Keresés

Részletes keresés

zbigniew Creative Commons License 2009.09.02 0 0 378
Csak azért mondtam neked, hogy itthon érdemes váltanod zlotyt, mert tavaly kint ahogy számoltuk többre jött ki, igaz nem sokkal. Idén most nem is figyeltem, nem volt szükség zlotyra kint. Visszaváltani gondolom ott lehet, ahol kapni is, tehát OTP, nagyobb szupermarketek, Plaza, Tesco stb.
Előzmény: Veszpremi (377)
Veszpremi Creative Commons License 2009.09.01 0 0 377
A múltkor kérdeztem, hogy hol érdemes zlotyt váltani. Kint Zakoban 66.6-ért váltották a forintot, itthon meg 67.5-68 körül, azaz kint lett volna jobb. Nem tudjátok, az érmét hol váltják itthon vissza?
zbigniew Creative Commons License 2009.09.01 0 0 376

A szállásról, nyaralásról írtam korábbi hsz.-ben, max. csak 1-2 oldalt kell visszaolvasnod. Íme pár kép a szállásról. Villa Iskra, a Grundwaldzka utcában van, nem messze a Krupówkitól és a sáncoktól /kb. 10 perc séta/. 55 zl/fő/éjszaka az ár.

A szobában van zuhanyzó, tv, hűtő sajnos csak a felső emeleten.

A mi szobánkhoz tartozott egy balkonszerű reggelizőterasz is, mely a külső terasz felől zárható. /2-3.kép/. Mindent összevetve megvoltunk elégedve a szállással.

Krakkóban mi is voltunk, busszal. Ha azzal mennétek 17 zl/fő az út, kb. 100 km-re van Zakopanétól, kocsival sincs messze. Ott érdemes megnézni a Wavelt /várat/, a főtéren a Posztócsarnokot /rengeteg fa, porcelán, üvegáruk, ékszerek stb./

Voltunk ott egy veterán autó és egy repülégépmúzeumban is, megéri a fáradtságot felkeresni!

Zakopanéban rengeteg szép templom van, történelmi jellegű építményt, mondjuk várat, erődítményt ne keress, az nincs. De a rengeteg gorál stílusban megépített házak teszik igazán hangulatossá a települést. Magas hegyek... hát, tudnám neked ajánlani a Kasprowy csúcsot, busszal juthatsz el 2,50 zl-ért Kuznicére, ez Zakopanén belül van, 10-15 percre a centrumtól, onnan pedig lanovka visz föl a csúcshoz, de... igen korán kell kelnetek ahhoz, hogy megússzátok egy órán belüli sorbanállással a kuznicei pénztárnál, de amúgy gyönyörű hely. Fönt, kb. 1900 m. magasan van lehetőség túrázásra, ha az időjárás kegyeibe fogad bennetek. :)

A sáncokhoz a stadionbelépő 3 zl, a libegővel együtt 7 zl/fő. Csak a versenyek idejére szokták lezárni a libegőt, amúgy üzemel nap mint nap. Pár képet találsz itt róla: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194135&la=92450280

Előzmény: mj620di (375)
mj620di Creative Commons License 2009.09.01 0 0 375
Szeretnék délelőtt ki érni!Végülis találtam 50zl körül de kb ennyire is gondoltam!Érdekelnek a ,,könnyen" megközelíthető magas csúcsok,szép patakok,vízesések stb ja esetleg történelmi jellegű dolgok!A felvonók működnek ilyenkor sí szezonon kívül?Ha igen azok milyen árban vannak?Auswitzba szerintem kocsival át megyünk mert így szabadabbak vagyunk,meg krakkóba is be ugranánk!A ti szállásotok milyen volt és mennyi?Mi 2en megyünk!Milyen árak vannak kint?
Köszönöm!
Előzmény: zbigniew (374)
zbigniew Creative Commons License 2009.09.01 0 0 374

Kérdés, hogy árban neked mi az ami még belefér. Szállást mindig találsz kint, ha idejében értek ki, akkor van mód keresgélni, informálódni, mi is így voltunk kint pár hete, jóformán minden utcában van szabad szállás.

