Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Momentán vélhetőleg O.V-től eredt a dolog, és amit ő akar, úgy is lesz.
Nem tudom túl merész kérés-e ez hogy amint Európa többi országában, aki kérelmezi az önvédelmi fegyvert, a feltételek megléte után meg is kaphassa?
Országunkban már régóta valamilyen tabunak tekintik mind a fegyvert mind az önvédelmet, és minden erővel küdenek is ezek ellen, mert kisgyereknek tekintik a honpolgárt, akinek kezébe kés, olló, fegyver nem való.
És bizony, olyan országban ahol a rendőrt felemelt lapáttal kergetik el a helyszínről, annyi respektje van, a honpolgár abszolúte kiszolgáltatott helyzetben van, hiszen jól tudják: nincs semmilyen eszköze hogy megvédje magát. Főleg ha húszan rontanak egyre.
Főként élet kioltására alkalmas "katonai" (pl: egyes Parabellumok) önvédelmikénti és sport lőfegyverek otthoni tartásának nem vagyok híve, sima 9 mm-es három emberen átmehet a sportoló meg nem otthon gyakorol.
Tehát nem azért ellenzem mert volt pár pszicho eset, a tartó átment bűnözőbe vagy önbíráskodott, stb. hanem ezek a fegyveres testületeknél vagy sportegyesületeknél maradjanak. Így részben szigorítanék de engedélyezném a gyengébb lőfegyvereket és a bűncselekménnyel fenyegetett személynek a megakadályozásra bármilyen eszköz azonnali használatát.
Kisebb kaliberű vagy duplacsövű "madár" sörétes fegyver alkalmasabb halál okozás nélkül, mert úgyis pár méter a távolság védekezésnél (a gáz nem ér semmit).
Itt is szükségesnek vélem a tartás indoklását, a korhatárt, a büntetlen előéletet, az elméleti-gyakorlati de tanfolyam nélküli "vizsgát" (balesetveszély miatt), és a pszichologiai véleményt, de ne súlyos pénzekért elutasító - bonyolult ügyintézéssel.
A bűnöző támadása vagy betörése UTÁNI lőfegyver használat és önbíráskodásig mehető verés jogosultsága mellett van fontosabb, amik a sértettnek adnak olyan jogokat amivel megakadályozható lenne már a büncselekmény megkisérlése is.
Engedélyezzék mindenkinek, hogy otthonában az esetlegesen vagyoni értéke ellen MEGKEZDETT büncselekmény megállítására bármilyen fegyvert (jogszabály szerinti lőfegyvert nem!) és eszközt tarthasson vagy módszereket alkalmazzon. Megelőzze a betörőt szándékának teljes elérésében használhassa is azokat, utólagos hatósági felelősségre vonás nélkül korlátlanul ha nem érvényesül visszatartó hatásuk és élete veszélybe kerülhet.
Akikkel szemben a bűnöző mégha csak a bűncselekmény kisérletének tényállását követi is el (fenyegetően felszólítják értékeinek átadására, megpróbálnak behatolni lakásába) törvény adta jogon bármivel rögtön védekezhessenek, az élet kioltásának elkerülésével.
Tarthatóak és használhatóak legyenek a közbiztonságra k. veszélyes eszközökre vonatkozó 2003. évi rendelet mellékletének a-tól f-ig ponjában foglaltak és az abba tartozó ütő-vágó-szúró-lövő szerszámok, mindenféle harcművész- dísz- kézifegyverek, védőmellény.
Puszta kéz és a bugyli bicska semmire nem jó, az otthontarthatóval mit érek ha nincs nálam az utcán (ha meg otthon vagyok használom a veszélyes eszközt és fegyvert, az erősített nyilászáró megvéd a rendör vagy más érkezéséig).
A viselési engedélyes drága lesz: új fegyver, ismereti vizsga, alkalmasági, időszakos engedély, fegyver műszaki ellenőrzés (az évek alatt fokozatosan bevont önvédelmi maroklőfegyverek helyett kell másik pénzbevételi forrás valakiknek a zsebébe).
Kétcsövű sörétes vadászkategória marad és a 6" revolver flóbert lesz, valami eljárási díjat is ki fognak találni ráadásul a nem spiáter jó otthonvédelmi nem lesz olcsó :)
Nem vagyok biztos abban, hogy kell-e a lőfegyver és a tervezet szerinti megoldásban nem tudom mit képzelnek el önvédelmi fegyvernek (értelme akkor lenne ha hordható lehetne).
Meglátjuk. A civil, szép lelkületű értelmiség akik eddig még a vízipisztolyt is kiütötték a fiúgyerekek kezéből, hogy lila vagy rózsaszín macit adjanak nekik cserébe, egyelőre csendben lapít, sejthetően erőt gyűjt és ismeretségeket keresve háttérmunkát végez.
Hát túlzottan optimista én se vagyok, viszont rutinos bulvárfogyasztóként az Index gagyizmusát már észre sem veszem. Szóval az ilyen megverni a betörőt dolog, meg egyéb olcsó hatásvadászatok, az részemről mintha ott se lenne. :)
Ez az, ami talán valami bizonytalan elmozdulást jelent a józan ész irányába, ha így lesz:
"Elképzelésük szerint alapvetően kétféle módon lehetne önvédelmi fegyvert tartani: viselési engedéllyel vagy viselési engedély nélkül. Az utóbbi eset lényegében egy új kategória, az otthonvédelmi fegyver bevezetését jelentené. Ilyen célra kizárólag tárkapacitás nélküli, sima csövő hosszú lőfegyvert és forgótáras, legalább 140 milliméter csőhosszúságú rövid lőfegyvert lehetne tartani, és ezeket a lakásból, otthonról egyáltalán nem lenne szabad kivinni."
