Keresés

Részletes keresés

McLaca Creative Commons License 2009.08.17 0 0 13191
Azt írod, minden szempontból. Én csak egyet láttam. :)
De miért is egészségesebb egy olyan lencse, ami a szaruhártyád oxigénszükségletének 1/5-ét engedi csak át, és ödémás lesz tőle a szaruhártyád estére? És miért egészségtelenebb egy olyan, amiben annyi elégséges oxigént kap a szaruhártyád, mintha nem is lenne rajta lencse?
Te tudod, de nekem nincs kedvem a lencseeltiltáshoz széli ereződés miatt, és ha hajnalban, vagy másnap megyek haza, netán máshol alszok úgy, hogy előre nem terveztem (mert lekésem a tömegközlekedést), akkor nem árt, ha nyugodt szívvel alhatok egyet a lencsében.
Egyébként nem muszáj 30 napos bennealvósat használnod, az AirOptix Aquában alkalmanként lehet aludni, gyártó szerint max. 6 napot, szerintem meg max. 2-3-at. :) De amúgy ha nem kerülök ilyen szituba, minden nap kiveszem. És mégis magas áteresztésű, és nincs 30 napig a szememen, nem is lesz ödémás a szaruhártyám és nem fuldoklik már fél nap után.
Nos? :)

Üdv!
Előzmény: dinnye93 (13188)
cumpika Creative Commons License 2009.08.17 0 0 13190
De én azt mondom válts a hagyományosra az a legjobb

Nekem pont a "hagyományostól"lett ereződés, amióta N&D-t használok, /folyamatosan hordom 30 napig éjjel nappal/ kiürültek az erek.

Persze az elmondhatatlan mennyire jó,hogy nem kell sz@rakodni este,reggel.
_MrB_ Creative Commons License 2009.08.16 0 0 13189
És mi is a hagyományos? Nem mosópor ez B+... ~ : (
dinnye93 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 13188
Hát nemtudom ki hogy van vele, nekem akárki akármit mond meg akárhogy lehet aludni az ilyen lencsékben én maradok a hagyományosnál. Szerintem minden szempontból egészségesebb. Mert oké, hogy magasabb az oxigénáteresztés stb de valahogy akkor is, hogy én mindig abba legyek.. Egyébként biztos közre játszik az hogy kevesebb a víztartalma , bár ezt egy kontaktológus jobban meg tudná mondani, mert valamiért ki lett találva. Egyébként lehet túl száraz hozzá a szemed vagy túl sokat vagy túl száraz meleg helyen. De én azt mondom válts a hagyományosra az a legjobb:) Legalábbis nekem. Kinek mi. Meg amúgy lehet kapni direkt ilyen kontaktlencséhez való szemcseppeket száraz szemre. Az én kontaktlencsém éppenséggel kiszakadt és még most sem tudom miért.
Előzmény: Triumph81 (13187)
Triumph81 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 13187

Sziasztok!

Az a problémám hogy a a N&D állandóan kiaszárad a szememen. Ez azért van mert kicsi a víztartalma és könnyebben kiszárad és váltsak biofinitire vagy más az oka?

Előre is köszönöm.

Beebite Creative Commons License 2009.08.15 0 0 13186
Évek óta egynapos lencsét hordok, de most kedvem lett színeset venni, csak néhány párat, viccből. Ez nem egynapos, ezért kellene hozzá ápolószer. Találtam a polcomon egy 2005 novemberben lejárt bontatlan 380 ml-s Comfort Vue-t. Ezzel érdemes próbálkozni, vagy inkább legyen neki kuka, és vegyek újat a színes lencséknek?
Reider Optika Creative Commons License 2009.08.12 0 0 13185
Száraz.
Előzmény: borisz07 (13184)
borisz07 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 13184
Sziasztok.
Már évekkel ezelőtt is hordtam kontaktlencsét. Bausch&lomb típusú volt akkor. Idén úgy döntöttem, hogy szeretnék újra kontaktlencsét hordani. Más típusú mellett döntöttem. Ciba vision egy fajtáját vettem. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka annak, hogy pár óra elteltével homályosan látok mindkét lencsével. Ilyenkor ki szoktam venni, megtisztítom majd újra visszateszem és utána megint rendesen látok vele. Tudnátok ajánlani olyan szemcseppet amit kontaktlencsével is lehet használni? Köszi
brummadra Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13183
Előzmény: Triumph81 (13182)
Triumph81 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13182

