mély felháborodásomban írok nektek. Azt mondtátok, vigyem el a kutyust allergia vizsgálatra. Azt mondtam magamban, hogy csütörtökig várok, javul-e a helyzet (egyelőre sajnos nem). Viszont aktuálissá vált neki a spot, így elmentünk az állatpatikába. Ez viszont éppen megegyezik azzal az állatklinikával, ami az egyetlen 100km-es körzetben, ahol allergiavizsgálatot is végeznek. És tudjátok, mi történt? 1 éve lejárt spotot adtak.....és tudatosan, ugyanis fel volt tépve az a kis fémzacsi, amiben benne volt!!!! Hogy tehetnek ilyet? Mennyi ezekben a hivatástudat? És mennyi bennük a pénzre való mérhetetlen éhség? És a legfontosabb....hogyan vigyem ezek után oda a Kapitányomat, ahol nem törődnek azzal, hogy az ő kicsi testében mi játszódik le, ha egy lejárt gyógykészítményt adunk neki? nem beszélve arról, hogy elég hatásos lehet a kullancsok ellen is!!!! Szégyentelenek! Nagyon idegesek lettünk.......
Azt olvastam, hogy a kistermetű kutyusok, 10 hónapos korukig nőnek. Szóval Odin sztem megfelelő irmaban növekszik. Hiszen ő kan kutyus. A kanok általában olyan 9-10 kilósra nőnek meg. Ha úgy vesszük, hogy minden hónapban felszed egy kilót az jó.
Mackó úr az enyém:)))csak a fénylépezés idejére lehettek együtt:)) Ugyanezt csinálja Odin is...amikor már azt hisszük, hogy jelez, meg minden ,,csomagot" az utcán helyez el, akkor egyszercsak a peluson találjuk...a pisiről meg nem is beszélve....múltkor a metlakira pisilt...rengeteget...gondolom tartogatta-tartogatta és séta előtt bumm..nem bírta tovább..ilyenkor én is mérges leszek...de mindig nyugtatom magam, hogy csak kiskutya még...holnapután lesz 5 hónapos... Már egy ideje nem mértük...akkor volt 6,3 kiló....jó nehéz....séta közben találkozunk néha felnőtt kan kutyával és csodálkozom, hogy akkorák, mint Odin...azért a 6-7 kiló kannál nem a normál méret. Ezért kérdezem, hogy van-e mini, mert a gazdi is azt mondja....Odinnak láttam a családját, ők nagyobbak...Most már szélesedik a drága:)))))) többiek meg jól eltűntek.....
Én is olvastam ezeket a " mini " westies hirdetéseket, de én ezt az emberi tudatlanságnak vélem betudni. Sztem nincsenek mini westiek. Azoknak lehet mini, akik eddig nagy kutyákat "gyártottak" és most meg kistermetűeket is.
Nagyon édes Odin a macival! :) Gondolom nem az övé, mert akkor már nem így nézne ki :) mármint a maci. :D
Azt, hogy leállt a növéssel úgy érted, hogy a súly gyarapodással? :D (nem hízás!!! hisz még növekedésben van:))
Hány kiló most Odin?
Sári most 3,5 kiló. :) Szépen lassan ő is gyarapszik. Mindig annyi kiló ahány hónapos. :D Remélem 7 kilónál nem lesz több! Tegnap találkoztunk egy 1,5 éves kannal. Annyira aranyos és pörgős volt. :D Mindenkit megkergetett, de örömében! :)
Éppen most akartam megdicsérni Sárit, hogy kishíjján már szobatiszta, amikoris lepisilte a leszedhetős kárpitot. Most bedobtam a mosógépbe. Ilyenkor azért felmegy a fejembe a pumpa. És akkor még ő néz rám olyan megbánós nagy fekete gombszemekkel! Nehéz neki ellenállni! Még nem merem nagyon leszidni, mert elvileg ő még fiatal ahhoz, hogy visszatartsa. Szóval sokat nem várok el tőle.