Tudom ajánlani ahol mi voltunk /343 hsz./.

Auschwitzba indulnak kisbuszok a FIS étterem előtt, a buszállomással szemben /PKS/. Árat nem tudok, de az étterem épületében van egy info. hely, ahol felvilágosítanak ez ügyben.

Zakopane környékén számos látnivaló van, bár helyben is van bőven, mi érdekelne? Túrázás, hegyek stb.?

Előzmény: mj620di (371)
zbigniew Creative Commons License 2009.09.01 0 0 373

Ha mondjuk nyugat m.o.-n élnénk nem lenne vitás merre csavarognánk télen-nyáron. Érdekes, hogy hozzánk fele annyira közel van Zakopane, mint mondjuk Sopron, így a földrajzi viszonyoknak köszönhetően előnyt élvez a Tátra.

Bár a "sógorok" tőlünk egy kicsit odébb vannak, azért Salzburg, Zell am See, sőt a Großglockner sem ismeretlen számunkra, többször jártunk már arra. :)

Amit viszont nagyon megnéznék, s ebben irigyellek is egy kicsit, az a Júliai Alpok, Planica és környéke. Ez még egyelőre várat magára.

Sikeres kunyerálást (a képeket illetően)! :))

Előzmény: Veszpremi (368)
zbigniew Creative Commons License 2009.09.01 0 0 372
Ha a 26-os főút mentén laksz te is, nem messze a határtól, akkor elképzelhető. :)
Előzmény: zsazsi30 (370)
mj620di Creative Commons License 2009.09.01 0 0 371
Köszi!Meg nézem!Ha nem foglalok előre akkor ott lehet találni viszonylag olcsóbb helyet?Auswitzba volt valaki?Oda is szeretnénk át menni!Zakopane környékén milyen látnivalót ajánlanátok?
Előzmény: zsazsi30 (369)
zsazsi30 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 370
Nohát! Tőlünk is 210km Zakopane..... Lehet, hogy földik vagyunk? :-)))
Előzmény: zbigniew (366)
zsazsi30 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 369
Szia!
Nézz szét itt: www.zakopanetravel.pl
Nagyon gyors, korrekt úr, itt több szállás van, vagy ha magadnak akarsz fopglalni, akkor a Gubalowka tetején tudok egy szuper panziót! :-)
Előzmény: mj620di (367)
Veszpremi Creative Commons License 2009.09.01 0 0 368
Köszönöm a reakciódat, egyetértünk szinte végig :)

Nekem Zako 2x annyira van, mint Ausztria, időben ez még drasztikusabb (Komáromnak mentem, a 2-es út lehetett volna alternatíva, de akkor meg Bp-n keresztül), ez sokat nyom a latba. Nyelvtudásom is németből jobb, mint a lengyel-oroszom, kicsit ez is számít, ha az ember mászkál az országban, jó leállni az ottaniakkal trécselni akár fent a hegyen, vagy lent a liftre várva... Ezek szubjektív okok részemről. És az is szubjektív, hogy én az osztrák viszonyokhoz hasonlítom a körülményeket, ha hegyekbe túrázom. Ez az én abszolutizmusom, de hát az ember mindig jobbra vágyik, ez meg természetes :)

Hát ha még azt is elmondom, hogy a M. Okohoz kb. 11 órakor indultunk el a szállásról (a reggeli eső miatt), akkor tényleg marha nagyot mentünk aznap! Mi is fönt voltunk a Czarny Staw-nál, fantasztikus hely, csak ott beestek a felhők és leszakadt az ég, alig láttunk valamit a felhőktől, mire felértünk. Szédületesek és nagyon vonzóak a csúcsok amik szinte föléd magasodnak, lenne kedvem oda fölballagni egyszer. Néztem a fiam által lőtt képeket, fantasztikusak, csodásak, majd kunyerálok belőlük párat ide föltenni. Nem Zako, hanem a táj, a hegyek, vizek...

