Ha még valaki nem talált rá Carlos UTMB-s oldalára, akkor ezt is ajánlom: http://trekker.hu/utmb.html
Van rajta - egy rövid leírás az UTMB történetéről, - Carlos 2007-es szívfacsaró élménybeszámolója :) - az eddigi eredmények (vigyázat, a táv változott!), - a 2007-es és 2008-as UTMB-n készült fotóink, - technikai segítség a versenyre készülőknek, - stb.
A CCC-n Csanya lett másodszori teljesítő, itt 2007 óta hosszabb lett a táv, így az idő nem összevethető. Athosz viszont (ha nem tévedek) tavalyi eredményéhez képest ugyanott 1:30-at faragott. Ez is nagyon nagy javítás!
Azok közül akik tavaly és idén is sikeresen teljesítették az UTMB-t, vagy a CCC-t, ha jól látom mindenki javított. carlos 2,5 órával a legtöbbet, athos 1,5- Fridman 1 órát, manbo 1/2 órát hozott durván. Ez is óriási dolog, hiszen minden percért keményen meg kell harcolni.
Gondoltam megnézem, hogy ki, hogyan javított korábbi idején a többszörös UTMB-teljesítő közt. Sajnos nem tudom, hogy tavaly pontosan ugyanez volt-e az útvonal (úgy rémlik 2006-ban még nem). Ezek alapján mindhárman javítottak:
Németh Csaba 0:35 (4-szeres teljesítő) Karlowits-Juhász Tamás 2:35 (hatalmas javítás!ő is 4-szeres teljesítő) Fridrich László 1:02 (2-szeres teljesítő)
Ja, és képzeljétek el, hogy pont úgy időzítik az ünnepélyes díjátadót, hogy a végén zárják le a versenyt. És szerintem egy baromira szép gesztus, hogy a nyertesek mellé felhívják a pódiumra az utolsó beérkezőt is. Végig is futott a hideg a hátamon...
Ha valaki szeretné utólag elemezni az eredményeket, akkor az összes magyar UTMB és CCC résztvevő összes eredménye (TDS-ről csak a végeredmény)itt
A magyar mérleg: UTMB 9 induló 6 célbaérkező, kettő az első 50-ben. 7. Németh Csaba, 38. Karlowits-Juhász Tamás CCC 18 induló 13 célbaérkező, itt is kettő az 50-ben. 28. Papp Gergely, 49. Szemerédi András TDS 4 induló, 4 célbaérkező, 25. Pész Attila. PTL a SandalGoo csapat indult, visszaértek Chamonix-be tegnap este, nem tudom sikerült-e célbaérni. Valakinek van infója?
Az utolsó etapon 1:45 kell általában a versenyzőknek. Ez alapján a La Flegere-t 14:45-kor el kell hagyni. Jelenleg 4 nő áll a határon 1360. hely környékén, és még sokan küzdenek ezen felül! Bő ezren már elvéreztek. Megint elképeszt mekkora szopó ez!!! :)
Rettenetes fáradtak lehettek. Az utolsó ponttól (7 km/ 0 m szint) Anita majdnem 100, Tamás majdnem 130 helyet vesztett. Ezt nem negatívumként mondom!, de talán mutatja a fáradtságot, illetve lehet, hogy okosan, óvatosan mentek. Anita 35. a kategóriában. Nagyon nagy elismerés a csaknem 2 napos küzdelemért!
Szóltam Carloséknak, hogy hamarosan érkeznek Anitáék. Már ott vannak, és várják őket a célban.
Igazad van, szerintem is ez a legnagyobb teljesítmény: ennyi órán keresztül küzdeni. Tavaly is ámultam, hogy miután Carlos már befutott, sőt, már ki is aludta magát, reggeliztünk, kimentünk Chamonix főterére, és az emberek még mindig futnak és futnak és futnak... Elképesztő kitartással, mosolyogva(!) érnek be célegyenesbe, több száz szurkoló tapsával kísérve.
Pész Attila még tegnap célbaért: 17:17:39 25. Fantasztikus eredmény! Farkas Zoltán 22:54:08 194. Kovács Imre 25:06:50 285. (kategória 37.) Kuris Oszkár 28:14:56 411. Ha jól látom 479-en értek célba a 632-ből.
Nem csak gratulálunk, hanem reméljük többet megtudunk a kevésbé ismert útvonalról az úttörőktől!
Rövid helyezetjelentés azoknak, akik nem követték a legutóbbi pár órát. Az UTMB-n célban 4 magyar: Németh Csaba 23:45:56 7. Karlowits-J. Tamás 28:00:14 38. Fridrich László 36:01:38 292. Kiss Attila 40:15:41 619. BRAVÓ!
2-en az utolsó pontot is elhagyták: Szilágyi Anita 42:15:19 1020. Gyurján Tamás 42:23:05 1038.
A gép szerint 1/2 3 után várhatók a célba, szerintem akár korábban is. Feltehetően Tamás lehet a fáradtabb, Anita megelőzte, de mindketten óvatosan mennek, mert a nagy mászás tetjéig mindketten csak felfelé jöttek, és most először, a lefelén lezdték el megelőzni őket. Így is kell! Lúdtalp szerint nehéz ez az utolsó lefelé!
Nagyon nagy dolog az élmezőnyben lenni, de az a 40 óra fölötti küzdelem legalább annyira, ha nem jobban főhajtásra késztet!
Teljesen abszurd! Ki ad kávét reggel, hogy olvasom az újságot a teraszon, hol az angol wc, ágy. Áh, ez a lehetetlen kategória. Graaaaat Nekik, hurrá! Még az is lehet, hogy futok néhány kilométert a ház körül, persze ha nem lesz ilyen meleg...