Éppen tegnap előtt írtam, hogy nem kakilt be. Hát tegnap este nem oda csinált a hálószoba ajtaja elé! Akkorát korcsolyáztam a wc-ig! Húúú... na akkor kicsit kiakadtam. Aztán a konyhában is találtam egy aknát :D. Ma meg egyáltalán semmi sem volt az éjjel!Én nem tudom. Így fejlődik? Mert sokan azt mondják, hogy egyik napról a másikra lett szobatiszta. Sári meg hol az-hol nem. :S
Képzeljétek..már olyan hirdetést olvastam, hogy mini westie eladó....már westie-ből is ,,csinálnak" minit? Én nagyon megdöbbentem... Hoztam Odinról friss képet...kicsit leállt a növéssel:)))
Nagyon rendes emberekre találtam bennetek, hogy aggódtok Loli Kapitányért. Utána fogok nézni ennek az allergiavizsgálatnak. Eddig kevertem neki a Hill's és a Royal westie fajtatápot. Most csak a Royalt adom neki, mert azt mondta a doki, hogy nem szerencsés keverni. Plusz azt is mondta, hogy a sok fehérje is allergizálhat, ezért döntöttem a royal mellett, mert az kevesebb fehérjét tartalmaz. Remélem, így már jobb lesz. Tehát a kajaváltás idézőjelben már megvolt. De most azt hiszem, a dokiváltás is meglesz. Keddig adtam magamnak határidőt, ha nem jön rendbe ez a kis rosszcsont, akkor megint mennünk kell....pedig nem szereti, még annak ellenére sem, hogy bátor, és hősiesen tűrte a szurit (ilyenkor általában én sírok, és nem ő).
Köszönöm még egyszer a biztató szavakat, remélem, kicsi baja van, mert hallottam sajnos megrázó történeteket is!
Egyetértek ...én is hallottam sok allergiás kutyáról..a westie meg sajna hajlamos is rá...a szója meg kukorica meg ilyenektől lehetséges...egy tápváltás esedékes ilyenkor...Reméljük ,,csak " ennyi lesz a baja....
Szia! Nagyon sajnálom a kutyusod, nekem a 19 hónapos havanesem allergiás. Ő 28 különféle dologra, ezt allergiateszt állapította meg. Ő egész évben vakarózik, hiába etetünk vele olyan tápot amiben számára semmi allergén nincs, a pollenek nyáron jelen vannak, télen pedig még mindig ott van a poratka:( Szerintem is válts dokit, de tápot is! A Royal Caninban csirke és szója van, erre a kettőre nagyon sok kutyus allergiás. Nagyon sok embertől hallottam, hogy a kutyája a Royaltól véresre vakarta magát. 2 hónap míg az étel kiürül teljesen a szervezetéből. Szerintem először is próbáld meg, hogy átváltasz valami hipoallergénre, olyanra amiben lehetőleg hal, bárány, vadhús van, és nincs benne szója, búza, kukorica egyéb gabona. ugyanis ezek is allergizálhatnak. Ropi kutyám és a másik két kutyusom is Orijen 6 halasat eszik. Persze ez elején mi is reménykedtünk, hogy Ropi csak valami ételfélére allergiás, de sajnos nem:( Érdemes felkeresni egy olyan orvost, aki nem csak tippelget és sarlatánkodik, hanem olyat aki allergiára vagy bőrgyógyászatra specializálódótt. Remélem valamit tudtam segíteni.
A Royal canin tényleg jó táp,de inkább a Hill's bárányos rizses tápját próbáld adni neki,az jobb,ha a kajára allergiás. Ha más allergiája van(már pedig 99%,hogy az a baja) az a rosszabb eset,azt ki kell vizsgáltatni.Nekik ugyanúgy,mint az embereknek csinálnak allergia vizsgálatot,de csak kimondottan olyan orvoshoz érdemes elvinni,akinek ez a szakterülete.