A vírus, amit összeszedtünk (engem kivéve), most többekkel beszélve a hegyi patakból származott (pedig közel volt ahhoz a ponthoz, ahol kibukik a hegyből), szinte tuti, tudatlanság, nem szabad a kristály tiszta patakból sem inni, tanulságos!

Egyértelműen kinőtte Zako az odalátogató tömegek miatt önmagát, sőt a hegyekben is számomra szokatlan tömeg volt. (és parkolásért én az osztrák hegyekben még egy centet sem fizettem, és szerintem rendben is van, menjenek ki a népek és tegyék le a kocsit ingyen, menjenek föl a hegyekbe túrázni, egészséges és kevesebbet költenek dokira).

Előzmény: zbigniew (366)
mj620di Creative Commons License 2009.09.01 0 0 367
Üdv!Szeptember végén ,október elejére terveznék 2-3 éjszakás kiruccanást!Tudtok valami nyugodt ,olcsó szállást zakopane közelében ,vagy szélén!
zbigniew Creative Commons License 2009.09.01 0 0 366

Hát igen, a Morskie Okót bevállalni egy esti síugró verseny előtt tényleg merész ötlet, t.i. nem egy laza pár órás kiránuló program, egész napot kíván!

Egyrészt, mert időigényes eljutni a tóhoz, nemkülönben fárasztó is, kb. 400 m. szintkülönbséget kell legyőzni, az ember közben nézelődik, meg-megáll, pihen, gyönyörködik a tájban. Az út állapota sajnos hagy kivánnivalót maga után, ez tény!

Bár a múltkor olvastam egy cikket a neten, miszerint tavaly ősszel hozzákezdtek felújítani, le is zárták egy időre. Idén júniusban újból megnyitották a túristák számára, de még nincs tökéletes állapotban, így aug. végén ha minden igaz újból lezárták és folytatják az aszfaltozást.

Aztán számolni kell a Zakopane-M.Oko útszakaszon a dugóval is, ha jó idő van, tömegesen zarándokolnak ki oda az emberek. Mikor átléptük odafelé a határt Lysa Polanánál kiábrándító volt látni azt a /nem túlzás!/ 10-12 km-es kígyózó kocsisort lépésben cammogva, mely fő tömegével a tó felé haladt, még jó, hogy akkor érkeztünk, nem pedig jöttünk onnan, dugó volt a javából!

Mi eddig kétszer voltunk ott egyébként először tűző napsütésben gyalog megmászva kb. 10 km-t, hát nem egy kezdőknek való - mint mi akkor - túraprogram, de kétségkívül nagyon szép a táj útközben is, a tóhoz fölérve pedig szinte vétek azt nem körbejárni.

Másik alkalommal már nem mertük bevállalni a többórás talpalást, nem sajnáltuk rá a pénzt a lovaskocsira, mint utólag kiderült jól is jártunk, hisz ahogy elindultunk elkezdett esni, de cefetül, szinte végig a felfelé úton. Látván a bőrig ázott embereket az út során megállapítottuk nem volt rossz befektetés. :)

Mire fölértünk elállt az eső, mákunk volt, néha szemerkélt ugyan, de nem érdekelt bennünket. Felmentünk a felső tóhoz, a Czarny Stawhoz is, útközben megcsodáltuk a vízesést, föntről pedig gyönyörű a panoráma a tóra és az azt körülvevő hegyekre!

A tanulságaidat olvasván sok mindenben egyetértek veled.

Ez egy olyan hely, mely télen-nyáron egyaránt vonzza a túristákat, de nagyon!

