Szia.Egyébként nem csak a mechatronika résznek van adaptációs táblája hanem a GWS előválasztókarnak is.Sokszor annak cseréje után nem kommunikál rendesen a váltóval és nem ismeri fel a kívánt sebességet az EGS a lin buson egy próbaút erejéig.Egyhelyben pörög az autó D-ben 3000ig.
És hogyha az ember nem eszerint "járatja be" a törlés után, akkor lehet ebből gond, vagy akkor csak hosszabb a tanuló fázis, stb ? vagy esetleg utána furán is viselkedhet ? Ezekszerint nem egyszerű a szabály szerint betanítattni. Gyári új váltónál ez már kész van, vagyis még gyártás után "betanítattják" ?
előre elnézést kérek :-) 1pontnullát fogok kérdezni:
a jobb első ülésem alatt találtam egy fekete kis alkatrészt. Nem találom, hogy honnan pattanhatott ki. Egy számsor van benne, nem tudom ez alapján be lehet-e azonosítani, hogy mi ez? 9 149 400 )PA 6.6(
Nem kell fékpad, a kocsinak haladnia kell, pont ez a lényege, viszont elég kötöttek a "szabályok" a rutint végrehajtó sofőrrel szemben. Csak egy példa: 11 mp-alatt visszalassulás 60-ról nullára, de a lassulásnak lineárisnak kell lennie.
Több verziója van, mindig márka és típus függő. ( ZF, GM )
A ZF-nél pl minimum 5 rutint kell lefuttatni üzemmeleg váltónál. Ez kb 5 perc speciális menetet jelent.
A GM rutinja ennél hosszabb, ha precíz akarsz lenni, ott még autopályára is szükség van, és sokkal jobban oda kell figyelni a lineáris lassításra, és ügyesen eltalálni a meghatározott másodpercek alatti végmegálláshoz szükséges fékerőt.
Nem jellemző ilyen probléma, helytelen adaptálási blokk lehet a dolog hátterében. Javasolnék egy teljes adaptációs blokktörlést, és a ZF által előírt adaptációs út végrehajtását.
Igen, ha a teflongyűrű oda van, akkor későn épül fel a nyomás, és ami legfőképp a baj, hogy a felépülési görbe teljesen megváltozik. Van egy tűréshatár, amit már nem tud kompenzálni az adaptáció. Képeket holnap felrakom.
Kb. egy hónapja feltettem ezt a kérdést, de valószínű nem voltál, ezért nem jött válasz.
Az autómata váltóval kapcsolatban lenne egy kérdésem. 2007 530d sportváltó. Néha furcsán váltja 2-3 fokozatot. Normál városi ütemű elindulásnál és fokozatos gyorsításnál a 2000 körüli váltási fordult felmegy 2400-ig majd egy kis rántással vált át 3-ba és a fordulat 1600-ra esik vissza. Ezt eljátsza egy párszor aztán ismét "kisimul" a váltó. Próbáltam már én kapcsolni 2000-nél a harmadikat, kicsit huzatni, vagy még finomabban gyorsítani. Igazából nem találtam a javítás módját, de a múltkor pl. egy "finom" gyorsítás rakta helyre. Találkoztál már ilyen problémával?
Hibatárat már olvastattam, de állítólag nem lettek okosabbak töle. Egyáltalán tárol az elektronika valamit, amiböl következtetni lehet az okra, vagy csak annyi van benne, hogy váltóhiba volt ekkor és ekkor? Mert ha már úgyis szét kell kapni valami miatt, akkor érdemes lecserélni mindent, nem? A remegésröl nem tudtam, hogy a váltóból jön, kicsit olyan érzés volt, mintha ütés lett volna a hátsó kerékben, nem a kormány reszketett, inkább az ülés / autó alattam.
Az általad vázolt szimptóma semmiképpen sem Wandler hiba.
Privát véleményem szerint az olajcsere sem fogja megoldani a problémádat.
Mivel itt egy 4-5 felváltás problémáról van szó, ami notprogrammba teszi a váltót, a hiba és infotárolóban ennek nyoma van. Első lépcsőben ezt kéne kiolvasni és kielemezni. Utána sokkal többet lehet mondani.
Így láttatlanban lehet Mechatronik hiba ( belső nyomásvesztés ), vagy teflongyűrű hiba valamelyik kupplungnál. Ha pesten jársz, megnézem szívesen.