Örülök a szép időtöknek, de most nem 'tehetek róla'. Aznap nekem eső miatt barlang látogatást kellett beiktatnom. Szépek a képek(mint mindig) és különösen irigyellek a belső helyszínekért.
Köszönöm a választ! Már majdnem megvettem! (persze ez csak vicc) :-))) Természetesen, ha nem kell valami ótvar nagy tudás össze rakni, akkor ne kímélj! Az e-mail címem publikus. Bár, szerintem elképzelhető, hogy sok-sok embert érdekelne valami szerkezet. Mellékesen, a vízmérték is lazán megoldható, van építkezési szak áruház, pár száz forintért beszerezhető, és lehet rá rakni öntapit, vagy tépőzárat. Csak be kell jól lőni a szerkezethez... ;-D
Üdv itt a fórumon. Lebeszálnélek mindenféle kész panorámás cuccról.. főleg a hamáról. Ez az eszköz nem igazán alkalmas komoly dolgokra, az ára viszont elég magas. 8000 forintért már simán lehet panorámafejet készítettni. Az első fejem pár 100 forintba került és remekül működött. Ha érdekel szivesen leírom hogyan lehet elkészíteni...
A hama feje nem teszi lehetővé, hogy a nodális pont körül forgasd el az optikát, a szintező meg nem olyan lényeges, az utómunka során 1 kattintással egyenesbe lehet hozni a panorámaképet...
csak a fűrészelés van ,más nincs. ember nincs,aki a lencsétől egy tizedmiliméterre el- kezd neked esztergálni,vagy köszörülni(próbálkoztam cnc-s és optikus ismerősnél is)
Előbb-utóbb meglesz a D700, akkor majd le akarom esztergáltatni a napellenzőt. Találtam a neten -barbár-fűrészelős videót. Inkább esztergáltatok hozzá egy bajonettet, amivel be lehet fogni a tokmányba. Ezt később piacra dobom bekerülési áron, vagy vevő leszek egyre ha valaki beelőz.
Szia, nekünk mind a két váz megvan. D700-zal csak akkor tudod csökkenteni a képek számát, ha lereszeled az obi napellenzőjét. Ezt mi még nem tettük meg, de ismerek ilyen elvetemültet:) Abban az esetben 4 kép elég körbe, ha nem tök vízszintesre állítod a gépet, hanem kicsit feljebb, akkor felfele nem is kell külön, feltéve, ha nem egy részletgazdag freskó van feletted, mert akkor nem árt, ha mégis külön fényképezel. Lefele meg mindenképp kell korrigálni az állvány miatt.
Használ valaki d700-at 10,5-ös halszemmel? Jelenleg ezt az obit használom d200-al. Arra lennék kíváncsi, hogy a hat képet körbe mennyire lehet lecsökkenteni, illetve alul és felül mekkora rész marad ki.
Vasárnap Pannonhalmán voltunk, az Apátságban, & végre "vsanyás" felhőket sikerült kifognom... , de az is lehet, hogy Ő is a környéken járt, s ezért voltak a felhők olyanok, mint az Ő képein! :-)) köszi, drusza! A képek szokott helyen, itt lehet megnézni...
Mint amatőr hobbysta, nem tellik jelenleg komoly felszerelésre. De "találtam" Hama panoráma cuccot. Bizti nem tökéletes, de eddig főleg kézből próbálkoztam, vagy össze jött, vagy nem. Gondolom, ez egy keveset csak segítene rajtam, nem sajnálnám érte ezt az összeget, de ha semmit se ér (dslr-hez), akkor feleslegesen nem dobnák érte lét. :-D
Kösz fater, de én nemcsak az ideiekre szerettem volna fölhívni a figyelmet, hanem az egész oldalra! De így is jó, lényeg, hogy menjen a hír & nézzék meg sokan. :-))
<Kicsit Off> Sziasztok! Ha van közöttetek aki a panorámafotós oldalát szívesen népszerűsítené egy tartalmilag is erős viszontlinkkel (google szempontjából előnyös, ha témábavágó oldalról mutatnak linkek az oldalra) az jelentkezzen emailben. </KicsitOff>
Megint Szigetelünk! Pár kép a mi oldalunkon már fönt van, & a
www.sziget 360.com
oldalra is szép lassan, sorjában fölkerülnek az elkészült panók, ahol megtekinthetők a többi kolléga fotói is. (az idén csak öten alkotjuk a fotós csapatot, jó szórakozást, nézelődést hozzá!)