Feltűnt, hogy idén /legalábbis amikor ott jártunk/ a korábbi évekhez képest is sokan voltak. Talán a GP vagy a fesztivál miatt, de az is lehet, hogy egyszerűen csak a jó idő miatt, hisz amikor érkeztünk igen meleg volt.

Az út minőségével nekem is voltak gondjaim.

Zakopanéban az utak finoman szólva is hagynak kivánnivalót maguk után.

Lysa Polana után van egy rövidebb, de szebb út Zakopane felé, melynek ugyan egy része fel van már újítva, de túlnyomórészt hepe-hupás, toldozott-foltozott, kátyúkkal nem találkoztam szerencsére.

A dugóval sajnos mindig számolni kell, ha valaki arra jár!

Lengyelország nagy ország, sokan jönnek ide a régióiból, plusz ugye a külföldiek.

Ez a kisváros annyi túristát egyszerűen nem bír el, ez tény!

Mi már megszoktuk ugyan, de aki még nem vagy csak 20-25 éve járt erre /mint ti/, azoknak szokatlan, kellemetlen is lehet és elriasztja attól, hogy visszatérjen ide.

A lenyúlásnak enyhe formáját mi is tapasztaltuk, az egyik Krupówkihoz közeli parkolóban. Egy óra parkolás 2 zloty, de nem egész nap, ugyanis este hat után már csak a fele. Ezt egyébként sokan nem tudják, tábla sem informál róla, nem véletlenül! Az ottani parkolóőrök némelyike ugyanis saját zsebre is dolgozik.

Ezt onnan vettük le, hogy egyik alkalommal du. 4 körül parkoltunk le és 8 óra tájt távoztunk. Már készítettem elő a 8 zsetont, mikor mondta az őr, hogy csak 6, hát ilyen is van!

AZ elmúlt években sokat jártunk erre, főleg nyáron, s nem azért, mert nem találnánk jobb kiránduló-nyaraló célpontot. Sokat nyom a latba, hogy nekünk csak 210 km Zakopane, tehát nincs messze. Nagyon szép az odaút, főleg Dobsinától.

A lengyelek kedvesek a magyarokkal, eddig rossz tapasztalat nem ért bennünket.

Van ami olcsó odakint, van ami drágább, nem szignifikáns a különbség.

A negatívumokat leszámítva /dugók, rossz utak, kommunikációs nehézségek stb./ én azt mondom Zakopanénak nyáron is megvan a maga szépsége, rengeteg túrázási lehetőséggel, sok látnivalóval, persze télen az igazi! :)

Sokszor azon múlik, hogy visszatér-e valaki a korábbi nyaralás színhelyére, ha pozítív tapasztalatok érik, ami persze nagyon fontos szempont!

Lehet, hogy elfogult vagyok a nyári zakopanei kiruccanásokkal kapcsolatosan, de eddig még jóval több a pozítív, mint a negatív élmény és remélhetőleg ez nem is változik majd a jövőben sem! :)

Azért remélem a negatívumok ellenére sem szegi kedvetek, hogy egyszer visszatérjetek majd Zakopanéba, mondjuk egy téli VK verseny alkalmával akár... :))

