Keresés

Részletes keresés

sans souci Creative Commons License 2009.07.29 0 0 1017
És ugyanaddig lehet autóval felmenni, mint ameddig a 10 €-s busz visz fel?
Előzmény: raulista (1016)
raulista Creative Commons License 2009.07.29 0 0 1016
Vezúvnál a parkoló 2.50, belépő 6.50 euró.
Előzmény: sans souci (1015)
sans souci Creative Commons License 2009.07.28 0 0 1015
Sziasztok,
már olvasgattam a topikot, most állítgatom össze a programunkat.
Szeretném megkérdezni, hogy az autók ugyanaddig mehetnek fel a Vezúvra, mint a busz, ami olyan drága, mint írtátok? A parkoló mennyibe kerül? És mennyi időt kell a Vezúvra szánni, ha nem annyira részletesen akarjuk megismerni, csak úgy nagyjából? Mekkora séta a parkolótól?

Sajnos elég sok mindent szeretnénk besűríteni 3 napba, muszáj jól sáfárkodni az idővel is, nemcsak a pénzzel.

A Castel Nuovo-ba érdemes bemenni? Mi van ott kiállítva?

Melyik autóbusz megy végig a villanegyeden?

Közben olvasom a Dekameron Útikönyvek sorozatból is az idevágó kötetet. Elég érdekes stílus, azonnali helyszíni használatra nem alkalmas, de még az út előtt otthon elolvasni nagyon jó.
cs.b.magdi Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1014
Sziasztok!

Ki tud segíteni? Négyen, két nő+két gyerek megyünk Nápolyba, 4 napra, ill. 3 éjszakára.

azt szeretném tudni, mi a számunkra legkedvezőbb Nápoly és környékén a közlekedés szempontjából?

Az Artecard hány órára érvényes? A gyerekeknek milyen kedvezmény van? Nincs-e családi jegy?

10 és 12 éves lányokról van szó...Ha túl nagy hőség van, Pompei és a Vezúv élvezhető-e?

Melyik jegy a legjobb, ha Sorrentót és Amalfit is meglátogatnánk?

A legjobb strand hol van és hogyan érhető el? A Garibandi környékén fogunk lakni...

Bocs a sok kérdésért...kérem, aki tud adjon jó tippeket! Vasárnappal kezdődik a 4 napunk...Jó lenne sokat látni!

Várom a segítségeteket!
Catella Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1013
Ez túlzás, szerintem. Semmi rossz érzésem nem volt kb 5 óra alatt se a Spaccanapolin, se a Spanyol negyedben. Nem vagyok sem férfi, sem túl fiatal, és egyedül voltam. Igaz, nem hordok ékszert, de a fényképezőgépem mindig a válltáska oldalzsebében van, sokszor a cippzár is nyitva, hogy kéznél legyen.
Előzmény: Törölt nick (1011)
Septimus Severus Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1012
Herculaneum,Pompei,Nápoly

http://napoly.extra.hu
jazzcool1,2 Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1010
Nápolyban a Garibaldi tér és környéke valóban nem túl vonzó, de ha felmész a funicolaréval a hegyre, az egy másik világ, ott este is nagy élet van.
Előzmény: Cumpp (1009)
Cumpp Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1009
Múlt héten jártunk Nápolyban, a város számunkra nagy csalódás volt. Biztosan közrejátszott az is, hogy először a getto-negyeddel ismerkedtünk meg (végig a reptértől a vasútállomásig, majd annak környéke).. A belvárosi rész már valamivel szebb volt, de az épületek mindenhol elég lerobbantak, és az olasz közlekedés borzalmas.. nem láttunk egy ép autót.
Nápoly környéke viszont lenyűgözött minket! Sorrento gyönyörű!! (3,30 euro az vonatjegy oda Nápolyból) Többször is visszatértünk ide. Voltunk Pompei-ben, Herculaneumban, mindkettő egyformán lenyűgöző volt. (11 euro a belépő). Az archeologiai múzeum is nagyon érdekes és hatalmas! (10 euro) Érdemes elmenni még a solfatara vulkánhoz (kb. 6 euro) mert lenyűgöző volt, nekem talán a Vezúvnál is jobban tetszett, ahova 16,5 euroért vitt fel minket a vezuv-express. :) Capri szigetét is érdemes mindenképp megnézni, gyönyörű szép! (16 euro csak oda a hajójegy nápolyból). A városba a kikötőből viszont inkább a függővasutat ajánlom, mi elkövettük azt a hibát hogy a legnagyobb melegben felmásztunk gyalog.. :D
Nápolyban a 27 euros Arte Cardot érdemes megvenni (a Garibaldi állomáson vettük) mert 3 napig ingyen lehet vele közlekedni Sorrentoig, és a 2 első helyre ingyen, a többibe meg kedvezményesen lehet vele bemenni. (ezért érdemes a két legdrágábbal kezdeni).
vikcsi83 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1008
Sziasztok!Vasárnap megyek a párommal a Nápolyi öbölhöz,a kérdésem az lenne ,hogy mennyire "para" ha pancsoláskor ugyebár kint hagyjuk a cuccainkat a parton? Szicíliában semmi gondunk nem volt ezzel kapcsolatban, de itt a fórumon írtatok már ezt meg azt Nápolyról .így gondoltam azért rákérdezek, hátha vannak tapasztalatok ez ügyben:) Előre is köszi!
Catella Creative Commons License 2009.07.20 0 0 1007
Köszi:) Nem is szabad kihagyni.
Előzmény: gyzozo (1006)
gyzozo Creative Commons License 2009.07.20 0 0 1006
Nagyon szép képek, igaz még itt sose jártam, de Nápolyt nem akarom kihagyni.
Előzmény: Catella (1004)
Catella Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1004