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy online kontaktlencse boltokban lehet e egészségpénztárra vásárolni?

dinnye93 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13181
Sziasztok.
Már egy éve használok kontaktlencsét. Eddig még semmi bajom nem volt vele mindig ápolom, takarítom úgy ahogy kell de most a legutóbbi lencsémet beraktam és el telt egy hét éreztem hogy szúr folyamatosan kivettem hátha valami kosz került alá de nem a kontaktlencsémet két apró kis lyuk keletkezett.És most dobhatom ki..
Mitől lehet ez? Mindig vigyázok hogy a körmömmel ne sértsem meg és egyéb dolgok.. és észre se vettem hogy sérülést okoztam volna rajta.. mit nem csinálhattam jól..?
Ha valaki tud segíteni az írjon.. köszi.
tgera Creative Commons License 2009.08.04 0 0 13180
Hali,
Köszi, azért szerintem szemüvegben is ki lehet bírni a tengerpartot :-)
most iwear-t használok, ezt ajánlották elsőnek, semmi bajom nincs vele, igaz összehasonlítási alapom sincs.
Ma elmentem egy Ofotértbe, ahonnan ez is van, ott is a napi lencsét ajánlották, ugyan ezzel az indokkal, hogy nem viszem vissza az esetleges bacit a szemembe.
Most van ennek a fentinek is napi lencséje, valószínű azt fogom megvenni. Lassan aktuálissá válik a havi lencse cseréje is, de ott lehet, hogy kipróbálok valami újat. Nézem ezeket a netes áruházakat, csak nem tudom mi legyen a nyerő.
Előzmény: brummadra (13179)
brummadra Creative Commons License 2009.08.04 0 0 13179

Szerintem mindenféle lencse használható, Sőt a lencsehasználat a tengerparton ezerszer kényelmesebb. Amíg kemény/havi lencséim volt, csak tenger mellett volt komfortos :)).

Nem tudom, milyet használsz, de szerintem a napi lencse összehasonlíthatatlan a többivel. Ráadásul nagyon megkönnyíti az allergiás időszakot. Mivel este kidobod, nem viszed vissza a polleneket. Ma már a szemészek többsége sem ellenzi.

A kemény lencséhez tárolófolyadék, műkönny...kell, így a lágylencse nem is annyival költségesebb.

Itt már kaptam a fejemre, hogy drága, de én inkább lágy lencsére költök, mint két McDo menüre...

Brumma 

Előzmény: tgera (13178)
tgera Creative Commons License 2009.08.04 0 0 13178
Sziasztok!
Segítenétek légyszi. Most fog lejárni az első féléves adag kontaktlencsém, szóval elég új vagyok ebben a témában (és nagyon bevált, szóval bánom, hogy 10 év szemüveg után, csak szántam rá magam...).
Nemsokára megyünk nyaralni, és olyan kérdés merült fel bennem, hogy mely lencsék használhatók strandoláskor (tenger)? Olvastam itt pár hsz-ban, hogy használták hasonló helyzetben KL-t, csak nem derült ki, hogy milyen fajta.
Köszi előre a segítséget.
üdv. tgera
_MrB_ Creative Commons License 2009.08.02 0 0 13177
Telefonszámot találsz lentebb. Személy szerint én Reiderékhez járok Bp-ről Veszprémbe.
Előzmény: Dabazsula (13175)
Dabazsula Creative Commons License 2009.08.02 0 0 13176
Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat. Remélem akár hozzá mész vissza, akár máshoz, most már jó lencsét kapsz és tudod is hordani.

Mások véleményét is várom továbbra is.

D

Előzmény: tartlev (13174)
Dabazsula Creative Commons License 2009.08.02 0 0 13175
Szia!

Igen, köszi, hogy eszembe juttattad. Valóban, róla már hallottam itt, ezért nem írtam a listába. De így megragadom az alkalmat, hogy megkérjelek mesélj róla, a rendelésről, esetleg elérhetőséget is kérnék, mert nem találtam.