Előzmény: Veszpremi (364)
hoppaaa Creative Commons License 2009.08.31 0 0 365
Ezen a sokkon jópár éve átestünk, úgyhogy két éve már nem ért sok meglepetés, legfeljebb annyi, hogy akkor már nem tűnt olyan drágának a város, mint előző alkalommal. Tavaly a Morskie Okora menet azért újra átgondoltam hogy merre is kellett volna menni helyette, túl sok ember egymás nyakában. A tó körül minden kövön állt valaki. De így döntöttünk, és a táj változatlanul szép. A nagyobb túrák útvonalai nem tűntek zsúfoltnak. Legközelebb valami ilyet kell majd választani.
Előzmény: Veszpremi (364)
Veszpremi Creative Commons License 2009.08.30 0 0 364
Egy hete voltunk utazással együtt 4 napot Zakopanében. Szép volt, rövid volt. Az érzéseink vegyesek, nagyjából bejött az, amit itt olvastunk. Kicsit befolyásolt engem, hogy előtte 1 fantasztikus hetet töltöttünk Ausztriában (minden szuper volt, eszményi), így borítékolható volt, hogy rossz a sorrend, csalódás lesz a lengyel túra összbenyomásban. Szuper szállásunk volt, 4 fős apartman, vadi új 190 pln/nap, szinte luxus kivitelű, tudom ajánlani, Aparthotel Zakopane, alagsori teremgarázs, elektr. kapu, lcd tv, szuper az egész, csak mindez a város legszélső utcájában (Wojdyły), ahonnan az állandó iszonyatos dugók miatt kocsival befelé nem lehetett eljutni sehová sem, csak gyalog, vagy kifelé indulva. Ez a dugó állandó volt az egész városban, meghatározta napjainkat. Így gyalogos városnézés, alaposan megnéztük, egész végig a városon, a sétálóutcán majd ki a sáncokhoz és vissza, szép nagy ívű kör volt első napra érkezés utánra.

Másnap nagy hegyi kirándulások, lejártuk a lábunkat, mert sokat akartunk látni, majd harmadnap reggel kisebb eső után merész ötlet, fel a M. Oko-hoz. Ez is klassz volt, onnan még fel is másztunk a szemközti hegyre, ahol elkezdett esni az eső, rendes zivatar támadt és onnantól végig szakadó esőben kb. 9-10 (?) km le a kocsiig, alsógatyáig eláztunk, de vidáman. Így aztán az esti síugrást a lengyel TVn néztük, nem a kint szakadó esőben, kár! Sajnos az utolsó éjszaka rajtam kívül az egész családot megtámadta egy vírus (tán a kristálytiszta patakvízből szedtük össze?), hányás és egyebek egész éjjel de ilyen állapotban is viszonylag nyugodtan sikerült hazakocsikáznunk (autópálya kihagyva, hányni nem igazi a pályán :)). Most 1 hét távlatából nézek vissza, és visszacseng lengyel kollégám mondata: ő sosem menne nyáron Zakopanéba. Hogy miért?:

Tanulságok.
1. Zakopane és környéke szép, különleges, amint vártuk, de az infrastruktúra állapota, rossz utak, fejlesztések hiánya számomra csalódás, nincs lengyel csoda, amiről néha beszélnek.
2. A lengyelek kedvesek, de nehéz velük német v. angol nyelven kommunikálni.
3. Nem szabad Ausztria után a volt szoc. blokkba kirándulni, mert szörnyű a kontraszt. Az utakon a közlekedési morál alig jobb, mint nálunk.
4. Ebben az időszakban Zakopane nem tud megbirkózni a sok turistával, azaz az egésznapos dugók borítékolhatók.
5. A hegyekben (ahol mi jártunk) nagy tömegek, azaz nem kimondottan nyugodt hegyi túrázásra való ilyenkor ez a táj. Talán falun megszállva találhatók kevésbé frekventál helyek, szerintem ott kellett volna nekünk is.
6. Kevés v. inkább nincs semmiféle infrastruktúra a túrautakon, pl. pad sincs (persze a sziklán is lehet ülni)
7. Lehet, hogy a tapasztalatlanság miatt, de az volt az érzésem, hogy mindenhol a "lenyúlás" folyik, és keveset v. semmit sem kapok érte viszont. A szurdok bejáratánál rozzant fabódéban udvarias hölgy szed belépőt. Olcsó, de szedi. Érte nem ad semmit, se térkép, semmi. A hegyi túrautak csak nagyon messziről gyalog közelíthetők meg. Ez nekem szokatlan, szeretek felmenni kocsival pl. olyan közelségbe, mint a M. Okonál kb. ameddig a lovaskocsik felmennek, majd onnan indulva felmászni a hegyekbe. Sok az aszfalttalan úton 7 km-t gyalogolni tömegben addig (főleg esőben) v. 30 Zloty a lovaskocsiért (esőben dulakodni, hogy felférj). Nincsenek parkolók, ami van, nagyon kevés, inkább csak az utak mellett, de mindezért parkolási díjat szednek mindenhol.