Véleményem szerint is váltsatok dokit! Ha pénz nem számít, mond meg a dokinak, hogy szeretnél egy alapos kivizsgálást, ami a szervi bajokat (Isten mentse tőle!!) is kiszűri! Meg meg kell mondani, h mivel kezelték eddig és hogy az nem hatott, úgy hogy vizsgálják ki teljesen!
Itt találtam egy oldalt, ahol győri állatorvosok elérhetőségei vannak:
az utolsó azért jó, mert ha nem csak Győr jöhet számításba, akkor itt rákereshetsz állatorvosi kategóriákra, mint pl.: allergológia -és ha van találatod, akkor oda el tudod vinni a kuttyot!
Sajnos én nem vagyok győri, ezért nem tudom melyik a jó kutyaorvos! :(((
majd számolj be mindenről, hogy hogyan van a kutyid!
Köszönöm a válaszodat, most még a füle is már véresre van vakarva szegénykének....lehet, hogy tényleg orvost kéne váltani. De itt Győrben tud valaki valamilyen orvost? aki tényleg jó? teljesen kétségbe vagyok esve!!! nem akarom, hogy itthagyjon mindet ez a kis ganéházi...annyira szeretjük!!!!!
Allergia lehet leirásod alapján,de válts mielöbb dokit,mert ez ha valoban az amire gondolok akkor csak roszabb lesz ha nem helyesen kezelik,átterjedhet az egész testére is. A doki meg nehogymá' ugy adjon valamit h "ha ez az akkor ezt adjuk neki"..hanem tudnia kéne h mi a baja a kuttynak,hisz azért tanult 5 évig!!! az injekcio szteroidos lehetett attol hamar elmulik egy időre a kellemetlen érzése,de nem jo ha hozzászokik a kutya,mert a későbbiekben nem hat és egész évben kapnia kell,ami a májat is károsíthatja akár.
Szoval szerintem egy alapos kivizsgálás,és utána tudni fogják mi a baj pontosan.
Én új forumozó vagyok, és kérdéssel fordulnék hozzátok. Van egy 13 hónapos kiskutyánk: Loli Kapitány. Ő a szemünk fénye. És most valami nincs rendben vele. Állandóan vakarózik, és rágja magát. Nem azért, mert unatkozik. Először azt mondta az állatorvos, hogy allergia. A szeme valóban be volt gyulladva és kicsi kiütések voltak a fülecskéjén. Adott szemcseppet és egy szuszpenziót a fülére az orvos, azzal kenegettük. A füléről elmúltak azok a pontok, a szeme rendbejött, de csak vakargatta magát. Ismét elvittük az állatorvoshoz, mivel én nagyon féltem, nehogy nagy baja legyen vagy rühes vagy valami komoly gond merüljön fel. A doki adott neki egy cseppet a (stronagold vagy mi, ami elpusztítja a rühöt, ha van, meg bolhákat meg távol tartja a szúnyogokat meg ilyesmi), és adott neki egy szurit, ami gyulladáscsökkentő, hogy ne vakarózzon, mert a spot csak néhány nap után kezd el hatni. Azóta voltunk fodrásznál is, szép tiszta, nem kelti beteg látszatát, eszik rendesen, futkározik, játszik (ha ven kedve), de csak vakarózik. És hiába kenegetjük, a két első tappancsát és a hátát már véresre vakarta, harapdálta. Nem tudjátok, mi lehet az oka? a meleg esetleg? vagy kell egy kis idő, amíg lecseng az allergia? vagy mi? olyan tanácstalan vagyok, és látom, hogy neki sem jó ez....a legjobb fajtatápot adjuk neki (royal canin), nincs itthon piszok, és mégis csinálja...mondjatok valamit, mert már harmadjára nem merem elvinni a doktorhoz, de kétségbe vagyok esve, hogy nehogy valami rossz előjel legyen ez (vese, máj vagy vmi belső szervi gond). Köszönöm válaszotokat. Üdv. emilia
Hát igen... Sajnos a mai napig tele van a net az olyan típusú hirdetéssekkel amiben Minőségi kölyköket árulnak tucatszám, és ma már annak a szónak hogy Minőségi semmilyen értéke nincs, hisz az összes hirdetésben legyen az kiskutya eladás, vagy fedeztetést vállalás oda van írva hogy Minőségi a kutya.