Előre is köszi.

D
Előzmény: _MrB_ (13173)
tartlev Creative Commons License 2009.08.02 0 0 13174

Hát ha valóban róla van szó, akkor el kell, hogy mondjam, hogy nekem első kontaklencsés tapasztalatom és nem is nagyon hosszú távú.

Ő a SOTE Kontaktlaborjában dolgozik, ami keménylencse labor, de foglalkoznak minden mással is. Nekem a céges optikus ajánlotta, nagyon kedvesnek és hozzáértőnek tűnt, ugyanakkor mikor a próbalencsés hónap után adott típusú lencsét megbeszéltünk és visszamentem a megrendelt lencsékért, akkor egy tök más típusú lencsét kaptam más görbülettel, és mikor rákérdeztem, akkor csak azt mondta, hogy szerinte ez volt a próbalencsém is és hogy próbáljam ki. Szerintem ez nem igazán segíti elő az orvos-páciens közti bizalmat. Ráadásul amit kaptam, az nem is jött be. Akkor sajnos nem volt időm visszavinni gyerekszületés miatt, most szeretném a 3 kapott lencséből a 2 nem használtat visszavinni és helyette a próba során hordott lencsét kapni, de egyrészt telefonon 1 hete nem tudom őket elérni (SOTE melléket kell hívni), másrészt ezek után nem tudom rá merem-e még bízni a szememet - nem azért, mert nem ért hozzá, ezt ennyi idő alatt nem lehet megítélni és egyébként sem értek én hozzá ennyire, csak kérdés mennyire vesz komolyan majd a jövőben, ha ezt így az elején megcsinálta. Nem tudom, lehet, hogy fizetnem kellett volna a vizsgálatokért, dehát én úgy vagyok vele, hogy ha mondják, hogy valaminek ára van, akkor fizetek, ha nem mondják, akkor nem, elvégre az egy normál rendelő, nem magánintézmény.

Előzmény: Dabazsula (13172)
_MrB_ Creative Commons License 2009.08.01 0 0 13173
Őt mintha hiányolnám a listádról, pedig itt egy kontaktológus ajánlotta:
Tapasztó Beáta, Tömő u-i klinika
Előzmény: Dabazsula (13170)
Dabazsula Creative Commons License 2009.08.01 0 0 13172
Szia!

Lehetséges. Tudsz valami többet is? És köszi a helyesbítést.

Én valójában Véssey doktornőn kívül egyiket sem a neten találtam, hanem innen-onnan ajánlották. Pl. felhívtam optikát, hogy foglalkoznak-e kemény lencsével. A nemleges válasz után megkérdeztem, hogy tudnak-e ajánlani valakit, és úgy kaptam a neveket, egyeseknél még telefonszámot is, de semmi többet nem tudok, még azt sem, hogy hol rendelnek. Először gondoltam megkérdezem itt, hogy van-e valakinek tapasztalata velük.

D
Előzmény: tartlev (13171)
tartlev Creative Commons License 2009.07.31 0 0 13171
Megyesi (Medgyes) Ildikó nem véletlenül a SOTE-n a Kotaktlaborban dolgozik?
Előzmény: Dabazsula (13170)
Dabazsula Creative Commons License 2009.07.31 0 0 13170
Ismét sziasztok!

Kaptam néhány nevet. Megköszönném, ha megosztaná velem a véleményét akinek van tapasztalata az alábbi szakemberekkel, vagy általánosságban infoja a helyről ahol rendelnek.

Dr. Feminger Andrea
Dr. Petesné Megyesi Ildikó
Dr. Véssey Márta
dr. Bodó Sándor
dr. Csobay Ildikó

Elnézést, ha valakinek a nevét nem pontosan tudom, ám csak hallás után írom.