Kövezzetek meg, de levonom a tanulságot: a zsúfolt időszakban nem fogok ilyen helyre menni, t.i. a drága szabadságot nem akarom tömegben, dugókban tölteni. Túlságosan elkényeztet Ausztria és a nyugati országok, de tény, hogy már ott sem drágább, sőt lehet ocsóbb is igen magas színvonalon nyaralni, kirándulni, hegyekben túrázni. A mi célunk főleg az utóbbi mondat tükrözi, hegyek, nyugi, túrázgatni, szépen, kultúráltan. Sajnos a mi országunk és L.ország is eléri/elérte a nyugati országok árszínvonalát a nyaralást tekintve is, némely tekintetben meg is haladta azt, a színvonal pedig enyhén szólva nem egészen megy utána annak. Ezt persze mindenki maga dönti el, mert az igényszintek is különbözőek, ez az én ítéletem, és ki is állok mellette. Legközelebb majd a Tátrába a szlovák oldalról fogunk menni, cél a Krivan lesz a Csorbatótól.

Bocs, ha negatív lenne a zöngém, de azért írtam le a sok negatívumot, hogy mások is tudják meg, előre, ne fussanak bele. Én ezt a túrát nem terveztem meg kellően, nem volt rá időm, ha jobban tájékozódom, másképp építettem volna fel. Mindentől, negatívumoktól függetlenül most is örülök, hogy kimentünk, szép volt, érdekes volt, én majd 25 éve nem jártam a lengyeleknél, kíváncsi voltam. Képek lesznek, picit később.
zsazsi30 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 363
Tudoooom..... :-DDD
Nem is pont a Krupowkin gondoltam a szállást, hanem Kuziniec, Nosal, ilyesmi. De ahogy néztem, Zakopanén belül elég rövidke sipályák vannak csak, igy lehet megint a Gubalowkát céloznánk meg, ott közel a Szymoszkowa pálya, meg a Butorowy Wierch vagy még Male Cichén gondolkodom, ott is van egy szuper pálya és igen olcsó szállásokat találtam.

Ez a szilveszter lehet, kifog rajtunk! 1 hét azért már sok, meg ma nézegettem, hát tényleg sokkal drágább, lehet, hanyagoljuk, és inkább máskor utazunk. Szerintetek karácsony előtt érdemes menni vagy január-február környékén? (mi jan. végén voltunk tavaly, akkor is nagyon hangulatos volt...)

Szállásokat köszönöm, nézegetem. Ezt a szállásadatbázist nem ismertem, egy hasonlót igen, de ott kevesebb a szállás. :-)))
Előzmény: hoppaaa (362)
hoppaaa Creative Commons License 2009.08.25 0 0 362
Eléggé :P A Krupówkin nincs sípálya :D
Előzmény: zsazsi30 (354)
hoppaaa Creative Commons License 2009.08.25 0 0 361
Eléggé :P A Krupówkin nincs sípálya :D
passager Creative Commons License 2009.08.25 0 0 360
Két éve rengeteg helyre írtunk a tátrába szilveszteri szállás ügyében, Szlovákiába és Lengyelországba is, 7 éjszaka alatt szóba sem álltak velünk, végül Besztercebányán kötöttünk ki, nem bántuk meg, de ez már egy másik történet.
zbigniew Creative Commons License 2009.08.24 0 0 359

Télen Zakopane rendkívül szép, a több centis hóval borított, színes fényekben pompázó utcák rendkívük hangulatosak, pláne ha valamilyen ünnep is kiséri.