A legalja szaporító is ilyen szavakkal hirdeti a nagyüzem szerűen gyártott kutyáit, mindenféle szaktudás és megfelelő körülmények nélkül.
Kérdem én, hogy hol ott a minőség ahol még csak törzskönyvel sem rendelkeznek a szülők, vagy az eladó kölykök?! Vagy ha van is a szülőnek tözskönyve de nincs minimum tenyészszemléje? hisz a törzskönyv önmagában még semmit sem jelent akkor ha tenyésztésbe fog valaki, hiszen attól hogy van törzskönyve a kutyának attól még lehet tenyésztésből kizáró hibája pl: harapáshiba stb...
Így az hogy törzskönyves a kutya még nem jelenti azt, hogy minőségi a tőle származó kölyök vagy ő maga. És ugyanez vonatkozik a fedeztetést vállalók hirdetéseire. Attól hogy netán van törzskönyve a kannak attól még nem biztos hogy alkalmas is a tenyésztésre.
Azok a hirdetések pedig amikben mindenféle címekkel eredményekkel rendelkező szülőktől származó kiskutyákat árulnak törzskönyv nélkül, ott tuti hogy azért írták oda a címeket hogy csalogassák vele az érdeklődőket, és valójában semmilyen címe nincs a kutyáknak és ráadásul a legtöbb esetben még csak fogalma sincs a hirdetőnek hogy mit jelentenek azok a címek!, mert aki valóban többszörös győztes szülőktől ad el kiskutyákat annak nem érdeke hogy törzskönyv nélkül adja el a kicsiket, hiszen nem azért áldoz annyi pénzt és időt a kiállításokra hogy aztán papírok nélkül 30ezerért adja el őket, hiszen a címek megszerzése ennél jóval több pénzbe van mire megkapja a kutya.
szerintem a szülőket csak azért magasztalják fel, hogy több érdeklődő nézze meg a kutyusokat. az egész akkor lesz fura, ha a kiskutyákat törzskönyv nélkül akarja eladni. na ott valami gáz van.
Igen, ez azért elég furcs, hogy a westie hirdetésekben benne van, hogy FEHÉR. Miért, látott már valaki más színű westiet? Tény, hogy a wetsie rokona a cairn terrier más színű, de az sem westie!
És amikor azt írják, hogy MINŐSÉGI kis kutyák eladók? Mi az, hogy minőségi? Fajtatisztaságra gondolhat, vagy hogy egészséges? Meg agyba-főbe írkálják, hogy champion, törzskönyves szülőktől. Sztem azt sem tudják mit jelent az!
Igen a hideg ráz az ilyenektől.sose volt kutyája,és azt se tudja milyen ktg,egyáltalán mit eszik,és hogy pl. neki is kell oltás mondjuk. Na ha egy ilyen panaszkodik h nem birnak a kutyával,fel kell ajánlani h szivesen gondozod,igy lehet mégegy kuttyod:)))
Ja igen! Ez a gyerek dolog meg a másik! Tegnap este, mikor levittem Sárit a pajtásakhoz játszani, arra tévedt egy család (anya, lánya, fia). Elkezdték dögönyözni szegény Sárit. A kutyám meg menekült volna, de a kislány folyton a nyomában volt és naná, hogy utolérte. Aztán elkeztdék a fülét ráncigálni, na akkor már nem bírtam idegekkel és rájuk szóltam, hogy hagyják már azt a szerencsétlen kis kutyát! Az anyjuk csak nézett. Mondtam, hogy a fülét ne nyüsztessék, mert megtörik és akkor az életben nem fog neki felállni!