Üdv,

D
_MrB_ Creative Commons License 2009.07.29 0 0 13169
Ha valakinek jó, és szeretné:
1x 100 ml CooperVision Frequency plus 2011-08, és
1x 100 ml CooperVision Options Multi 2011-07
ápolószert (bontatlanok, tárolóval) tudok felajánlani "beszerzési" árért. (eljön érte Bp XI, vagy XIII. kerület)

A szemem, a Biofinity lencse és ezek a löttyök nem kompatibilisek egymással. Nem a lencsével van baja a szememnek ~ : (

miclobi Creative Commons License 2009.07.28 0 0 13168
Szerintem csak egyszer kell megfizetned és addig próbálják amíg jó nem lesz.
Több helyen ez így működik.
Előzmény: tartlev (13167)
tartlev Creative Commons License 2009.07.27 0 0 13167

Köszi.

Javaslat bárkitől kontaktológusra?

Megnéztem a Reider által ajánlott orvost, ott az illesztés x forint, ez azt jelenti, hogy próbalencsét odaadják és elviszed és kiderül 1 hét múlva, hogy nem jó, akkor kicsengettél ennyit és ha ez előfordul 6 lencsével, az 6x, mielőtt még megtalálnád az igazit?

Előzmény: _MrB_ (13166)
_MrB_ Creative Commons License 2009.07.27 0 0 13166
Amúgy lehet egy személy a kettő, de elég ritka.
Előzmény: _MrB_ (13165)
_MrB_ Creative Commons License 2009.07.27 0 0 13165
Alap esetben, ha jó a kontaktológusod, Ő szólni fog, mikor keresd fel a szemorvosod.
A kettő között alap eltérés, hogy bár mindkettő vizsgálja a szemet, és végez látás-ellenőrzést, addig a kontaktológus a szem ilyen-olyan okán előjövő korrigálásával foglalkozik, még a szemorvos a szem betegségeivel. (a szem természetes deformáltsága, és az ebből fakadó látásproblémák jórészt nem betegség, hanem állapot).

Tehát ha gyulladt, sérült, miegymás, akkor orvos. Ha csak éleslátásbeli gondok, akkor kontaktológus. Ha gond van, Ő szólni fog, hogy orvoshoz kell vele menned. (legalábbis a normálisabbja biztos)
Előzmény: tartlev (13164)
tartlev Creative Commons License 2009.07.25 0 0 13164

Szemorvos és kontaktológus fontos, hogy egyazon személy legyen vagy csak ajánlott? Mi az, amivel az egyikhez fordulsz a másik helyett? "Sima" rendelői szemorvosi vizsgálatok is hasznosak/szükségesek, ha kontaktológushoz is járok rendszeresen, mondjuk 6 havonta?

A lent említett hölgy mellett van esetleg más lelkiismeretes szemorvos/kontaktológus javaslat, aki nem csak eladni akar, hanem azt akarja nekem eladni, ami nekem is jó?

Azért kérdem, mert én is új kontaktológust/szemorvost keresek. Nagyon rövid, de rossz tapasztalatom 1 db SOTE-s orvos, így nem tudom milyen ha pl. optika üzletbe megyek, kiket találok ott, miben tudnak segíteni, nem fordulhat-e elő, hogy kevés tudással rendelkező ember kezébe kerülök....

GVikus Creative Commons License 2009.07.24 0 0 13163

Ezt elfelejtettem...Azért is kérdeztem utána a műkönnynek, mert tengerhez megyek és gondoltam a sós víz nem tesz neki jót. Kell valamire figyelnem ez esetben?

GVikus Creative Commons License 2009.07.24 0 0 13162
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy valaki hord-e iWear DR Supreme + kontaklencsét. Az Ofotértben ajánlották, azt mondták új és jó. Tudnátok abban segíteni, hogy egy kontaklencsénél mit kell figyelembe venni, mitől jobb egyik másik fajta. Még az is szeretném megtudni, hogy a műkönny mennyire egészséges, milyen gyakran lehet használni, és kisebb szemszárazság esetén is lehet-e használni. Az Ofotértben kérdeztem, de nem voltak tul segitőkészek..Így a gyógyszertárban vettem, Tears Naturale II t adtak. Valakinek van tapasztalat róla? Kontaklencse felhelyezése elött kell csepegtetni vagy ugy is lehet használni, hogy a szememen van a lencse?Bármilyen más jó tanácsot szivesen fogadok kontaklencsével kapcsolatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!