Szilveszter Zakopanéban? Szerintem jó ötlet, egyszer én is kipróbálnám.

Egészen biztos, hogy olyankor hemzseg a nép a Krupówkin, talán többen, mint máskor, elvégre az év utolsó napja.

Szállásként ajánlani tudom ahol mi voltunk /lásd 343-as hsz/, éppen 10 percnyire a sétálóutcától és kb. ugyanennyire a sáncoktól. Itt a Wielka Krokiew közelében van egyébként egy sípálya is /pod Skocznia/ 160 m-es pályahosszal. Van egy közelebb is az Iskrához, ez a Wierszyki /200 m-es p.h./

Viszont, ha jó és biztos helyet akartok magatoknak szilveszterre, akkor érdemes már most nekikezdeni szállás után nézni, mert ahogy közeledik az évvége, úgy lesz egyre kevesebb esélyetek arra, hogy egy jó helyet fogjatok ki a Krupówkihoz közel.

Szállásfoglalás nélkül semmiképp ne induljatok neki kis gyerekekkel, szinte biztos, hogy csak a város szélén lenne csak szabad hely. Persze, ha nem karácsonyról v. szilveszterről lenne szó, akkor nem lenne gond a szállásszerzéssel az érkezés napján sem.

Térkép utcanevekkel: http://www.zakopane-life.com/map/zakopane-map-zoom.php

Szállások: http://www.izakopane.pl/kwatery_zakopane.htm

zbigniew Creative Commons License 2009.08.24 0 0 358
Valami iszonyat lassú a gépem, bocs az újrafogalmazott hsz.-ért, azt hittem nem kerül be a fórumra...
Előzmény: laci60 (355)
zbigniew Creative Commons License 2009.08.24 0 0 357

Nem csodálom, hogy nem volt hely a Villa Iskrában, pár hete voltunk éppen ott, kétórányi láblejárás után akadtunk erre a szállásra, de már akkor is épphogy telítve voltak. /353-as hsz-ben kép is van róla/

Tényleg sokan voltak most idén Zakopanéban /legalábbis aug.-ban/, tömeg és dugó.

A Morskie Oko felé vezető úton több km-es dugó volt, még jó, hogy most nem terveztünk oda programot, kétszer már amúgy is voltunk ott.

Amúgy nekünk is csak jó tapasztalataink vannak a lengyelekről, eddig még akárhányszor voltunk ott minden rendben volt. Emlékszem arra, mikor egyszer Zakopanéban elromlott az autó, elvittük egy helyi szerelőhöz, kézzel-lábbal elmagyaráztuk mi a problémánk, ő azt mondta egy óra múlva kész lesz.

Visszamentünk a kocsiért, megcsinálta frankón, 50 zl-t kért, én százat akartam adni, de ő ragaszkodott az eredeti összeghez. Komolyan mondom én még ilyet nem tapasztaltam sehol, itthon hasonló szituban már rég becsaptak volna... :(

zbigniew Creative Commons License 2009.08.24 0 0 356

Nem csodálom, hogy a Villa Iskrában nem volt hely. Pár hete, amikor Zakopanéba mentünk kétórányi láblejárás után akadtunk erre a szállásra, de már akkor is telítve voltak, nekünk szerencsénk volt akkor. A szállásról egyébként a 353-as hsz-ben van egy kép is.

Egyébként én sem tapasztaltam még ilyet, tényleg rengetegen voltak /főleg aug.-ban/. A Morskie Oko felé több km-es dugó volt, még jó, hogy most nem terveztünk oda programot. A lengyelekről nekünk is csak jó tapasztalataink vannak, eddig még nem csalódtunk bennük. :)

