A háromsávos valóban egészségtelen. A topic úgy született, hogy van egy másik, ahol kisebb szekta alakult már, és nincs talán egy fél igaz mondat sem. Boszorkányüldözés. Ez nem jelent ellentétet, az ösztönzés is nagyjából onnan származik, csupán elhamarkodott véleménynyilvánításra, tájékozatlanságra vagy megtévesztettségre vezethető inkább vissza. Itt remélhetőleg vállalja néhány hozzáértőbb ember, hogy elmagyarázza az igazságot annak, aki meg szeretné ismerni. Én nem vagyok az, de évtizedek óta foglalkoztat a kérdés, és kipróbáltam már mindenfélét. Nekem ehhez a tevékenységhez addig lesz türlmem, amíg itt is meg nem jelennek a szektás marhaságok, amikre immár Németországban hivatalosnak tűnő nevet felvevő egyesületek is alakultak. Utána talán lesz más, aki folytatja.
Tehát mi az igazság?
Fölhívtam a helyi Tungsram boltot, 5 sávos kompaktra azt mondta az eladó, ismeri, de nem volt még olyanjuk soha. Akkor széles spectrumú Tungsram AD néven keressem? Annak mennyibe kerül saccra darabja?
Mégegyszer kösz a tájékoztatásaidat. Itt amatőrök vannak. Ha a "leggyakoribb" a Tungsramnál a 82, már régebben is mondhattad volna. Mindig arra gondolj, ha vállalod a tájékoztatás nem könnyű feladatát: "amatőrök", laikusok, hozzá-nem-értőknek szólsz. Kösz.
Kitekertem egyet a plafonról, de nem tudom beazonosítani. Az eddigiekből azt vettem ki, hogy a 3 jegyű számnak 8-assal vagy 9-cessel kellene kezdődni, de ezen olyan nincs. Ezt a kompakt fénycsövet kb 1 éve vettem. Ezerpárszáz forint volt ha emlékezetem nem csal.
Tungsram E6 20W/XM F82 220-240V 50/60Hz 150mA Made in Hungary
Az egész élet egészségtelen, azért telik le egyszer mindenkié. Ehhez a kompakt fénycső is hozzájárul, de minden más is. Semmi sem kivétel. Nincs olyan dolog, ami meghosszabbítja az életet.
De attól sem kell félni senkinek, hogy a kompakt fénycső számottevően közelebb hozza a halálának az időpontját. A dohányzás pl. valószínűleg sokkal károsabb. Bár ez sem biztos. Még az sem kizárt, hogy valaki azért hal meg, mert megfosztják a cigarettázástól. Vagy épp a kompakt fénycső használatától.
Barátaim! Pedig egyszerű a dolog. A mai orvostudomány már a 7%-nál tart és ebbe beletartozik a szemünk is. A friss puha kenyér egészséges, nem árt a gyomornak és a beleknek, vagyis egészséges, de: arra senki sem gondol, hogy rágás nélkül a fogak tönkremennek. Hiába a fogmosás, gyengülnek a fogak, tönkremennek, pedig milyen jó lenne azoknak a fogaknak egy hetes kenyérkét elrágcsálni jó kemény hússal. Én valami ilyesmire gondolok.
A hideg villanófény akármilyen frekvencián is van és bármilyen porral van töltve, egészségtelen. A csodállatos napfény után a gyertya és a petróleum lámpa a legjobb. A technika fejlődésével megjelentek az egyenáramú ívlámpák és a szénszálas izzólámpák. Ezek is bőséges meleg fényt adnak. Ami fényt ad és nem melegít, sőt villog azokat nem nevezném egészségesnek.
Ezen csak annyi van : 224 Warmwhite Vajon mit takar a 224 ? Egyébként tűrhető a fénye. Több éve üzemel már. Egy korai kompakt fénycső is látszólag fehér fényt adott, egyedül a vacsorám rizskörete volt zöldes színű. Azt hittem, a feleségem próbált ki valami konyhai újdonságot.
Az otthoni fénycsövemről hogy tudom megállapítani, hogy hány sávos ? Egy CD lemez segítségével megnéztem a színösszetevőket. Találtam benne pirosat, sárgát, zöldet, majd egy kis hézag, türkiz(?)kéket, szünet, lilát, szünet, és a végén egy kevés "nagyon lilát" Nem igazán tudományos a megfogalmazásom, de 27 éve nem tanultam fizikát, és akkor is kihagyták az optikát.
A háromsávos valóban egészségtelen. A topic úgy született, hogy van egy másik, ahol kisebb szekta alakult már, és nincs talán egy fél igaz mondat sem. Boszorkányüldözés. Ez nem jelent ellentétet, az ösztönzés is nagyjából onnan származik, csupán elhamarkodott véleménynyilvánításra, tájékozatlanságra vagy megtévesztettségre vezethető inkább vissza. Itt remélhetőleg vállalja néhány hozzáértőbb ember, hogy elmagyarázza az igazságot annak, aki meg szeretné ismerni. Én nem vagyok az, de évtizedek óta foglalkoztat a kérdés, és kipróbáltam már mindenfélét. Nekem ehhez a tevékenységhez addig lesz türlmem, amíg itt is meg nem jelennek a szektás marhaságok, amikre immár Németországban hivatalosnak tűnő nevet felvevő egyesületek is alakultak. Utána talán lesz más, aki folytatja.