Ez a gyakorlatban annyit jelent, szerintem, hogy szabad lesz otthon tartani (és adott esetben használni is, a betörővel szemben) kétcsövű sörétest, meg 6"-os csőhosszúságú revolvert.
Bocsánat, de mocorog a semmit nem érő félrevezetés.
Például: van egy 40 éves 70 kilós nem sportos férfi lakó műanyag szemeteslapáttal,
van jobb esetben csak egy 25 éves 90 kilós kigyurt betörő csak vaspajszerrel.
Szemtől szembe tuti, hogy a betörő első dolga lecsapni a tisztes állampolgárt nehogy segítségért kiáltozzon vagy menjen.
Ha véletlen elfogás esetén a BTk. büntetéseinek nincs visszatartó ereje és a bűnözők sorzatban követik el a vagyon elleni cselekményeket, akkor a "jogom lenne megverni" felíratú papirt lobogtató áldozat láttán legfeljebb röhögő görcsöt kap a betörő.
Mi van akkor ha az előző betörésnél a bűnöző egy flóbert pisztolyt is elvitt, még aki fel ismeri az is menekülne mert maradandó sérülést okoz. Így mit ér a meg sem kisérelhető (ha nem akarom, hogy a bűnöző lecsapjon) betörő verést papiron engedélyező jogos védekezési törvény.
Lassan az kellene mint a "vadnyugaton", aki előbb lő az marad életben és a törvény nem vonja felelősségre a meglopottat vagy kiraboltat. Nálunk az önvédekezőt idáig előbb lecsukták mint az agressziv ellenállásra számító betörőt.
Átírnák a Btk.-ban a jogos ön-és tulajdonvédelem szabályait, de a fegyvertartás liberalizálásáról óvatosan nyilatkoznak. Egy Fidesznek készült tanulmány az otthonvédelmi fegyver bevezetését is felveti. Tovább »
Ja. Az RTL klub már el is kezdte a tematizálást, volt benne fegyver, lövöldözés, tömeggyilkossági kísérlet, "árammal kerítkező" öreg, végül az alkotmánymódosítás.
A kisöregről következetesen hazudnak, mert nem a kerítés volt áram alá helyezve.
Majd körbenézünk ez ügyben, de ne legyen szükség rá :( Ha kell is, akkor sem tudom mi lenne a kimenetele, ha mégis használatra kerülne a sor.... Azaz hogy mennyire pártolnának érte a rend őrei...
Épületen belül egy gázpisztoly max. döntetlenre hozza ki a meccset. Egy jó kis muzeális jellegű gumilövedékes revolver már biztatóbb kilátásokkal kecsegtet :) Ha már áram, egy Taser sem lehet rossz játék otthonra, már ha be tudod szerezni... :(
gumilövedékes a Te barátod. Nappal elzárva, éjszaka pedig melléd készítve. Esetleg fokozhatod a hatást, ha ráraksz egy izmos ledlámpát. Ja, és persze nem elfeledkezni olyan dolgokról, mint riasztó, biztonsági ajtó, telefon kézközelben. Nincs olyan ajtó, amin nem megy át, aki nagyon akar, de minél nagyobb zaj kell ehhez, annál jobb. Legalább felébredsz, és cselekedhetsz :)
"Akkor magyarul, ha bejön vki íccaka és leütöm egy szimpatikus serpenyővel, akkor engem vesznek elő testi sértésért, mert ő rámrontott? "
Előbb juss el addig, hogy leütötted. Nem hiszem, hogy minden éjjel lesben állsz egy szimpatikus serpenyővel, hogy önvédekezhess. Aki betör hozzád, az fel van készülve az agresszióra, te nem. Én most azon rugózok, hogy hogyan lehetne lőfegyver nélkül önvédekezni. Ha berontanak az emberhez, talán mégis az lenne a legjobb, ha egy töltött pisztoly lenne az éjjeliszekrény fiókjában. Ez nappal gáz, ha megtalálják a gyerkőcök, tehát el kell dugni, ha meg leszáll az éj, elővenni, mert mi értelme hirtelen támadáskor egy alaposan eldugott pisztolynak? Vagy nagyon nagy hülyeségeken filózok?
Akkor magyarul, ha bejön vki íccaka és leütöm egy szimpatikus serpenyővel, akkor engem vesznek elő testi sértésért, mert ő rámrontott? Érdekes hozzáállás még mindig :(
És Pesterzsébeten lakom, gondolom nem kell bemutatni a környéket :D
Természetesen ez így van, hogy a törvényt is meg kell változtatni. Egy normális országban a fegyvertartás engedélyezése vonzotta maga után az önvédelemhez való jogot is (lásd: Szlovákia).
Monok polgármestere is kezdeményezett az önvédelem jogáért népszavazást, de a drága OVB egyszerűen elutasította. Bizonyára tudjátok miről van szó.
Ha ezt egszavazták volna,utánna akarta a polgármester kezdeményezni a fegyveres önvédelemhez való jog lehetővétételét.
Egyébként azt mondta ez a polgármester, hogy mindenképpen véghezviszi ezt az elképzelését, mert helytelennek tartja, hogy rengeteg ember van kiszolgáltatva a bűnözők kénye kedvének,főleg vidéken.
Kiváncsi vagyok mi lesz belőlle, de az biztos én csak támogatni tudom!
Hát van egy 12m hosszu pincénk otthon oda gondoltam lövöldözni. A légpisztoly már uncsi. Olyan kéne ami durran, és lőporszagú. A gumigolyós meg nevetséges célba lőni.