laci60 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 355

Tegnap jöttünk haza Zakopanébol.Négyen indultunk 20.-án érintve a Dobsinai jégbarlangot. 7 euro a belépő de megéri megnézni , nagyon érdekes a nyárből hirtelen a télbe csöppenni.Egyre értünk Zakopanéba szerencsére a kinézett szállásokat már itthon beirtuk a GPS-be.Iskra villa, Karolcia, Orzel, stb de hely sehol.Persze mindenhol rendkivül segitökészek voltak telefonáltak mindenhova a neten nézték de hely sehol, kivéve a Kasprowy Hotel 299 zloty per éjszaka.Azt tanácsolták induljunk el a várostol keletre.Aztán az elsö faluban /Koscielisko/ szerencsésen rátaláltunk a Vinojam apartmanra. 50 zloty per fö de rendkivül igényesen berendezett.Képeket majd felteszem. De ekkor már 5 óra volt de még igysem bántuk meg hogy nem foglaltunk elöre szállást. Izgalmas volt az biztos. Ezután bementünk a kedvenc helyünkre Pisztrángos étterem a föutcán.Itt a sétáloutcában már megértettük , miért nincs hely sehol.Rengeteg turista de rengeteg,ilyet itt még nem láttam . Kb huszadszor vagyok itt. Mint kiderült folkrol fesztivál,nyári siugró vb.Másnap irány Gubalowka este a siugroedzés megtekintése.A szombati versenyre a föutcán csinos lányok táblával a kezükben is árultak jegyet. Tervezve volt a  Morskie-oko is de a tulaj lebeszélt rola szerencsére, mint kiderült parkolo már a Szlovák oldalon sem volt.Helyette ajánlotta a KOSCIELISKO DOLINÁT. Nem bátuk meg , gyönyörü.Estére nagyon elkezdett esni igy a versenyre nem mentünk ki de a kiskocsmábol tv nyomon követtük.Vasárnap persze már mindenhol pokoj tábla állt a házak elött.Eddig is tudtam hogy kedvelik a Magyarokat de ez a segitökézség ami felénk irányult arra biztat hogy akár foglalok szállást akár nem huszonvalahanyadszor is Zakopaneba kell mennem.

zsazsi30 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 354
Fontolgatjuk egy zakopanei szilveszter gondolatát. Tavaly január végén voltunk, szuper volt.... most ez a szilveszter csipődött be. 3-4 napra gondoltunk. Szerintetek jó ötlet szilveszterezni kimenni? Pici gyerekekkel mennénk, szóval nem hatalmas bulizásra gondolunk, inkább a hangulatra vágyunk.... Hogyan szilvesztereznek ott? A Krupówkyn van nagy forgatag olyankor?
A szállást magunk keresnénk, vagy a múltkor már bejáratott hely is szóbajöhet. Akkor a Gubalówkán laktunk, most a főutca környékére gondoltam, ha már szilveszter, legyen nyüzsgés jelszóval! :-) Melyik városrészek vannak 5-10 perc sétára a Krupówkihoz? Van olyan térkép, ahol a különböző városrészek nevei is szerepelnek?
(a szállások leirásában sokszor a városrész van megadva, nekem az meg nem sokat mond, Harendát kb. tudom, meg a Gubalowkát...) Esetleg sipálya is jó lenne pár 100 méteres közelségben.... tudom, telhetetlen vagyok. :-)))
zbigniew Creative Commons License 2009.08.23 0 0 353

Zakopanei képek

zbigniew Creative Commons License 2009.08.23 0 0 352

Aquaparki képek

zbigniew Creative Commons License 2009.08.23 0 0 351

[image1:left] [image2:right]

[image3:left] [image6:right]

[image4:left] [image5:right]

hoppaaa Creative Commons License 2009.08.19 0 0 350
Ez messze van mindentől, itt van a legbővizűbb forrás. A Morskie Okora vivő út olyan, mint a korzó :S
Előzmény: hoppaaa (349)
hoppaaa Creative Commons License 2009.08.19 0 0 349
http://www.zakopane-life.com/sleep/hotels_details/101-Chocholowska
Menjetek ide :)
Előzmény: Veszpremi (348)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!