Egér biztos nem, sajnos annak az ürülékét a telekről jól ismerem .... Süni szokott lenni a kertben, de azok most elvileg alszanak a farakás alatt. Valami nagy béka, de ilyenkor az sincs.... Mókust sajnos még nem láttam felénk, annak kicsi az esélye. Patkányt sem láttam, de remélem nem... Kb 1 hétig volt, most már nincs.
bazz, most jöttem be a nyest/nyuszt/görény/faxom tudja micsoda hajkurászásból... A rohadt kis geci fel-alá járkál (rendszeresen 2-3 havonta visszatér) felmegy a tetőre, és emelgeti a BRAMAC cserepet, valószínűleg érez valamit, ez éjszaka SZÖRNYŰ hang, szétszedi a házat, bejön, megeszi a hőszigetelést, áááááá...! A ricsajra kimentem vittem az elemlámpámat, felvilágítok a tetőre, és a dög OTT néz rám, és csak azért vettem észre, mert a szeme világított a elemlámpától, bazz, mint egy rohadt vámpír, be voltam szarva, a cerkám egyből fölállt, meghógolyóztam, meg "tűnj a kurva anyádba, te dög!" kiáltásokkal elzavartam. De ez volt 2 hónapja is, ez valami körjárat lehet, Slavia 631 jövőre rulz.
Sziasztok ! A mi padlásunkra 3 napja költözött be valami állat, ami reggel fél 5-kor el kezd szaladgálni a fejünk felett. Olyan, mintha egy ló vágtázna a padláson. A verebek eltűntek a cserép alól, ahova befészkeltek, valószínű, hogy ez a vágtabajnok segített nekik (meg nekünk is megszabadulni a verebektől), de most már jó lenne ha ő is tovább állna. Amennyiben ez nem történik meg mi is kipróbálunk néhányat a tanácsaitok közül, valamelyik csak be válik.
Van nagyon jó (humánus) megoldás a rágcsálók ellen. Ultrahangos kis készülék, van olyan ami 12 V-ról megy és autók kábelezését illetve lepisilését akadályozza meg, illetve van elemes, amivel a garázst, vagy tetőteret lehet rágcsálótlanítani. Nem tudom itt szabad-e magadni telefont, ahol ezt meg lehet vásárolni.
végigfutottam a topic egy részét és köszönöm a tapasztalat megosztás. Hamarosan indulunk Balatonlellére, a nyaralóba, és felvértezve az itt olvashatóakkal, immár biztos, hogy az elkövetkezendő napok Nyest űzéssel fog telni.
Összefoglalva tehát: 1. Létra, fűrész, ágak vágása 2. Klórmész, fertőtlenítés 3. Kutyafalka beszerzés, ürülék, rongy 4. Kínai kisrádió padlásra beköltöztetés, MR2 behangolás 5. Benzines rongy - Ezt tűzvédelmi okokból lehet kihagyom 6. saját ötlet ha minden szakad - mozgásérzékelős 1000W-os reflektor padlásra telepítése, hátha kiég a retinája. Bár ezt meg állatvédelmi okokból még Zizz-el egyeztetnem kell, és már előre tudom, interpellálni fog!
Kell félteni! NAgyon ügyes kis ragadozó. Bár azt furcsának tartom, hogy tőletek sem riadt meg. A nyest általáben kerüli az emberrel való találkozást. És elmenekül, ha ilyen előfordul. LEhet, hogy ez az állat veszett volt.
A vérét nem szívja ki, nem vámpír, de megöli ha meg tudja..
Érdeklődni szeretnék, hogy igaz-e, hogy a nyest megöli a macskát is? Mert hallottam többektől, hogy a macskát is elkapja és kiszívja a vérét. Ez elég horrorisztikus... de a minap a barátnőméknél voltunk este és a kertben kergette a macskát. Seprűvel el alartuk kergetni, de többször el kellett lökni a partvissal, mert nekünk jött. Nem adott ki semmilyen hangot. Viszont a házba is be akart menni. Elöször azt hittük, hgy valakitől egy házilag tartott görény ami elszökött valakitől. Egysóval a kérdésem, hgy kell-e félteni tölük a macskát?
Helo szerintem a Patkany nem turja fel a kertedet de a nyest nek jellegzetes hangja van meghalgathatod itt http://sounds.bl.uk/View.aspx?item=022M-W1CDR0001418-5300V0.xml en majd fraszt kaptam amikor a tetoterbe maszva kb a 2ik lepesnel meghalottam ahogy visit (itt bevillant hogy a zseblampat leszamitva fegyvertelen vagyok) hal istennek volt neki a szigetelesben egy velhetoen escape nevu jarata es nem a tetoterbe jot ki hanem az ereszen keresztul menekult. azota is szol az MR2 nalam s nem jot vissza. Zoli