Úgy látom, hogy Chiyo bedobta a törülközőt. Masutoo meg eddigi legjobb banzuke pozíciójában lesz novemberben. Érdekes még a brazil Kaisei és a grúz Gagamaru versengése a makushita yuhsoért.
Hm... Baruto eddig csak a két yokozunától kapott ki, és az ötből négy ozekit már megvert. Már csak Kotomitsuki van hátra holnap, és utána elméletileg könnyű ellenfelei lesznek. Ha novemberben még egy jó basho összejön neki, akkor még akár ozeki is lehet januárban. Főleg ha Chiyonak hajvágás lesz a vége.
Yusho nelkul manapsag nem lehet yokozuna cimet szerezni. Minden eloleptetes elvileg egyedi elbiralas ala esik, de a regi mantra ("Ket egymast koveto yusho, vagy ekvivalens teljesitmeny kell") szerint szoktak eljarni.
A legutolso, aki nem ket egymast koveto yushoval lett yokozuna, Onokuni volt 1987-ben (neki 1 zensho yusho + 2 jun-yusho eleg volt).
Hát, ha most pl. nyerne, és még a köv. 2 tornán is hozna 25-30 győzelmet (inkább 30-at...), akkor is leghamarabb a márciusi tornán szerepelhetne yokozunaként először...
Kokkai? Miért? 4-4. Lehet ebből 8-7, sőt, matematikailag akár 11-4 is! :) --- Masutoo 2-2 --- Arra lennék kíváncsi, Asa mikor botlik meg, vagy megbotlik-e egyáltalán?
Keresgéltem a neten a mi rikisink után és találtam egy érdekes cikket. http://subarugirlviki.blogspot.com/2008_05_01_archive.html Az egyik képaláírás: I mentioned John, Masutoo's friend who introduced us. This is John with both of us! Thanks again John for introducing me to Masutoo!! :-) Mert ő egy aranyos ember, akire mindig lehet támaszkodni. :)
Annyira idegesítő az a gyufásskatulyányi, rossz hangminőségű stream, hogy inkább nem is nézem; inkább kivárom, amíg a jótét lelkek felpakolják a mérkőzéseket megosztókra.
Az Asa-Kaio meccsnél én továbbra is fenntartom, hogy Asa egyszerűen gyengébb volt, kevés lendülettel. (Hakuho ellen sokkal erősebb könyök-kitörést próbált a medve alkalmazni, de nem járt sikerrel.) Egyébként Kotooshu ellen sem nagyon villantott Asa. Mostanában nem olyan erős, mint 3-4 éve.
1./ Sokan vannak, akik nézni akarják. Nem volt szerencséd, az adásban volt egy pillanatnyi megingás valahol, a helyedre becsusszant valaki és több hely már nem akadt. :(
2./ Az mindegy, hogy melyik megjelenítő progival nézed, VLC-vel, vagy MP-vel, a lényeg az, hogy mit, és ha van mit....
Végre megnéztem a meccset. Ellenkezem veled: Kaio egyből felsőkarra fogott, Asa viszont már az első feszítést sem engedte meg, inkább lendületből kihúzta a karját a présből. Utána is mutatták, igencsak masszírozta a könyökét.
Érdekes: ezen a bashón ahány nyert meccse volt (mert a veszetett mecsnél nem említik, hogy mivel próbálkozott), minden más-más technikával nyert. Nézzétek csak vissza! Az előző bashóknál látszik, hogy megtanult 5-6 technikát és azt ismételgette. Most meg variál. Gondolom, tanul és keresi a saját nyerési technikáit, vagy - bár lenne igazam - ismételni akarja/akarná Homarefuji útját: a kimarite nála szinte kiszámíthatatlan.