A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
-Június 14.,szombat, BURABU, idén elmarad! Helyette a szokott helyen egy nagy, kibővített börze!
-Július 12.,szombat,
.-Augusztus 9.,szombat,
-Szeptember 6.,szombat,
-Október 11.,szombat,
-November 8.,szombat,
-December 13.,szombat.
RÁDIÓAMATŐR TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE:
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Fixen szerelhető antenna (akár PMR- re is be lehet faragni)
ára: 1000 Ft / db
és egy GPS kínai csoda :))
amire rájöttem magamtól: mutatja a sebességet, a kínai időt, kb 15 másodperc alatt talál jelet, data logger és ha jól tudom még van benne radar detektor.
Csőves nosztalgiázásom okán keresek olyan hálózati trafót, (~63-100 VA-s) ami a 220-as primértekercsen kívűl rendekkezik a 6,3V/0.7A-os fűtés, és 230V/45mA anódfesz terhelhetőséggel. (Ha bontottál öreg csöves asztali rádiót... :-) Keresek még régi táskarádió fázisfordító, vagy kimenő trafótját a kb 1,5 négyzetcentis vasa okán. (Ha bontottál el netán öreg VEF, vagy hasonlót.... Bótoljuk el.... :-)
Ami rossz és nem javíttatják meg, az főleg olyan alkatrészek hiánya miatt van, amik nehezen beszerezhetőek. PLL IC, kristályok, végfokok, tekercsek.
Ha van olyan rádiód, amibe csak a nyák törött, de létfontosságú alkatrészei megvannak, olyat tudok neked adni. Amiben szinte semmi nem jó, vagy nincs is , csak a panel.
Amit egyébként könnyebb összestoppolni, mint PLL-t szerzni.
Ha van valakinek Kenwood TS 520S-hoz (vagy másik hasonló, a sorozatból való rádióhoz) felesleges hálózati kábele elfekvőben, vagy szerelhető csatlakozója, engem érdekelne.
üdv! keresnék rossz, de javítható cb-rádiót!lehetőleg grant annak jobban örülnék, de stalker is jó!az állapotta lehet ütött köpött! csak ne legyen eltörve a belső áramkör!( de nem csak végfokhibás, más baja is lehet!) én szeretném megjavítani(ez lenne benne a lényeg)! max.5e forintig! ha van ijen rádiód kérlek hívj fel: 0630-2286173
Sziasztok! Elcserélném Kenwood TM-G707-es és Albrecht 485S rádiómat értékegyeztetéssel Yaesu FT-857-es, vagy FT-897-es rádióra. Kenwood jellemzői: http://www.rigpix.com/kenwood/tmg707e.htm Albrecht jellemzői: http://www.rigpix.com/mischam/albrecht_ae485s.htm Mind a kettő rádió gyárilag nyitott, szép állapotú, dobozában van. A Kenwood-hoz jár az autós kiegészítő szett is. Az Albrecht-hez 1 év DND garancia van. Érdeklődni a 06/70 770-1031-es telefonszámon lehet.
Eladó egy megkímélt állapotú 40-45 w kimenőteljesítményű President Lincoln CB rádió. A ráerősített külső hangszóróval. Már nem az eredeti mikrofonnal, hanem egy erősítős mikivel (K-PO NM-531). Természetesen tápkábellel plusz mikrofonvilla. Érd.: 306106176 vagy e-mail. Képet tudok küldeni ide nem fér fel.
ICOM 706 MK2G készülékemet eladom. A rádió nyitott minden üzemmódban és minden sávon. A teljes rövidhullámú, VHF és az UHF sávon belül, természetesen a CB és a PMR sávokon is kifogástalanul üzemel.
http://www.rigpix.com/icom/ic706mkiig.htm
Itt is sok mindent megtudhatsz a készülékről. Időhiány miatt alig használtam, ezért a rádió remek állapotban van. Kiegészítő tartozékként eladok hozzá egy USB audio interface kábelt, ami elengedhetetlen az RTTY, SSTV, PSK, packet, és üzemmódokhoz, továbbá szintén eladom azt az USB CAT kábelt, aminek segítségével számítógépről vezérelhető a rádió. Csak egyben.
Eladó Stalker IX tip. cb rádió. Tartozékok: gyári mikrofon, tápkábel, mikrofontartó villa. A rádió használt, hibátlan, működőképes. Ár: 26.000,- Ft Mail publikus.
Szerintem mindenki koncentráljon inkábbbb a fórum témájára ----> Adok veszek :))! A sok bbbb direkt volt kedves nyelvtanár fórumózónknak.Van amikor gyorsan kell írni sok információt és nekem sincs időm átnézni amit írok mert sietek és ez nem egy éreccségi :) dolgozat.a firefoxomba amugy van helyesirás ellenörző es most folyamatosan huza ala piros vonalal :))).A lényeg hogy akik itt vannak és közös az érdekődésük azok megértés egymást.milyen dolog lenne ha éppen cb rádiózás közben rászolnék egy szegedire hogy ne ö betűzzön mert nem így helyes és amúgy sem értem mit akar :)))
A hozzászólás célja, a mások szándékos megálázásának megakadályozása.
Egyébként, mint lis HAM, a www.qrz.com/ha5wf oldalon is megadtam az adataimat. Miért nem? A rádióamatőr sport Magyarországon elismert, MRASZ tag vagyok, igazolt verseny igazolvánnyal.
A személyes adataimat ezért nem szégyellem.
NB:
Kedves Tamás, üdvözletem, és várlak a 80 m sávban.
kedves schlumberger Szépen megkérlek, most már hagyd abba a helyesírás ügyben immár parttalanná vált békétlenkedést. Egy ilyen témában, amilyen a rádiózás, ami embereket köt össze, kár lenne tovább sazítani ezt.
Ez így nem pontos. Csak akkor nehezményezzük, ha nem saját magáról, önként adott meg valaki adatokat, hanem másvalakiről. De akkor nagyon.
Ez itt azonban nem olyan eset. Más kérdés, hogy ha később megbánja saját adatainak közlését is, ez esetben segíteni szoktunk eltüntetni, legalábbis ha jóhiszmű hozzáállást tapasztalunk.
Értem mit akarsz írni, de túl sok személyes cuccot adtál meg. A modik erre piszkosul ugranak mostanság, én jóindulatúlag javaslom, hogy Te kérd ennek a hsz.-nek a törlését.
Nem a tartalma, hanem a személyes adatok miatt. És persze a lecsókolbász ugyanúgy nem ide való.
ON.
Az R7 vertikál köszöni szépen, kibírt eddig minden vihart, és prímán működik 6m magasan - utólag is köszönet!