Ja és még ott helyben eldöntötték, hogy nekik is kell egy ilyen kis kutya! Az anya meg rábólintott. És azt mondta: "Max. ha nem bírunk vele, elvisszük a nagyamamához, majd lepasszoljuk neki!"
Valahogy nem akarom, hogy ennek a családnak legyen kis kutyája!!!!
Hmm..igazad van! Erre én is gondoltam. Lehet nem bírnám idegekkel. :D Szétszednék a lakást! Erre még úgy is alszok pár száz éjaszakát :D
Húúú, találtam mégegyet! Az meg szintetizátorát akarja cserélni egy westiere. Meg áll az eszem! Egyszerűen hogy lehet egy tárgyat egy élőlényre cserélni! Ezeknek a kutyáknak eszemi értékük van! Megfizethetetlenek!
Néha extrém esetben szólok a szülőnek h csináljon vmit a gyerekkel,pl. ha direkt szaladgál a kutya előtt. ha nekem meg kell nevelnem a kutyát,tegye ő is ezt a gyerekével. Nehogymá' ne tudja egy ekkora gyerek hogy a kutya nem játékszer. Sok a neveletlen gyerek manapság a szülők meg tojnak rá.
Öhömm..két westie:)) én várnék vele...volt évekig anyuéknál egy kutty,én meg beveállaltam a kettőt,de nem gondoltam volna hogy nem duplázódni fog a gond/öröm,stb. hanem hatványozódni,mert felspanolják ám egymást rendesen...
arról meg nem irnék hogy 2 kutty meg egy 10 hós mit jelent:))))
De kihalt ez a fórum? Netán nyaralnak a gazdik? :))
Számunkra nagy nap ez a mai! Reggel nagyon meglepődtem! Már nem várt kis csomag! Tócsa még egy volt a fürdőszobában, ami érthető, mert azt még nem tudja kontrollálni. Lehet csak véletlen, de nagyon büszke vagyok rá, hogy ma már nem kakilt be. :) Már félig szobatiszta!!! :)
Már napok óta játszok a gondolattal, hogy Sárinak kell egy kis öcsi. :) Az éjjel ezzel is álmodtam. Hogy itt a telepen vett egy család egy kis kan westiet, de nem bírták türelemmel és el akarták tüntetni, de én meg megkértem, hogy adják nekem, hisz ahol 1 kutya elfér, ott kettőnek is van hely. :)
De ez csak szép álom! Nincs rá sajnos pénzem. :( Illetve másra kell. Sajnos. :(
Ja igen az előző hozzászólásomból kimaradt egy fontos momentum.
CSAK a trimmeléssel lesz a kutyának kemény ugynevezett szálkás szőre! A nyírott szőr puha és sok esetben hullámos lesz, ami abból adódik hogy az elhalt szőrök nem jönnek ki a nyírással csak és kizárólag a trimmeléssel, ezért megváltozik a szőr minősége. A nyírással soha nem lesz kemény a szőr hiába trimmelték előtte esetleg, ezért annak nem sok értelme van a szőrminőség kialakítása szempontjából ha először trimmelik párszor aztán pedig lenyírják, mert ha nyírják a szőrt akkor a trimmeléssel létrehozott szőrminőség és állag teljesen eltűnik, megváltozik ha lenyírják, olyan lesz mintha soha nem trimmelték volna előtte.
Igen..szerintem is azzal van baja, hogy éles hangon sikongatnak.....csak olyan kellemetlen, hogy sétálunk és így reagál rájuk...aztán azt hiszik a szülők, hogy egy fenevad.....