményt.

A házhoz szállítás Budapestre úgy tudom ingyenes.

Üdv.: Sy
Előzmény: eee991 (1185)
swordmanus Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1187
Juteszembe: ha hajnal háromkor itt fórumozol, akkor asszem értem, miért esedékes azt a matracot megvenni. :-D
Előzmény: eee991 (1184)
swordmanus Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1186
Szia!
Vidéki motoros vagyok. Jó messze a nagyfalutól. Úgyse mondom meg hogy hol, ez nem a reklám helye!!! :-)
Előzmény: eee991 (1184)
eee991 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1185
suneey: én meg sose néztem a direkt legolcsóbb cuccokat, pl ruhából is a lehető legjobban kerülöm a kínait. de nemfogok 250-ért venni vmi szart amit dobhatok ki 1 év múlva ;)
siófok: kösz de már írtam h bp-n vagyok (én tudom h te vagy tempur balaton de az még kevés h leutazzak).
egyébként gratulálok a két új nikk regisztrálásáért, teljesen felesleges volt, gyakorlott szem kiszúrja rögtön.
Előzmény: Suneey (1147)
eee991 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1184

swordmanus: gratulálok a nászúthoz! :)

lenne 1 kérdésem, a te üzleted budapesten van (sajnos nem emlékszem, ha írtad, elég régen olvastam a topicot)? lassan tényleg esedékes megvenni azt a matracot.... :)

Előzmény: swordmanus (1177)
swordmanus Creative Commons License 2009.08.25 0 0 1183
Hali!
Nem rossz a gondolat, de fokozottan figyelj arra, hogy ha alulról nem szellőzik a matrac, akkor abból ronda (és kezelhetetlen, maradandó) penészedés lehet. tehát nagyon meg kell nézni a szobád klímáját, párásságát. Azért vannak ágykeretek, amik nem nyekeregnek.
Előzmény: dyogenesz (1181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!