Mire kijöttem a kolostorból, bezárt a templom. Nem gondoltam, hogy tartanak siestát, elég nagy templom. 2005-ben voltam már benne (akkor még nem is tudtam a kolostorról), de jobban meg akartam nézni, azóta többet olvastam a magyar vonatkozásáról.

Előzmény: pécsi hornet (1003)
pécsi hornet Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1003

a Santa Chiara kerengője nem volt nyitva, amikor mi voltunk, szóval az kimaradt nekünk. de a képek nagyon szépek róla.

a spanyol negyedben mi is sétáltunk, és talán az LP is figyelmeztet, hogy óvatosan ott, de nem volt semmi veszély, sőt nagyon hangulatos volt.

mennénk vissza bármikor, van jó pár dolog ami kimaradt, pl Posilipo...

Előzmény: Catella (1002)
Catella Creative Commons License 2009.07.18 0 0 1002

Most már vannak feliratok is, és tettem hozzá még pár képet: ITT láthatók.

Tetszett a város, bár volt már egy kis ízelítőben részem korábban. Kicsit többet akartam megnézni, de a buszokkal nem boldogultam:) A logikája nem is emlékeztet a rómaira, olyan térképet sem sikerült szerezni, amin vannak buszok.

Gyalog kevés volt az idő, és a lábam se bírta volna, ez már a 6. nap volt.

Ami elmaradt: Mergellina, Castel dell'Ovo és környéke, és a San Martinoba sem jutottam be:(

Végig mentem a Spaccanapolin, jónéhány kitérővel, persze mindig dombnak felfelé találtam érdekes dolgokat. Utána funicolareval fel a S.Elmohoz, visszajőve nagyot sétáltam a spanyol negyedben (sokan óvtak tőle:)), aztán Pz Municipio (túrják az egész teret a metró miatt), Castel Nuovo, Galleria Umberto (belül csak a padló látszik a sok alu állványtól), Pz Trento e Trieste, onnan busszal a pályaudvarra.

A Pz Plebiscitora már be sem mentem, valami nagy happeningre készültek, állványokat szereltek, meg emelvényt.

Azt megjegyeztem, hogy a Spaccanapoliban nem nagyon esznek délben az emberek, legfeljebb otthon, 20 édességboltra jutott 5 pizzás, meg 1 étterem:) Pedig be akartam ülni valahova, valami helyi specialitásra. Volt egy címem, ahol a parmiggiana di melanza-t dicsérték, de zárva volt. A végén maradt egy szelet margarita, később meg a sfogliatella.

A Capella Sanseverino csodás volt, kár, hogy nem lehet fotózni.

Kellemes csalódás volt, hogy jóformán nem láttam kínai üzletet.

Előzmény: pécsi hornet (1001)
pécsi hornet Creative Commons License 2009.07.18 0 0 1001

szia

Szépek a képek nagyon. Hogy tetszett Nápoly? Mesélj :-) !

Előzmény: Catella (999)
sans souci Creative Commons License 2009.07.17 0 0 1000
Szia,
pont így utazunk mi is, szeptember 13-án még két másik párral. Triplanettől foglaltuk az utat. Jó, hogy írod a sightseeing buszt, mi gyakran igénybe vesszük minden városnézésen, bár drága, de a lakónegyedekben is szokott egy kanyart tenni, és élvezetes megnézni azt is, nemcsak a turisztikailag nevezetes helyeket.
Átküldenéd nekem a programodat, jótanácsaidat, ha szépen kérlek? Már nagyjából összeállítottam a programot. Most éppen azt próbálom itt kideríteni, hogy a Vezúvot hogyan lehet legkönyebben, leggyorsabban megközelíteni. Eddig a circumvezuviana-t gondoltam, de most olvastam, hogy van szervezett buszos út is?
Előzmény: tucsok13 (938)
Catella Creative Commons License 2009.07.16 0 0 999

A sfogliatelle nekem is nagyon bejött:)) Aki nem ismeri: kívül rengeteg réteg, vékony csíkban feltekert réteslap, belül édes ricotta, sok kandírozott narancshéjjal.

Hétfőn voltam 1 napra, hétvégén feltöltöm a fotókat a picassara, kicsit még várjatok.

Előzmény: bologna68 (997)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 998
csak egy ötlet azoknak, akik Nápolyból indulnak kirándulni: szükséges hozzá Campania napijegy (vonatra, buszra, helyi közlekedésre egyaránt érvényes) 6,6 euró. vonattal Salerno, onnan busszal Amalfiba (gyönyörű út, javasolt a busz bal oldalán ülni). Amalfiból érdemes hajóra váltani, 6 euróért Positanoba eljutni. (természetesen lehet busszal is). Positanóból busszal Sorrentó, majd onnan vonattal vissza Nápolyba.
bologna68 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 997

nekünk nagyon rövid időnk volt, a Spaccanapoli nagyon hangulatos, itt vannak a jászol készítő műhelyek is, csodás hangulata van a kis utcácskáknak... itt ettünk egy akkora pizzát, hogy 3-an jól laktunk ( igaz meleg volt és nem vagyunk túl nagy étkűek) és még terítéket sem kellett fizetni, 5-7 euro-k, Gino Sorbillo nevű pizzéria...

Isteni Nápolyban a Sfogliatelle nevű édesség...

Voltunk az Archeológiai múzeumban (kedden zárva), a fele kiállítás lezárva, de a szobrok, a freskók és nekem a pompei mozaikok mindent pénzt megért ( a gyerekek perdig jót mulattak a titkos szobában lévő erotikus mozaikokon...

Előzmény: Törölt nick (994)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 996
napijegy 3,10 eur, busz, troli, metró, vonatmetró, 4 felvonó. hétvégén 2,60 a napijegy.
Kobzoska Creative Commons License 2009.07.12 0 0 995
Egy ilyen aprócska topik esetében válasz helyett különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül ajánlom inkább, hogy olvass vissza. Mindkét kérdésere meg fog találni a választ. Hamar.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.11 0 0 994

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy Nápolyon belül mit ajánlott szerintetek egy nap alatt megtekinteni? Van valamilyen napijegy a nápolyi tömegközlekedésre? Köszi szépen előre is :D

korutazo Creative Commons License 2009.07.09 0 0 993
nem tudom külön mennyi, mert benne volt alapértelmezettként az árban Olaszország esetében. 4 napra volt 40-42eFt a bérlés. (kb-160-170€)
Előzmény: luszynda (992)
luszynda Creative Commons License 2009.07.09 0 0 992
Köszönöm a segítséget! Én az autoberlesonline.com-on néztem, ott írták, hogy csak hitelkártyával lehet fizetni. Ez az önrészkiváltó biztosítás amugy mennyibe kerül?
bologna68 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 991
nekünk a 10 nap 300 euro volt, úgy hogy nem fizettünk előre, akkor vmivel kevesebb lett volna...nápoly kivételével mindenhova kocsival mentünk...4 főre nekünk így gyorsabbnak és kedvezőbbnek tűnt, tényleg élvezetes a déli stílus, remek ütemben mennek és nem olyan pszichologiai esetek, mint sokan nálunk...logikusan közlekednek
jazzcool1,2 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 990
általában jó a debit is, az a lényeg, hogy legyen rajta elegendő pénz a kaució miatt.
Előzmény: luszynda (986)
korutazo Creative Commons License 2009.07.06 0 0 989

hello,

már kétszer jártunk Nápolyban és béreltünk autót még itthon a Tensinél, pontosabban a holidayAutonál. Mindkét esetben az Europcar volt a partner.

Itthon ki tudtuk fizetni FT-ban előre, kint csak minimális összeget (foglaláskor adnak pontos infót mennyit, nekünk 300-400€ körül volt) zárolnak a kártyán. Hitelkártya vagy elég a dombornyomott bankkártya arról vagy a holidayAuto vagy az Europcar M.o. képviselete ad felvilágosítást, nekünk hitelkártyánk volt. (limit felemeléséről/engedélyezésről előre gondoskodni, nehogy kellemetlen legyen kint.)

Az Holidayautónál viszont teljeskörű, önrésztkiváltó biztosításunk volt, tehát galiba esetén sem kell fizetni semmit. (Nápolyban és Amalfi parton élmény autózni, csak félni nem szabad, fel kell venni a ritmust :) )

Itt a link hozzá.

http://www.holidayautos.hu/site/ha.asp

bologna68 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 988

mi mindig a hertznél béreltünk Olaszországban és hitelkártyával fizettünk,a honlapjukon hitelkártya van és azonnal blokkolta is az összeget a kocsi átvételkor+ a teletankot kb 80 euro, ami kb 2x-ese kis auto esetében, mint ha te tankolnád tele leadás előtt, erre érdemes figyelni...aztán leadás után ehhez képest terhelte le a számlát, más társaságét nem ismerem...

bologna68 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 987
mi mindig a hertznél béreltünk,a honlapjukon hitelkártya van és azonnal blokkolta is az összeget a kocsi átvételkor+ a teletankot kb 80 euro, ami kb 2x-ese kis auto esetében, mint ha te tankolnád tele leadás előtt, erre érdemes figyelni...aztán leadás után ehhez képest terhelte le a számlát, más társaságét nem ismerem...
luszynda Creative Commons License 2009.07.06 0 0 986
Az igaz, hogy autóbérlésnél csak hitelkártyával lehet fizetni, bankkártyával nem, és kauciót is kell letenni? Ha valakinek van tapasztalata vagy információi, szívesen venném a tájékoztatást! Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!